Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

En svært vellykket dag for store og små! <3

I dag tok vi oss turen til KidsExpo i Lillestrøm. Etter å ha lest litt om det på nett, og at det kom reklame om Frost-vinterland for barna ble det ikke vanskelig å bestemme seg for å dra. Vi avtalte også med foreldrene til bestevenninnen til jenta vår om å møtes der, noe vi holdt som en overraskelse.

Snakk om fantastisk gjensynsglede fra de to jentene! <3 Blir nesten helt rørt når jeg ser hvor glade de er for å se hverandre. Når vi kom inn i messehallen var det et lite Pippi-show, så jentene gikk for å se på det sammen med pappaene sine. Jeg benyttet tiden til å handle litt til sterkt reduserte priser i bokområdet. Fikk der kjøpt Mine første ABC- og Mine første 123-kort fra Alfabetika. Har lenge fått og sett på disse siden 3-åringen er veldig interessert i bokstaver og tall, men har syntes at de har vært nokså dyre. På messen i dag fikk jeg begge to til 300kr! 

 

Fikk også kjøpt et Snowqueen smykkeskrin med musikk til henne slik at hun får et sted å gjøre av noen av smykkene hun bruker når hun skal være prinsesse :) Hun har også fått sin første pakke med smålego i dag. Duploen er ikke så veldig interessant lengre, så da er det på tide å teste noe annet. Hva kunne da vært bedre enn at de hadde 20% på lego i området til Brio, og at de hadde snøpalasset til Elsa i Frost?

Når Pippi-showet var over gikk vi bort i Vinterlandet, hvor man kunne gå inn i en snøkule. For å komme inn var det SYKT lang kø, men det var absolutt verdt ventingen når man så hvor utrolig glad vesla var da hun var inni der :) Når hun kom ut igjen gikk turen bort til skøytebana, og hun fikk skøyter på beina for første gang i sitt liv. Det gikk utrolig bra! Etter en bitte liten stund LØP hun bortover isen med hockey-skøyter på beina :D Tror dette var veldig stort for henne, for den siste tiden har hun snakket veldig mye om at hun ville prøve å gå på skøyter. 













Rundt omkring på området var det en rekke ulike ting barna kunne leke med, og ulike aktiviteter. Hadde egentlig planer om å ha henne få lov å prøve seg på dans, men akkurat når det var for hennes aldersgruppe var hun litt sliten, så gikk for å leke med togbaner og se på lego i stedet for :) Etter litt rolig tid gikk turen til diskotek, hvor jentene danset og løp rundt til musikken. De fikk også mulighet til å prøve seg på minigolf, som var veldig spennende.











Det var også veldig stas å få hilse på Knerten, håndhilse og gi fistbump/high five til de i Star Wars-delen. Og ikke minst, STOR stas å få sitte i bilen til Donald Duck! Skal sies at hun har fått litt bilinteresse fra ene bestefaren sin som driver med veteranbiler :)













Dagen i dag har vært svært vellykket. De to jentene har storkost seg sammen, og minsten sov gjennom hele tiden vi var der. Det skal sies at noen av oss kanskje var litt mer klare for å dra hjem enn andre :p Anbefaler på det sterkeste å ta turen til KidsExpo med barna. De kommer til å storkose seg hele tiden de er der. 







#mammablogg #mamma #blogg #kidsexpo #lillestrøm #frost #tilbud #kvalitetstid #aktiviteter #familie #familietid #kos #bestevenner #frozen #lego #golf #bil #donald #donaldduck #starwars #knerten #moro #livet #hverdag #anbefaling #lørdag #barn #tips #småbarnsforeldre #is #skøyter #blogglisten #bloggmag #foreldre #foreldreogbarn  

 

På tur til KidsExpo!

I dag er det KidsExpo som står på planen. Jeg er veldig spent, for har aldri vært der før. I år skal det være Frost vinterland der, noe jeg vil tro faller stort i smak her!

 

Har også et par innlegg planlagt for senere i dag! Ene tar for seg en dag på jobben på dyreklinikken, og ett som tar for seg nettopp KidsExpo :)

 

Ønsker alle foreløpig en riktig god dag!

 

#mammablogg #mamma #blogg #KidsExpo #barn #hverdag #moro #blogglisten #bloggmag #lørdag

Pakker i posten og shopping :D

I dag hentet jeg hele 3 pakker på posten! En fra salg på NameIt, en fra Elkjøp og jeg har nok en gang fått pakke fra Nelly i posten! De har så sykt mye fine klær der, så fant veldig mye fint på salget. Ble vel tilsammen 3 pakker, og i dag har jeg fått pakke nr 2 <3 Er så utrolig fornøyd med de tingene jeg har fått også. Utrolig mye fine kjoler, sko, topper og smykker!

Var også og på Outleten i Vestby i dag sammen med familien, og da var vi innom og handlet klær til barna på butikken lillesøss jobber. Den butikken heter Tweens, og har SYKT mye fint til barn. Tror jeg kunne gått fullstendig bananas på den butikken! Eldste fikk seg 2 penkjoler, vinterdress og en Levis-genser, og minsten fikk seg tre sett med klær!















#mammablogg #mamma #shopping #barn #baby #tweens #NorwegianOutlet #Nelly #nellyholic #sko #mote #klær #barneklær #hverdag #glede #livet #luksus #blogglisten #bloggmag

Justin Bieber, alltid noe "skandaløst" :/

Jeg skal være 100% ærlig her, og si at jeg er ingen fan av Justin Bieber. Synes noen av låtene hans er fengende når de kommer på radioen i bilen, men det stopper der. Jeg har derimot full forståelse for at andre er det, gutten ser jo slettes ikke verst ut, og det er jo tydelig at han kan jo å synge. Bare ikke my cup of tea!

I dag våknet jeg til store overskrifter i ulike nettaviser nettopp om Justin Bieber (nei, jeg leste ikke nettavisene før jeg gikk å la meg)! Han har vært i Norge for opptak til Senkveld, og skulle visstnok holde en minikonsert på 6 sanger. Vel, dette endte med fremføring av sangen Boyfriend, og etter det stormet han av scenen. 6 sanger ble til 1, og skuffa fans stod og så på at han gikk av scenen for ikke å komme tilbake. Du kan lese ene artikkelen i VG her. Her kan du også lese artikkelen aftenposten har linket til.

Bieberfans, såkalte Beliebers, er raskt ute med å finne noen de kan skylde på, uten å kanskje tenke over hva de selv hadde gjort i akkurat samme situasjonen. Jeg vet med meg selv hvordan jeg selv hadde reagert om jeg stod helt foran på en Metallica-konsert eller Green Day. Jeg hadde strekt henda frem i tilfelle jeg kunne vært heldig og få hilsa på :) Når det er sagt, hadde jeg også trekt henda mine tilbake om noen hadde bedt meg om det, så på en måte kan fansene skylde litt på seg selv. Men da i flertall, ikke enkeltpersoner!

Justin Bieber er i dette tilfelle den profesjonelle parten. Han har valt en karriere som artist, og det tilsier at noe må han faktisk godta, og tåle. Han vet at ansen hans elsker og forguder han, og om det var et problem at de prøvde å ta på han eller at det var litt fuktig helt foran på scenen, hva med å holde seg litt lenger bak? Hva med å ta seg en liten pause, for så å komme ut igjen? Det fremstår som veldig lite voksent og komme med kommentaren "I'm not doing this show!", og bare stikke av. Likevel føler jeg dette bare stiller seg i rekken av hva man kan forvente av denne artisten, for han har tross alt vært gjennom en hel del skandaler siden han fikk braksuksess.

Jeg har full forståelse for at fansene er skuffet, det er LOV etter en slik opplevelse. Justin Skal ha for at han unskyldte seg offentlig i sosiale medier i etterkant, men likevel er dette ikke noe positivt for hans egen del, dette er tross alt noe som legges merke til på verdensbasis. Les ulike reaksjoner her. Å skylde på at han er sliten, at det har vært mye osv, det er faktisk noe han er kjent med etter å ha vært i gamet noen år.På dette tidspunktet i karriæren sin burde han være klar over at uforutsette ting faktisk kan skje, som f.eks å søle litt vann på scenen når han selv drikker. Når han da velger å skulle tørke dette opp selv tett innpå fansen er spm mitt: Hva forventer han egentlig at skal skje? At fansen skal trekke seg unna fordi han må ut på kanten av scenen? Han oppfører seg rett og slett som en liten diva. Nå skal det vel sies at Beliebers likevel kommer til å elske han, og de kommer nok fort til å glemme.

I dette tilfelle kan nok altialt både Justin Bieber, OG fansen ta hver sin del av skylden. Det er ikke til å stikke under en stol at Beliebers ikke kan å oppføre seg når idolet deres er i nærheten. Det er ennå ikke glemt oppførselen de førte da Bieber holdt gratiskonsert ved Operaen, når fansene klatret opp på biler og alt annet de kunne finne for å kanskje kunne se bittelitt. De bør kanskje tenke litt på hvordan de oppfører seg overfor andre, og overfor Bieber også. Han er tross alt bare et menneske han også, et kjent et vel og merke. Justin selv bør bli bedre på å håndtere situasjoner som oppstår, og ikke bli så sur og grinete. Han må lære seg å opptre profesjonelt, og alltid ha i bakhodet at ting kan skje. Hva vet vi, kanskje han lar en vakt eller lignende tørke opp ytterst på scenen neste gang?

 

#blogg #mening #JustinBieber #Bieber #Beliebers #konsert #musikk #blogglisten #bloggmag #vg #aftenposten #Justin 

Jeg er forelska... i mat!

Jeg har alltid vært veldig skeptisk til sushi, har unngått å spise det, det var jo tross alt RÅ fisk! :/ Æsj og fysj!

Men, i fjor klarte en av mine beste venninner å overtale meg til å bli med å prøve sushi på Nagomi i Hamar. Og... jeg ble forelsket, rett og slett. Det var så sykt godt, og jeg innså jo feiloppfatningen mange har. Sushi er nemlig navnet på risen, og det kan lages med mye forskjellig, ikke nødvendigvis bare med rå fisk. 

Mine favoritter har blitt maki med laks, fritert scampi eller fritert kylling, og jeg kan spise MASSE. Det har nemlig blitt mange bestillinger av sushi når jeg har vært alene hjemme, eller til lunsj før/etter jobb det siste året <3 Det hjelper jo på at det ene stedet som kjører hjem til oss har utrolig god sushi også, Kolbotn wok og sushi!  

Målet mitt nå er å få med 3-åringen å lage sushi sammen, slik at hun kan være med å teste det. Er ganske sikker på at hu.9n kommer til å like det hun også, og da har jeg noen her hjemme å kose meg sammen med :) Har lest at det er mye lettere å få barn til å smake på ny mat når de faktisk har vært med på lage den, noe jeg tror stemmer :) Bare holde henne unna wasabi og chillimajonesen! Har allerede handlet inn sushikit, så venter bare på en passende anledning.







Liker du sushi? || Hva er i tilfelle din favoritt?

 

#mamma #sushi #middag #middagstips #mat #tips #hverdag #blogg #kos #luksus #laks #maki #tempura #scampi #lageselv #sushikit #barn #blogglisten #bloggmag

Shop 'till you drop!

For en fantastisk dag det har vært i dag! Dro ut til Norwegian Outlet i Vestby sammen med ei på barselgruppen, og vi har hatt en helt super dag :) Vi dro ut til Vestby ca kl 11.30, og var ikke hjemme i Oslo igjen før klokka var passert 18. Var bare så vidt vi rakk toget vårt hjem, så turen ble avsluttet med en skikkelig løpetur, da med bæreposer og barnevogn.

Fikk kjøpt noe både til meg selv og til barna, og det er mye mulig det blir en tur til i morgen for å handle til barna på butikken søsteren min jobber. Til meg selv fikk jeg kjøpt noen hipstere, et par gensere og en ny ordentlig vinterjakke. 3åringen fikk seg ullundertøy og tøfler, og minsten fikk seg ullue og badebuske til å bruke på babysvømmingen :) En absolutt vellykket shoppingtur, og skulle gjerne vært der et par timer til!

Neste gang jeg skal på sånn shoppingtur tror jeg nok at jeg enten skal dra uten barn, eller at samboer kan være med og passe på minsten. Vil nok tro at alternativ 1 da er det aller greieste. Det tar fort litt ekstra tid på shoppingtur når man må inkludere lunsj til seg selv, ammepauser og noen bleieskift under veis. Men de to små har vært eksemplariske, og har for det meste sovet, eller ligget og fulgt meg på omgivelsene.

Det kjøpet jeg er desidert mest fornøyd med er vinterjakken jeg kjøpte meg. Det er en Kari Traa-jakke, og den var bare utrolig god å ha på. Nå kan vinteren bare komme, for den jakka gleder jeg meg til å begynne å bruke. 3åringen ble veldig fornøyd med både ullundertøyet fra Moods of Norway og tøflene, og takket mange ganger. Er så glad for at hun er så takknemlig for de tingene hun får, det gjør det mye mer ålreit og kjøpe ting til henne :) 








































Det har vært en veldig bra dag, selv om pengene et lite øyeblikk fikk vinger og flydde avgårde :p Gleder med til evt runde to i morgen! Håper alle andre også har hatt en bra dag.

Anbefaler også alle om å ta en tur til Norwegian Outlet i Vestby. Masse fine klær, og mange GODE priser <3

#mammablogg #mamma #hverdag #blogg #glede #shopping #mote #outfit #dagensoutfit #klær #karitraa #moodsofnorway #polarnopyret #barn #baby #vestby #outlet #norwegianoutlet #fashion #høst #blogglisten #bloggmag #vinterjakke #ull #godetilbud #tips #tilbud #torsdag #luksus #livet #shoppingtips 

 

Rise and shine <3

For en start på dagen! Eldste frøkna sov til 07.30 i dag, og minsten like så :) Det var helt herlig etter et par urolige netter. Så var det bare å komme seg opp, kle på oss alle tre, fikse matpakke og komme oss til toget. Eldste går i studentbarnehage inne i byen, så vi må opp og ta tog hver morgen for å komme oss dit. Nokså slitsomt nå som jeg ikke er på skolen, men ganske greit ellers. Er en kjempebra barnehage, med trygge og gode ansatte, og best av alt, jenta vår stortrives der.

I dag hadde jeg det litt ekstra travelt, for har avtale om å møte ei kl 11, så skal vi dra til Vestby på outleten. Og jeg gleder meg så fælt til å gå gjennom et hav av gode priser på høst/vintertøy både til meg og barna <3 Må også ta en tur dit 27.november, for da er det Black Friday, så ekstra gode tilbud :D Håper på å få gjort unna noen julegaver på runden i dag, for jeg er egentlig en mester i å handle julegaver siste uka før jul. Prøver og endre på det nå i år, og er veldig fornøyd med å allerede ha kjøpt 2 gaver :D

Nå må jeg bare løpe for å rekke alt før vi skal på toget. Kommer nok med et ordentlig innlegg om dette senere i dag :) Ha en fantastisk dag så lenge alle sammen :)




#mammablogg #mamma #barn #shopping #julegaver #handel #Outlet #togtur #hverdag #livet #stress #blogglisten #bloggmag #Oslo #Vestby 

 

Nytt design!

Har endelig fått endret litt på utseendet på bloggen, noe som trengtes :) Alt er enda ikke helt i boks, men satser på å få ting up and running ila i morgen :) 

Jeg blir veldig glad hvis dere som er innom bloggen legger igjen en hilsen, og setter stor pris på om dere vil følge meg :) Har også opprettet en side på facebook, så om dere liker meg der vil dere få oppdateringer om nye innlegg, og evt andre ting jeg kommer over og deler der :)

Ha en fin kveld alle sammen!

#blogg #design #nyttdesign #utseende #hverdag #godnatt

 

 

 

Litt kveldskos :)

I dag kom 3åringen og spurte om vi kunne ha dessert etter middagen, noe jeg bare måtte si ja til :) Hun var tilbake i barnehagen i dag etter å ha vært syk, og klarte selvfølgelig å skade seg. Hadde fått stortåa si i klem under et balansebrett, og gikk og haltet godt når jeg kom og hentet henne. Fikk sett på tåa hennes etter litt flytende paracet når vi kom hjem, og det ser ut til at den har vært klemt ordentlig :( Stakkars lille jenta! Får bare håpe at det gikk såpass bra at neglen ikke faller av.

Så i dag ble det altså dessert, og da falt valget veldig fort på smoothie, noe både hun og jeg synes er veldig godt. Hun fikk lov til å velge ingredienser, og fikk lov å blande den. Noe hun syntes var veldig stas. Ingrediensene hun valgte var banan, blåbær, jordbær og litt appelsinjuice.

Brukte 1 banan, en neve med blåbær, og en god neve med jordbær. Tilsatte appelsinjuice for å få smoothien litt mer flytende, så ca 1-1,5 dl tenker jeg. Det blir ofte litt på feelingen når vi lager smoothie, og som regel blir det veldig godt! Det gjør jo heller ikke noe at det er en fin måte for barn å få i seg frukt på :)









#mammablogg #mamma #kosetid #dessert #kveld #smoothie #snacks #kos #hverdag #kvalitetstid #barn #oppskrift #frukt #bloggmag #blogglisten #sunt

Tenker DU over hva du sier foran barna?

Det er alltid mye diskusjoner og meninger når det kommer til navnevalg til barn. Noen velger navn fra topplisten, noen vil ha norrøne navn, noen ønsker norske navn, noen ønsker utenlandske, og noen vil ha noe helt nytt.  Om man leste på ulike forum ser man at enkelte har sterke meninger, og at de mener at sin mening er den eneste rette.

Det spørsmålet jeg da sitter igjen med er: "Snakker de slik om navn de hører foran barna sine også?" Vi har vært gjennom dette å skulle velge navn til barn to ganger, og for å være helt ærlig er det ikke lett. Man er to personer (ofte er det også bare en person) som skal velge et navn barnet skal bære resten av livet sitt, og man går gjennom mange navn og ulike tanker i denne prosessen.

Vi hadde veldig mange kriterier når vi skulle velge navnene til våre barn. Det skulle ikke inneholde særnorske bokstaver, det skulle fungere like bra på norsk som i utlandet, helst ikke være på topplisten, én av oss ville ikke ha norrøne navn, og den andre ville ikke ha bibelske navn. Alt dette korter ned på valgene man hadde.

Vi har for det aller meste blitt positivt møtt med navnet til datteren, men navnet til sønnen har nok sittet litt lengre inne hos en del. Noe jeg kan ha full forståelse for siden det er nokså spesielt. Men, vi er veldig fornøyd med navnevalgene, og egentlig er det nettopp det som er det viktigste :)  Det er da her spm om hva foreldre sier om navn de hører foran barna sine kommer inn.

Barn er i utgangpunktet fordomsfrie og tenker ikke på at et navn de hører er rart, eller annerledes. I alle fall ikke mens de er så små at de går i barnehagen. Nå i dag er det også blitt flerkulturelle barnehager, og barna blir vant til å høre mange ulike typer navn fra de er veldig små. Tanker og meninger om ulike navn små barn har, kommer derfor ofte fra et sted, og da svært ofte fra foreldre eller andre voksenpersoner de har rundt seg.

Med en 3åring i hus har vi i alle fall blitt veldig obs på hva vi sier når hun er i nærheten. Man lærer veldig fort at små barn hører og får med seg mye mer enn man tror, og siden foreldrene er barnas største forbilder er det viktig at vi som voksenpersoner tenker over hva vi sier. Hører de at vi synes et navn er rart, eller at vi mener at noen oppfører seg dårlig, ja da oppfatter barnet det og kan lage seg bilder om at dette stemmer. "Når mamma og pappa sier det, da må det være sant!" Dette kan da barnet ta med seg tilbake til barnehagen og begynne å snakke om, og man har satt i gang starten på erting, og i verste fall mobbing senere.

Så mitt tips til alle sammen er: "Tenk over hva du sier så barna hører det!"

#mammablogg #mamma #mening #barn #oppvekst #oppdragelse #læring #forbilde #hverdag #livet #oppvekst #navn #navnevalg #blogglisten #bloggmag #fordommer #opplæring #tanker 

Skikkelig stemning ute :)

Jeg var ferdig på jobb kl 21.15 i kveld etter en hektisk dag, Fikk ikke pumpet ordentlig, så var helt fantastisk å komme hjem å få letta på trykket! 

For å komme meg hjem fra jobb så sent bruker jeg nesten 1 time. Først buss, så tog, og så buss igjen. Merker at høsten er her, for nå begynner det å bli guffent ute på kveldstid. Nå er tiden kommet hvor det er mest ålreit å sitte inne under teppet, kose seg med kakao, og lese en god bok <3 Jeg liker høsten, det er en koselig tid!

I kveld var månen her i Oslo veldig klar og fin, og det skapte en veldig fin og spesiell stemning ute når jeg gikk fra bussen til huset vårt. Fikk tatt et par bilder med mobilen, siden det var det eneste jeg hadde med meg.





Når jeg kom hjem hadde samboer fikset minipizza til meg, noe som er utrolig snilt gjort! Gjorde veldig godt med litt mat i kroppen etter å ikke ha sittet stille siden kl 15 i dag :)

#mamma #Oslo #oslove #kveld #mørkt #høst #stemning #måne #pent #foto #bilder #stemningsbilder #hverdag #livet #blogg #glede #blogglisten #bloggmag #egentid

På tur til jobben!

I dag skal jeg på kveldsvakt på klinikken, og kjenner jeg gleder meg til det. Det er så koselig å møte alle dyrene og eierene, og det er alltid et par personer man kunne sittet og snakket med i evigheter. Jeg er så heldig at jeg har fått en jobb jeg stortrives i ved siden av studiet, og vil gjerne jobbe så mye som mulig.

Mange lurer på hvordan jeg klarer å være på jobb når jeg har en baby på 4 mnd hjemme, men det går kjempefint. Jeg vet at han har det kjempebra sammen med pappaen sin. Jeg pumper mens jeg er på jobb, og han får flaske mens jeg er borte. Null stress! Skal jo sies at det er ekstra godt å komme hjem etter noen timer på jobb da :)

Driver også og vurderer en tur til frisøren snart! Er på tide å gjøre noe med håret mitt som for øyeblikket er veldig langt. Kom gjerne med tips og forslag om du har noen! :) Nå et håret mitt blitt såpass langt at jeg nærmest sitter på det, så det er så vanskelig å gjøre noe med det :/



#mammablogg #mamma #jobb #klinikk #dyreklinikk #klær #dagensoutfit #outfit #blogglisten #bloggmag #hverdag #hår #frisyrehjelp #tips #frisyre #antrekk

Her går det unna! <3

Minsten er straks 4 mnd (blir 4 mnd på søndag), og han driver med mye trening om dagen. Han har nå kommet dit at det ikke er moro å ligge stille lenger, han skal helst sitte eller stå. Ligge på ryggen er desidert verst, så om han blir lagt ned blir han bare sinna. De siste dagene har han vært på nippet til å bikke over, så i dag har han prøvd seg masse. Prøvde å filme litt (beklager ekstremt dårlig klipp), men han får det til om han vil nå <3 

video:p1000256

 

Vi er kjempeglade, og stolte over hvor flink han er! Dette er jo en milepæl for en liten knøtt som ikke helt vet hva som foregår i verden rundt seg. Det var på ca samme alder at storesøster snudde seg også, så de utvikler seg i grunnen temmelig likt. Kjenner det er litt kjedelig å skulle dra på jobb nå etterpå, men vet at jeg kommer til å få en fin kveld :) Jeg digger jobben min!

Når snudde barnet ditt seg for første gang?

 

#mammablogg #mamma #blogg #baby #4mnd #milepæl #førstegang #flink #stolt #snuseg #hverdag #livet #utforske #utvikling #foreldreogbarn #blogglisten #bloggmag #foreldre

Hvorfor?!!!

Jeg er et skikkelig B-menneske, og misliker å måtte våkne og stå opp tidlig! Dette lar seg ofte dårlig kombinere med det å ha barn. Av en eller annen grunn har eldste begynt å våkne litt vel tidlig for min smak, og det føles som et slag i trynet og våkne av at hun setter i gang å rope. "Mamma? Mammaaaa? MAMMAAAAA!!!!!" Gir seg gjør hun heller ikke, og hun går ikke ut av rommet sitt. Det vet hun nemlig at ikke er greit så tidlig.

Jeg ser på klokken og den viser 06.30! Gjemmer hodet under dyna et lite øyeblikk for å late som om jeg hørte syner, men vet så inderlig godt at jeg må opp og gå inn på rommet hennes. Mens jeg abonnerte på Foreldre&Barn fikk jeg Kidzsleep-klokke i velkomstgave, og denne har fungert het utmerket... til NÅ :/

I dag våknet hun tidlig for å stolt kunne fortelle pappaen sin at hun ikke var varm lenger, noe som jeg skjønner var helt fantastisk for henne etter å ha ligget med feber i hele går. Men jeg måtte fortelle at det fortsatt var natta, og at det er natta til kua på klokka våkner. Hun kunne få fortelle det til pappa når dagen har begynt. Etter litt uenighet la hun seg ned igjen, og var stille frem til kl var 07.30.

I denne prosessen har jo selvfølgelig også minsten funnet ut at han skal våkne for å avlegge et megalass i bleia. Jeg innser at kampen om å få sove lenge i dag er tapt, og tar med meg ungene for å stå opp. Med et snev av misunnelse når jeg ser pappaen deres ligger og sover godt, og ikke har fått med seg hva som skjer.

Det går i alle fall ikke an å være morragretten, for begge ungene er solstråler på morgenen. Noe som hjelper veldig på humøret mitt også  <3 Skal vel egentlig bare være glad for at hun ikke kommer stormende inn på rommet vårt og begynner å hoppe i senga! Håper alle får en kjempefin dag i dag!

#mammablogg #mamma #blogg #tidlig #morgen #Bmenneske #sove #søvnmangel #barn #baby #hverdag #livet #smil #vekkeklokke #earlybird #morrafugl #familie #foreldreogbarn #tirsdag #baby #kidzsleep #bloggmag #blogglisten

Bakeglede <3

Jeg synes det er utrolig moro å bake, og 3åringen synes det er like stas å få være med. Siden det ble at hun måtte være hjemme fra bhg med feber i dag ble baking en fin aktivitet.

I dag lagde vi Brownies, noe som er både utrolig enkelt, og utrolig godt! Den oppskriften jeg bruker som jeg synes gir godt resultat er denne:

 

3 egg
4 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
4 ss kakaopulver
150 g smør

Sett smøret på platen for å smelte det, og mens du venter kan du blande egg og sukker forsiktig i én bolle (den du skal lage kaka i), og blande hvetemel, vaniljesukker og kakaopulver i en annen.







Bland så det tørre og smøret inn i egg og sukker-blandingen. Lønner seg å ta annenhver gang av hver så det blir lettere å blande sammen :) Ha så røren over i en kakeform, og stek midt i ovnen på 180 grader i 20 min.



Ta den ut av ovnen og strø et fint lag med melis på toppen. Bør serveres mens kaken fortsatt er varm, gjerne med litt is ved siden av <3 



Dette er skikkelig snadder, så anbefaler deg ikke å lage den når du er alene hjemme :p Da spiser du alt for mye!

#blogg #mamma #barn #baking #oppskrift #bake #brownie #kos #hverdag #aktivitet #hverdagshygge #snadder #kake #enkeltålage #godt #glede #mandag

Den "nakne" sannhet ^^

Når man ser på mange av bloggene der ute ser det nesten ut som alle mammaer alltid er perfekte på håret, sminker seg perfekt hver dag, og alltid er moteriktig kledd. Vel, det stemmer ikke her i huset i alle fall :p Som småbarnsmor har jeg funnet ut at det beste jeg kan ha på meg når jeg skal være hjemme med barna er noe som er komfortabelt. Er i grunnen ikke så viktig hvordan det ser ut. Så her er hva det går i idag :p Ammetopp fra HM, tightsbukse fra HM og strikket lang cardigan fra cubus. Ikke noe fancy greier her i hus ^^ Syntes det var slit nok med amming på navnefesten til minsten, og i bryllupet til svigerinnen min når jeg gikk i kjole, så sannheten er at  innenfor veggene hjemme går jeg i akkurat hva jeg vil <3

Bildet ble så som så i kvalitet, men det er 3åringen som fikk være fotograf. Noe som har blitt en stor interesse hun har. Så i år får hun fotoapparat av oss til jul. Selvfølgelig knall rosa kamera til en liten prinsesse. Siden hun i dag er hjemme fra bhg med feber benytter vi tiden til å kose oss masse :) Ekstra stas var det når hun fikk skype med tanta si som bor i Australia fra pute- og pleddhaugen hun har laget seg i sofaen :)





#mammablogg #mamma #barn #feber #dagensoutfit #klær #mote #hverdag #hjemme #blogg #syk #kos #kjærlighet #kosedag #mandag #skype #familietid #glede #daffedag #slappeav #rolig 

Dyr = en stor del av livet mitt :)

Jeg har alltid, og kommer ALLTID til å være utrolig glad i dyr! Helt siden jeg var født har jeg hatt dyr rundt meg, og det er dette som er grunnen til at jeg i dag er på vei til å bli veterinær. For meg er det umulig å se for meg et liv uten dyr.

Ca 4 år gammel stod jeg på kjøkkengulvet hos oldeforeldrene mine, og kunne fortelle alle at jeg skulle bli dyrlege når jeg ble stor, og her sitter jeg mange år etterpå og drømmen er i ferd med å bli virkelig. Opp gjennom oppveksten hadde jeg mange forskjellige typer dyr. Her kan hunder, katter, kaniner, undulater, sauer, hest, og kyr nevnes. Ja, for jeg hadde faktisk min egen ku i fjøset hos oldeforeldrene mine som het Mayros :p Mye av interessen for å bli veterinær kom nok mens jeg var med i fjøset hos oldemor, og fikk se alt veterinæren foretok seg. Det var så utrolig SPENNENDE! 

Jeg er helt enig med faren min når det kommer til personligheten til mennesker som er glade i dyr. De er stort sett veldig sympatiske, empatiske og snille mennesker. Jeg fikk for noen år tilbake spørsmål om hva som gjorde at jeg ville bli veterinær, og svaret mitt var noe som at jeg hadde et ønske om å hjelpe de som ikke har et språk til å fortelle hva som er galt, eller hva som gjør vondt.

Jeg har ikke vært helt heldig med alle dyrene mine opp gjennom årene da for å være helt ærlig. Første undulaten min døde av sjokk fordi jeg var litt voldsom med den (skal sies at jeg ikke var mer enn 4 år, så visste ikke bedre), kaninene mine Gullvia og Søivia gravde seg ut av uteburet og stakk av. Regner med at de ble spist av rev eller andre rovdyr i skogen hvor vi bodde. Og ene katten min stakk av, og ble ikke sett igjen.

Men, i dag har vi to innekatter av rasen Maine Coon, og de er en stor del av familien vår. Det er også den største tamkattrasen vi har i Norge, hvor hannkatten kan bli helt opp mor 10-12 kg. Våre er ikke større enn ca 7-8 kg, men de er store nok :p En helt fantastisk rase som på mange måter oppfører seg mer som en hund enn en katt. De skal alltid være hvor du er, om det er i sofaen, på kjøkkenet, eller på do :p Om du er på utkikk etter en fantastisk venn, vil jeg anbefale Maine Coon på det varmeste!

Er utrolig glad for at samboer er enig i å ha dyr, for det har hele veien vært viktig for meg som barn å vokse opp med dyr. Nå er jeg så heldig at jeg får videreført denne erfaringen til barna våre, for jeg synes det er viktig at barn lærer å være snille med dyr fra ung alder <3



#mammablogg #mamma #barn #dyr #drøm #veterinær #student #barndom #hverdag #glede #kos #livet #katt #mainecoon #familie #familiemedlem #blogg 

Alt går ikke etter planen...

God morgen alle sammen! :) Dagen i dag blir ikke helt slik den skulle. Planen var å levere eldste i bhg, for så å dra på babysvømming med minsten. En ting man fort blir kjent med når man får barn, er det at ting ofte ikke blir som planlagt.

Kl 05.30 stor samboer opp og dro til jobben i Br.dal, og 3-åringen våknet i samme tidsrom. Var veldig mye mas og tjas, men etter hvert klarte hun å sovne igjen. Når vi skulle stå opp for å starte dagen syntes jeg hun var litt survete, og det var liksom ikke så mye som skulle til før verden raste sammen for henne. Fant til slutt ut at jeg måtte ta tempen, og ja, jenta hadde feber. Ikke mye feber, men mer enn nok for ei som mer eller mindre aldri er syk. 

Det var ikke så lett å forklare henne at hun ikke kan dra i bhg, men etter en forklaring som inneholdt, feber, bakterier og smitte var det greit. "Men mamma, jeg vil til vennene mine i bhg!" har blitt sagt mange ganger, og tårene har trillet nedover kinnene hennes :(

Så pga feber kan hun ikke i bhg hverken i dag eller i morgen. Vi får se hva vi klarer å finne på, men det var et sterkt ønske om å bake :) Det er absolutt lov på dager som i dag, så forhåpentligvis blir det en veldig bra dag selv om feberen er på besøk. Akkurat nå ligger minsten og sover nede på soverommet, mens vi sitter oppe på stua og ser på Croods på tvn (veslas nye yndlingsfilm <3)

Håper alle får en kjempebra dag i dag :) 

Q: Har du noen planer for dagen?

#mammablogg #mamma #blogg #mandag #mandagsfølelse #hverdag #livet #barn #3åring #syk #feber #film #slappeav #sofakos 

Endelig er vi alle igjen! <3

På torsdag dro 3-åringen på besøk til farmoren sin, og har vært borte til i dag. Det har derfor vært en veldig rolig helg her med kun minsten å tenke på. På fredag kveld hadde vi jo datenight, og i går gjorde vi minst mulig. Lå bare på sofaen og slappet av, så på tv, og så spiste vi god mat til middag: Pulled pork m/bbq, ovnsstekte krydderpoteter og salat <3 Supergodt og enkelt! 

I dag har også vært en veldig rolig dag. Stod opp, og samboer fant ut at det var kommet oppdatering til bilen, så han var kjapt ute i garasjen for å sette igang den. Så lagde han egg og bacon til frokost <3 

Etter frokost dro vi en liten tur til mamma for at samboer skulle få teste hvordan bilen funka, og samtidig få levert dåpskjolen vi brukte i navnefesten til minsten. Mamma har fått seg en ny liten mopsevalp som heter Wilma, og hun var bare så utrolig søt. Kjempe nysgjerrig, og fulgte med på alt som skjedde, men likevel veldig stille og rolig. 



På tur hjem stoppet vi for å vaske bilen, så mens samboer gjorde det satt jeg inne i bilen sammen med minsten som sov. Hjemme la vi oss på sofaen og slappet av, og det endte meg at vi sovnet alle tre! Det er så utrolig godt med noen dager hvor man bare daffer, og egentlig ikke gjør noen ting! Kjenner at jeg har fåt ladet batteriene mine denne helgen, og det trenges virkelig.

Når klokken var ca 16 var det på tide å sette seg i bilen igjen. Vi skulle dra og møte 3-åringen og farmoren utenfor McDonalds ved avkjøringen til Gardermoen. Merker nå at det er blitt skikkelig høst, for det blir bare mørkere og mørkere på ettermiddagen, og i dag var i tillegg månen veldig stor og lavt på himmelen. Det skapte en skikkelig fin stemning ute, men det var ikke så lett å få tatt bilde av det fra inne i bilen. 

Når vi kom frem stoppet vi like bak bilen til svigermor, som åpnet døren for vesla. Det første vi hører er ei kjempeglad jente som i ren glede roper ut " Mamma, pappa, mamma, pappa!" Kommer løpende mot oss og kaster seg rundt halsen vår i tur og orden. Snakk om ekte gjensynsglede <3 Er så fantastisk å få denne reaksjonen når vi ses igjen. Det beste er at hun er sånn i bhg også, noe andre foreldre har vært litt misunnelige på :) 

På vei hjemover fikk vi høre om alt hun hadde gjort sammen med farmor og bestefar i helga, og det virket som hun hadde koset seg MASSE! De tre stortrives sammen, så vi vet at hun er i de beste hender når hun er hos de. Jeg lovte henne også at hun skulle få lov til å kle seg ut i biekostymet sitt når vi kom hjem :)

Det er veldig godt å ha noen dager for seg selv slik som vi har denne helgen, men det er så utrolig godt å få henne hjem igjen også. I dag ble den lille familien vår komplett igjen, og det er noe av det beste som finnes <3 Nå er det ikke lenger stille i huset, for det må jeg si, det er helt utrolig hvor MYE en 3-åring faktisk snakker :p 

 

#mammablogg #mamma #barn #helg #søndag #bil #tesla #livet #hverdag #foreldreogbarn #glede #gjensynsglede #kostyme #utkledning #kos #høst #stemning #månen #mops #pug #hund #familie #kjærlighet #kosetid #smil #blogg

Har du husket?

I dag er det siste søndagen i oktober. Det betyr at i natt skal man ha stilt klokken 1 time tilbake, til glede for veldig mange. Som student synes jeg det er helt fantastisk å kunne sove 1 time ekstra på morgenen, men vet du hva? Etter jeg fikk barn er ikke dette lengre mulig! Ungene våkner nemlig til akkurat samme tid uavhengig av klokka!

I kveld derimot får de være oppe 1 time ekstra, så er veldig spent på hvilken effekt det vil ha i morgen tidlig! Er mye mulig at minsten må legges noe tidligere i kveld, for han kan man nærmest stille klokka etter. Kl 18.40 begynner han å gni seg i øynene og klage litt, noe som gjør at han er i sent til kl 19.00 :) 

Mange lurer ofte på hvilke vei man skal stille klokka, og jeg kan lære dere min egen huskeregel :) Det er at klokken skal alltid stilles mot sommeren i det året man er i, dvs at om våren stilles klokken én time frem, og og høsten én time tilbake!



Ellers så var lillesøsteren min på tv i går <3 Hun har i noen år nå drevet en egen YouTube-kanal hvor hun legger ut videoer med diverse utfordringer og lignende. Veldig moro å følge med på, og i det siste har hun begynt å få en god del følgere. Tror jeg har ledd meg halvt under bordet noen ganger av de ulike utfordringene, så skjønner at det har blitt populært. Du kan sjekke ut YouTube-kanalen hennes HER :) I går var hun med på et program på NRK "24-timers livestream med Prebz og Dennis || FlippKlipp Studio" :)


#stilleklokka #klokke #tid #vintertid #høst #barn #familie #søster #YouTube #tv #NRK #livet #hverdag #sunny #ihascakes

Pakke i posten <3

Her i begynnelsen av uka var jeg inne på salget til Nelly.com, og jeg fant utrolig mye fint! Har gått og ventet på denne pakken noen dager, og i går var den endelig fremme. Det passet jo veldig bra siden i går var datenight og greier <3

I pakken hadde jeg bestilt 2 kjeder, 1 bluse og 6 kjoler, alt dette for tilsammen 1000kr <3 Jeg bare elsker SALG!!! Jeg er i grunnen alt for lat til å drive å pynte meg og dolle meg opp hele tiden, og har egentlig aldri hatt stor interesse for det, men i det siste har jeg begynt å synes det er litt mer stas, og jeg synes det er utrolig ålreit med kjoler! 

Av kjolene jeg kjøpte var denne absolutt storfavoritten! Den var utrolig god å ha på, og det hjelper godt på når samboer ser på meg og sier at den kjolen var utrolig fin. Har i dag vært inne og bestilt den i flere farger (rød og beige) <3 Gleder meg til å bruke disse kjolene! Har også bestilt disse skoene, så gleder meg til neste pakke :) 





#shopping #nettbutikk #klær #mote #salg #nelly #hverdag #glede 

For en fantastisk start på helgen <3

Jeg tror ikke det hadde vært mulig å starte helgen på en bedre måte enn det vi gjorde i går! I går var første gangen jeg og samboer har vært ute på noe alene siden før sommeren :o Sist var vel ca 1 mnd før termin, og da var vi på kino.

Denne gangen skulle vi ut å spise god mat, og bare kose oss borte noen timer. Etter man får barn skjønner man viktigheten med nettopp sånne ting. Det å komme seg ut noen timer og være seg selv, bare slappe av, og å koble ut litt. 3-åringen er denne helgen med farmoren på hyttetur, og mammaen min kom hjem til oss og passet på minsten mens han sov.

Det og bare stenge seg inne på badet for å fikse håret, sminke seg, og pynte seg litt var en god følelse, og noe det ikke skal bli så lenge til neste gang! Her er resultatet av det:


Turen i går kveld gikk til restauranten Mr. Hong ved stortinget. Det er en veldig stemningsfull restaurant, utrolig hyggelige ansatte, og de har utrolig god mat der! Du kan velge mange ulike typer retter fra menyen deres, men vi valgte buffeten. I den plukker du akkurat de råvarene du vil ha, gir de til kokken, og så steker han de for deg. Når du får tilbake maten velger du hvilket tilbehør du vil ha blant ris, nudler, poteter etc.

Vi bestilte oss også hver vår drink med mojito, og koste oss med god dessert! Alt i alt en kjempekoselig kveld <3 I tillegg er det veldig VIKTIG å få litt tid sammen som kjærester. Håper alle andre også har hatt en fin start på helgen sin. Hvis du holder til i Oslo, eller skal til Oslo snart anbefaler jeg Mr. Hong på det sterkeste! 





















#mamma #kjærestetid #datenight #mat #restaurant #Oslo #Mr.Hong #Mojito #kvalitetstid #livet #glede #blogg #kos #hygge #pynteseg #kinesisk #barnefri #stemning #uteliv #date #kjæreste 

Utedag med minsten! <3

I dag har det vært et helt fantastisk høstvær her i Oslo. Solen har varmet godt fra skyfri himmel, og vi har vært på trilletur med barselgruppen. Vi trillet til Kolbotn, og var innom en økologisk butikk og kjøpte oss lunsj :) For min det ble det snoothie med banan, ananas, mango og ingefær, og en sandwich med egg, tomat og hjemmelaget pesto. Det var bare utrolig godt og smakfullt!

Vi fant oss et hyggelig sted og sitte ute ved vannet, og koste oss skikkelig. Babyene våre er utrolig samstemte, og det er moro å se. De sover ca samtidig, og de våkner mer eller mindre samtidig. Har vært utrolig heldig med gruppe denne gangen også, for det er en herlig gjeng, og det virker som om alle koser seg når vi er sammen, både små og store! Tre av oss er jo sammen på babysvømming på mandager, og i dag snakket vi på å dra ut til Norwegian Outlet en tur neste uke! Det tror jeg skal bli veldig bra. Har noen små som trenger litt klær til vinteren, og da er det greit å se på et sånt sted. Utrolig mange gode tilbud man ikke finner andre steder :)

Nå er det ikke lenge til jeg skal hente pakke på posten jeg har fått fra Nelly.com, måtte jo handle litt når det er salg! Håper kjolene ser så fine ut som de gjorde på nett, for i kveld skal mamma komme hit og passe minsten mens jeg og samboer skal ha datenight <3 Håper derfor at jeg kan bruke noe av det jeg hat bestilt for å pynte meg litt!

Noen bilder fra dagen så langt :)

















#mammablogg #mamma #baby #barselgruppe #høst #tur #fredag #ute #glede #hverdag #natur

Ett vs to barn - det ER stor forskjell, men ikke på den måten man først tror :)

I juli ble jeg mamma for andre gang til en liten gutt. I etterkant har jeg tenkt en del over forskjellen på første gang og andre gang, og har funnet ut at veldig mye er annerledes andre gangen.

Første gangen var alt i graviditeten spennende, man visste hele tiden akkurat hvor langt man var på vei, leste masse både om hva som skjedde i alle svangerskapsuker, hva man kunne forvente osv, hadde mange spørsmål, og ville være best mulig rustet til å hilse på babyen som skulle komme. Fødselen tok en evighet, og man svevde på en rosa sky etter man fikk epidural. Når babyen da kom var alt nytt, den ansvarsfølelsen som kom over en med en gang den var ute var ubeskrivelig, og det satte fort inn en liten frykt om "Hva hvis jeg ikke får til dette? Hva om jeg gjør noe galt?" Om babyen ble litt snørrete var man på tlf for å snakke meg legen, og ville heller sjekke 10 ganger for mye enn 1 gang for lite. Og hørte ikke fastlegen kunne man vente noen timer for så å ringe legevakten :p Det var ikke riktig så ille, men ikke langt unna. 

Andre gangen var graviditeten kjedelig, man visste hva som skjedde og hva ting var. Om noen spurte hvor langt man var på vei svarte man med når terminen var, for man holdt ikke oversikt over nøyaktig hvor langt på vei man var. Alle spørsmålene man hadde første runden hadde man allerede svar på, så brukte ikke like mye tid på å lese, og hadde ikke så mye spørsmål, for dette skulle man klare. Fødselen var over nesten før den startet, og epidural var bare noe man kunne drømme om! Når babyen var ute kom nok en gang ansvarsfølelsen kastet over en, og frykten satte inn "Hva om jeg ikke får til dette? Hva om jeg gjør noe galt?" Om babyen blir litt snørrete går man på badet å finner saltvann og får skyllet nesen, og virker det som om babyen er litt varm tar du tempen. Du vet hvordan du skal forholde deg til ting, selv om du med en gang følte deg helt blank på hva man gjør med en baby.

Nå sitter vi her med to små under 4 år, og heldigvis er begge barna like flinke til å sove på kvelden og natta. Minste er i seng kl 19, og eldste kl 20. Vi foreldrene sitter da kl 20 og tenker: "Woohooo! Vi har litt tid hvor vi kan gjøre akkurat hva vi vil!. Hva skjer? Jo, vi ender opp med å sovne på hver vår ende av sofaen før kl er 21 :p Så mye for den alenetiden.

Det å ha barn er litt forferdelig og litt fantastisk på en og samme tid. Man forteller om de gangene når ungen slår seg fullstendig vrang og hyler for full hals i ene enden, og hvor de kommer bort og gir deg en kjempeklem mens de forteller at de er glad i deg i den andre. Det er mange opp- og nedturer, og felles for de er at det er absolutt verdt det <3 En ting man lærer veldig tidlig f.eks er at det ikke er noe som er så skummelt som når det er helt stille i huset, da VET du at ungen driver med bøll!

Leste gjennom noen tegneseriestriper rettet mot dette å ha barn, og syntes denne siden her treffer veldig godt!

Ofte hører man folk sier at å ha én unge er som å ha én, mens å ha to er som å ha ti. Dette har vi foreløpig ikke sett noe til, men ser for meg at det fort vil endre seg når minsten begynner å bevege seg rundt på egenhånd! Det er heldigvis en liten stund til enda :) Mitt aller beste tips er at sunn fornuft er det beste man kan bruke når det kommer til barn, og hvordan man skal håndtere situasjoner.


Bildet hentet fra linken i innlegget.

#mammablogg #mamma #blogg #barn #baby #tobarnsmor #livet #hverdag #glede #kjærlighet #familie #foreldreogbarn

Fremtidens skole, hva ønsker vi for barna våre?

I går var det mange som våknet til store overskrifter i nettavisene om at det er varslet forsøk på skole uten hjemmelekser i Oslo. NRK la for eksempel ut denne artikkelen her. Helt ærlig må jeg innrømme at første tanken min var "Herregud, er det mulig... Så utrolig glad for at ungene her ikke skal gå på skole i Oslo".

Jeg var på tur til å poste et bombastisk innlegg som kun tok for seg min mening, slik jeg så det, men samboer jekket meg litt ned. Han fikk meg til å tenke meg om et par ganger, så jeg satte meg ned for å lese litt om emnet før jeg faktisk tok skrivingen fatt. Det er nemlig ikke til å legge skjul på at dette er et tema med mange sterke meninger, og det å prøve og få en oversikt i dette havet av meninger var ikke lett! Ulike forskere er uenige, politikere er uenige, og samfunnsvitere er uenige. Jeg skal se om jeg klarer å få noe fornuftig ut av dette.

Hovedargumentet FOR at man ikke skal ha hjemmelekser går på at lekser er med på å skape sosiale forskjeller mellom barna. Hovedmålet med Kunnskapsløftet var å gi alle barn og unge like muligheter, men etter å ha sett på det nå i etterkant har man lagt merke til at dette har sviktet, og de sosiale forskjellene har økt. Hjemmelekser skal ha vært en medvirkende faktor i dette, hvor det ses stor forskjell på de som prioriterer, og de som ikke prioriterer å jobbe med dette hjemme. Det legges her også vekt på foreldrenes evne til å kunne hjelpe barna med lekser hjemme, og hvor ressurssterke foreldrene faktisk er. Det er funnet ut at foreldre med lav utdanning hjelper barna mindre med lekser, og det sier seg selv at mye lekser uten hjelp (om man synes det er vanskelig) er demotiverende. Ved å fjerne hjemmeleksene, og heller ha lekser/oppgaver som skal jobbes med og løses på skolen før man drar hjem, kan man legge til rette for at alle har samme grunnlag for å få gjennomført de.

Tanken er at elever skal få mulighet til å jobbe selvstendig eller i grupper, med en lærer til stede for å veilede når de trenger det. Det hører i og for seg ikke så dårlig ut. Det er jo en god stund sidden leksehjelp ble innført i skolen, og dette har man sett at ikke fungerer som ønsket. Det har vært tendenser tila t de som trenger det mest, er de som har benyttet seg minst av tilbudet. Dette er jo ikke akkurat positivt, men kan nok endres ved å innføre obligatorisk jobbing med en utdannet lærer til stede. De som har drevet med leksehjelp har nemlig ikke alltid vært utdannet lærere, og dermed ikke nødvendigvis hatt den kompetansen de burde for å kunne hjelp til ordentlig.

Mange skriker høyt om at det går jo ikke an og ikke gi barna lekser. Men det det faktisk er snakk om er ikke at barna ikke skal ha lekser, de skal ikke ha hjemmelekser. Det er to veldig forskjellige ting. Barna får fortsatt lekser de skal gjøre, men det skal settes av tid så de kan gjøre disse på skolen i stedet for hjemme. Dette vil føre til at alle får gjort leksene fra dag til dag, at barna faktisk har fri når de er ferdige på skolen, og man får færre konflikter og bedre trivsel på hjemmebane. Husker jo selv fra jeg var liten at pappa spurte om jeg hadde gjort leksene mine, og det kan være tungt å sette seg ned med ting etter lang skoledag. Ved å flytte leksene til skolen vil man skape et klarere skille for barna på hva som er skole, og hva som er fritid. De vil da disponere tiden etter skolen uten og måtte tenke på lekser. Og det er ingen som sier at man ikke kan jobbe med ting hjemme likevel om det er noe man ønsker.

Men så er det nettopp det. De som er skoleflinke, eller de som har ressurssterke foreldre vil fort kunne ha en større interesse for å jobbe med skolearbeid også hjemme. Dette vil i sin tur igjen være med på å øke sosiale forskjeller. Når de sterke elevene fortsetter å jobbe når de kommer hjem, ikke fordi de må, men fordi de VIL, da vil det likevel bli forskjeller i skolen, da mest sannsynlig på samme nivå som det er i dag.

ved å fjerne hjemmelekser kan man for mange fjerne verktøyene de trenger for å jobbe på egenhånd senere i livet. De kan miste muligheten til å trene på selvstendig arbeid, for det er ikke til å stikke under en stol at lekselesing er essensielt for å utvikle gode skolevaner til senere i livet. Når man kommer opp i høyere utdanning er det ikke mulig å få gjort unna alt arbeidet som trengs på skolen før man går hjem. Mange opplever at de da må ta med seg bøker hjem, og jobbe med fagene hjemme også. Dersom man ikke får opplæring og trening i slike situasjoner kan det bli vanskelig å forholde seg til dette når man kommer så langt.

Selv har jeg alltid vært flink i fag på skolen. Jeg har fått gode resultater, og har egentlig ikke måttet jobbe så veldig hardt for det... Før nå! Mens jeg gikk på ungdomsskolen og vgs trengte jeg ikke å lese pensumbøkene for å få gode resultater. Det var nok å være tilstede, og å lage gode notater i timene. Likevel hovet jeg inn 5'ere og 6'ere uten store problemer. Jeg derimot sliter litt nå i dag. Jeg har aldri lært meg en ordentlig god studieteknikk, og i høyere  utdanning må man faktisk lese en del for å få oversikt, og for å få den forståelsen som trengs i faget. Ja jeg har hatt gode karakterer, ja keg har kommet inn på veterinærstudiet (noe mange bare kan drømme om), men det kommer til å bli tøft å gjennomføre det.

Mange tenker ofte at de som gjør det bra på skolen, de trenger ikke hjelp. Man legger oftere merke til de som ikke gjør det så bra. Det som jeg tror er det viktige å gjøre er å se den enkelte elev, og å hjelpe dem på deres nivå. Dette gjør at de som er skoleflinke har mulighet til å utvikle seg videre, samtidig som de som ikke gjør det så bra får den hjelpen de trenger for å bli sterkere. Til dette kreves det flere lærere. Det er lærerne som får oppgaven med å lære opp barna våre, og når man er én lærer på 20-30 elever sier det seg selv at man ikke har mulighet til å følge opp alle. De som gjør det best blir da ofte de som settes litt til side.

Har jeg blitt noe klokere på å prøve å lese meg opp på emnet? Nei, jeg har i grunnen ikke det. Jeg skjønner argumentene både FOR og MOT at barn ikke skal ha hjemmelekser. Så det kommer da ned til hva jeg tenker for mine egne barn. Jeg, som alle andre foreldre, ønsker at barna mine skal ha mulighet til å utvikle seg, og at de har interesse av å lære. Om alle lekser skulle bli flyttet inn i skolen må man huske at skoledagen vil bli lengre, og det trenger jo ikke nødvendigvis å være positivt. Jeg som mor kommer i alle fall til å gjøre hva jeg kan for at mine barn skal gjøre det godt i skolen. Om det betyr at vi setter oss ned og leser eller regner vet man jo ikke før man faktisk sitter der, men en ting er sikkert, og det er at for at man skal bli god i noe må man jobbe og repetere mye. Om det gjøres på skolen eller hjemme har i grunnen ikke så mye å si, så lenge det faktisk blir gjort.

Q: Hva er din mening om en skole uten hjemmelekser?






#blogg #skole #lekser #hjemmelekser #leksefri #studere #NRK #politikk #meninger #mamma #barn #studier #mammablogg #fremtid #tanker 

En spennende dag!

Nå har jeg akkurat satt meg på toget for å dra inn til Ullevål Universitetssykehus, så kommer med en kjapp oppdatering fra tlf! Jeg har fått time på øyeavdelingen der, og skal inn til utredning for operasjon.

Siden jeg var liten har jeg slitt med synet, og spesielt sjeling på ene øyet. Dette var noe som kom pga bruk av lapp og briller i bhg-alder, og har operert for det en gang tidligere. Det å sjele på denne måten er temmelig slitsomt, og man blir veldig fort sliten i hodet. Det er ikke rent sjeldent at hodepinen melder seg på kvelden, men etter å ha vært sånn siden jeg var 4 år er det blitt en vane. Skal være temmelig sterk hodepine før det er plagsomt. Grunnen til at jeg blir så sliten i hodet er rett og slett fordi jeg ser dobbelt 24/7 :/

Jeg er født med svært nedsatt syn på ene øyet, og foreldrene mine fikk beskjed av enkelte ortoptister at dette var det ikke noe å gjøre noe med. Kunne regne meg som blind på det venstre øyet. Mamma gav seg ikke og kom i kontakt med øyeleger oppå spesialister på Lillehammer. De kunne konstatere at jeg var overlangsynt på det øyet, ikke blind, og det startet opptreningen. Her kom bruk av lapp og briller inn for å tvinge til bruk av det dårlige øyet. I voksen alder har jeg på sykehus fått fortalt at det var dette som nok er grunnen til at jeg begynte å sjele. Øyet ble rett og slett overanstrengt. Heldigvis har syner på det andre øyet hele tiden vært godt, så ting går veldig fint. 

Det er dessverre ikke noe som kan gjøres med selve synet på øyet, men det går heldigvis an å få rettet opp sjelingen. Som den filmentusiasten jeg er, må jeg innrømme at det er litt kjipt og aldri kunne se film i 3D, men uten samsyn og dybdesyn er det litt vanskelig.

Nå håper jeg at de på Ullevål kan hjelpe meg for at dette skal gå over! Det beste jeg kan få høre i dag er at jeg kvalifiserer for en ny operasjon :)

Det jeg kan si er at jeg virkelig håper at dette ikke går over til barna mine!

(Bilder kommer når jeg kommer meg på pcn)

#blogg #ullevål #øyer #syn #helse #livet #hverdag #håp 

Ja, jeg veit... Jeg er treig!

I en alder av 29 år har jeg enda ikke skaffet meg førerkort. "Hvorfor det?" er et spørsmål jeg ofte har fått, og svaret mitt har byttet på mellom at jeg ikke har sett behovet, og at det er for dyrt. Jeg er oppvokst på et sted som er såpass lite at man fint kunne gå fra A til B, og etter jeg flyttet til Oslo har det vært veldig enkelt å forholde seg til kollektivtrafikken.

Etter at jeg fikk barn har spørsmålene rundt det å ta lappen kommet opp igjen, og nå skal jeg ærlig innrømme at det hadde gjort enkelte dager mye lettere om jeg faktisk hadde førerkortet. Ikke minst for samboeren min som nå er den som alltid må kjøre om det er noe. Nå som vi plutselig har to barn sier det seg selv at det etter hvert kommer til å bli en del kjøring, både for henting/levering hos venner, for aktiviteter, bhg, skole osv. 

Jeg driver og øvelseskjører en del, og synes egentlig det er ganske gøy å kjøre. I fjor kjørte jeg fra Oslo til Kristiansand, og det gikk veldig greit. Gjorde det i sommer også :) Så egentlig er det kun det å få råd til å ta lappen som nå gjenstår. Prisen er jo ikke like hyggelig lenger som for 10 år siden, så er heller ikke bare å sette i gang uten litt planlegging. Hadde jeg tatt lappen når jeg var 18 år gammel hadde jeg vel måttet ut med 17000kr for å få ta den, så hadde jeg vært lur skulle jeg nok gjort det da. Men det var så mange andre ting som var mye mer spennende... Gutter, fest og fyll f.eks! Prioriteringer var ikke akkurat min sterke side i tenårene :p

Jeg startet så vidt etter eldste ble født, hvor jeg gjennomførte førstehjelpskurs og mørkekjøringsdemonstrasjon. Tror nesten jeg skal prøve å kontakte den kjøreskolen, og høre om det nå er gått så lang tid at det må tas på nytt, eller om det bare er å fortsette fra der. Lappen må jeg jo ha på et tidspunkt uansett, for kan ikke fortsette å få samboeren min til å kjøre over alt. Han er veldig snill da, for det er sjeldent han sier nei <3

Hun ene jeg er på barselgruppe sammen med har heller ikke førerkort, så kanskje jeg skal få med henne og prøve å gjøre det sammen. Merker jo litt følelsen at desto eldre jeg blir, jo vanskeligere er det å få seg til å sette i gang også :o

Q: Har du lappen? Hvis ikke, hva er grunnen? :)



#mammablogg #mamma #blogg #lappen #førerkort #bil #kjøre #øvelseskjøre #familie #livet #hverdag #moro

God morgen verden =)

I dag er det en rolig dag på planen. Samboer stod opp for å levere eldste i bhg, og levere bilen på verksted for å se på noen riper i sidevinduene og treghet i takluka. Jeg og minsten valgte derfor å ligge lenge, og vi var vel ikke oppe før klokka 10.30 :) HERLIG!

Har ikke store planer heller. Skal muligens innom et mobilreparasjonssted for å bytte batteri på iPhonen min, for telefonen er knapt brukbar om dagen. Ligger til lading hele natta, og når ca halve dagen er gått er tlf tom for strøm! Den kan også finne på å skru seg av selv om det egentlig står at det er nesten 40% strøm igjen :/ Apple burde seriøst sett på hva de kan gjøre for å få bedre batteritid på produktene sine, og da spesielt på telefonene. Kjenner jeg til tider savner batteritiden på telefonene før det kom touchskjermer, for da holdt det jo nesten å lade tlf en gang i uka!

Ellers er det mulig jeg skal innom en fotobutikk for å kjøpe meg fotoapparat. Det vi har bruker så lang tid på å fokusere, og synes ikke det er nåe ålreit at alle bilder vi har om dagen er tatt med mobilen.  Har lyst til å bli flinkere til å ta bilder i det daglige, og da tenker jeg at et nytt kamera er god motivasjon. Har sett på et Panasonic Lumix-kompaktkamera, så må bare få snakket med noen som kan kamera før jeg faktisk kjøper :)



Driver også og lærer meg nye fletteteknikker, og i går lagde jeg tysk flette for første gang :D 3åringen var storfornøyd med å gå i bhg med helt nye flette hun aldri har hatt før :D Neste jeg skal prøve meg på kommer til å bli fiskebeinsflette, og er veldig spent på om jeg får til det, for den ser ganske avansert ut!




Vi gar også fått bildene fra navnefesten, og er så utrolig fornøyd! En av mine beste venninner er fotograf, og hun er utrolig flink! Om du er interessert kan du sjekke ut nettsiden hennes her. Vi har brukt henne til alle mulige fotograferinger av barna, og vil helst ikke bruke noen andre! Så hett tips om du er ute etter dyktig fotograf ;)







#mammablogg #mamma #barn #baby #familie #onsdag #hverdag #livet #iPhone #kamera #foto #fotograf #flette #3åring #blogg

Hvor tok høfligheten veien?

Jeg har nå bodd i Oslo i 8 år, og siden jeg ikke har førerkort benytter jeg med av kollektivtrafikken. Og jeg må bare få sagt hvor utrolig frekke enkelte mennesker kan være! Jeg tar for det meste buss eller tog , og kommer videre her til å bruke buss som eksempel. Vet at dette også gjelder trikk og T-bane :/

Det virker det som om alle er livredde for at de enten ikke skal komme seg av eller på bussen. Med en gang denne stopper skal alle presse seg fortest mulig ut, samtidig som de på holdeplassen skal presse seg fortest mulig ut. Jeg tror ruter snart bør kjøre i gang kampanjen om at man skal slippe av folk før man går på. Bussen kjører nemlig ikke videre før alle har fått gått av/kommet seg på. Du kan jo bare tenke deg hvordan det midt oppi dette er å komme seg av/på bussen med både barnevogn og en 3-åring i dette kaoset!? Her er togene veldig gode siden personalet hjelper deg med vognen. Tommel opp for NSB der!

Nordmenn har litt dårlig rykte når det kommer til å hjelpe andre, og det er ikke sjeldent folk som trenger ekstra hjelp blir oversett. Vanlig folkeskikk tilsier at man gir setet fra seg om det kommer noen som trenger å sitte mer enn deg selv, da gjerne eldre, gravide og små barn, og at man hjelper de som trenger det av eller på. Her om dagen, mens jeg trillet tur, så jeg også at en gammen mann med rullator nærmest ble presset vekk fra bussen, og  ingen prøvde å hjelpe han på. Heldigvis kom det en person ut fra bussen for å hjelpe han ombord.

Det var ikke sjeldent at jeg som høygravid måtte stå hele veien hjem. Det var bare én gang jeg opplevde å få et sete for å slippe og stå. For min del gjorde det ikke så mye, for jeg har hatt to enkle og greie graviditeter, men jeg tenker på de som f.eks hadde bekkenløsning. I andre land er folk MYE flinkere på å ta hensyn enn det vi er her til lands.

En observasjon jeg har gjort etter at jeg ble mamma er at de som er flinkest til å hjelpe folk med barnevogn av og på, de som gir bort setet sitt til eldre/gravide/barn, det er gjerne de som har utenlandsk opprinnelse. Hvorfor kan ikke bare alle være såpass høflige? Jeg vet i alle fall at jeg setter stor pris på å få spm om jeg tenger hjelp , så regner med at de fleste andre også gjør det.

 

I Oslo burde det nok i rushtiden vært enda større kollektivt tilbud, for jeg tror mye av frekkheten kommer av at folk er redde for å måtte stå. Det er nærmest kamp om plassene, og det er faktisk gamle damer som er verstingene når det kommer til å presse. Men kanskje er det nettopp vissheten om at de ikke får sete om de ikke er først frem, som driver denne oppførselen?

Hva om man bare kunne slippe av de som skal av bussen før man presser seg på? Hva om man tilbyr de med fulle hender en ekstra hånd? Hva om man gir setet sitt til de som trenger det mer enn seg selv? Hva om man smiler i stedet for å se dømmende på de som har små barn som synger på bussen? Hva om man generelt prøver å bli litt mer positiv? Hva om...?





Q: Har du hatt lignende opplevelser? Hva er din erfaring med kollektivtrafikken?

#mammablogg #mamma #hverdag #tirsdag #ruter #kollektivt #buss #frekk #folkeskikk #høflighet #nsb #oslo #stress #livet #irritert #blogg

Jeg må visst byttes ut! oO

Etter man får barn er det en ting som er sikkert, og det er at tiden bare flyr forbi. Synes ikke det er lenge siden jeg ble mamma til den største, men her sitter jeg plutselig med ei jente på 3,5 år og en baby på ca 4 mnd! En ting er nå sikkert, jeg har ikke blitt eldre... Eller har jeg det?

Her om dagen skrev jeg om det faktum at man kan røyte syke mengder etter graviditet og fødsel, og etter forrige runde har noe skjedd med håret mitt. Det er forferdelig å meddele at jeg har begynt å få GRÅ hår i panneluggen!!!!  Enkelte av hårstråene som vokste ut igjen etter all røytinga sist var grå. Skikkelig nedtur, men heldigvis er det ikke snakk om mang hårstråene (foreløpig)!

Dette har la da 3-åringenmerke til, og spurte rett ut hvorfor jeg hadde grå hår. Litt på morro svarte jeg at det var fordi jeg begynte å bli gammel. Så ser hun bort på pappaen sin og sier, pappa har også grå hår, er han gammel også? Han ser på henne ler litt, og svarer ja, han var vel kanskje litt gammel han også. Det ble meg dette denne dagen, men et par dager etterpå hadde hun tydeligvis tenkt over situasjonen.

Da kunne hun meddele at hun måtte bytte foreldre. Vi lurte på hva hun mente det, og hun forklarte da at hun måtte bytte oss ut fordi vi begynte å bli gamle, og måtte derfor ha nye foreldre! Vi ble sittende å snakke om dette en stund, og jeg spurte masse spørsmål, og innså ganske raskt at hun ikke skjønte hva å bytte ut mente. Vi tok oss en liten snakk, og fikk forklart henne hva dette faktisk betydde, og hun ble så utrolig lei seg! Hun gråt utrøstelig en liten stund, og jeg fortalte henne at jeg ikke hadde tenkt meg noe sted. At jeg skulle være mammaen hennes, ikke noen andre, og at det ikke var noe hun skulle være redd for. Det skal sies at jeg var alene hjemme med henne når dette skjedde, så når pappaen kom hjem, og jeg måtte forklare situasjonen til han knakk hun jo sammen en gang til :( 

Kan trygt si at det ikke har vært snakk om å bytte ut foreldre etter den dagen, og hun har innsett at det går fint at mamma har 5 grå går i luggen. Hun fikk til og med være med ned på badet å nappe ut det ene med pinsett :) Da ble jeg nemlig mindre gammel. Frasen "bytte ut" er i alle fall noe vi styrer unne i huset for tiden.

Barn er helt fantastiske, og de sier rett ut hva de tenker og mener. Man skal høre mye rart før ørene faller av med små barn i huset.


Beste jenta som jeg er ufattelig stolt av! <3 

Q: Har du opplevd at barna har sagt noe veldig rart? 

#mammablogg #mamma #datter #barn #3åring #hverdag #livet #familie #foreldre #læring #forståelse

Fast føde, ikke så lett som det høres ut!

Tiden går så forferdelig fort i spedbarnsperioden, og man skal gjennom mange ting på relativt kort tid. Det er nye utfordringer og mestringer hele tiden. Vi har nå kommet dit at minsten snart er 4 mnd gammel. For OSS betyr det at det snart blir fast føde på daglig basis, og for MEG betyr det at jeg snart slipper å sitte med puppen ute i tide og utide! Wohooo, jeg gleder meg :D

Det er mange meninger ute å går om når man skal introdusere fast føde til babyen sin, og min mening på det, er at alle må få gjøre det som føles riktig for dem. Det er mange der ute som fullammer i 6 mnd (hva som er WHOs anbefaling), andre i 4 mnd, men om du har flaskebarn er det plutselig ikke så farlig. Det er veldig mye fokus på amming i Norge, men det må jo få være opp til foreldrene hvordan de har lyst til å gjøre det med sine egne barn? Mange sier stakkars barn om dem som får flaske, men hvorfor gjør man det? De får jo mat, og de er mette og fornøyde på lik linje som de som får morsmelk. Selv har jeg ammet begge mine uten problemer, men grunnen til at det har blitt sånn er nok fordi det er så enkelt. Man slipper å porsjonere melkepulver, stå opp på natta for å lage flaske om babyen våkner og vil ha mat osv.

Vel, i går mens vi spiste frokost lagde vi til en bitte liten smaksprøve med grøt til minsten for å sjekke interessen. Skal si det var en betenkt liten gutt som satt i vippestolen og rynket på brynene sine. Følte at han prøvde å spørre meg om hva i alle dager det var jeg drev på meg. Men, det gikk ikke lange tiden før han gapet høyt med en gang han så skjeen.

Det å klare og spise derimot var ikke fult så enkelt! Når man er vandt med at alt som skal spises er melk fra mamma, er det en helt ny verden og plutselig skulle spise fra skje, og i tillegg er det man får ikke helt flytende. Tror han til slutt fikk i seg ca én spiseskje med grøt, og det tok laaaaang tid. La oss bare si at 3/4 av det som ble puttet inn kom ut igjen for hver skje :p

Helt tydelig var det at han syntes det var godt, så nå gjenstår bare det å finne teknikken :)


Bilde fra: https://www.nestlebarnemat.no/vaar-barnemat/alle-produkter/groet/min-foerste-risgroet-med-mais-og-banan/ 

Q: Når introduserte du smaksprøver til babyen?

#mammablogg #mamma #baby #grøt #livet #hverdag #læring #nytt #spennende #amming #familie #rutiner

Første dag med babysvømming :D

I dag kom dagen jeg har både gledet og gruet meg til, første dag på babysvømming, og ikke minst første gang på svømming med baby uten at samboer er med! Storesøsteren gikk også på babysvømming, men da gikk vi alle sammen.

Dagen startet med å få opp både meg og begge barna, smøre matpakke, få på oss klær, og komme oss på toget til barnehagen :) Kjente det ble litt mye å holde styr på, siden jeg etter å ha levert i bhg måtte på badebleiejakt, før jeg skulle innom og pakke svømmetøy. Jeg husket fra sist at jeg var mye mer fornøyd med ene badebleiemerket enn det andre, så tror jeg var innom to apotek og tre butikker i jakten. Fant de endelig på Rema1000 :D

Timen vår til babysvømming startet kl 12.30, og jeg var veldig spent. Lillegutt har ikke vist så veldig stor glede av å være i vann hjemme, så jeg så for meg en hylende og skrikende unge gjennom hele økten. Det skjedde heldigvis ikke! Han smilte og skravlet, og rett og slett storkoste seg. Det gjorde at jeg også klarte å slappe litt av, og kose meg sammen med han :) Hadde samme instruktør som sist gang, og han er veldig flink! Timen var dermed fylt med sang og bevegelser i vannet.

Grunnen til at vi har meldt på begge barna på babysvømming, er at vi synes det er veldig viktig at barna blir trygge i vann. Ser bare på storesøsteren som i fjor sommer, i en alder av 2,5 år, bare trengte armringer for å være i vannet. Hun svømte rundt på egenhånd og storkoste seg :) 

Vi var så heldige at vi er tre stk fra barselgruppen som er på samme kurs, så etterpå gikk vi i kantinen og spiste lunsj sammen :) Veldig hyggelig! Etterpå dro jeg rett inn til bhg for å hente storesøsteren, og vi skulle på butikk for å finne flettebok. Er nemlig på tide at mamma (jeg) lærer seg å lage noen nye fletter :p Avsluttet dagen sammen med barna med ovnsbakt laks med tilbehør til middag, og nå skal jeg og samboer se filmen "Inside out" (på norsk Innsiden ut) :)

Dagen har vært en veldig fin dag, og vi gleder oss allerede til neste mandag :D











Q: Har dere benyttet dere av babysvømming, og hva syntes dere? :)

#mammablogg #mamma #baby #svømming #babysvømming #vann #glede #lek #læring #erfaring #flette #frost #livet #familie #mandag #hverdag

Vennskap, ett som er ekte!

3-åringen har fått sin første bestevenn! :) De gikk i samme bhg siden 2013, og skuffelsen var stor når vi fikk høre at venninnen skulle bytte bhg nå i høst. I løpet av denne tiden er det også foreldrene til denne jenta vi fikk best kontakt med, så vi har nå klart å få til to hjemmebesøk med jentene siste måneden.

Det er helt tydelig at de blir utrolig glade for å se hverandre, og at uttrykket "ut av synet, ute av sinn" ikke passer her. Det er ikke få ganger frøkna her har spurt om hun snart skal få møte venninnen sin igjen, og etter å ha snakket med foreldrene viser det seg at dette også skjer hjemme hos venninnen. Det er i alle fall gjensidig :) Her for et par dager siden kom også jenta vår bort til meg og sa: "Mamma, vet du hva? X er bestevennen min! Skal vi besøke henne snart?" Gleden var derfor veldig stor da vi kunne fortelle at vi skulle dit nå i dag!

Det her er snakk om to jenter som er 3,5 år gamle, så de vet hva de vil og er ikke redde for å si det. Man må jo dermed regne med noe uenigheter under veis i lekingen, men selv hvor sure de kan bli på hverandre det ene øyeblikket, er de kjempevenner igjen i det neste. De er i alle fall ikke langsinte på hverandre. Som mamma er det utrolig godt å se den gleden som bare strålte av begge jentene mens de lekte sammen i dag. Det var snakk om både rollespill, tegning, og perling både på brett og av smykker :) De lekte veldig godt sammen, og om det var noe var begge flinke til å komme å si ifra til oss voksne. 

Helt tydelig var det også at de har samme humor, og at begge er inne i en periode hvor bæsj, tiss og promp er ekstremt festlig. Har i dag blitt servert både det ene og det andre hvor én av disse var en av ingrediensene. Man skal altså "spise" mye rart som småbarnsforeldre :p

Allerede i kveld kom spørsmålet om hun snart kunne få møte venninnen sin igjen, så nå er det bare for oss foreldrene å sette oss ned og planlegge igjen :) Ser nok for med at det ikke kommer til å bli lenge til!

Vennskap er en ting som opp gjennom livet alltid kommer til å være viktig, og det er godt å se at 3-åringen ikke har problemer med å hverken få venner, eller å komme i kontakt med nye barn. Hun er veldig sosial, sympatisk og utadvendt, og dette er egenskaper jeg virkelig håper at hun kommer til å beholde! Det kommer til å gjøre livet hennes med alle utfordringer det vil kunne gi, mye enklere å møte :) Er veldig spent på hvordan hun kommer til å takle det å bytte bhg når vi skal flytte, for hun har mange gode lekekamerater der hun går i pr i dag. Hun allerede har begynt å snakke om at hun skal bytte bhg etter hvert, og det virker til at hun gleder seg, så det vil nok gå bra!















#mammablogg #mamma #3åring #venn #bestevenn #vennskap #glede #barn #livet #kos #smil #innetid #lek #moro

Den hårete hormonelle baksiden etter en graviditet!

Dagen i dag startet med en forventningsfull og kjempeglad 3-åring som skal på besøk til bestevenninnen sin. De har gått i samme bhg, men venninnen har i høst byttet barnehage, og derfor er det ekstra stor stas og kunne treffes likevel :) For anledningen måtte jo selvfølgelig kjole og flette (i dag to stk) fikses.

Etter at hun var gjort klar var det min tur til å entre badet. En av tingene nå etter graviditeten er at jeg, som mange andre, røyter sinnsyke mengder! Har lest litt om dette og funnet ut at årsaken er hormonelt betinget. Under graviditeten holder kroppen på hår for å spare energi, så etter fødsel når hormonene stabiliserer seg, hva skjer? Jo, man RØYTER!

Når dette står på som verst kan man bare dra fingrene gjennom håret, og hånden er full av hår. En tanke som har slått meg er: "Kommer jeg til å ha hår igjen på hodet?!" Det ser jo også temmelig ille ut når man innser at røytingen har ført til at man har fått viker :/ Siden dette er andre gangen jeg er gjennom dette, vet jeg jo at det går over, og håret kommer tilbake i vekene. Det gjorde i alle fall det sist!

Nå skal det sies at jeg har både veldig langt hår, og mye av det. Det gjør selvfølgelig at røytingen blir seende ekstra ille ut når hvert hår som detter av er 1m langt. Men når man ser på bilder er det heldigvis ingen fare for at jeg får for lite hår med det første :)











#mammablogg #mamma #baby #fødsel #røyting #livet

Lørdag = familietid og kos =)

Det er lørdag, og i dag startet dagen med at 3-åringen kom snikende inn på soverommet vårt kl 07.30. Hun spurte om hun vær så snill kunne få komme å legge seg med oss og se på tv, noe hun fikk lov til. Morgenens filmvalg ble "Brave" (på norsk "Modig"), som hun fikk veldig sansen for. Da klokken viste 08.30 lurte hun på om vi vær så snill kunne stå opp, så det var starten på dagen for meg.

Endelig ute av senga kommer det daglige første spørsmålet: "Mamma, han jeg få ha på kjole i dag?". Hun er blitt en skikkelig prinsesse, og ønsker hele tiden å bruke kjoler, tiaraer/hårbøyler/hårbånd, og fikse å håret. Svaret denne gangen ble dessverre nei, men da hun fikk høre grunnen var alt plutselig helt i orden. Jeg og samboer hadde nemlig snakket sammen i går om at han kunne ta henne med på kino i dag. Hun ble så glad at hun bare stod og hoppet inne på badet :) Så kom spm nr to: "Kan jeg vær så snill få Elsa-flette i dag? Kan jeg?". Kjenner hele jeg bare tenker "bahhhh, nå igjen...", men smiler og svarer, "det kan du få vettu, skal vi prøve en ny type?" Her ser du resultater :)



Mens samboer tok med seg eldste på kino for å se "Innsiden ut" på kino, benyttet jeg anledningen til å putte minstemann i vogna, ta en trilletur i det fine høstværet, og å shoppe litt :) Det resulterte i to nye ting til meg selv, Frost-jakke til vesla, og pysjer til minsten :) I tillegg fikk jeg hentet ut en pakke jeg har bestilt til julegave til samboer <3 Er veldig spent på hva han kommer til å synes om den tingen :) 





Vel hjemme igjen dro vi alle sammen på butikken for å handle inn til dagens middag: ytrefilet av storfe, med potetbåter, soppstuing, dampede grønsaker, peppersaus og hvitløksbaguetter. Det er bare så utrolig godt, og er noe vi alle sammen koser oss like mye med. 3-åringen er inne i en fase nå hvor hun har lyst til å hjelpe til med absolutt alt, og hun hadde veldig lyst til å være med å lage middag. Hun ble derfor satt til å røre sausen, skrelle gulrøtter, og kutte sopp, brokkoli og blomkål. Det er da snakk om at hun får en ordentlig skarp kniv, ikke en kniv for å late som. Dette har jeg fått prentet inn i hodet av pappa fra jeg selv var en liten jente, at man ikke skal gi skjemme kniver til barn. Er bedre at de lærer seg at kniver er skarpe, og at man kan skade seg på de. Alt sammen gikk over all forventning når det kom til både skjæring og kutting, og hvordan hun håndterte kniven. Hun fant også frem hva som trengtes for å blande ut sausen. Jeg hjalp henne enest med å måle opp riktige mengder melk og vann.  Jeg er en stolt mamma i dag <3

 

 

 

 Middagen ble vellykket, og vi satt og koste oss lenge ved bordet :) Er veldig glad for å ha ei jente som er altspisende,og som hjelper til så godt hun kan. Synes det er veldig positivt at hun har interesse for å være med å lære og lage mat. Jeg er sikker på at det kommer til å gjøre at hun er mer åpen for å smake på nye ting  Som småbarnsforeldre kommer man jo stadig over "oppskrifter" om hva man bør/ikke bør gjøre, hva barn aldri må utsettes for, hva som er farlig osv. Et kjent eksempel er at barna i dag knapt nok har lov å leke ute. De kan jo falle å slå seg må du vite :/ Men, én ting er sikkert, sunn fornuft og å følge med på barnas aktiviteter kommer man en lang vei med! De lærer jo ikke om de ikke får prøve.




Kvelden ble avsluttet med litt lørdagsgodt, og skriving av takkekort fra minstens navnefest i september. Det har med andre ord vært en vellykket dag for hele familien. Nå er det på tide å legge seg, for i morgen skal vi dra og besøke bestevennen til 3-åringen :) 

Ønsker alle en riktig god natt!

#mammablogg #mamma #barn #baby #shopping #mat #biff #kos #familie #liver #lørdag #lykke #høst #glede #kino #3åring #frost #frostfeber #barneoppdragelse #kosetid #familietid

Følg drømmen, du kommer ikke til å angre :)

Jeg er i dag 29 år gammel, har to små barn og er student på veterinærhøgskolen i Oslo. Mange tenker kanskje at jeg begynner å bli litt gammel for å være student, og på sett og vis er jeg det. Det er mange årsaker til at det har blitt slik, og starter med at jeg på ungdomsskolen ble veldig skolelei. Dette resulterte i at jeg etter hvert droppa ut av skolen, og ikke fullførte videregående når jeg skulle. Jeg bodde hjemme, hang sammen med venner, og tok en eksamen her og der.

I 2007 møtte jeg samboeren min Marcus. Dette fikk meg til å åpne øynene, og til å ville mer med livet mitt enn å bare sitte på pikerommet hos faren min. Ved godt mot søkte jeg meg inn på Bjørknes Privatskole i Oslo, og flyttet nedover til skolestart. Det var utrolig ålreit å endelig begynne på skolen igjen, og resultatene jeg fikk var veldig bra. Dette gjorde at jeg fullførte vgs på Bjørknes, og fikk meg et vitnemål. Da jeg startet på Bjørknes var i utgangspunktet tanken å starte på informatikk-studiet, men når resultatene ble så gode som de ble kom barndomsdrømmen opp igjen i tankene mine. Jeg ville bli veterinær :)

Jeg tok ett år på Blindern hvor jeg studerte realfag, og når jeg fant ut at jeg var blitt gravid i 2011 brukte jeg det året på å forbedre et par eksamener, og å lese enkeltfag på universitetet. Jeg tok også ett år på jussen ved UiO før jeg startet på veterinærhøgskolen høsten 2013. Det å endelig være det var en fantastisk følelse, for det var noe jeg alltid har hatt lyst til, og det var noe jeg hadde jobbet hardt for. Jeg var rett og slett stolt av meg selv. 

Helt ærlig må jeg jo si at jeg vurderte å bli på jussen da jeg hadde startet der, mye fordi man innen det yrket har mulighet til å tjene masse penger om man får gode karakterer. Husker at jeg og samboer snakket om nettopp dette, og vi kom frem til at jeg skulle velge av interesse, ikke penger. Er så utrolig glad for at samboer har støttet meg i dette, og at nærmeste familie virkelig har skjønt hvor mye dette har betydd for meg. Jeg hadde ikke klart dette uten all hjelpen jeg har fått fra pappa f.eks :) Er også utrolig glad for at de ikke har stilt spm ved valgene mine, men skjønt at dette er opp til meg :)

Selv om teorien på veterinærhøgsskolen er tung og til tider nokså kjedelig, er det helt klart verdt det. Pga jobben jeg fikk på klinikk i fjor ser jeg hva som venter i andre enden, og det er en fantastisk bra motivasjon! 

Mener jeg var 4 år gammel første gangen jeg fortalte familien at jeg skulle bli veterinær når jeg ble stor. Jeg har alltid hatt dyr rundt meg, både hjemme og på gården til oldeforeldrene mine, så interessen vokste bare med årene. I en alder av 17 år gikk endelig pappa med på at jeg skulle på at jeg skulle på min egen katt, og etter dette har jeg hatt katter. Pr i dag har vi to herlige Maine Coon-gutter, og dyr kommer alltid til å være en stor del av livet.

Jeg vet med sikkerhet at jeg skal oppfordre barna mine til å følge drømmene sine. Ikke bare tenke på hva alle andre forventer av dem. Vil jo selvfølgelig at de skal fullføre skolen når de skal, men valgene av yrkesretning osv er helt opp til dem. Er veldig spent på hva de blir når de blir store. 3-åringen har det nå for seg at hun skal bli astronaut når hun blir stor, så det kan jo virkelig bli spennende :)

Så, det jeg vil si til alle sammen. Følg drømmene dine, gjør det du føler er riktig! Kan virkelig love at det er verdt det, og at det blir mye lettere å komme seg gjennom ting :) Veterinærstudiet er tross alt 6 år, så er en stund igjen, og med to små som er med på lasset lærer man faktisk nye ting om seg selv (og hva man får til) hver eneste dag!













#mammablogg #mamma #student #studier #barn #familie #dyr #katt #MaineCoon #drøm #livet

Jeg er takknemlig for mye, men er misunnelig på 3-åringen :)

Etter å hatt en så bra start på dagen i dag, kunne vi ikke annet enn å ta en liten feiring her i kveld :) Vi sprettet en flaske med god rødvin, Tomassi Amarone (min favoritt), og har lagd hjemmelaget pizza. 3-åringen syntes det var helt fantastisk å få spise pizza, se på en ny film på lerretet og spise litt godteri siden det ikke er lørdag <3

Jeg har etter jeg ble mamma fått en følelse av at vi vokse har veldig lett for å ta ting for gitt, at vi ikke alltid ser gleden i de små tingene. Datteren vår gir meg alltid en påminnelse om dette, heldigvis må jeg vel si :) Det å se hvor utrolig glad hun blir for å få litt godteri på en annen dag enn lørdag (om så bare en tyggiss), eller for å få en pakke med nye truser, eller bare det å få se en film hun aldri har sett før... Jeg er misunnelig på den gleden.

Både jeg og samboer er veldig interessert i film og tv-serier. Dette resulterte i at vi investerte i projektor og 120" lerret på stua da vi kjøpte rekkehuset vi bor i. Denne interessen ser nå ut til å ha smittet over på datteren vår, og det er ikke sjeldent hun spør om vi kan se en film hun aldri har sett før :) For henne er dette helt fantastisk, hun lever seg inn i filmen, og kan snakke om det lenge etterpå. Når vi i tillegg lar henne se på film på lerretet, eller som hun sier: "Den store tvn", er hun nærmest i skyene.  Jeg er såpass vant med å se på film og tv-serier at det nærmest har blitt en vane. Synes dermed det er så moro å se denne gleden som man nesten bare ser hos barn.

Tidlig på morgenen tidligere i høst, på tur til bhg, bråstoppen hun for å studere en diger meitemark som hadde kommet opp pga regnværet. Hun ble bare stående og studere den, og kommenterte hele tiden hva den gjorde, hvordan den så ut osv. Samme gjorde hun en annen morgen med en hakkespett som satt og hakket på en lyktestolpe. Vi voksne har lett for å bare putte ørepluggene i ørene fra tlf, nettbrett eller mp3-spiller, og dermed stenge alle lyder og inntrykk man kunne mottatt ute. 

Med et barn på 3 år føler jeg nesten at jeg lærer å se omgivelsene mine på nytt. Lærer å ta meg tid til å stoppe opp og lytte, og til å observere tingene rundt meg. Det som nå gjenstår er å bli like glad for en bit tyggis :) Jeg er som sagt misunnelig. Tenkte derfor å liste opp 10 ting jeg er takknemlig for :)

1) At jeg har en herlig familie som støtter meg i valgene jeg har tatt, og som stiller opp og hjelper om det er noe.

2) At jeg har funnet den jeg vil dele livet med, og at vi har det veldig bra sammen.

3) At vi har fått 2 friske barn

4) At vi har det vi trenger av klær, mat og utstyr

5) At jeg har gode venner jeg kan snakke med om alt

6) At vi alltid har mat på bordet

7) At vi har et godt og trygt sted å bo (og nå kan få bygget drømmehuset hvor vi ønsker å bosette oss)

8) Trygg stabil økonomi

9) At jeg har tatt meg tid til å finne ut hva jeg virkelig vil her i livet yrkesmessig 

10) At jeg og samboer er flinke til å kommunisere, og dermed ikke har store konflikter


#mammablogg #mamma #barn #3åring #glede #livet #familie #takknemlig #småbarn 

En gledens dag!! <3

I dag er en dag der alt har gått vår vei, og det er nok ingenting som skal klare å få meg i dårlig humør <3 Hva har skjedd? Jo, det skal jeg fortelle :))

1) Hadde en helt problemfri morgen med både påkledning, levering i barnehage og å komme meg på jobb. Er ikke alltid frøkna er like glad for å bli dratt opp av senga kl 06.30 :/

2) Jeg har fått innvilget søknaden min hos lånekassen!!! Fikk i utgangspunktet avslag på søknaden pga forsinkelse forrige skoleår. Jeg fant da ut i november at jeg var gravid, fikk ekstrem svangerskapskvalme, og klarte dermed ikke å gå opp til eksamen som planlagt. Fikk sendt inn all dokumentasjon fra både lege og fødsel til lånekassen sammen med en klage, og i dag har jeg fått vedtaksbrev om at de ser bort fra deler av forsinkelsen. Det var en utrolig god følelse på morgenkvisten.

3) Vi er i prosessen med husbygging, og hadde en søknad inne hos kommunen hvor vi skal bygge. Denne har ligget inne siden i juli, og de har brukt lang tid fordi vi har søkt dispensasjon på tomtens utnyttelsesgrad. Fikk i dag tidlig melding fra samboer mens jeg var på vei til jobb at søknaden vår er blitt innvilget <3

Jeg er så sinnsykt glad akkurat nå, at jeg klarer nesten ikke å sitte stille! Kommer til å bli en veldig spennende tid fremover, og gleder meg til alle nye erfaringer og opplevelser dette bringer med seg! Legger til et bilde av huset vi skal bygge <3

Dagen i dag kan ikke bli bedre! Ha en fin dag alle sammen!


http://www.hus1norge.no/våre-hus/visning?gruppe_nr=klassiske&produkt_nr=100029

#mammablogg #mamma #student #hus #husbygging #fredagsfølelse #familie

Studentliv som mamma = lesing når man kan!

Det er ikke til å stikke under en stol at det til tider er tøft å studere når man har to barn under 4 år! Uansett hvordan man disponerer tiden sitter man på en eller annen måte igjen med dårlig samvittighet. Enten fordi du ikke har lest nok, eller fordi du synes du skulle brukt mer tid på barna. Og etter ungene har lagt seg skulle man gjerne brukt litt tid sammen med kjæresten også. Når man i tillegg jobber 1-2 dager i uka er det ikke lett å finne ut hvor man får tid til lesing!

Vel, man lærer seg etter hvert at man må lese når man kan. På dagtid får jeg lest når eldste er i bhg, og minstemann sover, og på kveldstid får jeg lest og jobbet litt på kontoret, eller i sofaen på stua. I kveld er det sofaen på stua som gjelder. Har vært i foreldremøte i bhg, og var ikke hjemme før nærmere 20.45 i kveld. Det blir litt i seneste laget for å sette seg ned i dyp konsentrasjon. Har likevel fått jobbet meg gjennom et par læremål :)

Veterinærstudiet er heller ikke kjent for lite jobbing og lesing, så jeg har ikke akkurat valgt enkelt når det kommer til studiehverdagen. Heldigvis stiller samboer opp slik at jeg får gjort så mye som mulig, så det skal nok gå bra :) Er veldig glad for å ha en jobb på klinikk ved siden av studiene, for de første årene på studiet er kun teori. Har ila de to førte årene vært i nærkontakt med dyr på skolen 2 ganger. Ene gangen var i praktisk anatomi av hund, og den andre gangen var palpering av hest (dvs kjenne på utsiden på kroppen for å finne senefester, kjennetegn på knokler osv). Ser frem til 4.året på studiet, for da vil man begynne å være mye mer i nærkontakt med dyr. Godt å ha noe å se frem til, for teorien kan faktisk bli temmelig tørr og tung til tider.

Inntil videre får jeg kose meg med kattene vi har hjemme, og dyrene jeg møter på klinikken :) 

Bildene viser litt hvordan kvelden har vært, og så la jeg ved et par fra lesing på dagtid :)











#mammablogg #mamma #student #studentmamma #baby #barn #veterinær

Frost-feber!

Som mamma til ei jente på 3 år, er det ikke til å komme unna at filmen Frost er veldig poppis! Er akkurat nå inne i en periode hvor filmen ikke surrer non-stop på tvn, men alt, og da mener jeg ABSOLUTT alt av klær og ting bør ha Frost-motiv! 

Av klær frøkna nå har med motiver fra filmen kan flg nevnes: truser, sokker, t-skjorter, tightser, bukser, gensere, kjoler, luer, votter, hals, ja til og med sko! I tillegg skal håret settes opp i "Elsa-flette" til alle anledninger, og det er ikke sjeldent hun vil ha ansiktsmaling med snøkrystaller i blått og hvitt! 

Som mamma til ei med Frost-feber skjønner jeg jo at dette ikke er til å komme utenom, og når man også hører at det kommer en oppfølger til filmen... Ja, da vet man at dette er noe som ikke kommer til å gi seg med det første! Frost er kommer for å bli :) 

Heldigvis, må jeg kunne si, viser hun også interesse for andre ting. Kaptein Sabeltann står høyt på lista, og Minions. Det gjør i det minste at det blir litt variasjon, og godt er det! 





#mammablogg #mamma #3åring #Frost #Frostfeber #Elsa

 

Jeg blir så sint! Stakkars katt.

Egentlig var jeg ferdig med å blogge for i dag, men da jeg slo opp vg.no lyste denne artikkelen mot meg: 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/dyrene/politiet-slo-ihjel-katt-med-batong/a/23542549/

Jeg har veldig stor interesse for dyr og dyrevelferd, og det er dette som har ført til at jeg har valgt veterinærstudiet (skal lage et ordentlig innlegg om nettopp dette snart, kanskje allerede i morgen). Jeg blir alltid både lei meg, og samtidig sint når det kommer til dårlig behandling av dyr. Det at politiet prøver å slå ihjel et skadet dyr, i stedet for å få en veterinær til å gjøre det på en human måte, er for meg uforståelig. Det er en grunn til av vi har en dyrevelferdslov i Norge, og man skulle tro at politiet i alle fall fulgte reglene!

Alle sier jo at det alltid er to sider av en sak, men jeg kan ikke skjønne hvordan man kan forsvare det å prøve og slå ihjel en katt med batong. Det at katten ikke døde av slaget, men gikk videre før den på nytt la seg ned, gjør at jeg nærmest gråter innvendig. Har selv to katter, og hadde de vært ute og blitt skadet, ville jeg virkelig håpe at folk var såpass at de tok kontakt med veterinær. Både for at noen som er kvalifisert til å ta en vurdering av dyrets tilstand får undersøkt, og for et jeg som eier kunne kontaktes fortest mulig for å ta del i avgjørelser osv.

Håper at anmeldelsen fra Dyrebeskyttelsen vinner frem. Norge har jo nå fått sin første gruppe Dyrepoliti, og jeg er veldig spent på utfallet av det. Har jo tross alt vært etterspurt en stund.

En oppfordring på sent på kvelden: Vær snille med dyrene :) 


Bildet er hentet fra: https://www.pinterest.com/taurus777/be-kind-to-animals/ 

#mammablogg #dyr #dyrevelferd #katt #politi #student #dyrebeskyttelsen #dyrepoliti

Første pakke fra Buzzador på over ett år!

Jeg er med på noe som heter Buzzador, og har vært det noen år nå. Jeg får dermed tilbud om å teste ulike produkter (enten gratis eller til sterkt redusert pris), komme med min mening, fortelle om det til andre, og til slutt skrive en sluttrapport :) Hår fått teste alt fra barnemat og -leker, lys, vaskemidler mm, og nå er jeg med og skal teste produktet 14 fra Tine :) Dette er et produkt som skal være et sunt mellommåltid, rikt på proteiner, for folk på farten.

Vel, som student og tobarnsmamma er det veldig lett å glemme å spise, eller å bare kaste i seg det første man finner (noe som sjeldent er sunt). Er dermed veldig spent på å teste dette produktet, hvem vet... Kanskje jeg får en ny favoritt? :)

I kveld fikk jeg pakken fra Buzzador levert på døren under middagen. Inne i esken var det 3 bokser Havregrøt med ristede mandler, krisp og blåbær &  3 bokser Gresk yoghurt med quinoa og chia. Jeg har sett produktene i hyllen på butikken tidligere, men har aldri somlet meg til å kjøpe de for å teste.

3-åringen i huset elsker havregrøt, så i kveld testet vi ene boksen med havregrøt sammen. Denne var veldig god, og jeg ble veldig positivt overrasket siden jeg var litt skeptisk til kald havregrøt. Vesla syntes også den var veldig god, og spiste en god del av boksen. Hadde det vært opp til henne kunne hun nok fint ha spist sånn hver dag! Vi gleder oss til å teste yoghurten i morgen, og å dele produktene med andre :) 

Anbefaler å bli medlem av buzzador, for er moro å få være med å teste ting på denne måten :) Jeg synes også alt nytt er spennende, og samboeren min mener jeg lett blir påvirket av reklamer (kan ikke skjønne hva han mener ^^) 







#buzzador #buzz #tine #mat #produkttesting 

Newbie Store i Oslo!

Som småbarnsforeldre finner man ut at man må prøve mange ulike typer og merker barneklær før man finner noe man er skikkelig fornøyd med.

En av mine store favoritter har blitt Newbie fra Kappahl! Disse er gode og myke, har veldig fin passform, og ikke minst... De holder seg fine vask etter vask! Det er et must med babyklær som må vaskes OFTE :)

Gleden var derfor stor da jeg fant ut at Norges første rene Newbie-butikk skulle åpnes!

Newbie Store åpnet på Lambertseter 8/10-15 kl 12.00! <3 Jeg møtte opp med masse cash, og klar for å shoppe!

Første som slo meg var at butikken var liten, men fant fort ut at de hadde utnyttet plassen bra. Uansett hvor man snudde seg fant man noe nytt, og enda finere en det man allerede hadde i hånda. Jeg fant mye fint, og stilte meg i kø. 

Da det endelig ble min tur til å betale fant jeg ut at de ikke tar i mot kontanter. Måtte derfor begynne å overføre mellom kontoer før jeg kunne betale :/ Menmen, vi fant utrolig mye fint! Eneste jeg er skuffet over er at de ikke tok kontanter, og at de ikke hadde noe åpningstilbud. 









 #mammablogg #mamma #shopping #klær #babyklær #baby #NewbieStore #Newbie

Den følelsen...

...når de ansatte i barnehagen kommer gående mot deg i det du kommer inn porten. Det skjedde oss i dag, og da bare VET du at ungen din har gjort noe galt!

Eldste ungen i huset er 3 år, og det merkes. Alle har nok hørt det berømte uttrykket "3-års trass", og begynner å få en del erfaring på det området. Store deler av dagen er svarene på spørsmål "NEI!" og "VIL IKKE!", da gjerne i form av raseriutbrudd eller surving. Som forelder til en 3-åring er jeg overrasket over hvor sterke meninger de faktisk kan ha, hvor sinte de faktisk kan bli, og det faktum at de aldri blir slitne.

Tilbake til dagens hendelse i barnehagen. Tirsdager er turdag på storebarnavdelingen, og i dag gikk turen til Zoologisk museum. Hun hadde der bare ville løpe rundt omkring, og ikke gå sammen med gruppen. Dette hadde resultert i at hun fikk beskjed om å holde en av de voksne i hånda, noe som ikke falt i god jord. Hun hadde blitt veldig sint, og ikke villet noe som helst. Til slutt hadde en av de voksne tatt henne med ut og bort fra alt sammen, for å få til å snakke med henne. Dette er ikke hva man ønsker å høre når man bruker mye tid på å fortelle at man skal høre på de voksne.

Men, det ender ikke der. Senere når de var tilbake i bhg hadde de lekt utkledning, og jenta vår hadde funnet en veske hun bar rundt på. Det skal sies at hun er veldig opptatt av vesker, putte ting i vesker/sekker og å bære rundt på de. Etter litt hadde hun funnet ut at hun heller ville perle, så hadde tatt med seg vesken, hengt den på stolen sin og begynt å gjøre noe annet. Dette førte til at en annen jente på avdelingen hadde tatt vesken siden den ikke var i bruk, og nok et raseriutbrudd oppstod. Denne gangen endte det fysisk, og hun hadde blitt så sint at hun hadde slått. Det de sier i bhg og hva hun sier selv stemmer ikke helt over ens, så må snakke litt mer med de på avdelingen om hva som faktisk skjedde. Det her derfor gått med en del tid på å snakke om hvordan man skal oppføre seg, hvordan man IKKE skal oppføre seg, og at man skal snakke med de voksne om noe er galt.

Heldigvis er situasjoner som i dag unntak fra hvordan hun pleier å oppføre seg! Hun er stort sett blid, snill, omtenksom, høflig og hjelpsom, og vi koser oss masse med å gjøre diverse sammen. Derimot er det den ene dagen innimellom som gjør at man bare har lyst å dunke hodet i veggen og rive av seg håret i ren frustrasjon. Man forteller seg selv at det kun er en fase, og tar en dag om gangen. Med en 3-åring i hus vet du nemlig ikke hva du kan forvente i morgen, man må bare gjøre det beste ut av situasjonen men kommer i. En ting er i alle fall sikkert, jeg er UTROLIG glad i den jenta <3



#mammablogg #mamma #3åring #trassalder #barn

Gooood morgen :D

I dag var vekkerklokka stilt til kl 06.00, for i dag er det jobbdag :) Jeg studerer på Veterinærhøgskolen for å bli veterinær, noe som alltid har vært min store drøm. I den sammenheng har jeg vært så heldig å få meg jobb på en liten dyreklinikk ved siden av studiene! Alle har jo et bilde av at veterinærer har lett for å få seg jobb, og at de tjener godt. Dette kan jeg avkrefte med en gang. Det er ikke lett og få seg jobb, og veterinærer tjener ikke bra sammenlignet med andre 6-årige studier.

Men, jeg har klart å få meg en deltidsjobb på klinikk, og jeg stortrives med det. Her får jeg mulighet til å lære mye, og får være med på mye spennende. Kjenner litt på den at jeg har begynt å få interesse for tenner hos smådyr, og da er det ekstra gøy at ene veterinæren på klinikken driver nettopp med dette :)

Hovedoppgavene jeg har på klinikken er å besvare telefoner, være i resepsjonen, assistere veterinærene når de trenger det, bestilling av varer mm. Til tider er dette en jobb der det skjer masse, og man har mange baller i luften på en gang! Noe jeg synes er helt fantastisk :) Får også møtt mange koselige dyr og eiere, for her tar vi imot gnagere, kaniner (er faktisk ikke en gnager har jeg nå lært), ildere, katter og hunder.

Ønsker alle sammen en finfin dag i dag!






#mammablogg #mamma #jobb #student #dyr #dyreklinikk

 

Kveldskos :)

Når man plutselig sitter med to små barn er det veldig viktig å bruke litt tid sammen som kjærester også. I det siste har jeg og samboer ved et par anledninger laget oss egen middag etter at begge ungene er i seng :) I dag lagde vi oss #Quesedillas, noe vi begge synes er veldig godt, og som vi har funnet vår egen måte å lage på siden vi liker litt ulike ting.

I vår versjon bruker vi 6 tortillalefser av mais, 650g kylling, masse ost og 1,5 pakke hot tacopulver.

Kutter opp kyllingen, og steker i pannen. Tilsetter hot tacopulver og lar det surre på plata. Maislefsene legger vi på brett og dekker de meg ost. Disse puttes inn i ovnen på 200 grader til osten er smeltet. Når de er ferdige tas de ut, og kyllingen fordeles på 3 av lefsene. De 3 siste legges på toppen av de andre, og voila... Quesedillas!

Serveres med rømme, og hva man ønsker av grønsaker. Selv liker jeg godt slangeagurk, cherry tomater og avokado ved siden av :)







#mat #kos #kjærestetid

Hva skjer når...

...3-åringen får tak i ansiktsfargene? Jo, det kan jeg fortelle deg, man blir seende ut som et fargekart i ansiktet! Jeg lot henne få frie tøyler for å dekorere fjeset mitt for at det skulle bli stille her et lite øyeblikk. Å ha en 3-åring i hus kan nemlig til tider være temmelig krevende, i alle fall når hun er så veslevoksen og bestemt som frøkna vår. Det gjelder derfor å velge litt hvilke kamper man vil kjempe, og hvilke man lar gå litt friere forbi. 

Samboerens jobb er ikke i Oslo, noe som resulterer i at han pendler en del, og er derfor nokså sliten enkelte dager. Ansiktsdekoreringen ble dermed også en aktivitet for 3-åringen som gjorde at pappaen kunne ligge og slappe av uforstyrret på sofaen en liten stund. 

La oss bare si at hun gikk grundig til verks. Sitter og ser på meg, finner ulike farger, smiler og forteller meg at jeg blir kjempefin nå. Selv sitter jeg der og gruer meg litt til å titte i speilet :p Til slutt kommer hun med hårbøylen sin med ører på, setter den på hodet mitt og sier: "Sånn, nå er du ferdig mamma. Nå kan du gå å se i speilet. Du har blitt en helt perfekt tullemus!". Vel, her er resultater :)




 #mammablogg #mamma #3åring #aktivitet #kreativ #moro 

Første trilletur med barselgruppen :)

Som de aller fleste vet blir man etter fødsel plassert i barselgruppe av helsestasjonen sammen med andre mødre som fikk barn samtidig. Med storesøsteren ble vi en aktiv gjeng som møttes både for trilleturer, lunsj, kaker, babysvømming mm, og jeg var veldig spent på hvem jeg kom til å treffe denne gangen.

Første møtet ble arrangert på helsestasjonen sammen med jordmor, hvor alle presenterte seg og babyen, snakket litt om fødsel og jordmor informerte om diverse rettet til alder på baby (favorittside, soving osv). Dette ble nok en gang et veldig hyggelig møte, og det ble avtalt dato og sted for gruppas første trilletur :)

Trilletur har nå vært, og jeg er sikker på at vi kommer til å få mange hyggelige møter og trilleturer fremover. Alle sammen var utrolig hyggelige, og det er faktisk veldig lett å komme i snakk med nye mennesker når alle har noe felles! Første turen vår gikk til fine #Hvervendbukta i Oslo. Her er det utrolig fint, og man får ikke akkurat følelsen av å befinne seg i Oslo. Helt stille og rolig, og det eneste man hører er fugler og bølgeskvulp. Vi var også innom og spiste lunsj hos #AnnepåLandet, en kafé nede ved vannet som serverer økologisk og kortreist mat. Jeg prøvde meg på sauepølser med stappe, salat og fennikelslaw, noe som var fantastisk godt og smakfullt. 

Jeg må si at jeg gleder meg til flere (og forhåpentligvis mange) treff med disse damene, for det var absolutt en koselig dag!













#mammablogg #mamma #barselgruppe #tur #Oslove #Oslo #mat

Julekalender fra LUDOstore! Ikke igjen :/

Er det noen av dere som har erfaring med julekalenderen man kan bestille til barn fra LUDOstore? Så på nettet at mange hadde positive erfaringer med denne, så tenkte å bestille til 3-åringen i år.

I går var jeg på posten for å hente pakken, og gledet meg til å åpne den for å se på innholdet. La meg bare si det sånn... Jeg er utrolig skuffet! Store deler av innholdet var Hello Kitty og klistremerker. Ikke alle 3-åringer er glade i Hello Kitty, så hva med å variere innholdet litt? Frost er jo temmelig poppis for tiden, men ikke et eneste produkt fra dette var å finne i esken. Pakken jeg bestilte var beregnet på jenter i alderen 3-4 år, og lurer da litt på hvorfor det f.eks var puttet oppi et babyhåndkle med hette på? Det ville jo ikke vært stort nok til å dekke rumpa til 3-åringen her en gang :/ Skal sies at hun er nokså lang for alderen, men likevel. En 4-åring bruker neppe babyhåndkler lenger.

Det var også puttet oppi ullue, ullhals og ullsokker, noe som alt i alt er bra produkter på vinteren, MEN... Her var det bare ett par av en 2-pakning ullsokker som var puttet oppi. Hvordan vet jeg det? Jo, pappemballasjen til sokkene lå løst oppe i esken!

Synes produktet bærer preg av å ha blitt kastet sammen av restevarer de ikke har fått solgt, og kommer ikke til å anbefale dette produktet til noen jeg kjenner. Pakken ligger nå klar til å returneres like over helga. Tenker heller å bruke de pengene på noe jeg vet 3-åringen her vil sette pris på, om det så er en vanlig sjokoladekalender :)

Er veldig interessert i å høre erfaringer fra andre om dette produktet! Her ser dere også bilder fra oppi esken.







#Ludostore #Dårligkjøp #Skuffa

Velkommen til min nye blogg!

Jeg er ei frøken som er blitt 29 år gammel, som for tiden er mamma til 2 barn under 4 år, fulltidsstudent på veterinærhøgskolen og jobber på dyreklinikk ved siden av. 

Planen min er å kunne blogge litt om hverdagen med alle de ulike rollene jeg har ila dagene. Dvs, mamma, student, ansatt og samboer :) Mange ulike hatter og holde styr på i det som til tider er en hektisk hverdag! 

Mange jeg kjenner skjønner ikke helt det er mulig å gå på et så tøft studie som veterinærutdanningen, ha ikke bare ett barn, men TO, og samtidig ha tid til begge deler. Helt ærlig så kan jeg si at det er ikke lett. Enten har man dårlig samvittighet for at man ikke får lest nok, eller så har man dårlig samvittighet for å ikke bruke all tid med barna :/ Heldigvis klarer man å komme inn i en rutine på det hele, og får kabalen til å gå opp på sikt.

Nå om dagen er jeg inne i en periode der jeg må lære meg en ny rutine. Dette fordi jeg ble mamma til en liten gutt 1.juli, så tilværelsen som tobarnsmor er temmelig fersk :)

#mammablogg #student #mamma

 

Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits