Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

Nå skal det bli ordentlig moro å lage mat!

For en fantastisk morgen! Det hører virkelig til sjeldenhetene, men i dag våknet ingen av ungene før klokka var 09! Når de våkner såpass sent synes det det blir en ordentlig god start på dagen, for som regel våkner eldste ca kl 08. Nå har samboer vært utrolig snill og stått opp med henne de siste dagene slik at jeg og minsten kunne sove, men i dag er det hans tur :) Skal sies at jeg er litt usikker på om han faktisk sover, eller om han bare ligger og slapper av og spiller/leser. Her om dagen lå jeg å så to episoder med Elementary for jeg stod opp, så skjønner han godt uansett :)

I innlegget mitt fra nyttårsaften nevnte jeg at vi i år hadde kjøpt en felles julegave til oss selv, som ble brukt i tilberedingen av maten vi spiste. Vi er begge veldig glad i kjøtt, både rødt og hvitt, og driver ofte og prøver å få det perfekte kjøttet. Nå skal jeg skryte litt av meg selv, og si at jeg endelig har lært meg teknikken med å lage perfekt biff i stekepanne. Det tok litt tid, men nå sitter det :) 

Men, nå kommer det til å bli andre boller uansett kjøtt. Samboer har gått og hatt veldig lyst på Sous Vide sirkulator, og i romjula tok vi steget og faktisk kjøpte en :) Jeg kan ikke nok om dette enda, men prinsippet er å finne ut kjernetemperatur til typen kjøtt du tilbereder, vakuumpakker kjøttet med ønsket krydder, og legger det i vann som holder perfekt temperatur. Når det har ligget lenge nok tar man det ut, og bruner det raskt i en veldig varm panne, noen sekunder på hver side.Dette gjorde vi på nyttårsaften med både reinsdyrbiff og andebryst, og det ble bare helt sykt godt. Reinsdyrkjøttet krydret jeg med nykvernet salt og pepper, rosmarin, et krydder jeg er blitt veldig glad i som heter Forest Blend (bare må ha dette i skapet), og la oppå hvitløksfedd og en klatt smør siden reinsdyrkjøtt er så magert :) På andebrystet snittet jeg svorsiden i ruter, gnidde inn med salt og pepper, og la på hvitløksfedd før vakuumpakkingen. Så var det bare å vente. Andebrystet skulle ligge i 3 timer i vannbadet, og reinsdyrbiffen ca 1 time. Når kjøttet var ferdig var det bare å surre det raskt i pannen for å få riktig farge på kjøttets utside, og for at svoren på anden skulle bli sprø.

Maten ble servert med ovnsstekte poteter og grønsaker. Potetene kuttet jeg i halve og la i en ildfast form. Krydret med salt, pepper og potetkrydder, og spayet på litt rapsolje. Grønnsakene puttet jeg i en annen ildfast form, og bestod av gulrøtter, kålrot, sukkererter, rødløk og sjampinjong. Begge disse formene stod i ovnen ved 220 grader i ca 40 min. Hele retten ble servert med fløtesaus <3#mamma #mammablogg #barn #mat #middag #tips #rein #and #sousvide #OBHNordica #godt #festmat #familie #kvalitetstid #kosthold #krydder

En utrolig moro kveld! Luke nr 9 er åpnet <3

Det er blitt 9.desember allerede, og føler tiden bare flyt fra med. Det er bare 15 dager til julaften :) 15! Kjenner det stresser meg litt, men det som er enda verre er at det bare er 8 dager til eksamen! Hvor har tiden blitt av?

Men, nok om det! I dag har vi åpner pose nr 9 i aktivitetskalenderen, og der fant vi en lapp som sa at vi skulle lage peppermyntegodteri i dag! Denne dagen har jeg gledet meg til veldig lenge, for dette her jeg hverken laget eller spist siden jeg selv gikk på barneskolen for x antall år siden. 3åringen jublet, og syntes dette var veldig stas. Tror nok det hadde med ordet godteri å gjøre, for hun har jo aldri spist sånn før.

Det første vi gjorde var å komme oss på butikken. Vi måtte handle alt det vi trengte for å lage en porsjon på ca 100 biter, og etter middagen satte vi igang. Jeg kunne virkelig se at vesla storkoste seg mens vi lagde dette. Det var et par at tingene jeg måtte gjøre alene pga koking og smelting, men ellers var hun med og rørte sammen, kuttet opp i småbiter, trillet kuler og pyntet de etter jeg dyppet i sjokolade. Vi måtte selvfølgelig også prøvesmake en bit hver før hun la seg, og du kunne nærmest se det glitret i øynene hennes. De var visstnok så gode at vi ikke kunne dele de meg noen! De var hennes, for det var jo hun som hadde laget de :) Dette er noe jeg absolutt anbefaler å gjøre sammen med barna sine nå i førjulstiden, jeg garanterer at dere kommer til å få en koselig kveld sammen!

Peppermyntegodteri

Kremfløte 1,5 dl
Hvetemel 1,5 dl
Peppermynte 10-12 dråper
Melis 500 g (en boks)
Delfiafett 50 g
Kokesjokolade 200 g
Pynt Akkurat det du vil :) 


Rør sammen fløte og hvetemel, og kok dette opp til det blir en klump i kjelen. Rør hele tiden. Sett så kjelen til side og la det kjøle seg ned litt. 
Deretter tilsetter du peppermyntedråpene (jeg fikk kjøpt disse på apoteket), og rører godt.
Kna inn all melisen. Du får da en fast masse som du deler i 4 like store stykker.
Hver bit rulles ut i pølser som deles i ca 25 biter. Vi rullet hver bit til kuler, og klemte de litt flate.

Delfiafettet smeltes i en kjele. Kjelen dras av platen, og du tilsetter kokesjokoladen. Rør det godt ut så det ikke blir masse klumper. 
Alle peppermyntebitene dyppes i sjokoladen, og legges på et bakepapir. Pynt de akkurat slik du selv ønsker. 
Oppbevares kjølig i en boks.

Dette er utrolig godt, og det holder sjeldent med bare én bit. Passer godt som godteri nå i jula, og er kjempefine julegaver til f.eks besteforeldre :)

#mammablogg #mamma #julekalender #aktivitetskalender #tips #anbefaling #oppskrift #julegodteri #DIY #hjemmelaget #godteri #peppermynte #barn #glede #kvalitetstid #hverdag #kos #foreldreogbarn #bloggmag #blogglisten #kosthold #mat #familie #aktivitet #baking

Oppskrift: Smakfull og luftig omelett <3

Omelett er noe som er lett og lage, tar ikke lang tid, og du kan tilsette akkurat de smakene du ønsker :) Vi koser oss ofte med omelett til lunsj i helgene, så tenkte jeg kunne dele oppskriften jeg bruker med dere :)

Egg 6 stk
Melk 6 ss
Kokt skinke 6 skiver
Chorizo 6 skiver
Ost En god håndfull
Pepper og basillikum Etter smak

Du rører egg og melk sammen, og putter det i stekepannen på middels varme. Skinken kuttes i ruter og strøs over omeletten sammen med oppkuttet chorizo-pølse. Når omeletten begynner å stivne drysser du på ønsket mengde pepper, før du strør på raspet ost. Helt på toppen pleier jeg og ha på litt basillikum, men denne kan fint droppes om man ikke liker smaken.

Når Osten er smeltet er omeletten ferdig. Du velger selv om du ønsker å brette den dobbelt, eller bare kutte den opp i biter. Serveres gjerne med brød, og skivet tomat og agurk ved siden av. Vel bekomme <3#mammaliv #mat #oppskrift #omelett #tips #mattips #forslag #helg #lunsj #lørdag #kos #godt #enkelt #kosthold #sunt #bloggmag #blogglisten

Oppskrift: Wok med kylling og nudler

I går spiste vi etter 3-åringens ønske wok til middag, og det klager ikke mor på <3 Jeg er veldig glad i wok, og er veldig glad for at dette er mat jeg problemfritt kan spise sammen med eldste. Wok er nemlig blitt en veldig grei måte å få i henne grønsaker på. I wok kan man jo putte mye rart, så tenkte bare å lage en liste over hvilke grønsaker vi bruker når vi lager det :) Her er det bare fantasien som setter grenser!

Gulrot Brokkoli Blomkål
Sjampinjong Sukkererter Rød paprika
Gul paprika Vårløk Squash
Vannkastanjer Babymais Kyllingfilét
  Kyllingnudler  

Kutter opp alle grønsakene i ønsket størrelse og kaster alt oppi wokpanna. Mens dette står og surrer kutter jeg opp kyllingfilét, og bruner i en egen panne, og koker nudlene. Når woken har stått lenge nok (til grønsakene er blitt ordentlig varme, men før de blir myke og vasne), blander jeg oppi kyllingen og nudlene, og så serveres det :) Veldig enkelt, og veldig godt. Mengden regulerer du også lett etter hvor mange som skal spise.

Når man har barn er det ikke alltid like lett å lage krydret mat, så woken blir laget uten krydder, bruker enest litt pepper på kyllingen. Er det noe som har et lite hint av å være sterkt i maten vil nemlig ikke frøkna spise det, så løsningen min er derfor å bruke Sweet Chilli sause når jeg har fått maten på min egen tallerken :)

#mammablogg #mamma #blogg #mat #oppskrift #hjemmelaget #middag #kosthold #helse #middagstips #grønsaker #sunt #barn #tips #hverdag #kos #blogglisten #bloggmag

Enkel og god middag: Hjemmelaget blomkålsuppe <3

Et daglig spørsmål her i huset er "Hva skal vi ha til middag i dag?". Er det noe vi er litt dårlige på så er det å finne på nye ting, så ofte blir det de samme tingene som bare rulleres på. I dag hadde jeg lyst på noe jeg ikke har spist siden i vår, nemlig blomkålsuppe, hjemmelaget blomkålsuppe. Det er utrolig godt! Så menyen i dag ble hjemmelaget blomkålsuppe med stekt bacon, og brødskiver med smør <3

Hva du trenger:

 Blomkål
Smør
Hvetemel
Kokekraft fra blomkål
Melk
Salt
Suppebuljong

Når jeg lager suppen lager jeg den uten å tenke på hvor mye jeg bruker av hver ingrediens, men skal prøve å gi en forklaring på hva jeg gjør, og hva jeg ser etter. Jeg starter alltid med å kutte en hel blomkål opp i biter av ønsket størrelse. Jeg pleier å kutte opp i nokså små biter slik at 3åringen klarer å spise de uten å måtte kutte opp mer etterpå. Blader og stilken til blomkålen kaster jeg. Når blomkålen er kuttet opp finner jeg tak i de fleste ingrediensene (vet at melken mangler på bildet). :)

Fyller så vann i en kjele. Jeg pleier å jukse litt, og koker opp vannet i vannkokeren først, heller vann over i kjele, og tilsetter salt. Når vannet koker puttes blomkålen oppi, og jeg lar denne småkoke i 7 minutter. Når blomkålen har kokt ferdig og vannet skal helles av er det viktig å ta vare på vannet. IKKE hell det ut, da dette er kraften du bruker når du lager jevning til suppa :)I mens blomkålen koker kan du begynne å lage jevningen. Dette er det samme som starten på hvit saus, så du starter med å smelte smør. Jeg liker nokså tykk suppe, så bruker ca 50 g smør. Når smøret er smeltet rører drar du kjelen av platen og rører inn hvetemel. Jeg bruker ikke noe fast mål på melet, men regelen min er at jeg rører inn mel til smøret begynner å klumpe seg sammen :)Når jevningen er ferdig tar jeg kjelen over igjen på platen på lav varme. Så begynner jeg å spe den ut igjen med blomkålkraften litt og litt. Her er det mange måter å gjøre ting på. Noen har kjelen stående på platen hele tiden på lav varme, jeg har høy varme på platen og tar kjelen av og på etter hva jeg gjør. Tar av kjelen for å tilsette væske, setter kjelen på igjen for å få et lite oppkok, tar kjelen av igjen for å tilsette mer væske osv. Det er veldig VIKTIG å røre godt, for dette kan fort svi seg! Hovedmengden av væsken du tilsetter er blomkålkraften, så du tilsetter dette til suppen er litt tykkere enn hva du ønsker som resultat. Deretter tilsetter du melk for å få riktig konsistens, og ikke minst riktig farge :)Når suppen har fått riktig konsistens smaker du til med salt og suppebuljong. Deretter tilsetter du blomkålen, og lar det stå på platens laveste varme. Husk å rør ved jevne mellomrom. 

Mens suppen holdes varm på platen kan du ordne det du vil ha til tilbehør. Vi liker veldig godt stekt bacon som kuttes i små biter, og strøs oppå suppen på tallerken. Synes det salte baconet passer veldig godt sammen med suppen. Og så har vi brød med smør på ved siden av.

Når baconet er stekt, brødskivene smurt, og suppen er klar er det bare og sette seg ned og kose seg :) Jeg og 3åringen synes dette er utrolig godt, og i dag spiste vi opp nesten 1,5 liter med suppe, noe som er en god del! Håper dette var greit forklart, og at noen vil finne oppskriften nyttig. Her er det ferdige resultatet dra i dag. Vel bekomme! :D

#mamma #blogg #oppskrift #mat #middag #middagstips #suppe #hjemmelaget #hverdag #blogglisten #bloggmag #torsdag #kosthold #inspirasjon #tips

Jeg er forelska... i mat!

Jeg har alltid vært veldig skeptisk til sushi, har unngått å spise det, det var jo tross alt RÅ fisk! :/ Æsj og fysj!

Men, i fjor klarte en av mine beste venninner å overtale meg til å bli med å prøve sushi på Nagomi i Hamar. Og... jeg ble forelsket, rett og slett. Det var så sykt godt, og jeg innså jo feiloppfatningen mange har. Sushi er nemlig navnet på risen, og det kan lages med mye forskjellig, ikke nødvendigvis bare med rå fisk. 

Mine favoritter har blitt maki med laks, fritert scampi eller fritert kylling, og jeg kan spise MASSE. Det har nemlig blitt mange bestillinger av sushi når jeg har vært alene hjemme, eller til lunsj før/etter jobb det siste året <3 Det hjelper jo på at det ene stedet som kjører hjem til oss har utrolig god sushi også, Kolbotn wok og sushi!  

Målet mitt nå er å få med 3-åringen å lage sushi sammen, slik at hun kan være med å teste det. Er ganske sikker på at hu.9n kommer til å like det hun også, og da har jeg noen her hjemme å kose meg sammen med :) Har lest at det er mye lettere å få barn til å smake på ny mat når de faktisk har vært med på lage den, noe jeg tror stemmer :) Bare holde henne unna wasabi og chillimajonesen! Har allerede handlet inn sushikit, så venter bare på en passende anledning.Liker du sushi? || Hva er i tilfelle din favoritt?

 

#mamma #sushi #middag #middagstips #mat #tips #hverdag #blogg #kos #luksus #laks #maki #tempura #scampi #lageselv #sushikit #barn #blogglisten #bloggmag

Litt kveldskos :)

I dag kom 3åringen og spurte om vi kunne ha dessert etter middagen, noe jeg bare måtte si ja til :) Hun var tilbake i barnehagen i dag etter å ha vært syk, og klarte selvfølgelig å skade seg. Hadde fått stortåa si i klem under et balansebrett, og gikk og haltet godt når jeg kom og hentet henne. Fikk sett på tåa hennes etter litt flytende paracet når vi kom hjem, og det ser ut til at den har vært klemt ordentlig :( Stakkars lille jenta! Får bare håpe at det gikk såpass bra at neglen ikke faller av.

Så i dag ble det altså dessert, og da falt valget veldig fort på smoothie, noe både hun og jeg synes er veldig godt. Hun fikk lov til å velge ingredienser, og fikk lov å blande den. Noe hun syntes var veldig stas. Ingrediensene hun valgte var banan, blåbær, jordbær og litt appelsinjuice.

Brukte 1 banan, en neve med blåbær, og en god neve med jordbær. Tilsatte appelsinjuice for å få smoothien litt mer flytende, så ca 1-1,5 dl tenker jeg. Det blir ofte litt på feelingen når vi lager smoothie, og som regel blir det veldig godt! Det gjør jo heller ikke noe at det er en fin måte for barn å få i seg frukt på :)

#mammablogg #mamma #kosetid #dessert #kveld #smoothie #snacks #kos #hverdag #kvalitetstid #barn #oppskrift #frukt #bloggmag #blogglisten #sunt

Bakeglede <3

Jeg synes det er utrolig moro å bake, og 3åringen synes det er like stas å få være med. Siden det ble at hun måtte være hjemme fra bhg med feber i dag ble baking en fin aktivitet.

I dag lagde vi Brownies, noe som er både utrolig enkelt, og utrolig godt! Den oppskriften jeg bruker som jeg synes gir godt resultat er denne:

 

3 egg
4 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
4 ss kakaopulver
150 g smør

Sett smøret på platen for å smelte det, og mens du venter kan du blande egg og sukker forsiktig i én bolle (den du skal lage kaka i), og blande hvetemel, vaniljesukker og kakaopulver i en annen.Bland så det tørre og smøret inn i egg og sukker-blandingen. Lønner seg å ta annenhver gang av hver så det blir lettere å blande sammen :) Ha så røren over i en kakeform, og stek midt i ovnen på 180 grader i 20 min.Ta den ut av ovnen og strø et fint lag med melis på toppen. Bør serveres mens kaken fortsatt er varm, gjerne med litt is ved siden av <3 Dette er skikkelig snadder, så anbefaler deg ikke å lage den når du er alene hjemme :p Da spiser du alt for mye!

#blogg #mamma #barn #baking #oppskrift #bake #brownie #kos #hverdag #aktivitet #hverdagshygge #snadder #kake #enkeltålage #godt #glede #mandag

Første pakke fra Buzzador på over ett år!

Jeg er med på noe som heter Buzzador, og har vært det noen år nå. Jeg får dermed tilbud om å teste ulike produkter (enten gratis eller til sterkt redusert pris), komme med min mening, fortelle om det til andre, og til slutt skrive en sluttrapport :) Hår fått teste alt fra barnemat og -leker, lys, vaskemidler mm, og nå er jeg med og skal teste produktet 14 fra Tine :) Dette er et produkt som skal være et sunt mellommåltid, rikt på proteiner, for folk på farten.

Vel, som student og tobarnsmamma er det veldig lett å glemme å spise, eller å bare kaste i seg det første man finner (noe som sjeldent er sunt). Er dermed veldig spent på å teste dette produktet, hvem vet... Kanskje jeg får en ny favoritt? :)

I kveld fikk jeg pakken fra Buzzador levert på døren under middagen. Inne i esken var det 3 bokser Havregrøt med ristede mandler, krisp og blåbær &  3 bokser Gresk yoghurt med quinoa og chia. Jeg har sett produktene i hyllen på butikken tidligere, men har aldri somlet meg til å kjøpe de for å teste.

3-åringen i huset elsker havregrøt, så i kveld testet vi ene boksen med havregrøt sammen. Denne var veldig god, og jeg ble veldig positivt overrasket siden jeg var litt skeptisk til kald havregrøt. Vesla syntes også den var veldig god, og spiste en god del av boksen. Hadde det vært opp til henne kunne hun nok fint ha spist sånn hver dag! Vi gleder oss til å teste yoghurten i morgen, og å dele produktene med andre :) 

Anbefaler å bli medlem av buzzador, for er moro å få være med å teste ting på denne måten :) Jeg synes også alt nytt er spennende, og samboeren min mener jeg lett blir påvirket av reklamer (kan ikke skjønne hva han mener ^^) #buzzador #buzz #tine #mat #produkttesting 

Kveldskos :)

Når man plutselig sitter med to små barn er det veldig viktig å bruke litt tid sammen som kjærester også. I det siste har jeg og samboer ved et par anledninger laget oss egen middag etter at begge ungene er i seng :) I dag lagde vi oss #Quesedillas, noe vi begge synes er veldig godt, og som vi har funnet vår egen måte å lage på siden vi liker litt ulike ting.

I vår versjon bruker vi 6 tortillalefser av mais, 650g kylling, masse ost og 1,5 pakke hot tacopulver.

Kutter opp kyllingen, og steker i pannen. Tilsetter hot tacopulver og lar det surre på plata. Maislefsene legger vi på brett og dekker de meg ost. Disse puttes inn i ovnen på 200 grader til osten er smeltet. Når de er ferdige tas de ut, og kyllingen fordeles på 3 av lefsene. De 3 siste legges på toppen av de andre, og voila... Quesedillas!

Serveres med rømme, og hva man ønsker av grønsaker. Selv liker jeg godt slangeagurk, cherry tomater og avokado ved siden av :)#mat #kos #kjærestetid

EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits