Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

Adventskalender, mas eller kos?

November er en måned hvor småbarnsforeldre ofte river seg i håret, og er veldig frustrerte. "Hvilke julekalender skal jeg velge til barna?" De løper rundt fra butikk til butikk på jakt etter den perfekte kalenderen til barna sine, og med en 3-åring i hus har jeg i år kjent litt på denne frustrasjonen selv. Dette med kalender til desember er ikke bare enkelt.

For en ting men jeg love dere, det er et hav av ulike typer kalendere. Bare for å nevne noen så finnes det sjokoladekalendere, godterikalendere med Kindersjokolade, Dumle, Smarties eller Haribo, kalendere fra Lego, kalendere med figurer og diverse fra kjente og populære filmer som Star Wars, Frost og Minions, og så har vi det nye store PAKKEKALENDEREN!

Dette med pakkekalendere synes jeg har blitt dratt for langt! Hos enkelte får man inntrykk av at den ene gaven skal overgå den forrige, og at det ikke er grenser for hva barna får i kalendergaver. Når enkelte barn får gaver i pakkekalenderen som andre bare kan drømme om å få i julegave under treet på selveste julaften er det for meg noe veldig feil! Bare tenk på hvilke forventninger man skaper hos barna sine med slike gaver. Forventningene til gaven under treet blir jo skyhøye, og hva med neste år? Det setter lista for hva barna forventer fra år til år.Jeg var selv der at jeg ville lage pakkekalender til 3-åringen i år. Bestilte til og med ferdig pakke basert på barnets alder fra LUDOStore, men da jeg mottok den ble jeg så skuffa over innholdet, at jeg sendte den i retur med en gang. Var rett og slett ikke verdt pengene. Innlegget mitt om LUDOStore!

Jeg begynte også og tenke over dette med pakkekalender. Ofte blir 24 random ting pakket inn og hengt opp på en kalender til barna. Ting som kanskje bare er spennende der og da, og som ikke vil gi noe glede senere. Jeg ville ikke bruke penger på noe som bare var interessant en liten stund, før det ble liggende og ta opp plass og samle støv. For meg er det bortkastede penger, så dette med pakkekalender slo jeg helt fra meg.

I Sverige fant vi en sjokoladekalender med Frostmotiv, og tenkte at det fikk bli kalenderen i år. 3-åringen elsker jo Frost, så den var midt i blinken! Jeg er selv oppvokst med å ha flere kalendere i desember, så klarte ikke helt å legge fra meg og finne på noe spesielt til henne for alle dagene i desember. Men så slo det meg, jeg lager en aktivitetskalender! Satte meg ned og laget en liste over alt jeg har lyst å gjøre sammen med henne i i tiden frem mot jul, og fant faktisk noe for hver dag frem til julaften :)

Eksempler på aktiviteter som ble satt opp er: Skrive ønskeliste til julenissen, se en julefilm, lage eget julepapir, lommelykttur i mørket, spille brettspill, bake julekaker, lage pepperkakehus +++, og på selveste julaften blir det skattejakt <3 Jeg gleder meg så fælt til i morgen nå, det å se hennes reaksjon, gleden hennes ved å få ta del i forberedelsene til jul, og viktigst av alt... Det å bruke tid, og å gjøre noe sammen! Det er jo akkurat det julen og juleforberedelsene handler om for meg, kvalitetstid med familien og moro for barna.

For meg handler ikke julen om å bruke mest mulig penger, heller ikke om å få de dyreste og flotteste gavene man kan tenke seg. Jeg ønsker å videreføre dette til barna mine. De kommer ALDRI til å oppleve å få nyeste iPhone som en kalendergave, eller andre dyre gjenstander, men kommer til å være glade for hva de får. Akkurat som jeg ble opplært til å sette pris på den minste ting jeg fikk, er dette noe jeg også vil barna skal lære. Det er jo selvfølgelig lov å ønske seg akkurat hva man vil, men ønsker man seg noe som er veldig dyrt må man være klar over at sannsynligheten er liten for å få akkurat den tingen. Man skal være glad for at man har fått en gave OG for innholdet, selv om det kanskje ikke var noe man ønsket seg."Det er tanken som teller" er noe som er viktig å ta med seg inn i tiden nå mot jul. Det er ikke alle som har like mye penger hver måned, og det er kanskje et barn på avdelingen i barnehagen som ikke får like mye og like dyre ting til jul som andre fikk. Det finnes faktisk mange familier i Norge som lever under fattigdomsgrensa, noe som er lett og glemme siden landet vårt regnes som ett av de rikeste i verden. Jeg synes det er trist at flere familier gruer seg til jul fordi de vet at de ikke har råd til julemat, gaver til barna eller lignende. Det er ikke slik ting skal være i 2015!

Jeg håper dere alle får en flott 1.desember med eller uten barn :) Det er starten på nedtellingen mot julaften. Dette er min yndlingstid i løpet av året <3
#mammablogg #mamma #barn #jul #kalender #jul2015 #desember #pakkekalender #økonomi #glede #familie #inspirasjon #advent #hverdag #julekalender #panduro #nille #tgr

It's a beatiful morning!

God morgen alle sammen! For en flott morgen det er i dag. Ble vekket av 3åringen ca 08.30 i dag, og pga årstiden fikk jeg oppleve en flott soloppgang over Ankerskogen i Hamar i dag

Jeg er egentlig et skikkelig B-menneske, så denne muligheten byr seg ikke så ofte. Så i dag måtte jeg bare få tatt et bilde av det hele før det var for sent. Vet ikke om det er bare meg, men har vært mange flotte farger på himmelen i høst! Mer enn hva jeg har opplevd tidligere.

Flott er det i alle fall :) Er en blikkfanger som du bare blir sittende å se på. Klarer liksom ikke å ta blikket bort.

Dagen i dag er jeg litt usikker på hva som skjer. Jeg og ungene skal vente på at samboer blir ferdig på jobb før vi drar hjem til Oslo, så mye mulig det blir litt shopping på Panduro for å lage alt av julepynt osv :) Kanskje vi skal møte en venninne også!

I går var vi hos henne og tok bilder til julekort, og er utrolig spent på hvordan de blir ❤ Hun er utrolig flink til å fotografere, og er dere i Hamar-regionen er hun absolutt til å anbefale. Eneste fotografen vi bruker til ungene, og blir like fornøyd hver gang! Sjekk ut hjemmesiden hennes: Fotograf Monica Haugen :)

Ha en flott mandag alle sammen! :)

#mammablogg #mamma #hverdag #mandag #soloppgang #stemning #vakkert #flott #foto #bilde #fotograf #anbefaling #tips #dyktigfotograf #juleforberedelser #jul2015

Filmkveld!

I går kveld inviterte jeg og samboer med onkelen min og kjæresten på kino. Filmvalget falt på "Bridge og Spies", og den var utrolig bra! Dette var en av de gangene hvor jeg har gått på kino og ikke hatt noen som helst forventning til filmen på forhånd, og dermed ble veldig positivt overrasket.

Dette er en film som er basert på faktiske hendelser, og det gjør for meg bare slike filmer mye bedre. Det å vite at dette faktisk har skjedd gjør filmen mer spennende, og selv om denne filmen til tider kan være litt treg med MYE snakk, er det  mye å følge med på. Dersom du derimot er ute etter en actionfylt film er nok ikke dette filmen for deg, og jeg vil nok da mye heller anbefale James Bond som går på kino nå :)

Handlingen i denne filmen foregår under den Kalde krigen, hvor en amerikansk advokat (James B. Donovan) rekrutteres til å forsvare en arrestert sovjetisk spion (Rudolf Abel). Videre skal han hjelpe CIA med å tilrettelegge en utveksling av denne spionen mot en amerikansk U-2 spionflypilot, Francis G. Powers, ved å forhandle med ulike personer midt i hva som skjer mellom Øst- og Vest-Tyskland.

Tom Hanks gjør en veldig bra rolle i å spille advokaten, og han er veldig flink til å få frem følelser og uttrykk som stemmer med hva som skjer. Man kan jo prøve å tenke seg hvordan det ville være som en "vanlig" person å komme midt oppi konfliktene i delingen av Øat- og Vest-Tyskland, og skulle prøve å late som man passer inn/hører til der.

Anbefaler virkelig denne filmen, og skulle jeg gitt den et terningkast måtte det blitt:

 

Trailer til filmen kan du se her:

 

#film #anbefaling #kino #norgesbilletten #brafilm #filmweb #bridgeogspies #tomhanks #spennende #spenning #tips #hverdag #kvalitetstid #hygge #familie

Adventstid <3

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

I dag er endelig dagen her! Det er første søndag i advent. Dagen som markerer starten på nedtellingen til julaften <3 Dette er min yndlingstid på året, og etter jeg fikk barn er dette bare blitt forsterket enda mer.

Første søndag i advent er dagen hvor man vasker huset, og tar frem diverse pynt. I år har jeg selv handlet inn litt lilla løpere, hvite stjerner til å henge i vindu med små LEDpærer i, tilsvarende stjerner med fot til å plassere på hyller, noen glassengler, grånisser og lilla lys :) Jeg gleder meg veldig til å få ordnet alt dette, og bare vite at nå, ja NÅ er tiden her. Det er lite jeg synes er like koselig som å få hent opp adventsstjernen i stuevinduet over sofaen, satt opp adventsstaken på kjøkkenet, og plassere noen julestjerner (blomsten) rundt omkring. Det gir en spesiell stemning i hele huset.

For hver uke fremover nå skal det settes opp mer og mer pynt til jul, vi skal bake forskjellige julekaker/konfekt til jul sammen med 3åringen, lage litt julepynt, og kose oss så mye som mulig :) I desember er det også mye som skjer i barnehagen for både liten og stor. Det skal arrangeres juleverksted i neste uke, så er det luciamorgen med tog og spising av lussekatter, og til slutt er det nissefest med servering av grøt og saft. Da kommer også julenissen på besøk med pakker til alle barna :) 

Hjemme skal vi lage nisser, snøkrystaller, pastaengler, andre engler, pynt til juletreet, bake brune pinner, lage julegodteri, marsipanfigurer, kransekakekuler, pepperkakehus og mye mer.

Det finnes mange syn der ute på dette med å feire jul, og jeg blir like overrasket hver gang jeg ser/hører uttalelser som: "Er du ikke kristen har du ikke noe å feie jul etter!" "Julefeiring er for de troende!" o.l. Jeg synes dette er helt feil.Skulle man feiret jul etter kun kristen tradisjon ville det ikke blitt mye til feiring sammenlignet med måten vi feirer på nå i dag. Jeg selv er ikke kristen/troende, men har stor glede av julefeiringen likevel, uten at historien om Jesus har noe med den å gjøre.

Dagens julefeiring har tatt opp i seg gamle hedenske romerske festtradisjoner, førkristne nordiske tradisjoner og kristne tradisjoner. Og er ispedd solide doser kommersialisme.

 • Saturnaliaen: Romersk julefest til minne om Saturns tid og fruktbarhetsguden. En uke hvor man skulle leve i utopia (et perfektsted, lykketilstand, perfekte samfunn). Her finner vi elementer som tente lys, festmåltider, gaver, nøtter, dadler og fiken, pepperkakemenn og stamfaren til mandel i grøten.
 • Norrønt: Julefeiringen "Jol". Fra her finner vi nek og øl, og landbruksproduktene til festen.
 • Senromerske: Fra her kommer selve tidspunktet for julefeiringen, det daværende solvervstidspunktet og bursdagen til Den Ubeseirede Sol.
 • Kristendom: Minnes Jesu fødsel. Man har kommet frem til at Jesus ikke ble født midtvinters, men at feiringen er lagt til dette tidspunktet for å kommer sammen med andre gamle tradisjoner, og da Den Ubeseirede Sols fødselsdag. Tidspunktet for Jesu fødsel i bibelen er på en tid hvor hyrdene er ute på markene, noe som skjer under lammingen, og det skjer ikke midtvinters.
 • Romerriket: Biskop Nikolaus på 300-tallet, ble helgen etter sin død. Ble sett på som barnas beskytter, gav gaver til snille barn i julestrømper.

Så, skulle man feiret kun etter kristendommen ville man ikke har grøt, nek, festmåltid, tenkte lys, gaver, nøtter, pepperkaker, nek, øl, landbruksprodukter, tidspunktet osv. Så ingen skal komme til meg å si at man ikke kan feire jul om man ikke er kristen :)

For meg er feiring av jul en tid hvor man roer ned, samler familien for god mat og godt selskap. Har pakker for barna sin del, og litt for oss vokse selvfølgelig, og egentlig bare koser seg :) 

Ønsker dere alle en riktig god første søndag i advent <3 

Er du glad i adventstiden?

 

#mammablogg #mamma #blogg #barn #jul #advent #pynt #tradisjon #historie #julefeiring #familie #hverdag #søndag #juleforberedelse #nille #interiør #adventslys #familiekos 

Kinotur <3

I dag er det kinotur som står på planen sammen med 3-åringen. Kjenner jeg er utrolig spent, for er kun samboer som har tatt henne med tidligere. Minsten er igjen hjemme og koser seg sammen med farmor :)

Vi skal se Hotel Transylvania 2, og jeg gleder meg masse! Synes film nr 1 er veldig bra, så håper denne lever opp til forventningene :)

Skal på kino en tur til i dag etter ungene har lagt seg. Fant ut at vi hadde 8 Norgesbilletter som går ut på dato om to dager, så da ble deg filmdag i dag!

#mammablogg #mamma #mammalivet #småbarn #småbarnsliv #film #kino #kvalitetstid #familie #familietid #kos #hygge #glede #lørdag #norgesbilletten #barn

Jeg har fått innkalling i posten!

Det er den tiden på året igjen... Lappen med innkallelse dumper ned i postkassa, og som alltid kjenner jeg at jeg begynner å grue meg med en gang. Dette har jeg gått og ventet på, men prøver alltid og skyve det bort i tankene. Men jeg VET at dette skjer i desember hvert år. Det er jo tross alt en årlig greie. Hva da spør du? Jo, jeg skal til tannlegen!

Jeg er av dem som har gruet meg til å gå til tannlegen. I en alder av 5-6 år fikk jeg skrekken, men mens jeg var liten passet alltid mamma og pappa på at jeg kom meg av gårde. Etter hvert som jeg ble eldre kom innkallingene til meg, og jeg gjemte dem bort. Jeg møtte ikke til timene, og latet som jeg aldri hadde fått noen innkallelse. JA, jeg vet det var utrolig dumt av meg å gjøre det på den måten, men det var det enkleste. Bare tanken på tannlegen fikk meg til å kaldsvette i hendene, og jeg kunne begynne å skjelve. Jeg var redd.

Hele årsaken til at jeg var redd ligger i den tannlegen som var skoletannlege hvor jeg bodde som liten. Dette var en gammel mann som egentlig hadde jobbet kun som teoretiker innen fagfeltet, men som på sine eldre dager fant ut at han skulle starte opp som faktisk tannlege. Hjemkommunen min mente tydelig at det var veldig smart å ansette han, og det ble dermed til denne personen barn i skolen og barnehagen ble sendt for å se på tennene sine. Som liten hadde jeg hvite kalkflekker på tennene mine, noe som er veldig vanlig blant barn. Dette mente da denne tannlegen at var helt forferdelig, man skulle jo ikke ha sånt på tennene, og gikk løs meg borr på flere av jekslene mine. På den tiden fikk man heller ikke hvite plastfyllinger, så tennene mine ble fylt opp med amalgan. Nå i dag det forbudt å bruke dette materialet. I tillegg var han hardhendt, og brukte aldri bedøvelse eller noe. Det var det bare rett på, og som 5-åring er dette med på å skape frykt, dårlige erfaringer og minner rettet til situasjonen. 

Det var mange år jeg ikke ville gå til tannlegen. Jeg gikk dit bare når jeg fikk vondt i en tann, og da gjerne etter å ha knasket ibux/paracet i en ukes tid. Når det ikke funket lenger var tannlegen siste utvei. Så på en måte kan man nok si at jeg hadde tannlegeskrekk. Helt ærlig var jeg sikker på at en del tannleger innerst inne var sadister! (noen er jo kanskje det, men har ikke helt dette synet lenger).

Når visdomstennene mine kom var det tydelig at nå måtte noe gjøres. De kom fint ut, men de var ikke sterke nok, så ene tannen var nærmest porøs. I 2007, i en alder av 21 år, flyttet jeg til Oslo. Jeg måtte komme i gang og fikse opp inne i munnen, og fant meg en fantastisk tannlege på Majorstua! Jeg er så glad jeg fant henne :) Hun tok seg tid til å høre på historien min og erfaringene jeg hadde med tannlege fra tidligere, og gjorde det hun kunne for at jeg skulle få positive erfaringer videre. Anbefaler virkelig både henne og klinikken hennes, som hun driver sammen med sin mann, til alle. Hun er forsiktig, tar seg god tid, forteller alltid hva hun skal gjøre, og lar deg få masse pauser om du trenger det. Klinikken det er snakk om er Tannlegene i Bogstadveien 51, som drives av Kari og Arnfinn Husby.

En ting som alltid slår meg er at mange tannleger er veldig sosiale av seg, og vil veldig gjerne slå av en prat. De spør deg om mye forskjellig, som hvordan du har det, hvordan det går på skolen og MYE mer. Du ligger da i stolen med munnen proppet full av rør som suger spytt og bomullsdotter, SAMTIDIG som tannlegen bruker speil og pirker i tenna dine. Du har absolutt ingen mulighet til å kunne svare ordentlig. Kanskje klarer du å lage en bekreftende eller avkreftende lyd der du ligger, som gjerne bare kommer ut i form av svar som "mm-M" eller "Nnn". Av en eller annen grunn har tannlegene lært seg å forstå dette språket bemerkelsesverdig godt, og det ender opp som en form for samtale uansett :p

En ting jeg vet jeg skal være påpasselig med er å følge med når mine egne barn er til tannlegen. Jeg vil å ingen måte at de skal få dårlige opplevelser  på den måten jeg har (ikke at jeg tror den slags tannleger finnes nå i dag). Men bedre føre var  :)

 

#mamma #helse #tannlege #tannlegeskrekk #frykt #redsel #innkalling #anbefaling #tips #desember #språk #hverdag #personlig

Hva skal man si... Ord kan ikke beskrive det ^^

Har vært litt rolig fra meg de siste par dagene pga mye jobbing. Og så har det jo vært noen morsomme episoder her hjemme i denne tiden! Når du har barn, så kan jeg love det at i det øyeblikket du TROR at nå kan de ikke finne på noe rarere, da finner de på noe som overgår det uten problemer. 

I går kom samboer ganske sent hjem fra jobben, og 3åringen hadde fått beskjed om at hun skulle få prøve å sove på sofaen på stua sammen med han om hun oppførte seg bra. Jenta oppførte seg eksemplarisk hele dagen, og det var ikke noe tull noen gang (noe som er et godt gjort for ei aktiv jente på 3 år). Mens jeg la minsten ble 3åringen med pappaen ut på lommelykt tur i skogen. De gikk for å jakte på spøkelser, skjeletter og troll, og hadde visstnok en veldig fin og spennende tur. Mens de var ute hadde hun måttet tisse en gang, så var nok også litt stas å få tisse ute i skogen i mørket. Det skal her sies at gledene til et lite barn ikke alltid er forståelig for oss voksne, for det er til tider veldig lite som skal til (har tidligere skrevet et innlegg om dette som kan leses HER).

En stund etter de var inne igjen spratt hun opp og måtte på do. "Jeg må bare bæsje jeg, jeg må løpe på do!" Ja, barna er faktisk så informative i ALT de gjør. Etter det er gått litt hører vi fra nede: "Pappaaaaa, jeg rakk ikke på do!"

Hmmm.... Rakk ikke på do? Hva i alle dager hadde hun da drevet med de siste par minuttene?

Samboer gikk ned, og etter litt roper han opp om jeg vær så snill kan komme ned å hjelpe til. Jeg kommer ned trappa, og ser han står på badet og skyller klærne hennes før de skal vaskes, og 3åringen sitter nok en gang på do hvor bæsj er smurt på setet fra hun satte seg opp (skrev om en annen bæsjeepisode HER). Mens hun sitter der prøver vi å spørre litt om hva det var hun hadde drevet med siden hun ikke rakk på do. Hun er i grunnen litt kryptisk og vil ikke gi oss noe ordentlig svar. Går mye i at hun ikke rakk på do, og det kom ut i trusa hennes.

Jeg reagerer litt på at det lukter vel mye ute i gangen, og første tanken som slo meg var om hun var dårlig i magen. Det var hun ikke. Så ser jeg meg lit rundt.....

 

... borte på dørmatta ved utgangdøren ligger en STOR ruke med bæsj!!!!

Vel, jeg løfter med dørmatta og går bort til do. Holder den frem, og spør: "Men du, hvis du gikk rett på do for å bæsje, hvorfor er det da bæsj ved utgangsdøra?" Hun ser på meg med de store blå øynene og forteller i all alvorlighet at hun gikk bort til utgangsdøra, fordi hun skulle åpne døra, sette seg på huk ute og bæsje på gresset. Hun klarte bare ikke å åpne døra, og da rakk hun ikke tilbake på do. Løsningen ble å brette ned strømpebuksa og trusa, og sette seg på huk på dørmatta i stedet. Deretter hadde hun tatt på seg trusa, for å gå på do og gjøre seg ferdig der! 


Hva kan jeg si?! Det sies at man alltid skal holde masken og ikke le av sånt foran barna. Jeg må innrømme at jeg feilet totalt på det området i går. Jeg klarte virkelig ikke å la være og begynne å le. Samboer kom gående og fikk med seg det som skjedde, og han begynte jo selvfølgelig også å humre godt ved siden av meg. Prøvde oppi alt å spørre 3åringen om hvorfor hun skulle ut for å bæsje, vi hadde jo do inne.

Svaret var enkelt og greit. Hun skulle gjøre det ute slik som når hun var på tur.

Det er i alle fall helt tydelig at barna lever i situasjonen her og nå, de får en tanke eller idé, og da må den gjennomføres. Selvfølgelig både til frustrasjon og latter for oss voksne. "En god latter forlenger livet" sies det, jeg tror jeg skal få et langt liv med alle de morsomme hendelsene vi opplever om dagen :p#mammablogg #mammalivet #småbarnsforeldre #småbarn #barn #hverdag #utfordring #bæsj #moro #glede #oppdragelse #3åring #mamma #foreldreogbarn #bloggmag #blogglisten #latter #overraskelse #spenning

Jeg har fått meg nytt smykke <3

I dag har jeg fått meg et nytt kjede. Et ordentlig fargerikt ett, og som er utrolig flott! Jeg elsker det <3

 

Det er ikke et hvilke som helst kjede, og det finnes ingen like i hele verden. Føler meg heldig som har noe så unikt! Jeg ER heldig :)

 

Når jeg hentet 3-åringen i bhg i dag kom hun løpende ut i gangen til meg. "Se mamma, se hva jeg har laget til deg!" Hun gikk selv med det rundt halsen da jeg kom, men det var visst bare for å passe ekstra godt på det. Hun hadde laget et perlekjede med masse ulike perler. Perler av plastikk. Noen formet som blomster, noen som hjerter og andre som spiraler eller terninger. Er god blanding. Noen med glitter i, andre uten. Helt perfekt!

 

Setter stor pris på alle tingene hun lager sånn. Det er så koselig, og så snilt gjort

 

Setter du pris på sånne gaver?

 

#mammablogg #mamma #barn #smykke #gave #hjemmelaget #perler #hverdag #glede #blogglisten #mammaliv #bloggmag

Jeg har funnet drømmekjøkkenet... På IKEA! <3

Det er mye man må finne ut av når det kommer til husbygging, og hvordan det skal se ut innvendig er en av dem. Beskjeden jeg har fått fra samboer er at han kan stå for alt det praktiske i forhold til avtaler, få tak i håndtverkere osv, men sa skal jeg skal stå for det innvendige som farger, interiør og generelt utseende.

 

Dette er vel kanskje mange jenters store, nesten våte, drøm. Å få lov å bestemme hvordan innsiden av et helt hus skal se ut. I mitt hode derimot oppstår kun kaos! Jeg har virkelig ikke peiling på interiør og farger. Har aldri hatt spesielt interesse for det, men nå må jeg altså få opp øynene for masse nytt og fremmed. Har ingen anelse om hvor jeg skal starte!

 

Når det er sagt, så er det absolutt en spennende utfordring. Jeg skal gjøre mitt beste, og har heldigvis en god venninne jeg kan spørre når jeg er usikker og ikke vet helt. Hun elsker nemlig interiør, og kan vel egentlig si at hun kommer til i bli en del av teamet (om hun vil) :)

 

Men, nå tror jeg at jeg har funnet drømmekjøkkenet. Da oppsettsmessig vel og merke. Vil ha lysere innredning, gjerne som ser litt gammelt ut i utseende, antikt. Vil også ha lysere benkeplate for å jevne ut kontrasten til lyse skap, og vil ha svart oppvaskkum nedfelt i benkeplate . Ellers synes jeg dette er utrolig fint :) (Se bort i fra spisebordet på bildene, for det skal vi ikke ha der) :)

 

#mamma #husbygging #interiør #kjøkken #vilha #utseende #hus #bygge #nytthus #hverdag #glede #IKEA

"Mamma, hvorfor hører du ikke på meg?"

Du ligger helt alene på et rom, det er mørkt. Alt rundt deg er fremmed og skummelt, alt er nytt og stort. Du føler deg redd, og alene. Du vil rope på noen, men det eneste du får til er å gråte. Du starter forsiktig, men ingen kommer. Igjen prøver du å rope, men ingen kommer, og du prøver høyere. "Mamma, hvor er du? Hører du meg ikke? Jeg er redd!" "Pappa? Noen?"


Mamma og pappa sitter på stuen. Det er sovetid, og du må lære deg å sove. De synes du er vanskelig som ikke sover, og kaller deg umulig. De skrur opp lyden på musikken for å ikke høre deg så godt. De vil overdøve den dårlige samvittigheten de får, for det føles feil for dem. Jeg lover! Av helsepersonell som er der for å hjelpe DEG, har de nemlig fått beskjed om å la deg ligge og skrike før de går inn. Du skal lære at du kan ligge litt før det kommer noen, og det viktigste er at du klarer å finne søvnen. Det er de som kan dette, så hvorfor skal ikke mamma og pappa høre på de? 

Mange som får barn opplever at en baby ikke vil sove når de skal legge den for kvelden, og når de søker om dette på nett er det mange som anbefaler skrikekurer som de kalles. Legg merke til skrivemåten, en kur, noe som hjelper, noe positivt. Mange kaller seg eksperter på området, og den ledende av de er Sovekarin som hun kaller seg. Hun har skrevet bøker om å få barn til å sove på natta, og mange tar rådene hennes til seg helt ukritisk. De vil sove! "Ekspertene" ber mamma og pappa om å holde ut, for det går over. Du vil gi deg til slutt.


Det de ikke forteller er at du synes dette er skummelt. At du sier ifra fordi du er redd og alene. De sier ikke noe om alt som skjer i den lille skjøre kroppen din. Det at pulsen din øker, at du blir varm og svett, at du blir stresset, at du skjelver og at frykten bare blir kraftigere. Til slutt blir du så sliten at du sovner av ren utmattelse, varm, svett og redd. Når mamma og pappa har holdt på med dette i kanskje en, to eller flere dager, da gir du opp. Du slutter å si ifra om at du er redd, at alt rundt deg er skummelt, at du føler deg alene, og du ligger bare i sengen din og til slutt sovner du uten å gi fra deg en lyd. Du har gitt opp, for det er jo ingen som hører på deg likevel. Likevel er du like redd, pulsen er høy og du svetter alene i mørket i en verden som er ny og fremmed. Alt var så varmt, nært og trygt da du lå inne i magen til mamma, nå er alt mørkt, kaldt og skummelt. Du stoler ikke lenger på at mamma og pappa er der, og du får ingen trygg tilknytning til dem.

Helsesøster skal være den personen foreldrene snakker med, for å få tips og råd om hva de kan gjøre med ting som er vanskelig i den nye hverdagen som nybakte foreldre. Hun (for det er stort sett en hun) skal hjelpe førstegangsforeldre, og guide dem for å kunne hjelpe deg på best mulig måte. Hun skal i utgangspunktet hjelpe deg, være din beskytter, men hun informerer om skrikekurer. På skolen lærer de fortsatt at dette er en bra metode å bruke for å lære deg å sove alene, så både unge og gamle helsesøstre vil kunne bringe dette opp. De informerer om skrikekurer, at det ikke er bra å samsove, at å la deg sovne ved puppen er å skape dårlige vaner, og du må ikke bysses i søvn av samme grunn. 

Det de ber mamma om er å gå imot alle instinkter som hun har. For mens hun hører at du ligger i sengen din og gråter sitter hun og har dårlig samvittighet. Hun har så lyst å gå og plukke deg opp, holde deg inntil seg og kose med deg til du sovner. Men eksperter har sagt at det er fyfy, og i stedet for å følge instinktet skrur hun opp lyden og tenker "Hold ut, det går snart over! Da får vi det alle så mye bedre"

****

Det finnes ikke noe naturlig med å la en liten baby ligge å gråte seg selv i søvn, og det er helt horribelt at skrikekurer anbefales nå i 2015. Vi burde faktisk vite bedre! Du har fått et lite barn, og det er din jobb å være med og forme det til et trygt, selvstendig og sterkt menneske. Hvorfor begynne med å lære barnet at man hører ikke når det prøver alt det kan å fortelle deg noe? Babyer gråter av en grunn, de gjør det ikke for å være vanskelige, eller for å være slemme. De prøver å fortelle deg noe med det språket de har, og det er gråt. I mine øyne er det ikke på den måten man tar godt vare på et barn og dets behov.

Jeg har aldri latt barna mine gråte seg seg i søvn. Det er mange ganger jeg har sittet og holdt de i hånda til de har sovnet, eller at jeg har sovnet mens jeg har ammet de på kvelden. Likevel har dette aldri blitt en vane, og begge to sover godt uansett hvor vi er. Minstemann er straks 5 mnd, han legges klokka 19 på kvelden, og da får han mat og legges i sin egen seng. Ofte sovner han før jeg rekker å gå ut døra, andre ganger ligger han og babler for seg selv før han sovner. Det er aldri noe skriking, og sier han ifra om noe, går jeg inn til han før gryntingen hans i det hele tatt rekker og utvikle seg til gråt. Han vet at jeg kommer om det skulle være noe, og så prøver vi oss frem sammen for å finne ut akkurat hva han prøver å fortelle. Akkurat det samme gjorde jeg med storesøsteren, og det har aldri vært noe problem med leggingen hennes heller. Hun er snart 4 år, og vi kan telle antall våkenetter vi har hatt på én hånd.

Det som har fungert for oss er å ha faste rutiner. Det vil si at vi alltid har lagt de til samme klokkeslett på kvelden, gjerne tidlig ca 18-19. Disse rutinene holdes på uansett hvor vi er, og det har ikke vært snakk om å få være oppe lengre fordi vi er et annet sted en hjemme. Har vi kjørt fra Oslo til Hamar og kommet sent, så har farmor måttet vente til morgenen etter for kos og klemming. Skal vi ut å reise har vi passet på å reise ved leggetid, og bare løftet de over i seng for å sove videre når vi har kommet frem. Ved leggetid har det alltid vært nattlampe på rommet, og spøkelseslampene fra IKEA har vært en hit. I tillegg har vi for det meste hatt en radio inne på soverommet som har stått på ved leggetid. Radio er veldig fint fordi det er prating, musikk av ulike sjangre, variert volum og gir inntrykk av at det er noen der. Denne står selvfølgelig ikke på hver eneste kveld, for vi vil ikke at de skal bli avhengige av lyd for å kunne sove heller. En annen ting som jeg tror har vært veldig viktig er at de har hatt en bamse fra de har vært født, som er kjent med kjente lukter. Denne har de som babyer kun fått når de skulle sove, da enten i senga eller i vogna.

Dersom vi må gå inn til de har vi passet på å ikke plukke de opp fra sengen så lenge det ikke er snakk om bleieskift. Vi har heller vært inne der sammen med de, holdt de i hånda, strøket de i pannen/på kinnet litt, rett og slett for å vise at vi er der. De roer seg fort ved dette, og legger seg fort til å sove. Man lærer også ganske fort å høre forskjell på lydene babyen gir fra seg. Du hører om det er snakk om lyder fordi de kjeder seg, eller om det er ordentlig gråt hvor de trenger noen. Søvnmønsteret resten av dagen har også vært viktig, og avhengig av alder har det gått minst 2-3 timer fra siste soving til leggetid. Minsten her er gjerne våken et par timer før han legger seg for kvelden, men gir han tegn på at han blir veldig trøtt (rød i kanten rundt øynene, begynner å gni seg i øynene og blunke saktere, da legger vi han bare litt tidligere den dagen. Den siste tingen vi gjør er mating. Når jeg legger babyen ammer jeg, for så å legge han våken i sengen (så lenge han ikke slokner totalt), og legger samboer er det siste som skjer at han får flaske etter han er lagt i sengen.

Hva er ditt syn på dette temaet? || Har du vært borti skrikekur?

Om du liker dette innlegget må du gjerne dele det videre <3 
#mammablogg #mamma #barn #baby #soving #skrikekur #trygghet #sovekarin #rutiner #foreldre #småbarnsforeldre #familie #hverdag #rutine #personlig #tips #oppdragelse #foreldreogbarn #bloggmag #blogglisten #mammaliv #småbarn #gravid #oppfordring #nattesøvn #valg #helse

Når man skal...

... lese til eksamen er det helt umulig å gjøre det man faktisk skal, nemlig lese!

Av en eller annen finurlig grunn frister det å gjøre alt annet i stedet. Gode eksempler er: Rydde huset, vaske, støvsuge, rydde klesskap og MYE annet. Jeg håper virkelig jeg kommer inn i en god studieteknikk snart, for dette er nærmest håpløst.

Litt har jeg likevel fått lest om i dag, så er noen hakk klokere når det kommer til epidural, spinal, hjernehinner, hjernehinnebetennelse og vannhode. Skulle gjerne gjort mer, men nå skal jeg straks ut døra og dra på jobb. I dag både gleder og gruer jeg meg litt til jobb, men denne følelsen har jeg alltid når det har vært en stund siden jeg jobbet sist. Nå er det tross alt 2 uker siden, men helsigvis kommer man fort inn i det igjen!

#mammablogg #mamma #student #studier #eksamen #baby #permisjon #studentmamma #hverdag #jobb #frustrert

Barn, kjæledyr og helse, et kjempePLUSS :)

I fasen når man venter barn er det mye man lurer på, og mye man bekymrer seg for. En ting jeg husker godt var alle diskusjonene jeg kom over når det kom til det å ha kjæledyr. Siden vi har hatt katter siden lenge før vi fikk barn var det for min del helt naturlig å lese om hva vi kunne forvente når det plutselig kom en liten baby inn i bildet.

Jeg har helt siden jeg var liten jente sagt at jeg alltid skal ha dyr, og i alle fall når jeg fikk barn. Husker selv all gleden og selskapet jeg hadde men hunden vår Bianca da jeg var liten, så ville at mine fremtidige barn skulle få oppleve det samme. Dessverre er det mange som ikke er av samme oppfatning. De vil ikke ha kjæledyr fordi de kan jo skadde babyen, hva om babyen er allergisk, hva med alt støvet og røytingen, hva med ditt, og hva om datt? Når jeg lette etter informasjon på nettet om dette med dyr og babyer, slo det meg at det nærmest virket som om folk så etter unnskyldninger for å kunne kvitte seg med dyr de hadde fra før.

Man hører også om mange som plutselig blir allergiske mot katten eller hunden når babyen kommer. For noen er det selvfølgelig reelt, men for mange tror jeg dette blir den enkleste unnskyldningen de kan bruke for å få noen andre til å ta over kjæledyret. Når man ser på annonser som ligger ute på finn.no er det ikke få dyr som skal selges/omplasseres pga allergi. Det triste faktum oppi alt dette er at en del prøver å ta med seg dyrene sine til veterinæren for avliving i stedet for å få omplassert de.

Jeg vil derfor rette fokus over på alle de positive sidene det er med å ha kjæledyr når man har barn. Barn lærer og vokser utrolig mye på å ha en firbeint venn som er en del av livet og hverdagen deres. Visste du at barn kan ha glede av kjæledyr så tidlig som ved 6 mnd alder? Når de blir så gamle følger de heller med på hva dyrene gjør rundt seg enn å leke med sine egne leker. Når barn omgås dyr fra tidlig alder er det mye de lærer tidlig, som ikke alle lærer på samme måten. 

Barn som har kjæledyr lærer å vise omsorg, de lærer empati, det å forstå kroppspråk, og de lærer å respektere andres behov, og det å ta hensyn til andre.Det at barna forstår kroppspråk bedre er med på å gjøre at de fungerer bedre sosialt, og at de ofte blir mer populære blant skolekamerater enn de som ikke har dyr. Har dere et kjæledyr vil dette også ha effekt på barnet ved at de skaper tilknytning slik at barna får ekstra sosiale bånd, og sterk trygghetsfølelse. Dyr er nemlig GODE kamerater til barn, om det er snakk om lek, at barna trenger kos og trøst, eller rett og slett det å ikke være alene så er alltid dyrene der. En av de tingene jeg synes er veldig bra med å ha kjæledyr er det at barna lærer selvkontroll tidlig. De kontrollerer egen adferd, og tenker over hvordan oppførselen sin påvirker omgivelsene.

Best av alt? Det er veldig mye som tyder på at det å leve med kjæledyr gjør at barn blir mindre utsatt for luftveisplager som astma, og allergier. En av Norges fremste eksperter på astma og allergiske sykdommer hos barn, Karin C. Lødrup Carlsen, har uttalt flg: "Det er veldokumentert at de som er oppvokst på gårder med husdyr og i et rikt mikrobiologisk mangfold har redusert risiko for å utvikle astma og allergi." Dette sitatet er hentet fra en artikkel ho Norges Astma og Allergiforbund (NAAF), hvor hun også tar opp at det å være en allergidisponert familie ikke skal ha noe å si for å gå til anskaffelse av f.eks en hund. Så lenge ingen er påvist allergisk mot hund fra før. Dersom du er interessert i å lese mer om dette har jeg linket til flere artikler knyttet til astma, allergi og dyrehold nederst i innlegget.

Dette vil altså si at så lenge ingen i familien er spesifikt allergisk mot et bestemt dyr, er det ingenting i veien for å ha kjæledyr når man får barn. Det er også mange positive sider ved det å la barna vokse opp med dyr, som de får igjen for senere. 

Det er mange ting man bør tenke over før man går til anskaffelse av et kjæledyr, for dyr krever oppfølging, opplæring, stell og tid. En annen ting det er VIKTIG å huske er at det ikke er billig å ha dyr. Dyrene medfører en rekke kostnader til husholdningen som fôr, utstyr, feriepass/kennel, veterinærutgifter mm. Hunder og katter skal ha årlige vaksiner, og det er med stor fordel at man tar med dyret til veterinær en gang i året for helsesjekk. Plutselig er det noe som har dukket opp som må behandles som sopp eller bakterier i ører, tannstein, fulle analkjertler, gnagere kan ha problemer med tenner som må slipes ned, og jeg kunne nevnt mye mer. Et kjæledyr er noen som skal være en del av familien i mange år, så det er derfor viktig å være sikker på hva man begir seg ut på.

Når man er i den situasjonen at man skal anskaffe seg et dyr etter man har fått barn er det greit å vita at ikke alle dyr er egnet for småbarnsfamilier. Her er en liten oversikt over de mest vanlige dyrene:

Dyr Forventet levealder Hva man bør tenke på
Hund 10-15 år Trenger oppfølging hver dag. Tid, omsorg, aktiviteter, sosialt miljø, stell og plass.
Katt Kan bli over 15 år Krever mindre enn hund, men kan ikke overlates til seg selv.
Kanin 6-12 år Forsiktig kroppspråk,, vanskelig å forstå. Krever tilrettelegging, skal ikke bo i bur, Bør ha 2 stk, og viktig med riktig fôr.
Chinchilla Opp til 20 år Raske og derfor vanskelige for små barn.
Hamster 2-4 år Sover mye på dagen. Setter sjeldent pris på kos og klapping.
Undulat Opp til 10 år Sosialt og trenger mye selskap. Bør absolutt ha to. Bør også ha mulighet til ikke å være i buret hele dagen.
Marsvin Opp til 10 år Sosiale som bør holdes i par/grupper.
Rotte 2-3 år Kan få god kontakt, men ikke alle er like kosete.
Ilder Opp til 14 år Veldig sosiale, mye oppmerksomhet. Kan være uforutsigbare, og kan dermed lett bite. Dette varierer selvfølgelig.

Gnagere og fugler anbefales i utgangspunktet ikke til småbarnsfamilier. Dette er fordi disse ikke har noe tydelig kroppsspråk, og det kan derfor være vanskelig for barn å skjønne, og dyrene kan lett bli skadet om barna får drive med de. Jeg hadde selv en undulat ved navn "Pip" i 4-årsalderen, og det gikk ikke så veldig bra. Jeg skulle bare ta tak i han inne i buret, og i farten ble stjerten hans brutt bakover. Morgenen etterpå fant jeg han død i gulvet av buret, og det var ingen hyggelig opplevelse.

Kaniner er et dyr som mange velger å ha i familier med små barn, men her er det en del man må være obs på. Kaniner har i utgangspunktet et veldig skjørt skjelett, og de liker ikke å bli holdt fast. Dette kommer av at de i utgangspunktet er byttedyr. Visste du forresten at kaniner ikke er gnagere? Det var noe jeg ikke lærte før jeg begynte på Veterinærhøgskolen, og det kommer av at de har 6 fortenner, ikke 4.

Hund og katt er de dyrene som er best egnet, hvor jeg vil si at katt anbefales for familier med små barn. Hunder  må man passe på at ikke havner i ufine situasjoner. Barn skal ikke klemme, sitte oppå eller legge seg i sengen til hunden, og hunden bør ha et egen fristed hvor den kan gå for å få være i fred. Likevel er det viktig at den ikke sperres bort fra familien siden hunder er flokkdyr. Det er veldig viktig å lære seg de små signalene til hunden, de snur hodet bort, slikker seg på snuten, setter seg med ryggen til osv. Dette må barnet lære seg å ta hensyn til.

Katten er veldig bra som familiedyr. Dette er fordi den klarer å si ifra når den blir behandlet dårlig, og den er veldig tydelig i språket sitt. Katter klarer å håndtere barn ned i 2-årsalderen. Katten slår med poten om de blir irriterte, og om barnet ikke tar hintet kommer det etterhvert litt klør. Det er sjeldent at en katt slår til med klørne på første advarsel. 

Uansett hvilke dyr du skulle velge så er det viktig at du som voksen er der og guider de hele veien, og at du ikke kjøper et dyr til barnet som det skal ha ansvar for alene. I følge dyrevernloven er det kun mennesker over 16 år som har lov til å ha ansvar alene for dyr. Det er bra for barn å få små oppgaver som å gi mat og vann, og få gå lufteturer siden dette er med på å gi barnet god mestringsfølelse, men de bør ikke få ansvar for noen oppgaver før de er 5-6 år gamle. Dette fordi det er da barnet er gammelt nok til å lære OG forstå hva dyret trenger.

Dyr og barn sammen er helt fantastisk. Jeg ser bare all den gleden 3-åringen her har med kattene våre. Hun bærer rundt på dem, leker med dem, koser med dem, og har masse rolleleker der kattene er en del av det hele. Kattene har har enda ikke kloret henne ordentlig, for i stedet for å bli sinte går de bare å legger seg et sted hun ikke finner dem.Artikkel hos Astma- og Allergiforbundet
Artikkel hos forskning.no
Artikkel hos Norsk Helseinformatikk

 

#mammablogg #mamma #barn #dyr #helse #gravid #mening #informasjon #hund #katt #kanin #småbarnsfamile #kanin #gnager #allergi #astma #forhold #læring #empati #baby #familie

Blåmandag!

Dagen i dag fikk en god start, men likevel er det en dårlig dag! Hvorfor? Fordi jeg er blitt syk :/

I går brukte vi store deler av tiden på å rydde på roterommet vårt, og utpå kvelden begynte jeg å kjenne det. Piggtråd i halsen, bomull i øra og sandpapir i øya. Dette tyder bare på en ting... Forkjølelsen har meldt son anmarsj. Samboer er i dag på jobb i Brumunddal, og med en reisevei på 30ish minutter til bhg resulterer dette i at jeg i tillegg har begge barna hjemme. Har heldigvis lagt noen planer for aktiviteter med 3åringen som gjør dagen litt enklere, men tror likevel det blir en lang dag.

Minsten slo til og sov helt til kl 10.30 i dag, og siden eldste lå og så på film ble det ikke i nærheten av en brå start på dagen. Har et tårn av klær jeg må få ryddet meg gjennom ila dagen, så vet ikke om det blir så mye avslapping, men siden jeg skal på jobb i morgen, holder vi oss i alle fall innendørs :) Synes det er litt kjedelig at en av oss har vært syk hver eneste mandag siste mnd, dette fordi på mandager er det babysvømming, og det er så kjedelig å gå glipp av den uke etter uke. Minsten storkoser seg i vannet, men vi får taet bad i badekaret i stedet. Det viktigste er i grunnen athan blir trygg i vannet (noe han allerede viser at han er).

Jeg har forresten funnet med den første påleggsalaten jeg liker! Har jo sett mamma og pappa i alle år spise italiensk salat på brødskiva, men ddette har jeg aldri fått sansen får. Jeg har nå oppdaget Curry-salaten med kylling, mais og ananas <3 Jeg er hekta! Den er bare sykt god med agurk og paprika på! Om du ikke har testet den anbefaler jeg deg å prøve. Spesielt god er den i varme baguetter!

Noe som hjelper på både humøret og stemningen er at solen titter frem fra skyene i dag, og snøen ligger som et fint lag på bakken. Det er for meg skikkelig god stemning. November uten snø og frost ville vært helt feil. Og jeg kjenner nå at jeg har begynt å glede meg MASSE til å pynte til advent, og alle førjulsforberedelsene som følger med i denne tiden <3 Skal lage et eget innlegg om dette senere, så er bare å følge med :)

Hele gjengen her ønsker dere alle en riktig god mandag!#mammablogg #mamma #mammalivet #helse #syk #forkjølet #barn #baby #småbarnsliv #hverdag #mandag #familie

 

15 Julegaveideer til den som har ALT!

|| Sponset || Ad-links

15 Julegaveideer til den som har ALT!

Vi er kommet inn i siste halvdel av november, og mange lurer på akkurat det samme "Hva skal jeg kjøpe i julegaver?" En ting vi alle kjenner til er at enkelte har alt de trenger, og at det derfor nærmest er umulig å finne på noe å kjøpe til jul. Heldigvis har de aller fleste noe de liker ekstra godt å bruke tid på/drive med, eller rett og slett noe de kanskje burde bli litt bedre på, og ut ifra dette kan man prøve å velge en julegave som enten passer interessen, eller som rett og slett bare vil sette et stort smil om munnen til vedkomne. Her er mine tips til julegaver du kan kjøpe til de som har alt:

 

Til den som elsker å ta bilder:

Dette var veldig populært på 90-tallet, men ble plutselig borte. Hva snakker jeg om? Jo, polaroidkamera! Nå er kameraene kommet tilbake i mer brukervennlige størrelser, som gjør det lettere å ta med i vesken eller i lommen. De fremkaller bildene med en gang, og kan være med på å fange herlige øyeblikk du opplever. Best av alt, du kan lage albumer, kollager og masse annet gøy med bildene du tar.

Produktlenker:
Polaroid-Z2300
Polaroid-300

Til katteeieren:

Som katteeier har jeg selv mange ganger tittet på dokassen og tenkt: "hvorfor kan ikke bare katten lære seg å gå på do?". Nå kan nettopp dette være mulig! Nå får du tak i dosete til katten som kan festes på toalettet. Om katten skjønner dette konseptet er denne gjenstanden verdt sin vekt i gull. Alle katteeiere drømmer om å slippe å rense kattedo, så denne gjenstanden står også på min egen ønskeliste for i år.

Produktlenke:
Litter-Kwitter

Til film-/ tv-titteren:

Hva er vel bedre enn å krølle seg sammen i sofakroken og se en god film?  Til dette er tepper et nødvendig tilbehør nå på vinteren, og er det ikke da veldig kjedelig og oppdage at du glemte igjen noe på kjøkkenet? Du må bryte deg ut fra under teppet som endelig er begynt å bli godt og varmt. Kjøper du dette er ikke lenger dette noe du trenger å tenke på! Med Snug-rug slipper du at det glir ned fordi du skal strekke deg etter noe, og du slipper å ta det av om du skal gå og hente noe. Dette teppet har nemlig ermer, og du tar det nærmest på deg som en morgenkåpe. Du kan strekke deg etter hva du vil uten å måtte ta det av deg, og bli kald.

Produktlenke:
Snug-Rug

Til den reiseglade:

Dette kartet kan du gjøre akkurat hva du vil ut av. Du kan f.eks skrape frem de landene du har besøkt, dit du ønsker å reise, hvor de beste feriestedene du har vært på er og masse mer. I tillegg er det dekorativt, og du kan henge det opp på veggen som et hvilke som helst bilde.

Produktlenke:
Scratch-Map-Original-Deluxe

Til kjæresten og deg selv:

Dersom du skal kjøpe gave til dere selv, eller et kjærestepar kan et spill være et godt tips. Her vil nok hvor godt du kjenner personene kunne være med på å avgjøre hvilke type spill du ender med å kjøpe, men det finnes veldig mange alternativer. Hva med et spill for å holde romansen gående? Eller et for å sprite opp sexlivet? Eller hva med en litt mer forsiktig variant som flere kan være med på? Uansett hva du velger er jeg temmelig sikker på at de kommer til å synes det er spennende!

Produktlenker:
52-Weeks-of-Romance
Fifty-Days-of-Play
A-Year-Of-Sex
The-Art-of-Science

Til matlageren

Jeg elsker å lage mat, men er det en ting jeg er dårlig på når det står 4 ulike kjeler på platen er å huske å røre ofte nok i sausen. Dette at resultert i at samboer flere ganger har kommentert "Har du prøvd å lage saus igjen nå..? ;)". Jeg ser for meg at det ikke bare er jeg som har akkurat dette problemet, og en automatisk visp er derfor en smart sak å ha på kjøkkenet. Vedkomne kan heller konsentrere seg om å lage den perfekte biffen fremfor å stå og røre i sausen hele tiden.

Produktlenke:
Stirr-Automatisk-visp

Til Sushi-elskeren

Sushi er en rett som har kommet for å bli, og fler og fler har tatt denne retten til hjertet. Har du prøvd å lage sushi selv? Da vet du at det krever god teknikk for å få makirullene til å bli perfekte. Hva med å kjøpe en redskap for å lage ferdig selve innholdet før det rulles inn i tang? Jeg skulle gjerne hatt en slik da jeg forsøkte å lage sushi sammen med 3-åringen her, for det ble utrolig mye klin og surr når vi skulle begynne å rulle.

Produktlenke:
Sushi-Bazooka

Til sjokoladeelskeren

Alle kjenner noen som er utrolig glad i søtsaker, og da spesielt sjokolade. Hvorfor ikke kjøpe en sjokoladefontene eller et sjokoladefondue-sett til denne personen? Disse finnes i ulike størrelser alt fra beregnet på én til flere personer. Det er også lite som er så godt som frukt og bær dyppet i smeltet sjokolade, så dette er jeg sikker på vil være en suksess. Sjokolade skal jo fremme samme følelser som forelskelse og i tillegg gjøre deg glad, så flere fluer i en smekk :)

Produktlenke:
Sjokoladefontene

Til skapsnikeren

Kjenner du til at småkaker, godteri eller andre godsaker bare blir borte fra skapet, nærmest før du selv får smakt på det? Kjenner du noen som har samme problem? Løsningen på dette er veldig enkelt. Kjøp en safe hvor du kan låse inn godsakene. Disse finnes i mange varianter, og kan lett gli inn i huset ellers. Hva med en safe formet som en bok? Som en klokke? Eller rett og slett bare en boks med timer som åpnes på bestemte tider?

Produktlenker:
Book-Safe
Kitchen-Safe
Safe-Clock

Til den som alltid forsover seg

Alle kjenner en som alltid forsover seg, eller som alltid kommer for sent til avtaler. Hva med å kjøpe en vekkeklokke som stikker av så fort alarmen går? Dette vil i alle fall få vedkomne ut av sengen til riktig tid, så kan man jo håpe på at han/hun ikke bare går å legger seg igjen etter jakten. Du har i alle fall gjort hva du kan for å hjelpe :)

Produktlenke:
Clocky

Til de som alltid roter bort nøklene sine

Disse morsomme nøkkelholderne vil i alle fall hjelpe til med å holde styr på hvor nøkler befinner seg til en hver tid. Nøklene mine hadde i alle fall en tendens til å bli lagt på de mest merkelige steder, så ser ikke for meg at jeg er den eneste som trenger et fast sted å gjøre av nøkler.

Produktlenke:
Hans-og-Hennes-Nokkelholdere

Til pussleelskeren

Det er ikke noe som er stort mer irriterende OG fascinerende enn 3D-puslespill som skal settes sammen på en helt bestemt måte. Faren min har et sånt bestående av treklosser som skal settes sammen til en stjerne, og jeg blir like irritert hver gang jeg prøver å sette den sammen, fordi jeg klarer alltid å bomme på én av brikkene. Setter man dem ikke på riktig sted får man nemlig ikke sammen igjen puslespillet. En ting er sikkert, med denne typen gaver får man trimmet de små grå (både til glede OG frustrasjon).

Produktlenker:
IQ-box
Eksklusive-Trepusleleker

Til vinelskeren

Er noen av de du skal kjøpe julegave til over middels glad i vin? Hva med et glass som i alle fall ikke kan regnes til å være for lite? Dette er helt klart glasset å ta frem der hvor ikke ett glass med vin holder. I stedet for å fylle glasset gang på gang, kan du fylle dette, og likevel si at du drakk faktisk bare ett glass vin den aktuelle kvelden.

Produktlenke:
Vinglassflaske

Til den som alltid er på farten

Noen er alltid på farten, og dette resulterer i at man fort glemmer å spise. Selv skulle jeg gjerne hatt en slik til å ha med på veien til/fra skolen, for er veldig lett å bare løpe over på butikken for å kjøpe noe når man kjenner sulten setter inn. Det ender alltid i impulskjøp av ting som sjokolade o.l, noe som i lengden blir unødvendig dyrt og USUNT, så jeg vet absolutt viktigheten med å ta med seg ordentlig lunsj og mellommåltider i en ellers hektisk hverdag.

Produktlenker:
Snackeez-2-in-1-Mellommaltid
KitchPro-Yogurt-Cup

Til den du ikke tørr å kjøpe hva som helst til

Har du etter å lest gjennom denne listen ikke funnet noen ideer, eller du har funnet masse men ikke tørr å kjøpe noen av dem? Fortvil ikke, det går også an å kjøpe gavekort slik at mottakeren kan plukke seg ut akkurat hva han/hun selv måtte ønske!

Produktlenke:
Gavekort

 

Alle disse tingene og mange MANGE fler kan kjøpes hos http://www.coolstuff.no/. På sidene deres finner du garantert ideer til noe å kjøpe enten det er til en venninne, kjæresten, barn eller til svigermor. Masse lykke til med julegavehandelen!

Alle bilder er lånt fra coolstuffs nettside.

 

#coolstuff #jul #jul2015 #julegaver #tips #julegavetips #julegaveforslag #gaver #sponset

Aldri et kjedelig øyeblikk!

Som mange av dere sikkert vet er det sjeldent kjedelige øyeblikk når man har små barn i huset! Det er alltid noe som skal sjekkes ut, utforskes, tas fra hverandre, smakes på, tas på, og ikke minst så vinner ikke fornuften over nysgjerrigheten. Når en 3åring driver med noe, for så å finne ut at h*n har lyst til å gjøre noe annet, ja da blir det h*n drev med glemt sammen med alle beskjeder som er gitt.

Det var på denne måten vi startet dagen i dag! Ble vekket av 3åringen kl 08.10, så skal absolutt ikke klage på det. Hun kommer inn på soverommet vårt, kryper opp i sengen og vil se på tv. Jeg setter på yndlingsfilmen min fra jeg var liten: "Fuglekrigen" . Etter en liten stund hører jeg bare ved siden av meg: "Mamma jeg må gå på do jeg. Jeg må bæsje!".

Jaja, var kanskje ikke den måten jeg ville starte dagen på, men lite visste jeg da om hva jeg hadde i vente! Hun går på do som hun pleier, lar dørene være halvveis åpne (som hun pleier) og så blir det helt stille. Etter en liten stund hører jeg plutselig: "Mamma, jeg har bæsj på fingrene mine, og på doen! Kan du hjelpe meg?" Tanken min er ført "Er det mulig", men tusler ut på do. Der sitter hun med hånda frem, men bæsj på.

Jeg spør "Hva er det du driver med da?" Vel, hun kunne fortelle med at hun skulle vaske hender. Selv hvor mange ganger vi har fortalt henne at hun IKKE skal gå av do før hun har tørket seg, har hun IGJEN gått av doen for å gjøre noe annet som er mer spennende! Vi har nemlig vært gjennom dette en runde tidligere, hvor hun midt i dobesøket sitt fant ut at hun ville ha på dosetet sitt, ETTER hun hadde begynt å bæsje. Resultatet? Vel, det blir klint bæsj over alt. Hele doringen var full etter hun gikk ned, og hele dosetet hennes var fullt fra hun klatret opp igjen, samt at hele jenta hadde bæsj fra knærne og opp til halebeinet.

Heldigvis var det ikke riktig like ille i dag, men det endte med at jeg måtte starte dagen med å vaske do, og kaste 3åringen oppi badekaret. Ikke helt den starten på dagen jeg hadde ønsket meg, men en ting er sikkert, jeg våknet i alle fall!

 

#mammablogg #mamma #barn #mammalivet #småbarnsliv #søndag #morgenstund #helg #familie #3åring #rengjøring #foreldreogbarn #våkne #bloggmag #livet 

Lørdagskos <3

Det er noe hel spesielt med lørdager når man har fått seg familie. Dette er dagen for å gjøre ting sammen, kose seg i hverandres selskap, og rett og slett bare slappe av.I dag har vi kost oss med taco, og i motsetning til bloggeren Casa Kaos er dette en hygge vi har sammen med barna våre :) Vi voksne har andre ting vi kan kose oss med etter ungene har lagt seg, f.eks ost og kjeks, et glass vin, eller en bolle med smågodt. Taco har blitt en så stor tradisjon i Norge, at jeg ønsker ikke i stenge barna ut fra det. 3åringen elsker å få lov til og fylle lefsen/mini tubesen sin selv, og kan sitte og kose seg leeeenge med maten. Jeg tror taco er en av de rettene hun spiser desidert mest av, og jeg synes det er godt å se at barna koser seg med maten. Man ser alt for ofte barn som sitter og pirker i maten, og sier "jeg liker ikke".

Taco er hos oss familiekos, familietid, og kvalitetstid sammen. Vi sitter alle rundt bordet, snakker om løst og fast, og har en hyggelig middag med levende lys. Alltid med godt humør, og med god stemning. Taco er noe som kan spises med mye forskjellige ingredienser. Samboers familie har en av de merkeligste tingene jeg har vært borti, og det er egg til taco. Før jeg møtte de var dette noe jeg aldri hadde sett før, men det er faktisk temmelig godt. Prøv det neste gang du skal spise taco, hardkokt egg som du deler i båter. Du kan få en positiv overraskelse :) Og best av alt, til "dessert" koser jeg og 3åringen oss med tortillachips, guacamole og rømme <3
Lørdag betyr også kveldskos etter barna har lagt seg for oss voksne. I dag har det vært ost og kjeks, samt et glass med Mojito. Skikkelig snadder er det faktisk! OG, ikke minst, det er også den type lørdagskos barna ikke tar del i. I tillegg har vi i kveld fyrt opp projektoren og lerretet, og sett filmen "Maze Runner: Scorch Trials". Denne filmen var utrolig spennende, og var opp til flere ganger jeg tok meg selv i å holde pusten. Gleder meg allerede til neste filmen!

Håper alle andre også har hatt en super lørdag, for det har vi <3

Hva pleier du/dere å gjøre til lørdagskos?

#mammablogg #mamma #lørdag #casakaos #taco #tips #mojito #familie #mammalivet #familitetid #kvalitetstid #barn #mat #glede #film #hjemmekino #Mazerunner

Oppskrift: Smakfull og luftig omelett <3

Omelett er noe som er lett og lage, tar ikke lang tid, og du kan tilsette akkurat de smakene du ønsker :) Vi koser oss ofte med omelett til lunsj i helgene, så tenkte jeg kunne dele oppskriften jeg bruker med dere :)

Egg 6 stk
Melk 6 ss
Kokt skinke 6 skiver
Chorizo 6 skiver
Ost En god håndfull
Pepper og basillikum Etter smak

Du rører egg og melk sammen, og putter det i stekepannen på middels varme. Skinken kuttes i ruter og strøs over omeletten sammen med oppkuttet chorizo-pølse. Når omeletten begynner å stivne drysser du på ønsket mengde pepper, før du strør på raspet ost. Helt på toppen pleier jeg og ha på litt basillikum, men denne kan fint droppes om man ikke liker smaken.

Når Osten er smeltet er omeletten ferdig. Du velger selv om du ønsker å brette den dobbelt, eller bare kutte den opp i biter. Serveres gjerne med brød, og skivet tomat og agurk ved siden av. Vel bekomme <3#mammaliv #mat #oppskrift #omelett #tips #mattips #forslag #helg #lunsj #lørdag #kos #godt #enkelt #kosthold #sunt #bloggmag #blogglisten

Samsoving med baby!

Når man finner ut at man er gravid er det mange tanker som begynner å surre oppi hodet. Man begynner å lese for å suge til seg alt man kan av informasjon, og for å være så klar som overhodet mulig til babyen kommer. Det man fort finner ut er at det eksisterer like mange meninger som ulike måter å gjøre ting på, og før jeg skriver videre skal jeg si rett ut at så lenge du stoler på deg selv kommer alt til å gå bra. 

En av de tingene som jeg hadde mange tanker og meninger rundt før jeg fikk barn var samsoving. Var det nå én ting jeg ikke skulle var det å sove med babyen i senga vår. Ungen skulle sove i egne seng, og det hele natta. Det å ha babyen i sengen hadde jeg både lest var farlig, og at det skapte dårlige vaner for baby til senere. Jeg ville jo gjøre alt jeg kunne for å få en baby som sovnet i senga si av seg selv, og så skulle jeg bare plukke opp for amming eller bleieskift.

Midt på natta i februar 2012 kom den lille perfekte jenta vår til verden, og alt jeg hadde lest og bestemt meg for før hun ble født bare fløy ut vinduet. Det jeg fort fant ut av var at jeg ikke orket å sitte oppreist og holde meg våken for amming midt på natta. Jeg er et skikkelig B-menneske, og når alt kom til alt ville jeg gjøre hva jeg kunne for selv å sove mest mulig gjennom natta. Resultatet: Jenta endte med å sove i senga vår på natta.

Det skal sies at hun ble alltid lagt i sin egen seng på kvelden, og sov flere timer i den før hun kom over i vår seng. Men, når hun våknet og ville ha melk ble hun løftet over i vår seng, jeg lå med puppen ute, og hun hadde på sett og vis fri buffet gjennom hele natten.Dette fungerte veldig bra for oss, og resulterte i at jeg fikk sove mye ila natta. Alle de tingene jeg var redd for i forhold til å ha en liten baby i sengen, at jeg skulle rulle over henne, at hun skulle få dyna over hodet, at samboer skulle rulle over henne, at det ble for varmt osv, ingen av de skjedde. Når man får en bitteliten baby oppi sengen sin kan jeg love deg at du sover på en helt annen måte en normalt. Du legger armer og bein på en måte som gjør at du ikke kan rulle forover, samboer la seg plutselig til å sove lenger ut mot kanten på siden han sov, og plutselig hadde den lille babyen all verden med plass.

Nå går jeg gjennom dette for andre gang, og for å være ærlig er det veldig koselig med samsoving. Det skaper et spesielt bånd mellom deg og babyen, og det å høre den lille babyen ligge og puste inntil deg er en helt fantastisk følelse. 

Noen dager etter fødselen begge gangene fikk vi hjemmebesøk av helsesøster, og fikk begge gangene spm rundt nettopp dette med samsoving. Om jeg hadde tenkt på det, og hva jeg mente om det. Fikk også et infoskriv om temaet, og det er en del kriterier man bør se gjennom før man legger babyen opp i senga si. Om alle disse punktene er innfridd er det ikke noe i veien for at baby kan sove sammen med dere.

 • Mor har ikke røyka eller brukt snus i løpet av svangerskapet
 • Ingen av foreldrene baby skal dele seng med røyker
 • Ingen benytter rusmidler
 • Ingen bruker sovemedisin eller andre søvnfremmende medikamenter
 • Soveplassen er trygg for baby (egen dyne, ikke for myk madrass, at det ikke er for varmt)
 • At babyen sover på ryggen

Jo mer det er forsket på dette med samsoving, jo flere fordeler er kommet frem i lyset. Det sies f.eks at samsoving reduserer risikoen for krybbedød med hele 50%. Årsaken til dette er at babyen sover lettere, og at den ikke har samme mulighet til å falle i den dype søvnen slik at man ikke får vekket de. De reagerer på lydene fra foreldrene som sover, og våkner dermed lettere. En annen fordel er at de som samsover ammer mer enn de som ikke gjør det. Dette er positivt for melkeproduksjonen, for det er nettopp spising på natten som er med på at denne økes. Økedøgn blir fordelt på hele døgnet, ikke bare på dagtid, så ammingene blir ikke nødvendigvis like hyppige.

Dette med samsoving er noe hver enkelt må bestemme hva som funker for seg, men jeg har i alle fall kun positive erfaringer. Jeg er også sikker på at dette har vært med på å gjøre at barna blir trygge, for det er noen der når de våkner. De våkner ikke plutselig og er helt alene. 3-åringen har aldri hatt problemer med å sovne noen steder vi har vært, og hun har aldri våknet redd for at vi ikke har vært der. Det virker nærmest som om hun vet at vi ikke er langt unna, og at vi alltid er der. Hun har dermed kunne blitt med farmor og bestefar på turer til hytta og til vestlandet, og det har aldri vært noe problem.

Samsov du med dine barn? || Hva er ditt synspunkt på dette?

 

#mamma #mammalivet #mammablogg #baby #samsoving #soving #trygghet #mening #gravid #hverdag #graviditet #småbarnslivet #foreldreogbarn #julibaby #hverdag

En oppfordring i kulda!

I dag vil jeg starte dagen med å videreformidle et budskap, et VIKTIG budskap, fra Dyrebeskyttelsen. Nå som kulda setter inn er det viktig og passe ekstra godt på dyrene sine!

Mange er av den oppfatningen at katter klarer seg fint ute på vinteren, og at de ikke trenger å komme inn hele tiden. Dette er FEIL! Katter er svært utsatt for å få frostskader når de blir gående ute. Jeg kommer aldri til å glemme ene katten som ble levert på ene klinikken jeg har jobbet på vinterstid. Denne hadde blitt funnet ute, og ingen visste hvem som eide den. Siden den hadde blitt observert i samme området over tid, var det heldigvis noen som var snille nok til å ta den med til nærmeste veterinær for å sjekke ID-chip. Denne katten var heldig, for den var av de som er ID-merket, og vi fikk tak i eierne som bodde et stykke unna. De gav oss lov til å behandle og undersøke katten, og den hadde det ikke bra etter å ha vært ute.

Tuppene på begge ørene var såpass skadet av kulda at denne katten etter all sannsynlighet kom til å miste deler av ørene sine. Den måtte også få plastret poter pga åpne sår mellom tråputene, samt at den måtte settes på væskebehandling. Katten var rett og slett dehydrert etter å ha gått ute uten tilgang på vann. Det mange kanskje ikke vet er at pelsen til kattene ikke er laget for å være ute i kulde over tid. Dette gjør at den beskytter dårlig, og at mange katter liker derfor å holde seg inne ila vinteren. Det eneste som virker interessant er å ta en liten tur ut for å gå på do, men så kommer de inn igjen og krøller seg sammen foran peisen.

Så jeg vil oppriktig be alle om å passe ekstra godt på kjæledyrene sine i vintersesongen, og skulle dere oppdage at en katt oppholder seg ute på samme sted over tid, ikke nøl med å ta kontakt med veterinær for å få sjekket om katten er ID-merket. Dette koster det ingenting å få sjekket på veterinærkontoret, og er derfor en veldig snill og enkel ting man kan gjøre for dyrene. Andre ting du kan gjøre er å henge opp plakater i nærområdet, legge ut i sosiale medier e.l, for kanskje er det noen andre i nærheten som kjenner til katten du har funnet.

Pass også på at dine egne katter er ID--merket, dette er en fin måte å komme i kontakt med deg som eier skulle katten ta seg en oppdagelsesferd. Katter kan nemlig vandre langt av sted om de først kommer på avveie, og uten merking er det ofte umulig å finne igjen eier.

Ønsker du å lese mer om kjæledyr og kulda kan jeg anbefale flg:

 

#vinter #dyr #kjæledyr #katt #kulde #Dyrebeskyttelsen #dyrehelse #helse #dyrevern #hund #kanin #frost #mening #informasjon #oppfordring

Pakker fra samboers USA-tur <3

Som de av dere som leser her har fått med seg kom samboer hjem på søndag etter å ha vært i USA med jobben en uke. Det var sykt godt å få han hjem <3 Når han har vært borte noen dager sånn pleier han å kjøpe med gaver til oss hjemme, og denne gangen var intet unntak. Forrige gang han var i USA kjøpte han med Minnie Mus-nattkjole til meg, og den var så utrolig søt. 3åringen driver fortsatt og spør om jeg ikke kan ha den på meg til daglig :p Men, gaven jeg fikk denne gangen... Jeg bare DIGGER den <3Til minsten hadde han kjøpt en bitte liten tigerguttbamse. Den er perfekt størrelse for en liten babyhånd, og den er blitt veldig populær. Ser til tider ut som om bamsen er i ferd med å spises opp, men det er jo sånn det er i de tider at tennene begynner å bryte frem. Til 3åringen hadde han denne gangen med en utrolig flott Frost-flanellaktig pysj, og Hello Kitty parfymer. Den pysen er bare så utrolig god å myk, så har nå innsett at jeg må ønske meg flanellpysj til jul :)

Jeg var den som fikk gaven min sist, og tror jeg gliste fra øre til øre, og nesten hoppet opp og ned på gulvet da jeg så den! Til meg hadde han kjøpt en hettejakke med motiv fra Tim Burtons film "The nightmare before Christmas"! Foran på genseren er det hodet til Jack Skellington, og MASSE flaggermus. Jeg har alltid likt den filmen veldig godt, og pleier stort sett alltid å se den som en del av førjulsforberedelsene. Er en skikkelig bra film (synes i alle fall jeg), så om du ikke har sett den anbefales den på det sterkeste :) En ting er helt sikkert, og det er at jeg har fått meg en ny yndlingsgenser <3

Jeg tror nok at det nå snart er på tide at jeg får tatt meg en tur til USA også. Jeg har enda ikke vært der, men har alltid hatt et stort ønske om å dra dit. Man ser og hører jo om så mye fra nettopp USA hele tiden, så det hadde vært utrolig gøy å fått dratt dit på ordentlig selv. Etter jeg ble sammen med samboeren i 2007 har han nå vært 3 eller 4 ganger i statene i jobbsammenheng, så jeg begynner å bli temmelig misunnelig her jeg sitter! Jeg må derfor bare begynne å spare så jeg får dratt dit en gang for alle, eneste er at man må nesten håpe på at krona blir litt sterkere før det blir tur :) 

 

#kjæreste #pakker #presanger #Disney #Frost #HelloKitty #TimBurton #Klær #Antrekk #USA #ferie #reise #fornøyd #glad #mamma #mammalivet #mammablogg #torsdag #glede #bestekjæreste #barn #småbarn

For en flott dag <3

Dagen startet med at 3-åringen kom og vekte meg kl 08.30! Tror det er ny rekord :) Siden hun alltid har våknet omtrent på slaget 07 har jeg sluttet og ha på vekkerklokke, men innså i dag at den bør være på. Frøkna var så sår at hun var hoven på leppene, så vi tar en hjemmedag med god tilgang på blistex og annen leppepleie :)

En av de tingene som gjør meg mest glad i dag, var at når jeg tittet ut vinduet var det SNØ <3 Jeg er veldig glad i snø og vinter, og er i perlehumør siden snøen ikke har blitt borte enda. Det virker som om temperaturen i dag er så lav at hele dagen er hvit! *juble* Det skal sies at det er Oslo det er snakk om, så mengder er det ikke, men det er i alle fall noe hvitt som ligger på bakken. Det holder for meg... Foreløpig!I går var jeg i kontakt med en dame på finn.no som skulle selge et Stokke Newborn Sete, og med en som ikke er så veldig fornøyd med å sitte i vippestolen på gulvet var det bare å kaste seg på. Hun var veldig behjelpelig, og sendte setet med moren sin inn til sentrum, slik at jeg ikke trengte å dra så langt for å hente det med barnevogn. Tok dermed meg med begge barna inn til sentrum for å hente setet, dro innom matbutikken og så hjem igjen. Fikk satt på setet på tripptrappstolen til minsten med en gang jeg kom hjem, og hele gutten bare strålte. Det var helt tydelig at det var en suksess, så nå kan han få være med å sitte i vår høyde ved matbordet. Det er noe vi er flere som gleder oss til. Jeg fordi da slipper jeg og sitte skeivt ved bordet for å underholde han på gulvet, og storesøsteren fordi da kan hun få sitte ved siden av lillebror. Så middagen i dag blir veldig bra tror jeg :) Frøkna har også bedt om fiskeboller, så jeg klager ikke (er nemlig noe av det bedre jeg vet om).Til lunsj i dag ble det noe jeg ble veldig glad i mens jeg gikk på Bjørknes Privatskole. I kantinen der solgte de vaniljeyoghurt tilsatt frosne skogsbær, og det er bare så utrolig godt! Tror jeg kunne spist det hver eneste dag, men det blir med litt i perioder. Har ikke lyst å bli lei av noe jeg synes er så godt!

For de av dere som leser bloggen min har jo fått med seg at samboeren min var borte hele forrige uke. På jobbreise til USA. Jeg fikk jo en gave fra han når kom hjem, så tenkte å vise den i et eget innlegg litt senere :) La meg bare si, jeg elsker den <3 

 

#mammablogg #blogg #mamma #mammalivet #småbarnsliv #julibaby #julibaby2015 #småbarn #baby #familie #lunsj #mat #stokke #blogglisten #bloggmag #hverdag

Introduksjon av fast føde ved 4 mnd = suksess! :D

Minstemann er blitt 4,5 mnd, og vi er i gang med introduksjon av fast føde. Det er nok mange der ute som mener at dette er alt for tidlig, for WHO anbefaler fullamming til barnet blir 6 mnd. For meg er ikke dette helt aktuelt. Etter nyttår skal jeg tilbake på skolebenken, og da nytter det ikke å ha en liten baby som ikke har blitt vant til å spise annet en morsmelk.

Som sagt er WHOs anbefaling å fullamme i 6 mnd, men det går mange diskusjoner på dette der ute. Noen mener at dette er kjempebra, andre mener at det ikke er nødvendig, og andre igjen mener at tidlig introduksjon av mat er med på å få barn som liker alle smaker. Jeg tror min mening ligger et sted midt mellom. Jeg mener at WHOs anbefaling er laget på verdensbasis, og skal passe for alle mødre verden rundt. Når man tenker på det er det flere mennesker som bor i U-land enn I-land, og det å ha tilgang på rent vann som vi har i Norge er ikke noe man får tak i over alt. Tenk bare på hvor mange land du ferierer i hvor du må kjøpe vann som skal drikkes! Når man legger alle disse faktorene inn i bildet er selvfølgelig fullamming det beste så lenge som mulig for å unngå sykdom hos barna. Her i Norge: Nei, her tror jeg ikke det er nødvendig å fullamme så lenge. Vi har rent vann, strenge regler for produksjon av mat, og hygiene er veldig viktig.

Så, her er introduksjonen godt i gang. Han har fått smake på litt grøt, og ulike frukt og grønskaksmoser. Noen ting synes han er utrolig godt, og han sitter og gaper så høyt han kan. Det resulterer ofte i at han blir sint, enten fordi han ikke får maten fort nok, eller fordi han ikke får mer siden jeg er redd han får vondt i magen. Hittil er det kun én ting han ikke har syntes noe om, og det var most avokado. Det ansiktsuttrykket han satte i når han fikk dette i munnen var rett og slett priceless, og sa veldig klart og tydelig "mamma da, hva er det du prøver å få i meg!?" Mosen kom like fort i retur som den kom inn, så vi måtte bytte over på eple og pæremos i stedet. 

Driver nå forsiktig og prøver oss på ett fast måltid om dagen til han, og tro det kommer til å gå veldig bra. Han har enda ikke fått vondt i magen av noe han har fått, og han virkelig storkoser seg med maten han får. Morsmelk er likevel hovedmaten enda, og er det han får til mat og drikke resten av dagen. Etter jul blir det nok to måltider om dagen, og mer og mer avvenning på ammingen (om alt går etter planen). 

Når det kommer til introduksjon av fast føde føler jeg det er viktig å påpeke at alle må gjøre hva de mener er riktig for seg. Dette er bare min mening, og jeg vet at mange er uenige. 
#mammablogg #mamma #baby #mat #fastføde #4mnd #introduksjon #grøt #førstegrøt #førstemat #bloggmag #blogglisten #foreldreogbarn #mammalivet #babymat #personlig #mening

Puppy love :) Forelsket som 3åring!

Jeg er sikker på at 3åringen er forelska! Er det virkelig mulig for så små barn og ha denne typen følelser? I psykologiens verden sies det jo at allerede i spedbarnsalder har barna sin første forelskelse. Gutter er forelsket i mamma, og jenter er forelsket i pappa. Så ja, det er nok på sett og vis mulig!

Det er viktig her og skjønne at det ikke er snakk om kjærlighet i den forstand som vi voksne føler, men hos barna er det likevel snakk om sterke følelser som man ikke bare skal feie under en stol. I Norge har vi ingen god betegnelse på dette, men på engelsk kalles det Puppy Love. Det er sammenlignbart med den overfladiske kjærligheten av beundring og affeksjon en valp har overfor sin eier. Det er altså ikke snakk om forelskelse basert på hormoner (dette trer ikke i kraft før etter 10-års alder), men det er forelskelse basert på at det er noen du har et godt forhold til, og som du trives å være med. Kanskje rett og slett noen du ser opp til?

Selv om det ikke er snakk om den typen kjærlighet som vi voksne kjenner til er det viktig å ta barna på alvor, for følelsene de har er like virkelige selv om de bare er 3-4 år gamle. Vi voksne må anerkjenne, støtte og trøste barnet alt etter hva det trenger.

3-åringen vår er forelsket i ene assistenten som jobber i barnehagen hennes. Grunnen til at jeg bruker ordet forelsket, er fordi det sitter en så dyp indre gleder henne når det kommer til han. Får hun vite at han skal komme og jobbe i bhg en dag, kan hun stå og hoppe rett opp og ned i ren ekstase, eller begynne å danse/trippe for hun blir så glad.

Han det er snakk om jobber ikke lenger fast i bhg, men jobber som vikar om noen av de fast ansatte er syke. I dag er andre dagen han er i bhg, og vi har gått fra en 3-åring som ikke vil i bhg, til ei som stråler og vil avgårde så fort som mulig. Ved leveringen i går var det utrolig moro og observere når hun oppdaget at han var der.

Som en hvilke som helst annen dag kom vi inn i barnehagens uteområde, og hun tok runden sin for å si heilt vi gikk inn for å ha på dressen. Plutselig stopper hun opp i det hun gjør, titter ned i nederste del av uteområdet, kommer med et ekstatisk hyl og begynner å løpe. Hun har oppdaget at han er på jobb. Hun roper ut navnet hans for full hals "Xxxxxxxxxxx!!!!!!!!!", løper ned til han, og kaster seg rundt halsen hans! Jeg er sikker på at hun skulle klart å plukket han ut i en stor folkemengde, bare hun visste at han var der et sted. Er ikke det glede og forelskelse vet ikke jeg <3

#mammablogg #mamma #blogg #barn #3åring #kjærlighet #forelskelse #glede #følelser #blogglisten #bloggmag #mammalivet #hverdag

Kom hit Ann... Ma... An... Su... Elise!

Jeg husker så godt fra jeg var mindre og var på besøk hos mormor, når hun skulle rope på meg, eller snakke til meg ved navn sa hun feil navn x antall ganger. Hun startet gjerne på navnet til både mamma og tante, og på søsknene og søskenbarn før hun kom til mitt navn. Da jeg var liten tenkte jeg bare at dette var sånn det var å bli eldre, man husket da ikke så godt lengre.

Når jeg ble eldre skjønte jeg jo at mormor ikke var gammel, hun var tross alt bare 41 år da jeg ble født. Jeg begynte også å legge merke til at mamma begynte med det samme. Det virket nesten som om navnene bare stokket seg sammen når hun skulle si de. Ikke snakk om ofte, men det skjedde. Så sitter jeg her nå i dag selv, er 29 år gammel, og vet dere hva? Jeg har begynt  å rote litt med navnene selv! oO

Første tanken min da jeg opplevde dette var "Shit, skal jeg også begynne å tulle med navn!?" I dag når jeg stod opp kom jeg tilfeldigvis over en artikkel hos Aftenposten som tar for seg akkurat dette, og vet dere hva jeg fant ut? Det er helt vanlig!

Professor i sosialpsykologi, Arnulf Kolstad, uttaler at slik forveksling av navn er helt vanlig. Han sier at navn plasseres i skuffer i hjernen, og at det finnes nærmest uendelig mange slike skuffer, men at man putter de vi har det samme forholdet til i samme skuff. Dette resulterer i at man busser ut med første navnet som faller en inn når man f.eks snakker til ene barnet sitt.

Det han drar frem er at man bør ta et slik navnekluss som et kjempestort kompliment, for det viser bare at alle navnene fremmer de samme følelsene hos personen som forsøker å si et navn, og at de som nevnes betyr like mye for vedkommende. Sånn sett er det jo en positiv ting, men jeg må jo innrømme at jeg rettet på mormor opp til flere ganger, for det var jo ikke helt stas å bli kalt feil navn!

Det finnes jo situasjoner der slik feilbruk av navn absolutt ikke er heldig også, f.eks om man bruker feil navn på kjæreste/samboer/mann/kone! Heldigvis har jeg ikke opplevd å hverken gjøre dette overfor noen, eller at noen har gjort det for meg, men har jo hørt om det :o Og det er kanskje heller ikke stas å bli kalt navnet på et kjæledyr, eller et navn av motsatt kjønn!?

Så, en ting er sikkert... Dette er ting som skjer, det er helt vanlig, det er ikke med vilje eller slemt gjort,  men jeg skal nok prøve å holde tunga rett i munnen likevel :)

Artikkelen i sin helhet kan dere lese HER! 

#mamma #mammablogg #blogg #familie #hverdag #kluss #navn #livet  #rot #foreldreogbarn #mammalivet

Jeg vil ikke ha flere barn. Er det galt?

Jeg har gravid to ganger, hatt to relativt enkle svangerskap, to greie fødsler, men jeg skal aldri være gravid igjen!

"Det er enkelt å si nå det" tenker nok mange, og jeg har allerede fått kommentarer på at "bare vent å se, det blir nok en til", "det sier du nå det" osv.  Jeg vet at disse kommentarene er ment godt, men jeg vet faktisk at jeg ikke skal gå gravid igjen. Heldigvis slipper jeg spm om "når kommer gutten/jenta" for vi har nå en av hver, så det er litt mer "akseptert" at man ikke ønsker å ha flere barn, men likevel får man en følelse av at det nærmest forventes at man produserer flere barn.

Jeg kjenner også flere som ikke ønsker barn i det hele tatt, og som kun ønsker seg ett barn. Og jeg kjenner jeg blir irritert når jeg hører folk kommenterer at det er rart, dårlige valg osv. Den mest irriterende er faktisk: "bare vent å se, du ombestemmer deg nok". Jeg skjønner hvor de som ikke ønsker seg barn kommer fra når de forteller frustrasjonen over at folk ikke kan godta valget deres. Det er nok ikke like irriterende når du har fått barn og sier deg ferdig, som når du ønsker et liv uten barn, men jeg skjønner godt frustrasjonen. Hvorfor er det slik at det nærmest skal være tabu og ikke få flere barn/ikke ønske seg barn? Alle har rett til å velge hva de ønsker med sitt eget liv, uten at noen skal blande seg borti det.

Men, tilbake til meg. Jeg er 29 år, har nå to barn, og jeg har ikke et ønske om flere barn. Flere har spurt meg hvorfor, og helt ærlig så kan jeg ikke gi en forklaring som sier at akkurat DETTE er grunnen til at jeg ikke vil ha flere. Første graviditeten startet med kvalme, og kvalmen varte i 18 uker. Etter dette var alt strålende, og jeg hadde ingen plager i det hele tatt. Kunne gjøre det meste uten problemer. Når samboer skadet ryggen 2 uker før terminen min var det jeg som hjalp til med å ha på han sokker og sko, og på terminkontrollen hos jordmor kunne jeg fortsatt bøye meg med strake bein og ta på tærne mine. Følte ikke at magen var noe hinder. Hadde mer eller mindre samme opplevelsen nå andre gangen. Nå var jeg kvalm i 20 uker, men etter det var alt fint. Jeg jobba til ca 3 uker før termin, og da fikk jeg ikke lov av legen å jobbe lengre, for hun var sikker på at fødselen kom til å starte tidligere.Fødslene mine har også vært greie. Første gangen tok det tid (som hos de fleste førstegangsfødende), jeg fikk epidural, og det tok 23 timer fra første antydning på at noe var på gang her hjemme til datteren vår var ute på sykehuset. Var vel da på sykehuset i ca 8 timer. Andre gangen var litt mer intens, og det tok bare 3 timer fra jeg ble skrevet inn på sykehuset til minsten var ute, uten smertelindring eller noe. Ting gikk rett og slett for fort. Mener det tok 8 timer fra første antydning til jeg var ferdig, så kan ikke sammenlignes med første fødsel. Men ingen av gangene hadde jeg komplikasjoner, eller måtte sys mer enn et par pyntesting. Så alt i alt er det ikke noe hverken knyttet til svangerskap, eller fødsel som tilsier at det ville vært et problem å fått barn nr 3. Tingen er... Jeg har bare ikke lyst på.

Jeg personlig har ikke lyst til å utsette kroppen min for et svangerskap til, jeg har ikke lyst å gå kvalm 24 timer i døgnet i ukesvis, og jeg vil ikke presse ut en til. Jeg føler meg rett og slett ferdig. Jeg synes familien vår er komplett. Det har derfor ikke noe å si at jeg "bare" er 29 år, at jeg kan få barn i mange år til, eller at det er bra for barna å ha mange søsken. Hvem er det egentlig som sier at det er bedre å ha mange søsken, enn å ha ett? Alle er forskjellige, og det er ikke alle som trives med å være mange (akkurat som at det er noen som ikke trives med å være få). Det som er viktig for meg, og for samboeren min, er at datteren vår ikke er alene. For jeg er sikker på at det er sunt og godt å ha søsken. Jeg og samboer er begge enige om at to barn for oss er nok, og vi er fornøyde med å ha tatt akkurat det valget :) 

#mamma #mammablogg #blogg #familie #barn #graviditet #gravid #ferdig #personlig #mening #tanker #blogglisten #bloggmag #foreldreogbarn #fødsel #svangerskap 

På tide og starte dagen!

Skikkelig daffedag i dag. Minsten er så snørrete at det surkler i han. Det er helt tydelig at det er DEN tiden på året... Tiden hvor barn stort sett blir syke, og han man flere barn bytter de på å være friske og syke. Det er nemlig ikke sånnat barna dine er syke samtidig, og så er du ferdig!

 

Så, her ligger vi da, jeg ov minsten. Samboer leverte eldste i bhg før han dro på jobb, og vi benytter anledningen til å sove ut litt. Småen presterte å sove til 11.15, og jeg klager absolutt ikke

 

Baby Einstein er er serie utviklet for babyer med klassisk musikk og masse farger i brvegelse. Og så er det en del dyr og dyrelyder, hånddukker som har teater og mye mer. Storesøsteren så på dette hver morgen en stund slik at vi voksne kunne sove 20 min ekstra, og ser ut til at minsten er like facinert!

 

#mamma #mammablogg #teknologi #baby #tv #utvikling #fordeminste #tips

My man is home <3

ENDELIG!!!

I dag er dagen, og samboer er hjemme igjen etter å ha vært i USA en uke med jobben. Så utrolig fantastisk godt!

Etter å ha vært sammen i 8,5 år er det en utrolig god følelse å synes det er så godt og få han hjem. Føler med heldig som har et så godt og stabilt forhold. Han er og blir min bedre halvdel <3 Både jeg og 3åringen har gått og gledet oss til å få han hjem i flere dager, og dere skulle virkelig hørt det gledeshylet nede i gangen da hun åpnet døra og pappa kom inn <3

Etter noen rolige dager på bloggen er planen å komme sterkere tilbake i morgen. Har flere innlegg klare som omhandler dyr, min største interesse <3

#mamma #mammablogg #blogg #søndag #hverdag #kjærlighet #glede #kos

Oppskrift: "Kjøtt i kål" :)

På høsten er fårikål å finne over alt, og det finnes x antall måter å gjøre det på. Jeg selv synes jo dette er veldig godt, men ikke alle er fan av denne retten.

I min familie har vi innimellom kjørt en annen variant som vi kaller "kjøttikål". Dette er på mange måter akkurat det samme som fårikål, men sauekjøttet er byttet ut med kjøtt-/karbonadedeig.

Jeg og 3åringen spiste dette i går, og det er noe vi begge synes er godt. Enkelt er det også, og tar kun tiden det tar å koke poteter å lage.

Ingredienser:

- 1/2 hodekål

- 1 pakke karbonadedeig

- Poteter

- Salt og pepper

Det første du gjør er å sette potetene til kok. Det er disse som tar lengst tid!

Kutter så hodekålen i terninger, putter i en kjele vann, og lar dette småkoke til kålen er ferdig. Vannet dekker ca 2/3 av kålen.

Mens dette står og småkoker brunes karbonadedeigen i pannen, og krydres med salt og pepper. Når kålen er nesten ferdig blander du oppi karbonadedeigen, og lar det stå pg trekke/surre på lav varme til potetene er ferdig. Smak til med salt og pepper!

Verdt å prøve, og er en enkel og god middag :)

#mamma #barn #mat #helse #kosthold #oppskrift #middagstips #tips #sunt #godt #blogglisten #bloggmag

Snart er vi komplett! :D

I skrivende stund er det ca 12 timer til samboer lander på norsk jord igjen! Har vært alene hjemme med begge barna siden søndag forrige uke, så nå er vi veldig klare for å få han hjem igjen!

Uka har ikke blitt i nærheten av hva som var planen! Planen var å levere eldste i bhg om morgenen, hjem og lese til eksamen, hente i bhg, middag, familietid, leggetid og lese til eksamen. Det var slik dagene skulle se ut!

Kan ikke akkurat si at det var slik dagene ble. 3åringen har vært i dårlig form, massivt snørrete og hostet halve uka. Dette har resultert i at hun kun var i bhg på mandag, og eksamenslesinga har blitt satt på vent :/ Vi har i stedet ryddet og fikset hjemme, byttet ut litt interiør, og prøvd å gjøre det koselig her!

I tillegg har vi fått mye mor-datter-tid hvor vi har bygger masse med lego, sett noen filmer, og kost oss sammen med lillebror. Jeg blir så utrolig glad når jeg seg hvor glad de to er i hverandre. Er en av verdens beste følelser å se at barna liker hverandre, er glad i hverandre, og stråler når de ser hverandre.

3åringen er veldig klar for at pappa kommer hjem i morgen, og har ikke snakket om annet i hele kveld! Når hun skulle legge seg i kveld insisterte hun på å sove uten bleie, så er veldig spent på hvordan det går! Hun har vært bleiefri på dagtid siden hun var 2,5 år, men bruker fortsatt bleie på natta (har heller ikke hatt en tørr natt enda). Jeg håper virkelig at hun klarer det, for vet at hun kommer til å bli så utrolig lei seg om det ikke går :/ Vurderer å vekke henne kjapt for å tisse når jeg skal legge meg for å ha gjort alt jeg kan for å forhindre uhell.

Ser veldig frem til i morgen, og føler tida nærmest står stille! <3 I morgen er familien samler igjen, og det blir utrolig godt. Er ikke noe som betyr mer enn familie <3

Hvor gamle var dine barn når de slutta med nattbleie? || Var de helt tørre først?

#mammablogg #mamma #blogg #bleieslutt #rydde #familie #3åring #helg #lørdag #barn #foreldreogbarn #blogglisten #bloggmag

Jentekveld og Magic Mike <3

Har vært litt stille fra meg i går og i dag, og det kommer av at vi har hatt besøk :) En venninne kom på besøk og hadde med seg jentene sine, noe som resulterte i at barna hadde noen å leke med, og at vi fikk en jentekveld etter barna hadde lagt seg. Har vært veldig hyggelig! Når de kom i går bestilte vi og koste oss med sushi, og etter alle 4 ungene var i seng til 20.30 ble vinflaska åpnet, og Magic Mike satt på.Vi startet med å se på på tvn, men gikk fort til at vi skrudde over på projektoren og lerretet i stedet. Skal sies at en av oss kanskje var en smule litt mer ivrig enn den andre :p Haha! Når vi hadde sett ferdig Magic Mike fant vi det for godt at vi like gjerne kunne sette på Magic Mike XXL :D Etter nesten 4 time med kjekke halvnakne menn, konkluderte vi med at XXL var MYE bedre enn den første filmen! Dette basert ene og alene på mengden hud og dans i filmene :pDagen i dag har så langt vært rolig, vi har sittet og snakket litt hus og fargevalg mens ungene har lekt Frost og Sofia den første om hverandre. Det har også blitt litt babykos for både store og små <3 Er ikke noen sak å ha besøk når ting går så greit, barna leker så godt sammen, og når minsten er blid og fornøyd! Etter besøket vårt dro var det ei som var veldig klar for å sette seg i sofaen og slappe av med en liten skål snop. Virker som hun ble skikkelig sliten :)

Det er helt sikkert at det er viktig å ta seg tid til å være litt sosial, prioritere seg selv, og rett og slett senke skuldrene og slappe av litt. Dette er viktig i det daglige, men det er veldig viktig etter man har fått barn! Håper dere alle har en fin helg så langt!

#mammablogg #mamma #blogg #barn #jentekveld #film #hygge #vin #kos #babykos #helg #glede #blogglisten #bloggmag #ChanningTatum #MagicMike #menn #sexy

11x3 om meg :)

Har på flere andre blogger sett denne typen innlegg, og tenkte å gi det et forsøk jeg også! Kan love at det absolutt ikke var enkelt å komme opp med svar på alle tingene, men har i alle fall prøvd. So here it goes :D

 

3 ting som får meg til å smile

 1. Fint vær 2. Gode venner 3. God musikk3 ting jeg ikke liker

 1. Edderkopper 2. Kaviar 3. Solsikkekjerner3 ting jeg elsker

 1. Familien min 2. Dyr 3. Å være mamma3 ting jeg burde gjøre

 1. Bli flinkere til å spare penger 2. Få en god studieteknikk 3. Bli flinkere til å prioritere meg selv3 ting jeg skal gjøre

 1. Få fullført utdannelsen min 2. Få tatt en ordentlig ferietur til USA 3. Bli blinkere til å ta bilder3 ting jeg er flink til

 1. Prioritere barna mine 2. Lage mat 3. Utsette ting (og det er ikke en positiv ting!)3 ting jeg ikke er flink til

 1. Rydde og vaske 2. Prioritere ting etter viktighet 3. Å være tålmodig3 ting jeg ønsker meg

 1. Håndholdt støvsuger 2. Røytefri katter (ja, det er umulig med de kattene jeg liker) 3. Peis (Er ikke noe som er så koselig som å sitte foran peisen nå på høsten)3 ting jeg vil

 1. Bli veterinær 2. Reise på en ordentlig ferie 3. At barna mine skal ha en god og trygg oppvekst3 ting som får meg til å slappe av

 1. En god bok 2. Samboeren min 3. Vissheten om at alt ordner seg til slutt :)3 ting jeg blir stresset av

 1. Dårlig tid 2. Eksamen 3. At folk rundt meg er i dårlig humørVel, det var noen kjappe om meg :) Håper dere alle får en fin dag i dag, det tror jeg i alle fall jeg får med det strålende været som er i Oslo <3

#mammablogg #mamma #meg #personlig #fakta #blogglisten #bloggmag #11x3 #hverdag #mammaliv

Shiner opp litt hjemme <3

Etter å ha bodd i rekkehuset vårt nå siden i 2009 er det gjort lite med interiøret her. Dette er mye fordi jeg ikke har peiling, og fordi det derfor har føltes som tiltak å sette igjen og bytte ut diverse. Men, nå i det siste har jeg slått til litt, og i dag tok jeg meg en runde for å kjøpe litt planter og nye gardiner.

I går kjøpte jeg kasser til å oppbevare ting i på kjøkkenbenken, og tidligere her så kjøpte jeg løpere til bordene på stua, og lysestaker og pynt. Har også kjøpt en pose som står klar med litt lilla til advent kommer :) Kjenner at jeg nå har begynt å glede meg til advent, førjulstid, og jul :) Er veldig glad i jula, og har fått et helt annet forhold til høytiden etter jeg fikk barn selv. Føler jula var gøy da jeg var liten, så kom ungdomsårene, og tiden som ung voksen, og da var jul bare ork. Nå de siste årene har julen igjen blitt gøy, og veldig koselig, så nå er det den ting jeg ser frem til hvert år :) Gleder meg spesielt til å se gleden til 3åringen med alt som skjer julaften, og med pakkeåpninger, godterispising, kos og hygge <3 Julaften er jo tross alt eneste dagen i året det er lov å spise godteri FØR frokost ^^

Men, tilbake til interiørskiftet mitt. Er veldig fornøyd med resultatet på det jeg har fått gjort nå, og skulle gjerne gjort så mye mer! Men, det får nesten vente. Jeg har i alle fall fått fikset på stuen og kjøkkenet :) Det neste er soverommet, kontoret og klesrommet, men det får nesten vente til etter jul :)

#blogg #hus #interiør #stue #kjøkken #oppfriske #oppgradere #innredning #mamma #husoghjem #hjem #nille #princess #kosekrok #hjemme #blogglisten #bloggmag 

Oppskrift: Wok med kylling og nudler

I går spiste vi etter 3-åringens ønske wok til middag, og det klager ikke mor på <3 Jeg er veldig glad i wok, og er veldig glad for at dette er mat jeg problemfritt kan spise sammen med eldste. Wok er nemlig blitt en veldig grei måte å få i henne grønsaker på. I wok kan man jo putte mye rart, så tenkte bare å lage en liste over hvilke grønsaker vi bruker når vi lager det :) Her er det bare fantasien som setter grenser!

Gulrot Brokkoli Blomkål
Sjampinjong Sukkererter Rød paprika
Gul paprika Vårløk Squash
Vannkastanjer Babymais Kyllingfilét
  Kyllingnudler  

Kutter opp alle grønsakene i ønsket størrelse og kaster alt oppi wokpanna. Mens dette står og surrer kutter jeg opp kyllingfilét, og bruner i en egen panne, og koker nudlene. Når woken har stått lenge nok (til grønsakene er blitt ordentlig varme, men før de blir myke og vasne), blander jeg oppi kyllingen og nudlene, og så serveres det :) Veldig enkelt, og veldig godt. Mengden regulerer du også lett etter hvor mange som skal spise.

Når man har barn er det ikke alltid like lett å lage krydret mat, så woken blir laget uten krydder, bruker enest litt pepper på kyllingen. Er det noe som har et lite hint av å være sterkt i maten vil nemlig ikke frøkna spise det, så løsningen min er derfor å bruke Sweet Chilli sause når jeg har fått maten på min egen tallerken :)

#mammablogg #mamma #blogg #mat #oppskrift #hjemmelaget #middag #kosthold #helse #middagstips #grønsaker #sunt #barn #tips #hverdag #kos #blogglisten #bloggmag

Good morning!

Etter en natt med masse hosting våknet nok en dag 3-åringen sliten. Heldigvis er det ikke snakk om noe feber, men tror det er plagsomt nok. Når hun sover til klokka er 8 på morgenen, da vet du at hun er sliten.

 

Er veldig koselig da, når hun kommer inn på rommet til meg og minsten. Hun kommer krypende opp i sengen, vil ligge inntil lillebror og kose <3

 

Blir nok en dag en hjemmedag, og jeg innser at eksamenslesingen min får svi litt :/ Er jo ikke akkurat lett å lese når man sitter hjemme med begge barna.

 

I dag skal vi i alle fall en liten tur inn til sentrum for å bytte ene tingen samboer fikk i farsdagsgave. Hadde kjøpt kopp som det stod "Verdens beste pappa" på, men var feil kopp inni esken :( Han åpnet opp til en kopp det stod "Verdens beste Venn" på. Er så utrolig glad for at vi ikke har noe turbulent forhold, for med feil mennesker kunne det blitt litt ufint :/ Var tilbake på butikken tidligere, og viste seg at det var feil fra leverandøren deres, og at de ventet inn riktige kopper denne uka. Var bare å komme innom og bytte.

 

Ønsker dere alle en riktig god dag :)

 

#mammablogg #mamma #blogg #pappa #søsken #søskenkjærlighet #torsdag #glede #morgen #hverdag #eksamen #studere #blogglisten #bloggmag #foreldreogbarn

 

Er det feil å ha ønske om kjønn på baby?

Da vi fant ut at vi skulle ha barn nummer 2 var en av de første tankene mine: "Jeg håper det blir en jente!" Tanken var at eldste hele veien har vært veldig enkel å ha med og gjøre, og vi ville jo da ha det aller meste av klær og utstyr som vi kunne brukt om igjen. Dagen for ordinær UL kom, og vi var veldig spente på å få vite hvordan det stod til med mini inne i magen, og ikke minst på å få vite hvilke kjønn det var.

Jordmoren som gjennomførte ultralyden lurte før hun begynte på om vi ønsket å vite om det var gutt eller jente, og samboer kom med en kommentar ala "Dette blir jo en jente!" Vel, jordmor har på gel på magen og setter maskinen ned på huden min. Vi titter spente på skjermen, og det første vi ser er.... En kjempepung! Der var det ingen tvil om hva som gjemte seg, så nå var det bare å omstille tankegangen til at vi skulle få en liten gutt. Resten av undersøkelsen viste at alt stod bra til med han, og jeg fikk termin 4.juli.

Alle sier hele tiden at kjønn ikke har noe å si, det eneste som betyr noe er at barnet er friskt. Jeg er på sett og vis enig, men når man har gått noen måneder og tenkt tankene "jeg håper litt på en jente", "tenkt å ha to jenter, hvor mye glede de vil ha av hverandre", "jeg har kanskje mest lyst på en jente, jeg vet jo hvordan det funker" osv, ja, da får man en liten tankevekker når man får beskjed om at det er gutt og ikke jente som gjemmer seg i magen. Leste veldig mye om dette med kjønn og kjønnsdiskusjoner i tiden etter ultralyden, og det var mange sterke meninger som var ute og gikk i sammenheng med dette. 

For det første var det ikke lov å tenke slik, for man skulle være glad for at man i det hele tatt kunne få barn. Ja, jeg skjønner at dette er et sårt tema for ufrivillig barnløse, men likevel må mennesker få lov å ha følelser rundt sin egen situasjon. For det andre så hadde ikke kjønn noe å si så lenge barnet var friskt. Igjen, jeg har full forståelse at kjønn ikke har noe å si om man plutselig får beskjed om at barnet man bærer har en medfødt "feil"/sykdom. Men hva med oss som da sitter der og har blitt gravide, vi har fått beskjed om at barnet vi bærer er friskt, har vi ikke lov til å tenke over hvilke kjønn som befinner seg inne i magen? Og har vi ikke lov til å ha et større ønske om det ene eller andre kjønnet? Vi kan jo ikke bare sitte og tenke at vi ikke har lov å ha slike tanker fordi andre har det vanskelig ifht dette med barn!

Det handler nemlig ikke om at man ikke kommer til å bli glad i barnet om man får motsatt kjønn av hva man hadde et håp om. Det handler om hva man sitter og tenker på, hva man ser for seg, og hva man kjenner til. For meg virket det skummelt å skulle få en gutt, dette fordi jeg da måtte starte litt på nytt med stellerutiner osv. Nå viser det seg jo at det er mye enklere å vaske og skifte på en gutt enn på en jente, men jeg visste jo ikke det. Og det morsomste av alt var at da vi var gravide første gangen, da satt vi og hadde et lite håp om at vi skulle få en gutt :p

Nå i dag sitter jeg her med en jente på 3,5 år, og en liten babygutt på 4 mnd. Ja, jeg tenkte at jeg ønsket meg en jente til, men skal jeg fortelle dere noe? Etter han ble født har jeg ikke kunne sett for meg det å hatt en jente til, og er utrolig glad for at vi har fått en liten gutt. Jeg elsker barna mine mer enn det er mulig å beskrive med ord, for det sitter så dypt inne i meg, og jeg ville ikke endret på noe (eller, det hadde ikke gjort noe om 3,5-åringen ikke var så sta og egen).

#mammablogg #mamma #graviditet #kjønn #kjønnsønske #jente #gutt #ultralyd #ønsker #blogglisten #bloggmag #foreldreogbarn #side2

Når ting ikke går etter planen!

Har vært litt stille fra meg i dag av ulike grunner. Startet dagen med som hostet til hun brakk seg gjentatte ganger. Dermed ble det ikke barnehagen i dag heller siden de i dag skulle drive ute og leke med vann og såpe.

Vi stod vel opp ca kl 09.00, ordnet oss frokost, og satte oss til å bygge med lego. Når klokken ble 09.56 ble hele leiligheten svart! Strømmen gikk! :/

For meg var dette et øyeblikk litt krise, for det er samboer som har oversikt over hvem vi har strøm fra, og han er jo i Seattle :o Prøvde gjentatte ganger å ringe han med et lite håp om at han kanskje ikke hadde sovnet ordentlig enda (er tross alt 9 timers forskjell fra her til dit), men visste vel egentlig at det var litt vel mye å håpe på.

Etter å ha klødd meg i hodet en liten stund fikk jeg en anelse om at vi har nettleie hos Hafslund, og kastet meg på telefonen. Det viste seg at det var strømbrudd i området som påvirket 9 boliger, og kunne forvente strømmen tilbake innen 2 t.

Hva gjør man da når man sitter hjemme med 2 små uten strøm? Ingen strøm betyr ingen tv, ikke internett og viktigst av alt.. Ikke lys! Vel, vi kledde godt på oss og gikk til butikken for å kjøpe ostebriks vi kunne kose oss med til lunsj :) Fikk også kjøpt noen oppbevaringskasser til å ha på kjøkkenet, for å få ryddet litt på kjøkkenbenken. Har planer om å få fikset opp litt her mens samboer er borte, så dette ble starten.

Vel hjemme var strømmen tilbake, og nå har jeg fått ryddet litt på kjøkkenet, og vi har spist lunsj. Hva vi nå skal finne på vet jeg ikke enda, men vi finner nok på noe :D Det er i alle fall en ting som er sikkert, vi jentene kan å kose oss når vi er alene hjemme, og virker som han koser seg minsten også <3Håper dere alle har en veldig fin dag så langt!

#mammablogg #mamma #blogg #familie #barn #kos #glede #hygge #hverdag #kvalitetstid #blogglisten #bloggmag #interiør #innredning

Mamma-datter-dag :)

Etter et par turbulente kvelder tenkte jeg i dag at det var på tide med litt kosetid sammen med eldste. I går kveld brøt det nemlig ut krig i huset ved leggetid, for ting gikk ikke som hun hadde sett for seg, og jeg var sliten. DET er en dårlig kombo! Det er heller ikke noe koselig å avslutte en kveld med å være i dårlig humør, selv om vi sa unnskyld, snakket ut, og la ting bak oss.

I dag tidlig kom hun traskende inn på soverommet mitt kl 07.45, og lurte på om hun kunne få komme og se på tv. Jeg spurte henne da om hun ville være hjemme i dag, eller om hun ville i barnehagen. Svaret kom momentant om at hun ville være hjemme :) Vi stod opp og spiste ostesmørbrød til frokost, mens vi bare slappet av i sofaen og så på tv. Etter en stund fant vi ut at vi skulle dra ut av huset, så vi endte på en liten shoppingrunde og kafétur.På shoppingrunden endte hun opp med å få bruke av sine egne penger til å kjøpe seg lego, samt at vi endelig fikk kjøpt vinterstøvler. I tillegg fikk hun lov å velge en leke til lillebror, en Lamaze-leke som han allerede har lagt litt elsk på :) I tillegg fikk jeg kjøpt meg et par sko, og noen ringer jeg ble forelska i på HM (du kan se disse HER og HER). Det har vært en veldig koselig dag, men nå er jeg så sliten, og har så hodepine at det blir tidlig kveld i dag. I morgen er det tilbake til hverdagen med barnehage og eksamenslesing, men dagen i dag har vært utrolig hyggelig, og noe vi absolutt trengte begge to :)

#mammablogg #mamma #blogg #barn #kvalitetstid #kos #hygge #lek #moro #familie #familietid #glede #blogglisten #bloggmag #foreldreogbarn 

Vi skal bygge hus!

I går gikk det faktisk litt mer opp for meg at vi skal bygge hus. Jeg har vært litt i bakgrunnen når det har kommet til å ordne avtaler osv, det er det min superflinke samboer som har stått for, men siden han nå er i USA var det jeg som måtte ringe og snakke med graveren i går. Når man da plutselig snakket med en person som skal stå for grunnarbeidet for at vi i det hele tatt skal kunne få satt opp huset, og snakket om vintertillegg i gravepris etc, da gikk det opp for meg at vi skal faktisk bygge hus! Det er mange måter man kan gå frem på når man skal bygge hus, der de fleste velger å kjøpe vi utbygger som står for alt arbeid til huset står ferdig. Vi har valgt å gjøre det på en helt annen måte. Vi kjøper byggesettet til huset fra boligfirma (ikke ferdig byggesett med hele vegger, men pre-cut), og står for alt annet selv. Det vil si at det er vi som må ta kontakt med absolutt alle som må til for å ferdigstille et hus, og jeg kan love det at det er en del. Heldigvis har vi fått utrolig mye hjelp fra mannen til svigermor som driver i bransjen. Er f.eks gjennom hans boligfirma vi er så heldige å få kjøpe byggesettet, og han har guidet oss hele veien med hvem vi trenger å ta kontakt med :)

Vi må ha graver, murer, snekker, elektriker, rørlegger, flislegger, maler, og det er sikkert enda flere som jeg ikke kommer på i farten. Samboer har vært veldig flink, og har fått tak i alle vi trenger, så nå driver vi å sanker inn avtaler og skal levere de til banken. Banken har godkjent byggesøknaden vår, så når de får gått over avtalene og ser hvordan prisen blir er det bare å sette i gang :) Jeg har fått oppdraget med å finne ut hvordan ting skal se ut innvendig, noe som er en utfordring i seg selv :p Jeg har nemlig ikke peiling når det kommer til interiør og farger :o Jeg klarer å se hva jeg liker og hva jeg ikke liker, men tror det blir vanskelig å sette det sammen til en gjennomgående helhet i hele huset. Jeg har kommet så langt at jeg vet at jeg vil ha antikkgrå vegger, og gulvfliser som ser ut som tregulv i gangen, men så stopper det. Om noen vet om gode interiørsider og blogger så skrik ut, for jeg trenger masse inspirasjon :D

Får besøk av en venninne som er god på interiør til helgen, så har planer om å "pick her brain" mens hun er her :) Vi er i alle fall veldig klare for å komme i gang nå, for vi vil bort fra Oslo, og da spesielt for barnas del. 3åringen spør nesten hver dag om det er lenge til det nye huset vårt er ferdig, så tror hun er veldig spent :) 

#mammablogg #blogg #hus #husbygging #interiør #tips #ønskertips #spenning #hverdag #barn #hverdag #tirsdag #bloggmag #blogglisten #drømmehuset

 

Jeg liker IKKE!! ÆSJ!

Barnet setter seg ved bordet, ser hva som er til mat, rynker på nesa og sier: "jeg liker ikke sånn!" Dette er en realitet hos mange småbarnsforeldre, og mange lurer på hva skal man gjøre. Jeg har absolutt ingen fasit, men det jeg har er en 3åring som spiser det aller meste. Til tider kan hun prøve seg på at hun ikke liker noe hun aldri har smakt før, men når hun faktisk smaker på så liker hun det likevel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man finner artikkel på artikkel om kresne barn, hva man bør gjøre, hva man må unngå, og hva som gjør at barna blir kresne. Det er neimen ikke lett å vite hva man skal forholde seg til i jungelen av tips og råd. Ville derfor dele hvordan vi håndterer situasjonene når de oppstår her hjemme.

Første tingen vi gjør når vi setter oss ved bordet, er at det lov å slippe en ting hvis man ikke har lyst på akkurat det den dagen. Man vet med seg selv, det er faktisk ikke hver dag man har lyst på brokkoli eller blomkål. Vi pleier ofte å lage til kokt gulrot, brokkoli og blomkål til diverse kjøttretter. Hvis 3åringen da spør om hun kan få slippe blomkål den dagen er det greit, men hun må spise gulrot og brokkoli. Som regel er det faktisk sausen hun spør om å få slippe. Hun er nå blitt så glad i brokkoli og blomkål at hun sitter og knasker det nesten som snacks :) Et hett tips er at barn elsker rå grønsaker. Vi bruker derfor rå gulrot til diverse retter. 

Så er det viktig å smake på alt. Man kan ikke si at man ikke liker noe man aldri har smakt! Dette er til de situasjonene når det står noe på bordet hun ikke helt vet hva er, eller som hun kanskje synes ser litt kjedelig ut. Et eksempel hvor hun har prøvd seg på dette har vært soppstuing. Det ser jo i utgangspunktet litt kjedelig og rart ut, og jeg kan skjønne at det er lett å si at man ikke liker den tingen. Vi oppmuntrer henne derfor til å smake på. Når hun har smakt på den ene biten spør vi henne bare rett ut om hun likte det, og om hun vil ha mer. Som regel smiler hun bare fra øre til øre og sier det var godt, og dermed får hun mer på tallerken. Hvis hun derimot skulle si at hun ikke syntes det var noe godt, så er det helt greit for denne dagen. Vi prøver heller bare igjen en annen gang. Her kan et tips være at du prøver å friste barnet med å si: "mmmm, dette var utrolig godt, ikke sant pappa?" Om flere rundt bordet er enig i det er det plutselig mye mer fristende for barnet og smake på maten. Liker de det fortsatt ikke, fortvil ikke. Det finnes en uskreven regel som sier at man bør smake på ting 10-15 ganger før man vet om man faktisk ikke liker det. Bare hold ut :)

Hvis jeg og samboer lager noe hun ikke liker, f.eks noe hun synes er for sterkt, ja da kan hun få noe annet å spise. Men, her er det viktig å påpeke at hun får ikke en annen middag. Det er ikke som om vi går og mekker noe annen varm mat, man hører og leser jo faktisk om de som går og lager pølser i stedet. Hvis hun her ikke liker noe, så får hun brødskive eller polarbrød med pålegg i stedet. Enkelt og greit, man får ikke belønning for å ikke spise det som serveres (pølser og ting barnet er veldig glad i er jo en slags belønning).

Hun får lov å være med og hjelpe til på kjøkkenet. Dette tror jeg i alle fall er veldig viktig når det kommer til å spise maten. Dersom barna får være med å tilberede maten vil de bli kjent med ingrediensene, og dermed blir det mer stas å spise maten etterpå. De har jo tross alt vært med på å lage maten. Det er stor stas her, og hun vil stort sett smake på alt av ingredienser. I går tok jeg henne med på å lage sushi for første gang. Hun fikk være med å lage makiruller, og syntes dette var utrolig gøy. Som hun sa til meg var det jo som å leke med maten, noe som i og for seg stemmer ganske bra :)Det er viktig å huske at barn ser på hva de voksne gjør. Jeg er sammen med en som ikke er spesielt glad i frukt og grønt, men dette er ting jeg elsker. Vi har dermed bare vært ærlige med henne og fortalt at det er ting vi voksne ikke liker også. Samboer liker ikke grønsaker, og jeg liker ikke kaviar. Dette er for henne helt greit, for hun liker begge deler kan hun opplyse om. Vi voksne bruker derfor hverandre som eksempler hele tiden når det er snakk om mat, type "jeg liker ikke kaviar, men pappa synes jo det er veldig godt" osv.

En annen ting jeg tror er viktig er å introdusere barna for mye ulik mat i ung alder. Det at de får være med å smake på det de voksne spiser er en kjempefordel. Dette gjorde at 3åringen vår satt når hun var ca ett år og spiste lefse med potet, rakfisk og rømme, og hun syntes det var skikkelig snadder. I vår var hun i konfirmasjonen til onkelen sin, og der satt hun og spiste og storkoste seg med blekksprutringer. 

Vi aksepterer heller ikke noe tull ved matbordet. Dersom hun sitter og pirker i mat vi egentlig vet hun liker så forteller vi henne bare at vi kommer til å gå fra bordet når vi har spist opp maten vår. Hvis hun er flink og spiser uten å tulle kan vi sitte sammen med henne. men om hun bare tøyer ut tiden går vi og setter oss i sofaen når vi er ferdige mens hun sitter og spiser videre. Skal sies at sofaen ikke står lengre unna enn 4-5 meter, så vi er i rommet, vi er bare ikke ved matbordet.

Som regel har vi svært lite problemer når det kommer til mat, men her var i alle fall oversikten over hvordan vi gjør ting :)

Har du kresne barn? || Hvordan løser dere det?

 

#mamma #mammablogg #blogg #mat #barn #kresen #tips #råd #side2 #bloggmag #blogglisten #3åring #vanskelig #hverdag #livet #familie

Man skal høre mye før ørene faller av!

 Har du barn i hus? Er det tilfeldigvis i alderen 2-4 år? Da vet du akkurat hva jeg snakker om!

Jo eldre barna blir, desto mer skjønner de og lurer på. Det som kan gjøre det hele temmelig spennende er at det som betyr én ting for barnet kan ha en HELT annen betydning for oss voksne :o Med alderen kommer også fantasi og rollelek, som igjen kan gjøre ting ekstra spennende!

I dag tidlig hadde jeg ordnet frokost til 3åringen, og tenkte jeg skulle være hyggelig å gi henne noe ekstra. På butikken nå er det kommet Skyr mini rettet mot barn, og de reklamerer med at de er perfekte til matboksen. Er selv fan av Skyr siden det er lavt sukkerinnhold, så tenkte at dette måtte være fint. Etter hun hadde spist opp frokosten, får dun da denne Skyren mens vi står og venter på bussen til bhg. Hun blir kjempeglad, og ser utenpå at det er banan. Hun vil at jeg skal åpne den med en gang, og hun tar en slurk av posen. Så blir hun helt stille! Hun smaker vel og lenge på innholdet, før hun snur posen og later som hun leser hva som står på baksiden. "Dette er Bananyoghurt. Hvis du ikke liker den skal du kaste den i søpla". Så ser hun mer rett i øynene og sier: "Hørte du det mamma? Jeg tror jeg går og kaster den i søpla jeg!". Med andre ord, Skyr mini var INGEN suksess :p

En annen opplevelse jeg hadde meg henne for et år siden var rett og slett pinlig, og er et godt eksempel på ulike forståelser hus barn og voksne. Vi var på butikken for på kjøpe alle ingrediensene til å lage wok til middag. Etter vi hadde betalt, kommet oss ut fra butikken og gikk til bussen midt inne i Oslo sentrum begynner jenta å dra meg i armen: "Mamma!? Har du SOPP? Har du, har du, HAR DU?!??"

Jeg trodde seriøst jeg skulle dø der jeg gikk, for alle vi gikk forbi begynte å stirre veldig! Hadde bare lyst til å grave meg ned. Responsen min ble: "Jada, vi kjøpte SJAMPINJONG på butikken!" Hun slo seg til ro med det, for da fikk hun jo svar på det hun faktisk lurte på :)

Hun kunne også fortelle pappaen sin da han tullet litt med nudlene ved matbordet at "Jeg orker ikke dette tullet ditt pappa! Nå skal jeg og mamma spise opp, så går vi fra bordet, og så kan du sitte her alene og spise maten din!".

Så, vi har en liten dramaqueen i huset, men hun er helt fantastisk <3

Ønsker dere alle en kjempefin dag!

 

#mamma #mammablogg #blogg #barn #moro #glede #hverdag #snakk #gøy #bloggmag #blogglisten

Har ikke mer moro enn man lager sjæl :D

I dag var det barnebursdag som var i kalenderen. 3åringen var invitert i bursdag til ene gutten på avdelingen i dag. Han er helt ny, og har ikke lært seg så mye norsk enda da familien er russisk. Helt ærlig var vi litt usikre på om vi skulle dra siden jeg nå i dag ble alene med begge barna, men hun ville dra og jeg er veldig imot og ikke dra i bursdagen man er invitert i (selvfølgelig noen unntakssituasjoner).

Jeg sitter her nå og er så utrolig glad for at vi dro i bursdagen hans! På avdelingen er de for øyeblikket 11-12 barn, og av  alle disse var det kun 3! som møtte opp!!! Hadde vi ikke dratt hadde det kun kommet 2 stk. Synes det er veldig dårlig at folk ikke møter i bursdager. Håper i alle fall at vi som møtte opp var med på å gjøre det til en hyggelig bursdag for bursdagsbarnet. Frøkna her var i alle fall storfornøyd meg å få være i bursdag, og spise pølser og kaker :) 

Jeg har tidligere nevnt at 3åringen er veldig glad i å ta bilder, men hun liker også veldig godt å bli tatt bilder av. Vi har nå tatt en hel haug med bilder,  og hatt det veldig moro sammen. Det endte opp med en hel rekke bilder med ulike grimaser :) Tror ikke jeg har ledd så godt sammen med henne på lenge som hva jeg gjorde når vi tok disse bildene :D Så er ikke mye som skal til for å ha en moro kveld, grimaser og kamera er gull verdt. Og ikke minst, så utrolig moro å ta frem igjen for å se på senere! Anbefaler dere å gjøre det sammen med barna, for er like gøy for liten og stor :) Lillebror måtte selvfølgelig også få lov å være med! En ting er i alle fall sikkert, og det er at sammen med barn kan man ikke ta seg selv for høytidelig! Da kommer man til å gå glipp av mye moro <3

Har dere lekt med kamera sammen med barna?

#mamma #mammablogg #blogg #familie #foto #lek #moro #barnebursdag #hverdag #livet #gøy #glede #barn #baby #foreldreogbarn #aktivitet #bloggmag #blogglisten

Og så var vi 3... for en hel uke :/

I dag er det farsdag, så gratulerer til alle fedre der ute :) Vi feirer ikke farsdag i dag, for gjorde det i går. Grunnen til det er at samboer i dag har dratt på jobbreise, og jeg er alene med begge barna for første gang! Han skal en uke til USA for seminar hos Microsoft, og jeg er dødsmisunnelig! Jeg har så utrolig lyst å dra til statene, men ikke fått gjort det enda. Står på listen min over ting jeg skal gjøre da :)

Jeg har vært sammen med samboeren min i 8,5 år nå, og vi er på et veldig bra sted! Vi har verdens beste familie, vi driver i prosessen med å bygge drømmehuset, og har det veldig bra sammen :) En ting jeg liker så godt er at etter å ha vært sammen såpass lenge er jeg fortsatt forelska! Det gjør at dager som i dag faktisk blir litt triste, for blir alltid litt lei meg når han drar og skal være borte såpass lenge :( Grunnen til det er at jeg VET at jeg kommer til å savne han! Men, på den positive siden... Det kommer til å bli fantastisk å få han hjem <3

"He's my lobster" :D Elsker den gutten/mannen! Han får meg alltid til å smile og le, og han er der for oss alle sammen.I dag skal vi i bursdag til en på avdelingen til eldste i bhg, og den skal faktisk feires i nettopp barnehagen. Frøkna går i studentbarnehage, og anbefaler alle som studerer å benytte seg av barnehagetilbudet. Studentbarnehagene har spesialtilbud for studenter som er gull verdt! De stiller med eksamensgaranti, dvs at du kan levere barnet i bhg selv om det er sykt på eksamensdagen, eller så kan 2 ansatte komme og passe barnet hjemme hos deg. De tilbyr utvidede åpningstider om du skulle ha forelesninger eller praksis som gjør at du ikke rekker og hente til kl 17. Du kan få låne bhg til f.eks feiring av bursdager o.l, for er ikke alle som har plass til å invitere 15 barn hjem til seg :) Mener det er noe mer også, men kommer ikke på i farten. Så som du ser er det gode tilbud for studenter :)

Håper dere alle får en kjempefin søndag, samt feiring av farsdagen :)

#mamma #mammablogg #familie #kjæreste #farsdag #barn #livet #søndag #barnehage #bloggmag #blogglisten

Oppskrift: Verdens beste 'Pappa-pizza'!

Har du en kjæreste/samboer/mann/kone som er glad i kjøtt? Da er dette definitivt pizzaen for dere!

Siden vi feirer farsdag en dag for tidlig i år, tenkte jeg å dele oppskriften på samboers favorittpizza. En ting jeg har bitt meg merke til opp gjennom årene så er det at menn veldig ofte er fan av ulike typer kjøtt til middag. Dette er derfor en pizza hvor de eneste ingrediensene er ulike typer kjøtt, og selvfølgelig ost :) 

Når det kommer til pizzalaging er det ingen begrensninger for hva du kan ha på etter min mening. Det viktigste er at man liker den godt selv, men her vet jeg nok at Hellstrøm ville vært uenig :p 

Det er to måter å gjøre det på når det kommer til pizzabunn. Du kan lage den fra bunnen av selv, eller du kan kjøpe ferdig på butikken. I dag gikk vi for den ferdige fra butikken med spelt og fullkorn, men her er oppskriften på pizzabunnen jeg bruker til vanlig. Det som er positivt med denne er at den ikke trenger å heve, kan bare røres sammen, kjevles utover og kastet i ovnen. Du kan med fordel steke den litt før du har på fyllet, hvis ikke kan du oppleve at den blir litt deigete.

PIZZABUNN:

300 g hvetemel
1 ts bakepulver
50 g margarin
1/2 ts salt
2 1/2 dl melk

Du blander alt det tørre sammen, smelter og rører inn smør og melk. Stekes på 250 grader i 3-4 min før du tar den ut og har på ønsket topping :)

TOPPINGEN vi bruker på pappa-pizzaen er:

Smårettskinke 1 pakke
Kyllingfilet 2 stk
Skogsbacon 150-200g
Røkt kjøttpølse 1 stk
Ost 3-400g
Chorizo 16-20 skiver

Kylling og bacon brunes i stekepannen før det has på pizzaen. Pizzaen puttes midt i stekeoven ved 250 grader i 12 minutter. Dette er en veldig god pizza, så anbefaler å teste den! Høres dette godt ut, eller om du kjenner noen som denne ville falle i smak hos setter jeg stor pris på om dere deler :) Håper dere alle har en strålende lørdag, og at dere som skal feire farsdag i morgen har fått et godt tips :)

#mammablogg #blogg #mamma #pappa #farsdag #oppskrift #middagstips #middag #anbefaling #tips #lørdag #pizza #hjemmelaget #pizzabunn #hevefritt #kjøtt #mat #blogglisten #bloggmag

Farsdag på forskudd <3

Egentlig er det ikke farsdag før i morgen, men siden samboer i morgen skal dra til USA med jobben har vi farsdag i dag i stedet for :) Jeg og ungene stor dermed opp og mekket frokost på sengen, og kake før samboer våknet.

På menyen ble det egg og bacon til frokost, og brownie som 3åringen pyntet! Oppsktift på browniene finner du HER! Og så var det selvfølgelig pakkeåpning. Hadde kjøpt et bilde med tekst på, og en kopp som det står "Verdens beste pappa" på. 

3åringen syntes det var kjempestas å fikst til pappa sin dag, og hun rørte sammen browniene, og sa hva hun ville jeg skulle skrive inne i kortet. Det var knapt nok hun klarte å vente med å løpe ned på soverommet. #mamma #mammablogg #lørdag #farsdag #frokost #familie #kos #glede #familietid #blogglisten #bloggmag

Syke Menneske! Hva får noen til å drepe dyr?

Egentlig har jeg tatt kvelden, og har lagt meg. Men, som en fast rutine pleier jeg å bla gjennom nettavisene før jeg legger meg til å sove.

I kveld var det en overskrift som fanget oppmerksomheten min hos VG: "Tiltalt for brutalt kattedrap"! Jeg har alltid hatt et godt forhold til dyr, og for meg er det helt uforståelig at noen klarer å være slem mot et dyr. Da tenker jeg også på ting som å slå, skade, sparke etc også, det å drepe er tross alt ekstremtilfellene.

Dette er altså en 19åring som har tatt med seg en katt hjem, kvalt den til tunga ble blå og den tisset ut seg, brekt nakken bakover så den fikk krampet, kuttet strupen, og til slutt kuttet av hodet og flådd den! Syke syke menneske, hva faen er galt med folk som får de til å gjøre noe sånt?!

I videre avhør skal han ha forklart at han hadde dragning mot å drepe jenter og unge kvinner. Det er så utrolig bra at dette mennesket er blitt tatt, og at han kanskje kan få den behandlingen som trengs for å forhåpentligvis bli frisk. For det er helt tydelig at dette ikke er et friskt menneske. Et friskt menneske ville ikke gjort noe sånt!

Tenk hvis han ikke hadde blitt tatt? Hva da? Det sies jo at de som dreper dyr etter hvert vil gå over til å drepe noe større, og da gjerne mennesker. Og denne personen har jo nå innrømmet at han hadde ønsker om å drepe nettopp mennesker :/

Denne personen må jo nærmest være psykotisk, og jeg synes det er bra at han har sittet i varetekt siden august. Det at han ikke har hatt mulighet til å gjøre mer skade på noe/noen.

Jeg har ikke respekt for mennesker som ikke behandler dyrene bra. Det verste jeg ser er mennesker som slår etter/sparker etter dyrene sine i sinne. Hva har dyret gjort for å fortjene slik behandling? Ingenting! Dyr er fysiologisk satt sammen på samme måte som oss mennesker, og selv om de ikke har like utviklet hjerne som oss, har de likevel evne til å føle, bli lei seg, glade etc.

Merker bare hvordan kattene våre oppfører seg når vi har vært borte en dag eller to. Da kommer de og møter oss i døra, mjauer masse, og vil ha masse kos og oppmerksomhet. Tenk at noen føler trang for å skade, og i verstefall drepe uskyldige dyr. For det er nettopp det er dyr er.

Dyr er en stor del av mitt liv, og jeg driver allerede nå og lærer barna mine at de skal være snille med dyr, og behandle de med respekt. Det er en veldig viktig egenskap de vil ha med seg videre i livet, for dyr er fantasktiske venner :) De er trofaste, tilgivende og alltid der. Barn lærer av sånt, så her i huset er dyrene en del av familien.

Artikkelen hos VG kan leses i sin helhet HER!!

#blogg #nyheter #dyr #katt #drap #politi #VG.no #VG #dyrevern #sint #bloggmag #blogglisten

Det er fredag og...

...er klar for å se på dagens tvserier! Jeg har krøllet meg sammen under et pledd på sofaen, for fredagskvelden her i huset betyr tv-titting. I kveld er det Grey's Anatomy og The Big Bang Theory som står for tur :D

Jeg og samboer er begge to like glad i tvserier og film, og vi har serier vi ser på sammen og de vi ser på hver for oss :) Da vi kjøpte rekkehuset vi bor i investerte samboer i hjemmekino med projektor og lerret på 120" som vi har på stua, og dette er blitt flittig brukt. Gleder meg til vi får bygd huset vårt, for da får vi dette inn på et eget filmrom. Vi har flere ganger sagt at vi måtte være en bra match, for begge to hadde DVDsamlinger på ca 350 filmer, alle filmene var stort sett innen samme sjangrer, men vi hadde forskjellige filmer. Så her sitter vi med en DVDsamling på ca 700 filmer på plate, og nesten ingen duplikater. Av de siste filmene vi har sett nå kan Terminator Genisys, San Andreas og Mission Impossible - Rugue Nation nevnes. Film er en av de beste måtene jeg vet om for å slappe av, og er utrolig glad for at samboeren min deler denne interessen med meg.

Tenkte jeg kjapt kunne nevne noen av de seriene jeg ser på om dagen, om du lurer på noen av dem er det bare å klikke seg inn på hver enkelt å lese om de :)

Grey's Anatomy The Big Bang Theory The walking Dead Elementary
Homeland Arrow Chicago PD Chicago Fire
The Blacklist Castle iZombie Nashville

Kunne nevnt mange flere, og kommer nok til å lage et innlegg på et senere tidspunkt om favorittserier, og favorittfilmer :) 

Hva gjør dere på i kveld? || Liker dere å se på film/tvserier?

#mamma #mammablogg #fredag #helg #fredagsfølelse #film #tvserie #hjemmekino #interesse #livet #bloggmag #blogglisten #kjærestetid #egentid

Hva sa du mamma?! Hææ? Hmm? Hva?

Er du en av de som kjenner du blir litt småirritert og lei av å høre samme spørsmål om og om igjen? Det er nemlig jeg. Eldste her er 3 år, blir 4 på nyåret, og vi er helt klart inne i en "Hva?, hvorfor?, hvordan?"-periode. Har strengt tatt vært det en stund, men ble på tur til barnehagen i dag tidlig igjen minnet på hvor lite tålmodig jeg egentlig er.

Når barnet er kommet i 3årsalderen er det helt vanlig at barn spør samme spørsmål x antall ganger, og da gjerne rett etter hverandre. Til å begynne med kjente jeg at når spørsmålet kom for femte gang, og du har svart det samme alle gangene, ja da rant tålmodigheten min ut. Siden alt vi opplever med eldste barnet er nytt for både meg og samboer er google, og nettet ellers, en veldig god venn når det er noe vi lurer på. 

Jeg følte rett og slett at denne perioden ingen ende tok, så dette med å spørre så mye om det samme måtte jeg finne ut om var vanlig. Etter et rast søk på nett fant jeg ut at dette er veldig vanlig, og at det er spesielt i alderen 3-4 år dette pågår. Desto mer jeg leste, jo mer forståelig ble denne oppførselen for meg. Det viste seg nemlig det at dette er barnets måte å lære seg nye ord på, og dermed utvikle ordforrådet sitt. Tenker du over det, så er det jo helt naturlig! Vi vokse setter oss jo ned og leser om det er noe vi ikke skjønner, eller noe vi må lære oss. Barna våre kan jo ikke lese, og alt de lærer plukker de opp fra det folk sier, hva de gjør, og hvordan de oppfører seg. Så når du ikke kan lese blir det plutselig helt naturlig å spørre om igjen, og om igjen til du føler du har skjønt det.

Etter at jeg fant ut dette har jeg prøvd å bli mye mer tålmodig rundt akkurat dette. Vi lurte jo nesten på om hun gjorde det på trass for å se hvordan vi reagerte til tider :p Jeg trodde at denne perioden kom til å holde seg til disse repeterende spørsmålene om ting, men der tok jeg grundig feil! Det har seg nemlig sånn at når de har lært det nye ordet, så er ikke lenger spørsmåler "Hva sa du?/hææ?". Nå kommer nemlig spørsmålet om hvorfor det er sånn, og også da igjen om og om igjen! Plutselig er tiden da barnet tok mamma og pappas ord for å være riktig over.

Dette er jo en kjempeviktig periode i barnas utvikling mot å bli et selvstendig menneske. De lærer, de stiller spørsmål, og de vil virkelig forstå. Etterpå vil de gjerne fortelle hva de har lært til noen andre, og på nettopp denne måten blir informasjonen sittende. 

Jeg har i alle fall ved å få barn lært mye om meg selv. Jeg har lært å bli mer tålmodig, men jeg lar meg selv fortsatt få lov å bli litt lei. Hvem blir vel ikke det når samme spørsmål kommer x antall ganger i løpet av en dag? En ting som er viktig å huske på i all denne spørringen er at barnet gjør det for å lære, og derfor er det viktig for oss voksne å gi gode svar. Prøv å hold deg unna svarene "fordi!", og "fordi jeg sier det!", dette vil ikke barnet ditt lære noe av, og kan også få følelsen av at det er feil av dem å spørre. En ting vi har funnet ut at har fungert veldig godt her i huset, er at når hun har fått svar på spørsmålet sitt noen ganger, og fortsatt spør, så velger vi å spørre tilbake om det samme. Da svarer hun det vi har gjort hele veien, og så er vi plutselig ferdige :)

Jeg vet at denne perioden er langt fra over, og i tillegg skal jeg gjennom den en gang til med lillebror. Men nå vet jeg hvordan jeg skal takle det, og ikke minst hvorfor det faktisk er slik. Det er nemlig veldig viktig og støtte barna når de undrer seg over noe, og stiller spørsmål,

Spør barna deres mye? || Klarer du å holde på tålmodigheten?

#mammablogg #mamma #barn #3åring #læring #hverdag #spørsmål #tålmodighet #livet #bloggmag #blogglisten 

Enkel og god middag: Hjemmelaget blomkålsuppe <3

Et daglig spørsmål her i huset er "Hva skal vi ha til middag i dag?". Er det noe vi er litt dårlige på så er det å finne på nye ting, så ofte blir det de samme tingene som bare rulleres på. I dag hadde jeg lyst på noe jeg ikke har spist siden i vår, nemlig blomkålsuppe, hjemmelaget blomkålsuppe. Det er utrolig godt! Så menyen i dag ble hjemmelaget blomkålsuppe med stekt bacon, og brødskiver med smør <3

Hva du trenger:

 Blomkål
Smør
Hvetemel
Kokekraft fra blomkål
Melk
Salt
Suppebuljong

Når jeg lager suppen lager jeg den uten å tenke på hvor mye jeg bruker av hver ingrediens, men skal prøve å gi en forklaring på hva jeg gjør, og hva jeg ser etter. Jeg starter alltid med å kutte en hel blomkål opp i biter av ønsket størrelse. Jeg pleier å kutte opp i nokså små biter slik at 3åringen klarer å spise de uten å måtte kutte opp mer etterpå. Blader og stilken til blomkålen kaster jeg. Når blomkålen er kuttet opp finner jeg tak i de fleste ingrediensene (vet at melken mangler på bildet). :)

Fyller så vann i en kjele. Jeg pleier å jukse litt, og koker opp vannet i vannkokeren først, heller vann over i kjele, og tilsetter salt. Når vannet koker puttes blomkålen oppi, og jeg lar denne småkoke i 7 minutter. Når blomkålen har kokt ferdig og vannet skal helles av er det viktig å ta vare på vannet. IKKE hell det ut, da dette er kraften du bruker når du lager jevning til suppa :)I mens blomkålen koker kan du begynne å lage jevningen. Dette er det samme som starten på hvit saus, så du starter med å smelte smør. Jeg liker nokså tykk suppe, så bruker ca 50 g smør. Når smøret er smeltet rører drar du kjelen av platen og rører inn hvetemel. Jeg bruker ikke noe fast mål på melet, men regelen min er at jeg rører inn mel til smøret begynner å klumpe seg sammen :)Når jevningen er ferdig tar jeg kjelen over igjen på platen på lav varme. Så begynner jeg å spe den ut igjen med blomkålkraften litt og litt. Her er det mange måter å gjøre ting på. Noen har kjelen stående på platen hele tiden på lav varme, jeg har høy varme på platen og tar kjelen av og på etter hva jeg gjør. Tar av kjelen for å tilsette væske, setter kjelen på igjen for å få et lite oppkok, tar kjelen av igjen for å tilsette mer væske osv. Det er veldig VIKTIG å røre godt, for dette kan fort svi seg! Hovedmengden av væsken du tilsetter er blomkålkraften, så du tilsetter dette til suppen er litt tykkere enn hva du ønsker som resultat. Deretter tilsetter du melk for å få riktig konsistens, og ikke minst riktig farge :)Når suppen har fått riktig konsistens smaker du til med salt og suppebuljong. Deretter tilsetter du blomkålen, og lar det stå på platens laveste varme. Husk å rør ved jevne mellomrom. 

Mens suppen holdes varm på platen kan du ordne det du vil ha til tilbehør. Vi liker veldig godt stekt bacon som kuttes i små biter, og strøs oppå suppen på tallerken. Synes det salte baconet passer veldig godt sammen med suppen. Og så har vi brød med smør på ved siden av.

Når baconet er stekt, brødskivene smurt, og suppen er klar er det bare og sette seg ned og kose seg :) Jeg og 3åringen synes dette er utrolig godt, og i dag spiste vi opp nesten 1,5 liter med suppe, noe som er en god del! Håper dette var greit forklart, og at noen vil finne oppskriften nyttig. Her er det ferdige resultatet dra i dag. Vel bekomme! :D

#mamma #blogg #oppskrift #mat #middag #middagstips #suppe #hjemmelaget #hverdag #blogglisten #bloggmag #torsdag #kosthold #inspirasjon #tips

Nå begynner alvoret!

Etter en veldig lærerik og spennende dag på jobb i går (fikk prøve meg på tannrens alene for første gang :D), er det i dag klart for å starte på hardkjøret opp mot eksamen i desember. Det betyr at all tid minsten ikke krever full oppmerksomhet blir lesetid for min del. Blir nok litt amputert neste uke siden jeg da skal være alene med begge barna, men da blir det kvelden som blir mest lesetid. 

Det er tøft å være student og ha små barn. Enkelte mener at man skal lese hele dagen når man studerer, eller kjøre fulle "arbeidsdager" fra 8-16 med skolearbeid. Dette er noe man ikke klarer med en baby på 4 mnd. Før jeg ble gravid var skoledagen og lesingen satt til å være på hverdager mellom 9-15, og hadde oppdeling av lesinga på flg måte: Lese 50 min, pause 10 min, lese 50 min, pause 30 min osv. Noen ganger lengre leseintervaller også, fordi jeg ikke ville gå fra før jeg var ferdig med det jeg drev med.

På veterinærstudiet er det SYKT mye lesing, SAMTIDIG som det er mye forelesninger og obligatoriske kurs. Ett av de første fagene man er gjennom er cellebiologi, og i bare det ene faget hadde vi 4 ulike lærebøker. Det samme i Anatomi og fysiologi, og i Allmenn sykdomslære. Mye av grunnen er nok at det ikke er laget lærebøker direkte knyttet til veterinærstudiet i Norge, noe som resulterer i at man bruker engelske lærebøker hvor noe er skrevet om i én bok, og noe i en annen.

Veterinærstudiet er bygd opp på den måten at man starter med det minste først, type oppbygging av celler i kroppen, genetikken med arv, og går etter hvert over til å sette disse tingene i system. Dette gjør at man i første halvdel av studiet knapt nok rører et levende dyr. Man driver med disseksjoner, ser på enkeltorganer, ulike arter osv. I anatomi&fysiologi hadde vi disseksjon av hund, av drøvtygger, av fugl, av hestebein og hestehode, i tillegg til at vi så nøye på en del av organene i kroppen (tarmsystem, lunger, lever, hjertet, kjønnsorganer). Dette i tillegg til full gjennomgang av alle kroppens muskler, skjelettet, nerver og blod- og lymfeårer.

Dette studiet er regnet som ett av de aller vanskeligste studiene i landet (sammen med medisin og psykologi), og det er kamp om studieplassene. Det er ca 70 plasser, og har de siste årene vært flere hundre søkere. Det virker som om det er mange som faktisk ikke vet at veterinærstudiet er mer eller mindre det samme som medisin, så studietiden er normert til 5,5-6 år, i tillegg til at man skal kunne mye mer anatomi. Mens man på medisinstudiet skal kunne anatomien til mennesket, ja, så skal vi kunne anatomien til gnagere, kaniner, katter, hunder, griser, sauer, geiter, kyr, hester, fugler, og det er sikkert noe jeg har glemt i farten. Vi skal ha oversikt over sykdommer som alle disse kan få, for alle får ikke de samme tingene, vi skal kunne ernæringen til dem osv. Noen ganger skjønner jeg ikke hvordan vi kan være alt ila studietiden, hvordan 6 år kan være nok!?

Og så kommer da jeg her og skal gjennomføre alt dette, og i tillegg ha to barn jeg har ansvar for. Jeg kan ikke være bare student gjennom dagen, jeg er tross alt også mamma. Tiden strekker ikke helt til, og jeg blir dermed sittende her med følelse av at alt jeg gjør blir litt halvhjertet både ifht skolearbeidet, og overfor barna. Merker jo også at jeg hele tiden prioriterer barna foran studiet og skolearbeid, noe som nå må endres litt på. Jeg må lære meg å prioritere begge deler likt, men på ulike tider av dagen. Håper å komme opp med en løsning på dette snart, for nå er det snart eksamenstid!

Hva er planene dine for dagen? || Har du studert med små barn?#mamma #mammablogg #blogg #student #studentmamma #veterinærstudiet #veterinær #dyr #eksamen #lesing #hverdag #livet #barn #baby #stress #blogglisten #bloggmag 

Søskenkjærlighet er helt spesielt <3

Overgangen fra ett til to barn kan være skremmende, og jeg opplevde i alle fall å gå gjennom en hel del tanker når jeg fant ut at jeg var gravid. "Kan jeg bli like glad i et barn til? Har jeg tid? Tenk om babyen får kolikk! Hva om eldste blir sjalu? Hva om eldste ikke liker å få søsken? Hva om hun prøver å skade babyen?"... Og en hel rekke andre spørsmål. I begynnelsen var jeg heller ikke sikker på om jeg egentlig ønsket å ha mer enn ett barn, men det gikk fort over. Det kom fort frem at både jeg og samboer ikke ville at eldste skulle være enebarn, og 3,5 års aldersforskjell måtte jo være veldig fint.

Den dagen fødselen startet hoppet svigermor i bilen fra oppe på Hamar, for å hente eldste i bhg hennes i Oslo. Planen var ar eldste skulle få et par dager sammen med farmor og "Æssa" (bestefar) før hun kom hjem for å hilse på lillebror for første gang.. Det skal sies at eldste frøkna her har et helt spesielt forhold til både farmor og bestefar, så de storkoser seg hver gang de er sammen. Det at eldste kunne være noen dager på Hamar tror jeg var veldig lurt, for da fikk vi et par dager på å bli kjent med den nye babyen før vi alle skulle møte den nye hverdagen.

Alle tankene og bekymringene jeg hadde når jeg fant ut at jeg var gravid var i alle fall helt unødvendige! Dette har gått over all forventning, og 3-åringen er verdens stolteste storesøster. Når jeg ser på de sammen blir jeg ufattelig stolt, og jeg ser virkelig hva søskenkjærlighet er. Det båndet som skapes mellom søsken så tidlig er veldig sterkt, og jeg bare vet at de kommer til å få stor glede av hverandre i årene som kommer.

3åringen ønsker å ta del i alt som skjer med lillebror. Under bleieskift vil hun være tilstede, de få gangene han har fått flaske ønsker hun å gi, når han ligger på lekematten på gulvet vil hun ligge sammen med han, eller vise han masse leker. Hun har også planene klare med alt hun skal lære han. Hun skal lære han i krabbe, å gå, å leke, å tegne, å sykle, å spise selv osv. Hun prøver å fortelle han eventyr, hun synger for han, vil ha han på fanget, vil ligge å kose med han,  og blir han lei seg prøver hun å snakke med han, og å gi han smokken. Hun klarer derimot å si ifra når hun ikke klarer, eller vil mer. Da hører jeg plutselig fra inne på stua: "Mamma, vi har et problem her inne, lillebror gråter! Jeg tror han er sulten igjen!"

Det er helt tydelig at lillebror allerede er glad i storesøsteren sin. Hver gang han ser henne smiler han fra øre til øre, og pludrer i vei, og har hun vært borte noen dager er det nok at han hører stemmen hennes før han blir i kjempehumør.Jeg bare håper at dette er noe som alltid vil være der, og at de kommer til å ha et kjempebra forhold resten av liver. Jeg regner selvfølgelig ikke med å ha to barn uten at det oppstår konflikter, men jeg håper at de alltid vil være der for hverandre <3

Hvordan har barna deres reagert på å få søsken? || Hadde dere tanker rundt dette i forkant?#mamma #mammablogg #barn #søsken #søskenkjærlighet #familie #tanker #storesøster #lillebror #kjærlighet #glede #stolt #livet #hverdag #3åring #baby #foreldreogbarn #mammalivet #smil #blogg #bloggmag #blogglisten

Høst for dyreeiere er synonymt med RØYTING! Hva gjør man?

Det er høst, og for mange dyreeiere er dette synonymt med røyting. Man møter kanskje på hybelkaniner av pels på størrelse med fullvoksne kaniner som kommer rullende over gulvet, og man finner hår over ALT. Til tider kan man nesten tro at man har et ekstra kjæledyr i hus! Ja, da lurer man på hva man kan gjøre for å minske problemet.Jeg kan starte med å si at det finnes ingen vidunderkur mot røyting, men det er flere ting man kan gjøre for gjøre problemet så lite som mulig. Har tenkt å ta for meg nettopp dette her :)

Røyting er en helt naturlig del av hunden og katten. Hårveksten har flere ulike faser, hvor røytingen er siste del. I utgangspunktet er røytingen dyrets måte å tilpasse pelsen til sesongen, og prosessen er styrt av dagslys og temperatur. Nå i dag er hundene og kattene våre blitt en så stor del av familien, at de benytter store deler av tiden inne sammen med oss mennesker. Dette gjør at de ikke nødvendigvis har så markante røyteperioder, men at de i stedet feller noe pels jevnt gjennom hele året.

Ekstra røyteperioden kan oppstå, og da ofte en stund etter sykdom, i forbindelse med løpetid, drektighet og dieperiode. Under drektigheten blir kroppens nivåer av hormonet progesteron høyt. Dette stimulerer hårets vekstfase, og holder samtidig igjen hår som egentlig skulle vært i røytefasen. Et resultat av dette er at mange hår kommer i røytefasen samtidig når kroppens hormonnivåer går tilbake til normale etter fødsel. Etter fødselen går kroppen inn i en fase hvor energi og proteiner går til melkeproduksjon fremfor å gå til hårene, så pelsen vokser ikke så mye som vanlig. Dette skjer faktisk hos mennesker også, og du kan lese alt om mine opplevelser rundt dette HER.

Dersom det plutselig setter inn en kraftig røyteperiode er det viktig å legge merke til om hunden eller katten din er frisk ellers. Spiser og drikker den som normalt? Har han/hun begynt å klø en del? Hvordan ser pelsen ut generelt?

En frisk hund eller katt har stort sett veldig fin, blank og glansfull pels. Har det plutselig oppstått voldsom røyting kan dette være symptom på mye, da særlig om dyret i tillegg klør og slikker seg mye i pelsen. Skjer dette bør man ta kontakt med veterinær. Det samme gjelder dersom områder hvor det mistes pels forblir hårløse over tid, siden dette kan være antydning på hormoner som er i ubalanse.

Andre årsaker til røyting kan være feilernæring. Ofte kan man måtte teste flere ulike typer fôr til dyrene sine før man finner det som funker best. Hos katter er det også viktig å passe på behandling mot innvollsorm en gang i halvåret. Har katten fått orm vil dette kunne gjøre at den ikke får i seg alle næringsstoffene fra fôret. Om katten har innvollsorm kan man noen ganger se at de blir mattere i pelsen.

Hva kan hjelpe?

Det aller viktigste er rett og slett riktig ernæring. Det som passer bra til ene katten, trenger ikke gjøre det til den andre.  Hunder er avhengige av bl.a gode proteiner, fettsyrer, sink og flere vitaminer for å produsere en frisk og glansfull pels.

Ellers er det viktig med godt pelsstell. Børst hunden eller katten godt i røyteperiodene, spesielt de med mellomlang eller lang pels, og de med mye underull. Døde hår kan bli liggende inntil huden, og hvis det skjer vil det føre til kløe, eksem og overdreven røyting.

Gi tilskudd av omega-3 og omega-6-fettsyrer. Disse er viktige for huden og vedlikehold av hårsekkene. Bruk da en fiskeolje beregnet for dyr, her er Dr.Baddaky et veldig bra produkt. Ikke gi dyret ditt tran beregnet for mennesker. Denne har nemlig høye verdier vitamin A, og siden den er fettløselig vil den kunne hope seg opp i kroppen, og føre til forgiftning.

Ellers er det beste rådet jeg kan gi deg å ha tålmodighet. Det går over selv om det virker litt håpløst mens det står på.

#høst #husdyr #kjæledyr #dyr #hund #katt #stell #helse #dyrestell #dyrehold #veterinær #tips #triks #anbefaling #veterinærstudent #student #blogglisten #bloggmag #pels #røyting 

En dag på dyreklinikken!

Jeg er så heldig at jeg har fått jobb på en dyreklinikk ved siden av studiene, og det er helt tydelig at jeg har valgt riktig fagfelt :) Jeg stortrives sammen med dyrene der, og synes det er kjempespennende å få være med på ting. Ettersom jeg fikk en liten baby i juli jobber jeg ikke fulle vakter, så arbeidsdagen min varer max 6 timer. Tenkte her å ta dere gjennom hvordan det er en dag på jobben, og hva jeg gjør :)

På fredag hadde jeg tidligvakt, noe som tilsier at jeg starter på jobb kl 09, og må dermed åpne klinikken og gjøre den klar for dagen :) Vi har sjekklister hvor vi ser hva som er gjort og ikke i løpet av dagen, og hva som må gjøres med en gang man kommer på jobb er avhengig av hvor hektisk det har vært kvelden før. Denne dagen startet jeg dagen med å skru på alt av lys og maskiner, gå med søppel og vaske for at det skulle være klart for første pasient.

Første pasient denne dagen var Balthazar, min 5 år gamle Maine Coon. Han sliter med kronisk gingivitt, og har noe som heter FORL. Kronisk gingivitt er tannkjøttbetennelse, og ses som en rød irritert rand i tannkjøttet helt nede ved tennene. FORL, er en tilstand man ikke vet årsaken til, men tennene blir angrepe fra innsiden, røttene blir ødelagt, og det er veldig smertefullt. Begge disse tingene gjør at han er inne for tannrens og tannrøntgen én gang i året. Jeg var veldig spent på hvordan ting hadde utvikles seg, for i fjor måtte han trekke to tenner fordi røttene var blitt "spist" opp.

Det hele startet med en generell helsesjekk hvor jeg snakket med veterinæren om ting vi har lagt merke til den siste tiden. Balthazar som egentlig er veldig skeptisk til nye mennesker fikk seg en ny venn, og var for første gang ikke skeptisk til veterinæren. Han gnidde seg på beina hennes og la seg på gulvet for å bli klødd på magen :) Han ble etterhvert plassert på bordet for veiing, for måtte vite vekt ifht medisineringen. Han var blitt 6,5 kg, noe som betyr at han snart er tilbake til normalvekten sin. Han var syk for ca ett år siden, og gikk da ned fra 6,8 til 6 kg.Etter at han fikk bedøvelsen var det på tide å finne frem det som trengtes til å gjennomføre tannrensen. Varmematte, tepper, kladder, barbermaskin, veneflon, tuber, redskapen som trengs for gjennomføringen, væske og pulsmåler. Varmematte og tepper brukes fordi dyrene er dårlige på å regulere varme når de legges i narkose, og kan uten fort bli veldig kalde. Når katter ligger i narkose må det smøres på salve på øyet, fordi de lukker de ikke. Dette ser veldig spesielt ut om man ikke er klar over det. Denne salven brukes også på hunder med utstående øyne, type mops, chihuahua o.l.

Når han hadde sovnet hjalp jeg veterinæren med å holde slik at hun fikk satt inn først veneflonen, og deretter tube. Mens hun gjennomførte tannrensen hadde jeg andre oppgaver å gjøre på klinikken. Vi hadde f.eks fått inn en stor pall med fôr fra Royal Canin som måtte lempes på plass i fôrhyllene. Mens jeg har gjort disse tingene har jeg hele tiden måttet besvare telefoner, betjene salg av varer, og svare på spørsmål fra mennesker som stikker innom fordi de lurer på noe :) Etter tannrens og røntgen på Bathazar var ferdig måtte han gres og få klipt klørne sine. Vi har to katter, og de lekesloss ved jevne mellomrom. Dette resulterer i at pelsen kan klumpe seg sammen, og når han ikke er glad i og børstes til vanlig, er det greit å gjøre det mens han sover nå i røytesesongen. Når jeg hadde gjort det var det tid for oppvåkningssprøyte som settes i lårmuskelen, og etter den er satt må man passe på at dyrene puster og våkner. Det er da viktig at de ligger med frie luftveier. Heldigvis våknet han veldig kjapt, så var bare å bære han bort i buret han skulle være i til jeg var ferdig på jobb.

Resten av tiden denne vakten gikk til å besvare telefoner, printe ut sykehistorier, gjøre klart for nye pasienter mellom hvert besøk, rydde på klinikken, legge sammen klær, vaske klær, selge varer, fylle på varer osv. Når man jobber på klinikk er det alltid noe noe som må gjøres, og tiden går alltid veldig fort. Nå skal det sies at jeg trives veldig godt med at det er slik, for om det ikke skjedde noen ting ville jeg kjedet meg, og fort kunne mistrives i jobben.

#mamma #jobb #dyr #klinikk #dyreklinikk #veterinær #katt #mainecoon #husdyr #kjæledyr #dyrehelse #tannrens #blogglisten #bloggmag #mammaliv 

Når barna er syke :(

Vi er nok en gang inne i en periode med feber og sykdom i huset, andre gang på en uke!

Syke barn kommer ofte hånd i hånd med høsten, og som foreldre vil man raskt legge merke til hvor hjelpeløs man føler seg når barna er syke. Ofte er det eneste man kan gjøre og sitte med de i armkroken, ligge å kose sammen med de, passe på at de får i seg nok væske, mens det eneste du egentlig vil er å være syk i stedet for barna. Nå er i utgangspunktet vi litt heldige siden jeg er student. Dagene mine er mer fleksible enn for arbeidstakere, og vi trenger ikke å tenke på antall sykt-barn-dager.

Sykt-barn-dager er noe alle som jobber har krav på, har du ett eller to barn slik som oss betyr det at du kan være hjemme fra jobb 10 dager i året pr forelder (om begge jobber). Og alt i alt bør jo dette holde. Likevel hører man ofte om de som ikke tørr og ta sykt-barn dager fra jobben, at sjefer ikke nødvendigvis er flinke til å la arbeidstakerne ta disse dagene med god samvittighet, og at noen tror dette er ulønnet. Slik er det ikke. Så lenge man har vært ansatt i minst 4 uker har du opparbeidet deg rettigheter til å ta sykt-barn dager MED lønn. Om du jobber fulltid eller deltid har ingenting å si når det kommer til dette.

Vi merket at første året barnet går i bhg er det aller verste når det kommer til sykdom. Jeg tror jenta vår i perioder nesten var mer syk enn frisk. I grunnen er dette nokså naturlig siden barna plutselig kommer til et sted hvor de blir utsatt for bakterier som ikke finnes hjemme, og de bruker dermed den første tiden på å bygge opp immunforsvaret sitt.

Heldigvis har de aller fleste barnehager strenge regler når det kommer til sykdom. Det er egentlig her antallet sykt-barn dager fort blir et problem. Det er nemlig slik at om barnet har feber skal det ha en feberfri dag hjemme før det kommer tilbake i barnehagen. Jeg synes dette er en kjempebra regel. Det minsker risikoen for at barnets feber blusser opp igjen ila dagen, man minker smitterisiko overfor de andre barna, og man er mer sikker på at barnet er friskt nok til en dag i full aktivitet. Når det kommer til omgangssyken er regelen at barnet skal være hjemme i 48 timer etter siste oppkast/diaré. Dette er også utrolig bra, og det er viktig at foreldrene faktisk gjør dette. Er man ansatt for helsepersonell får man ikke komme tilbake på jobb før etter 72 timer, så det sier noe om smittefaren.

Selv med alle disse reglene på plass finnes det foreldre som velger å sende barna sine i bhg tidligere. De mener at det ikke er noen vits, barnet virker friskt nok osv. Om dette er fordi de ikke tørr å være borte fra jobben, eller om de vil tilbake på jobb er det kun de  som kan svare på. Men det virker på meg som om hensynet til barnet noen ganger blir skjøvet litt til side. Har jo til og med hørt om de som har puttet i ungene paracet, for så å levere de i bhg :/

Hvor lenge lar du barnet være hjemme etter sykdom? || Lar arbeigsgiver deg være hjemme med sykt barn?

Les mer om sykt-barn-dager HER og HER.

 

#mammablogg #mamma #barn #sykdom #helse #feber #høst #rettigheter #syktbarn #barnehage #foreldre #foreldreogbarn #hverdag #livet #blogglisten #bloggmag #blogg

Et morsomt tips: Hvordan få blå roser :)

I september hadde vi navnefest til minsten, og jeg hadde så utrolig lyst på blå roser på bordet! Han er jo en gutt, og ville ha litt "guttete" blomster, og da helst roser. Prøvde først å undersøke om det var noe sted det gikk an å kjøpe blå roser, men det var enten svindyrt, eller umulig! Etter å ha lett litt rundt om på nettet, kom jeg til slutt over en side hvor det stod om å farge tulipaner blå med konditorfarge.

Dette måtte jeg prøve, så stakk ut på Kiwi og kjøpte en billig bukett med hvite roser, og på Panduro for å kjøpe blå konditorfarge. Endte da opp med fargen Ocean Blue fra Wilton. Vel hjemme kuttet jeg stilkene til den lengden jeg ville ha på rosene i bukettene (ca 30 cm), rørte ut masse (ca 1/3) farge i vann i en vase, og satte rosene oppi.

Nå var det bare å vente for å se om det gav resultater! Det gikk ikke lange tiden før rosene begynte å få blå kanter langs kronbladene. Etter at jeg lot de stå over natta ble det et utrolig fint resultat! Endte med å blande til tre små buketter med hvite og blåfargede roser for å få satt på bordet. Så om noen andre kunne tenkt seg roser med en annen farge enn hva du får kjøpt på butikken, så er det eneste du trenger hvite roser, konditorfarge og tålmodighet :) Vi lot våre stå ca 12 timer før vi skulle bruke de.

Noen ting som er viktig for et bra resultat er å få stor snittflate på stilken (ca 2-2,5 cm), er stilken lang er det vanskeligere å få godt resultat siden fargen må fraktes lengre for å komme til kronbladene, og at rosene holder seg bedre om de står kjølig. Ønsker dere som vil prøve lykke til, og bare spør om dere lurer på noe :D

#tips #triks #blomster #roser #farge #mamma #mammablogg #navnefest #pynt #dekorasjon #hjemmelaget #lageselv #bloggno #bloggmag #blogglisten #DIY #interiør 

Morgenstund <3

Begge barna sov til klokka 08 i dag! Det var helt fantastisk etter at eldste har drevet og våkner kl 06 for å gå på do de siste dagene. Jeg føler meg faktisk uthvilt, hva er det for noe? :p

Kl 08 våkner jeg av ei som forsiktig kom inn på soverommet vårt, og krøp opp i senga. For noen år siden investerte vi i tv på soverommet, både for å kunne ligge lenge og dra oss, og for å kunne se på noe om vi ønsket det. Vi er like glade i å se på film og tvserier begge to, så veldig kjekt og kunne legge seg tidlig, og ligge i senga og se på film <3

I dag ville frøkna se på Monsterbedriften på senga, så her ligger vi fortsatt og drar oss :)

Ny mandag betyr ny dag på babysvømming, noe vi gleder oss til.

Hva skal du gjøre i dag?

#mammablogg #mamma #barn #tv #film #morgen #mandag #hverdag #kos #morgenstund #kosetid #bloggno #bloggmag #blogglisten

Harryhandel og søndagskos :)

I dag har vi vært i Charlottenberg for å få fylt opp fryseren vår med litt kjøtt igjen, litt ekte Harry-handel. Siden svigerfar bor like ved grensen (på norsk side), er dette noe vi har gjort innimellom, og kjøper da en del forskjellig. Selv om den norske kronen er svakere enn den svenske nå, er det likevel en del å spare på og handle pga at prisen er generelt lavere på kjøtt i Sverige enn i Norge.

Mens vi var borte der fikk vi handlet masse biff, svinefilet, kylling og pulled pork (min nye favoritt), og så fikk jeg kjøpt litt interiørstasj (puter og duker), leke til barnevogna, hårstrikker, og Frostkuler med minimarshmallows til 3-åringen som hun kan få henge på juletreet. Vi kjøpte også en Frost-adventskalender med sjokoladebiter til henne, noe som hun kommer til å bli veldig fornøyd med. Fant et par pynteputer jeg ikke klarte å gå fra, samt at de solgte duker (150x250cm) for 60kr/stk på Dollar Store. Elsker den butikken, og gleder meg til huset vi skal bygge står ferdig! Den ene puta syntes både jeg og 3-åringen var utrolig søt (den med elefant). Teksten på den sier: "Never forget that you are loved!" Når jeg viste den til samboer ser han på meg og sier med det litt skjeve smilet sitt: "Trenger du en pute for å ikke glemme at du er elsket? Da føler jeg at jeg har feilet litt her!" I love that man <3

På vei hjem stoppet vi og spiste middag på G-kroen hvor jeg spiste en utrolig god middag. Hjortekjøtt .ed ovnsbakte poteter og grønsaker, og soppsaus <3 Helt fantastisk godt! Etter middagen, når vi kom oss på veien igjen var vi vitne til en helt fantastisk solnedgang mens vi kjørte hjemover mot Oslo. Tror det er lenge siden jeg har sett en så fin himmel Vi måtte stoppe langs veien for å få tatt et ordentlig bilde.Vel hjemme fikk jeg stablet all maten inn i fryseren, tent opp litt stearinlys for å få litt koselig stemning, og så mekket vi oss nachos og ost til kveldskos.Det er skikkelig snadder!  Viser seg at 3åringen har fått tilbake feberen sin i dag, så hun må være hjemme fra bhg igjen i morgen. Da skal samboer være hjemme med henne slik at jeg og minsten får dratt på babysvømming!

Håper dere alle har hatt en like fin helg som vi har. Jeg har nå også fått opp igjen Instagram-kontoen min, så om noen har lyst til å følge meg er det bare å adde vetstudentmamma :) Håper å se noen av dere der! Med dette ønsker jeg og den lille familien min dere alle en riktig god kveld videre <3

#mammablogg #mamma #blogg #harrytur #harryhandel #sverige #shopping #familie #barn #baby #roadtrip #solnedgang #himmel #kjærlighet #interiør #søndag #søndagskos #bloggno #side2 #bloggmag #blogglisten #stemning #livet #glede #mat #foto 

Follow my blog with Bloglovin

Høst = kosetid!

Etter sommeren er det for mange skikkelig nedtur at høsten setter igang. For meg derimot, er det ikke helt slik. Jeg liker høsten, nettopp fordi det begynner å bli mørkere ute på kvelden (noe som betyr at man sover bedre, og lenger på natta), man går inn i en te-/sterarinlys epoke, og man finner frem pledd, tøfler osv. I tillegg er jeg et vintermenneske, så jeg vet at høsten er et steg i riktig retning.

Senest i går var jeg i vintertøyskuffen, og fant frem igjen tøflene jeg strikket meg i fjor. De er så utrolig gode og varme, og de ser slettes ikke ille ut heller. De er et gratisdesign som ligger på garnstudio.com, og oppskriften finner du HER. Har endelig fått begynt å bruke noen av høstjakkene mine også, mens mange jenter er hekta på sko, har jeg en liten svakhet for jakker ^^I går, etter KidsExpo, endte vi med å dra på besøk til barnas farfar ute i Eidskogen :) Vi endte med å ta en tur over grensen til Charlottenberg for å spise middag når vi kom frem, og det ble kinesisk <3 Det er bare så utrolig godt!

Planen for i dag er å dra over grensen igjen for å handle litt forbruksting, og noe kjøtt for å fylle opp i fryseren før vi drar hjem til Oslo. Litt harryhandel med andre ord :p Så nå sitter vi og ser på barnetv, og venter på at resten av huset skal stå opp :) Frøkna synes det er veldig ålreit å stå og stirre ut vinduet på gården hos farfar. Ser om hun kan se hundene som er ute, eller om hun kan se noen hester. I dag tror jeg hun stod og funderte ordentlig på noe, men hun ville ikke si hva. Mange ganger lurer jeg fælt på hva som foregår oppe i hodene til de små.

#mamma #blogg #mammablogg #hverdag #søndag #livet #kosetid #høst #mat #kinesisk #familie #håndarbeid #strikk #strikking #blogglisten #bloggmag #kos #sverigetur #helg


 

EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits