Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

Syke barn, og endringsplaner for bloggen :)

Det er forsatt liv i meg, sånn om det var noen som lurte :) Det har vært så mye de siste dagene at jeg rett og slett har måttet la pcen stå. Det er helt tydelig at tiden for syke barn er satt inn for fullt! Eldste har vært hjemme fra bhg flere dager pga forkjølelse som ikke helt vil slippe, og nå er minsten også smittet :/ Jeg får så vondt av han som fortsatt er så liten, og du virkelig hører at det surkler når han puster. Heldigvis er humøret hans fortsatt på topp, så han smiler og flørter hele dagen, men de siste nettene har vært litt ekstra tøffe.

I går var vi og handlet litt på Nordby-senteret i Sverige, for de to neste helgene kommer til å være fullt kjør. Neste helg fyller jeg 30!!! år :/ Dette skal feires med venner, god middag, og selvfølgelig noe godt i glasset :) Neste helg blir også første gang minsten skal være borte fra oss på overnatting, og er så utrolig spent på akkurat det. Jeg er jo ikke ferdig med ammingen enda, så her må nok pumpa tas frem igjen for at ikke ting skal påvirkes for mye. Er jo selvfølgelig også spent på hvordan han kommer til å reagere, men heldigvis får vi et par netter hvor hans farmor kan være med på leggingen, slik at han blir vandt med det i forkant.

Jeg vet at det kommer til å gå kjempefint, for han (som søsteren) er veldig glad i mennesker, og de har en helt fantastisk farmor. Hun er så utrolig flink med dem, og det er helt tydelig at hun storkoser seg sammen med barnebarna sine. En ting vi som foreldre setter utrolig stor pris på :) Vi er også veldig glade for at hun er veldig flink til å holde rutinene vi har her hjemme, noe som gjør at det aldri har vært noe problemer med noe i hverken den ene eller den andre retningen. For er det en ting som er veldig viktig når man har små barn er at det ikke er alt for store forandringer.

Det er nemlig ingen ting som skal til for at soverutiner forskyves. Mener det ikke er lenge siden jeg leste om en søvnspesialist som påstod at 2 dager utenom vanlig rutine var nok for å ødelegge noe jeg ikke har anskelig for å tro. Jeg har til tider merket hvor lite som skal til for at eldste har vært klar for å stå opp en time tidligere på morgenen enn vanlig. Etter et par dager er det plutselig det tidspunktet hun våkner på av seg selv, og det er mye vanskeligere å snu søvnmønsteret igjen i andre retningen. 

I dag kommer jeg til å sette meg ned litt å se om jeg får ordnet litt på bloggen min. Nytt utseende skal inn, og jeg skal prøve å få til en plan om hvordan jeg ønsker å bruke den. Jeg kan allerede nå si at det kommer til å bli lagt inn 1-2 bloggfri dager i uken, for barna og familien vil uansett alltid ha førsteprioriteten på oppmerksomheten min. Skole og studier kommer også til å gå foran bloggingen, nettopp fordi dette er en veldig viktig del av både livet mitt, familien min, og spesielt for fremtiden. Jeg kan jo ikke begynne å jobbe som veterinær uten å ha fullført utdannelsen min. Jeg kommer derimot til å være aktiv på Instagram daglig, hvor det vil bli lagt ut bilder fra hverdagen vår :) Dere må gjerne følge meg der: @Vetstudentmamma.

Legger her ved noen smakebiter av bilder jeg har lagt ut på Instagram de siste dagene :) Håper dere får en super søndag!


#mammablogg #blogg #hverdag #instagram #planer #endring #familie #student #mammaliv #studentliv #studentmamma #design #priotere #hverdag #helg #bursdag #følgmeg

Legg ting på plass! Så vanskelig kan det vel ikke være?

Vi har alle på et eller annet tidspunkt opplevd at vaskemaskinen spiser sokker. Av en eller annen grunn kan du putte inn 12 sokker, og det er bare 11 som kommer ut igjen. Forklar det den som vil, for jeg har gitt opp å gruble på det. Men, det er ikke dette sokkespisende vesenet jeg vil ta opp.

Etter eldste begynte i barnehagen i 2013 er det mye klær som på mystisk vis har forsvunnet. Det er mange dager jeg har kommet i bhg for å hente, og det er bare mulig og oppdrive én vott, én sokk eller det mangler en genser. Det har blitt borte flere tynne gensere med motiver fra kjente filmer, ulltøy og bukser. Hvor det er blitt av kan man jo bare undres over.

 

Det jeg egentlig lurer på er hvem som er ansvarlige for klærne som man må ha som skift i barnehagen? Hvor mye skal vi som foreldre godta og måtte erstatte? Skulle ønske jeg hadde skrevet ned alle tingene så jeg kunne gått i bhg og sagt klart ifra om at dette ikke er greit. I løpet av alle årene i barnehagen vil dette fort kunne bli en veldig dyr affære, spesielt for lommeboken til en student.

Vi fikk på et tidspunkt erstattet tap av en matboks som de ansatte hadde mistet på tur utenfor barnehagen. Da tok de på seg fullt ansvar for at gjenstanden var blitt borte, men når de glemte igjen klærne til datteren i svømmehallen var det aldri et tema. Jeg måtte selv ta kontakt med svømmehallen, og møte opp for å gå gjennom alle de gjenglemte tingene som var der. Der hadde også ulltightsen hennes blitt tatt av noen andre, for eneste som var å finne var joggebuksa hennes.

Vi har flere ganger opplevd at datteren har kommet hjem og har lånt noe fra noen andre på avdelingen fordi hun har blitt våt mens de var ute, og har kanskje klart å søle seg ut en gang til inne. Det har aldri falt meg inn som forelder og ikke levere disse klærne tilbake i bhg nyvasket neste dag!

Nå er heldigvis ikke dette et kjempeproblem i barnehagen, og enkelte av de ansatte har blitt veldig flinke til å følge med og passe på. Likevel er det veldig surt når dette skjer. Når man leverer barna i bhg har man forventninger om at alle barna får ha tingene sine i fred, at de andre foreldrene er ærlige mennesker, og at de ansatte følger med.

 

Det første året i bhg var definitivt det verste når det kom til dette, og siste gangen det ble borte noe var før vi byttet avdeling. Likevel er dette noe jeg går og irriterer meg over. Det var genseren som hun var mest glad i som ble borte, så hun var temmelig lei seg når hun innså hva som hadde skjedd.

Jeg har full forståelse for at ting kan være hektisk i bhg slik at klær kan bli lagt i feil hylle, men jeg forventer da også at når foreldrene ser at det ligger noe på sitt barns plass som ikke er deres, ja da legger de det der de hører hjemme.

Før du spør, ja, vi er flinke til å sette navnelapper på klærne vi sender med i bhg.

Det som gjør at jeg tror ting har blitt mye bedre er rett og slett at vi nå kan snakke med datteren, og fortelle hvor hun skal legge klærne sine om hun skal ta av noe. I tillegg har hun veldig god hukommelse. Er det noe vi ikke finner så er det stort sett bare å spørre henne :) 

Så om du har barn i bhg, vær så snill å legg klær som ikke tilhører dere tilbake på plass. Tenk om det var dine egne ting som plutselig ble borte :/ 

#mammablogg #mamma #mammaliv #småbarnsliv #barnehage #klær #stjele #ansvar #hverdag #blogglisten #bloggmag #barn

Retro og nostalgi på høyt plan!

Tidene forandrer seg, og alle voksne har egne barndomsfavoritter som de tenker tilbake på med et smil. Mange av de tingene er ikke lenger i produksjon, og for veldig mange eksisterer disse tingene kun som fjerne minner.

For meg er den store tingen fra barndommen Super Nintendoen. Jeg husker fortsatt når pappa kom hjem med denne når jeg var 6 år, og jeg ikke hadde noen anelse om hva dette var. Spillet var selvfølgelig Super Mario World, og jeg har i dag ikke tall på hvor mange timer jeg har på denne spillkonsollen. For ett spill ble fort til ti, og jeg fikk meg mine store favoritter! Høyest på lista kom Zelda, og dette er et spill jeg fint kan sette med ned med i timesvis den dag i dag :) Noe jeg synes er nokså moro er at foreldrene mine satte seg ned for å spille etter jeg var i seng, og i mange år var mamma den eneste som klarte å spille gjennom hele Zelda.

Nå i en alder av snart 30 år har jeg fortsatt mye glede av Super Nintendoen min, og jeg har ikke bare én, men to spillkonsoller. Den ene er hjemme hos pappa, og den andre er her hjemme i Oslo. Jeg har to eksemplarer av de populære spillene, og om jeg ville kunne jeg solgt ene settet og tjent en god slant penger.

Det er nemlig blitt veldig populært med de gamle spillkonsollene, og dette gjør at folk er villig til å betale for å få igjen disse populære konsollene de voks opp med. Det er fortsatt mulig å få tak i enkelte spill og orginalutstyr, men alt vil jo da være brukt. Produktene er jo ikke lenger i produksjon. Har selv benyttet meg av disse butikkene for å få tak i noe, eller for å få tips og råd om noe ikke skulle fungere slik de skal.

Nå blir datteren min straks 4 år, og hun har ofte gått og spurt meg hva den grå boksen under tvn er. Når jeg fortalte at det var spill til tvn spurte hun om hun kunne få prøve. Som foreldre har man jo ønsker om å videreføre egne barndomsminner til sine egne barn, og jeg har hele tiden tenkt at hun skulle få prøve å spille når hun var blitt større.

I dag gav jeg etter.

Ja, hun fikk prøve, og vet dere hva? Jenta overrasket meg veldig. Jeg hadde sett for meg at hun bare kom til å trykke vilt på håndkontrollen, og ikke få til så veldig mye. Vi fant frem Super Mario World, og startet et helt nytt spill. Startet med å gå gjennom det helt grunnleggende: "Der trykker du for å gå. Den gule knappen er hopp, grønn er løpe fort, rød er snurr, og blå... Blå er ikke noe". Etter 10 minutter med litt testing av knappene, klarte jenta helt på egen hånd å spille seg gjennom første brettet!! Det hadde jeg faktisk aldri trodd, og innerst inne er jeg en smule stolt :) Det skal legges til at det ikke var interessant så veldig lenge, så hun gikk fort over til å gjøre noe annet. Jeg tror nok det viktige i dag var å få lov til å prøve, og hun var utrolig fornøyd her i kveld

Har du noen sånne barndomsminner? || Har du planer om å videreføre det til barna dine?

#mammablogg #blogg #mamma #mammaliv #småbarnsliv #minner #gamledager #nostalgi #retro #nintendo #mario #supermario #barn #teknologi #blogglisten #bloggmag #hverdag #zelda #familie

Er dette virkelig veien å gå? Alt trenger ikke overvåkes!

Det er mange der ute som er bekymret for dagens barn. Det brukes mer og mer tid inne, foran tv/nettbrett/pc, og man ser antydninger til at overvekt hos barn stadig blir mer vanlig.

Barn må ut og leke, de må aktiviseres og ha et sunt forhold til kropp og selvbilde. Forskere ber gang på gang foreldre om å ikke la barna sitte passive flere timer inne, og det er ikke rent sjeldent at du kommer over artikler av typen "10 ting å gjøre sammen med barna", "Uteaktiviteter for både liten og stor", tips om ditt og tips om datt. Er det virkelig dit vi har kommet at vi ikke lenger klarer å finne på ting med barna våre?

Jeg skal innrømme at tvn og nettbrett blir brukt mye hjemme hos oss, men likevel prøver vi å få eldste til å gjøre andre ting også. Vi finner plutselig på at vi skal ut i skogen en tur, gå til butikken i stedet for å kjøre, ut å lage noe i snøen, skattejakt og flere andre ting. Likevel vet jeg at dette er noe vi må bli bedre på de dagene barna ikke er i bhg.

I går kunne jeg lese på nett at Reima nå driver å utvikler uteklær til barna som måler aktiviteten dems! Den måler aktiviteten hele tiden mens den er på, og forteller etterpå om barna har vært aktive nok eller ikke i løpet av dagen til en app på tlf din!

Er dette virkelig veien å gå? For meg virker dette bare fjernt! La nå barn være barn, og la de leke og ha det gøy. Vi kan faktisk ikke henge over de hele tiden. Vi kan oppmuntre, være med og ta del i hverdagen, men absolutt alt trenger ikke å overvåkes på foreldrenes smarttelefon!

Hele artikkelen kan leses HER! !

 

Hva synes du? || Høres dette ut som en god ide?

 

#mammablogg #mamma #barn #lek #aktivitet #helse #kropp #reima #utelek #overvekt #passivitet #foreldreogbarn #mammanett #nettavisen #vg #blogglisten #bloggmag

Å være mamma er både det beste, og det verste jeg vet :)

Du våkner en morgen og formen er ikke helt topp. Du tenker ikke så mye over det den ene dagen, men når du kommer på dag 4 og 5 og ting ikke viser tegn til bedring, da går det kanskje opp for deg at du er forsinket. Du skulle jo hatt besøk av tante rød for en stund siden, men ting har gått så i ett at du har mistet litt oversikten. Turen går rett på apoteket for å kjøpe en test, og egentlig vet du ikke 100% sikkert om du vil den skal være positiv eller negativ. Det hele virker faktisk litt skremmende og fjernt på en merkelig måte.

Du løper inn på nærmeste toalett for dette er ikke noe du vil vente på. Du opplever nå 2 minutter som føles som de lengste minuttene du har opplevd. Kanskje klikker du innom på facebook på tlf for å få tiden til å gå, eller kanskje sitter du i telefon med noen du deler tankene og følelsene med. Det kan være kjæresten eller kanskje en venninne. Plutselig innser du at tiden er gått, og fokus rettes 100% mot testen som ligger og venter. I løpet av de to minuttene har du kanskje funnet ut at du ønsker at den er positiv, du krysser derfor fingrene, ser på testen og leser av resultatet... Den er POSITIV!

Jeg har personlig gått gjennom dette nå to ganger. Det er ikke tvil om at det er mange tanker og følelser som raser gjennom kroppen i denne situasjonen. Første gangen var jeg utrolig glad, for dette var veldig planlagt. Andre gangen var jeg mer tilbakeholden. Da var følelsene som raste mer av typen: "Skal vi virkelig gjøre dette en gang til?", "Hvordan skal vi få til dette?", "Hvordan kommer eldste barnet til å reagere?", "Har vi tid og krefter til dette?". Ja, mild sagt gikk vi mange runder med oss selv. Du lurer kanskje på hvorfor? Går det virkelig an å ha betenkeligheter? Ja, det gjør det, og jeg skal her prøve å vise hvorfor.

Gjennom hele graviditeten første gangen gikk jeg og svevde på en liten sky. Jeg var så glad, alt var spennende og nytt. Jeg visste ikke hva jeg gikk til, man var ganske så sikker på at det kom til å bli fantastisk. Dagen kom og det var tid for fødsel. Alle hadde gått og fortalt meg at dette var det mest naturlige i verden, men for meg virket det ikke sånn. Her opplevde jeg mitt første møte med "Hva i H er det vi har gjort nå!?". Heldigvis var dette kortvarig. Mye var glemt i det jeg fikk en bitteliten nyfødt jente lagt på brystkassen. Hun var så liten, så perfekt, og jeg var nesten redd for å ta i henne. Hva om det jeg gjorde det feil!?

Før fødselen hadde jeg hørt alle si at den følelsen du får når ungen blir lagt oppå deg slik er det mest fantastiske du noen gang kommer til å oppleve. Helt ærlig? Jeg hadde ingen slik reaksjon. For meg var det hele rart og egentlig ganske skremmende. Den såkalte morsfølelsen kom først noen dager etterpå. Siden jeg ikke opplevde det på den måten jeg var blitt fortalt, ble mitt første møte med å bli mamma litt nedstemt. Jeg lurte jo egentlig på om det var noe galt med meg siden jeg ikke ble overfylt av kjærlighet til det lille vesenet så fort jeg så det. I ettertid har jeg jo blitt fortalt at jeg absolutt ikke er alene om dette, men når man er midt oppi alt med hormoner i høygir så føler man seg nokså alene.

For det å bli mamma er ikke bare rosenrødt, perfekt og fantastisk. Det er tøft, hardt "arbeid", krevende, og slitsomt. Fra å leve i en verden hvor det eneste du skal ta vare på er deg selv, til å komme inn i morsrollen hvor du har en bitte liten hjelpesløs baby som er fullstendig avhengig av deg for å overleve er en stor overgang. Plutselig sitter du der med et lite menneske som det er ditt ansvar å lære opp, forme og hjelpe så godt du kan. Jeg kan skjønne at det for enkelte rett og slett blir for mye. Du går fra å legge deg når du vil og å sove gjennom hele natta, til å planlegge legging i forhold til når barna våkner og å våkne for å gi mat til baby opp til flere ganger. Enkelte dager har du tid til å freshe deg opp litt, andre dager må det bare settes på vent. Det er meg fortsatt helt uforståelig hvordan de største mammabloggerne kler seg og får tid til alt slik det ser ut på nett.

På nettet leser man og ser bilder av hva som nærmest ser perfekt ut. Unge mammaer som går kledd i åletrange kjoler og høye hæler. Forstå det den som vil. Jeg hadde ikke klart å løpe etter en treåring i de antrekkene om jeg så hadde villet det enda så mye. For mye av tiden som mamma til småbarn kommer du til å gjøre nettopp det. Løpe etter de. Passe på at de ikke havner i farlige situasjoner, passe på å være der om de trenger deg, og å være der for å guide og lære bort. På mange måter synes jeg at det å være mamma kan sammenlignes med å gå med hjertet på utsiden av kroppen. Barna blir nemlig det viktigste i hverdagen din, og jeg lover at mye av tiden kommer du til å gå og være redd for ting knyttet til dem. Redd for at de skal bli skadet, redd for at de ikke får venner, redd for at de skal oppleve uhyggelige ting, redd de ikke får en god oppvekst osv.

Enkelte dager står du der og vet ikke hvor du skal gjøre av deg. Ungen har f.eks funnet det for godt at den SKAL ha den ene tingen den så på butikken. Det ender opp i hylig og skriking. Ungen kaster seg på gulvet, hylgriner og roper at han/hun ikke vil at du skal være mamman, og at du er slem. Igjen står du og tenker hva i alle dager du har gjort for å fortjene noe sånt. Det eneste du vet med sikkerhet er at du i alle fall ikke kan gi etter og kjøpe den tingen (skal sies at jeg har sett noen gjøre det også, men det er bare å gjøre det vanskelig for seg selv). Resultatet har dermed vært å sette fra seg alt sammen, plukke opp ungen, og marsjere rett ut i bilen. Ta ungen bort fra situasjonen, gi tid til å ro seg ned, og rett og slett snakke sammen om det. Har opplevd at dette har skjedd på bussen midt i verste rushen i Oslo. Hun ville stå og leke gjemsel under setene. Hun vet egentlig at hun skal sitte ordentlig i setet så lenge bussen kjører, men denne dagen ville hun noe annet. Resultatet? En hylende unge som ikke gav seg for alt i verden. Jeg måtte sitte med henne på fange og rett og slett holde henne fast til hun roet seg. Jeg er sikker på at hvert eneste individ inne på den bussen hatet både meg og dattera den turen. 20 minutter satt hun sånn, men da hun endelig roet seg ba hun om unnskyldning og satte seg pent på plass. Den dagen var det en dame som gjorde hele dagen min. Hun kom bort til meg og fortalte hvor flink jeg hadde vært, og at hun visste alt om hvor tøft det er å være mamma. Henne kommer jeg aldri til å glemme!

På de tøffeste dagene står jeg og ser på en illsint jente eller baby, og lurer på hvorfor i alle dager det var jeg ville ha barn. Det er tøffe dager, og innimellom tøffe netter, og noen ganger kan jeg se på de som har både 3 og 4 barn og synes synd på de. Jeg har også vært gjennom perioder hvor lyden av babygråt har fått meg til å grøsse, men likevel valgte vi å få barn nr. 2. De dagene jeg er mest sliten fatter jeg det ikke, litt sånn "Hva i alle dager var det vi tenkte på?!". Men, det er et stort MEN her.

Det er faktisk mange flere positive enn negative dager. Selv om jeg én dag har lyst til å grave meg ned og bare forsvinne, kan jeg den neste storkose meg og elsker det å være mamma. Når du kommer i bhg for å hente, og før du har lokalisert hvor ungen befinner seg hører du et gledeshyl fra andre siden. "Mammmmmaaaaaa!!!!!". Hun kommer løpende mot meg, kaster seg rundt halsen min i en knusekos, hvor hun sier "Å, så godt å se deg mamma!". Eller når hun kommer bort til meg, stryker meg på armen og sier: "Vet du hva mamma? Jeg er glad i deg!" Og best av alt er når hun forteller med at jeg er den beste mammaen i verden <3 Det gjør bare alt sammen verdt det, og jeg føler at jeg har gjort noe riktig.

Og så har du minstemann. Han er ikke like krevende som ei på snart 4 år, men enkelte dager er temmelig tøffe med han også. Det finnes dager hvor han gråter og du ikke klarer helt å finne ut hvorfor. Han gir deg bæsjebleier som er så overfylte at eneste måten å få han ren på er å dusje hele gutten. Og enkelte dager er det eneste som hjelper å gå med han på armen hele dagen. Legg da til en 3-åring som krever sitt i tillegg, og du får en situasjon hvor det ender opp med en småirritert og halvsint mamma. Men så gir plutselig minsten fra seg et gledeshyl, ser deg rett i øynene og smiler fra øre til øre. Der ble plutselig mye av hva som foregår glemt.

Jeg har dager hvor jeg nærmest føler meg som en diktator: "Ro deg ned!", "Sitt ordentlig ved matbordet!", "Spis maten din!" "Slutt å hyl!", "Gå på rommet ditt!", "Slutt med det der!", "Nå må du høre etter!" og "Om du ikke gir deg nå er det rett i seng!". Hvis du nå lurer, så ja, vi har hatt et par kvelder hvor 3-åringen har blitt båret rett i seng. Vi har vært inne i en sånn periode nå, som egentlig gjør at jeg er like sliten når jeg våkner om morgenen som da jeg la meg. Og når man først er kommet dit er lett å komme inn i en ond sirkel. Men uansett hvordan du vrir og vender på det så er du så ufattelig glad i barna dine, at du klarer ikke å være sint lenge, og du glemmer det aller aller meste.

Du opplever mange dager hvor alt går på skinner. Barna oppfører seg eksemplariske, du har masse energi og overskudd til å leke med de og aktivisere de. Det er nettopp disse dagene du må huske, for alt i alt er det mange flere av disse  enn av de dårlige. Det viktigste du som mamma kan gjøre er å gi masse kjærlighet og tålmodighet, og å gjøre ditt aller beste. Noe bedre enn det klarer du ikke. Det er alt for mange der ute som streber etter det perfekte. Det er ikke noe som heter perfekt i en hverdag med små barn. Huset blir fort seende helt bombet ut av leker, kjøkkenbenken fylles opp av skitne tallerkener, kopper og bestikk, og vaskerommet fylles opp av møkkete klær. Om du en dag føler for å se litt ekstra fresh ut er det nærmest garantert at klærne dine har fått en flekk eller to før du er på tur ut døra. Frisyren er plutselig blitt skeiv, og sminken er dratt utover. Men når alt kommer til alt er nettopp dette en del av det å være mamma. Javel, så får jeg leve litt i joggebukser og daffeklær. Det er bare for en periode, og tiden går så alt for fort!

En mamma skal ikke være perfekt. Som alle andre må du prøve og feile. Du lærer underveis, og se er det bare å håpe at du har påvirket barnet ditt i positiv retning, at du har gitt barna gode grunnsteiner for å møte livet, at du har gitt de mange gode minner, at de vet at du alltid er det for dem uansett hva og at de vet de kan fortelle det lat uten å være redd for at du skal bli sint. For jobben som mamma slutter aldri når du først har fått den.

Denne jobben er slitsom, tøff og krevende. Ingen dager er like. Enkelte dager vil du rive av deg håret i ren frustrasjon, og andre dager vil du ikke at skal ta slutt. De verste dagene sitter du og ser på klokken og venter på at det er leggetid, for tiden går ikke fort nok. På de beste vil du at tiden skal gå saktere for å kose deg sammen med barna lengst mulig. Hver dag er nærmest et eventyr, for du vet aldri hva den vil bringe. Én ting kan jeg love deg: Uansett hvor tøffe enkelte dager er kommer du til å elske å være mamma (i alle fall de fleste dagene).#mammablogg #mamma #mammarollen #mammaliv #foreldre #foreldreogbarn #hverdag #personlig #rettfralevra #ærlig #tøft #livet #tips #blogglisten #bloggmag #småbarnsliv #småbarnsforeldre #graviditet #gravid #kjærlighet #nettavisen #side2

Disney og barn er alltid en suksess (og litt for oss voksne også) :)

Om du ikke har vært på Disney on Ice med barna er det absolutt til å anbefale. I år er andre gangen datteren vår får med seg showet! I fjor var jeg med, og i år var pappaen med.

Jeg kan ikke fortelle så mye om showet fra i år, men innslagene var Løvenes Konge, Peter Pan, Den lille Havfruen, og selvfølgelig Frost :) 3-åringen hadde kost seg masse, sittet og fulgt med fra start til slutt, og tror nå at den nye helten har blitt Tingeling!

I fjor var innslagene Den lille Havfruen, Rapunsel, Skjønnheten og Udyret og Frost. Den gangen satt frøkna og klappet og jublet av begeistring gjennom store deler av showet.

Skal sies at jeg satt nesten like begeistret på setet ved siden av, for jeg er utrolig glad i Disneyfilmene. Er oppvokst med mange av de selv, og er veldig glad for at datteren er like glad i de som meg. Jeg synes dette er filmer som er veldig flotte for barna å se på sammen med oss voksne.

Disneyfilmene er filmer som neppe kommer til å bli utdatert for barn. De tar stort sett for seg temaer og emner som det er både bra OG viktig at barna våre får med seg. Husker fortsatt den gangen vi så Skjønnheten og Udyret sammen, og jenta som da ikke var fylt 3 år hadde masse sympati for udyret. Egentlig trodde jeg hun ville synes det var skummelt når udyret først dukket opp, men hun syntes synd på han, og kunne fortelle meg at han var sint kun fordi ingen likte han eller ville være venn med han

Av denne grunnen koser vi oss ofte med å se disse filmene, og da blir det selvfølgelig ekstra stas å få da på Disney on Ice, hvor barna får følelsen av at karakterene de er så glade i kommer til liv! En av mine største drømmer har alltid vært å dra til Disney i Orlando, Florida. Planen nå er å spare opp penger, og så dra dit hele familien når minstemann vil ha glede av det også :) Jeg gleder meg allerede!

 

#mammablogg #mamma #mammaliv #småbarnsliv #foreldreogbarn #verdier #læring #disney #disneyonice #disneyonice2016 #show #forestilling #glede #helg #januar #blogglisten #bloggmag #anbefaling #tips

Jeg har vunnet!!!! :D

Jeg som ikke eier vinnerlykke har faktisk vunnet to konkurranser på Instagram på under en måned! Hva er det som skjer? Kanskje ting har snudd :)

I desember vant jeg en giveaway med ulike produkter til baby fra Godt forberedt som passer for de som driver og tester ut mat til babyen sin. Det var 4 ting: Smekke, snackskopp, babyfeeder og en skviseskje. Alle produktene er testet, og jeg er veldig fornøyd! Veldig praktiske produkter som passet perfekt for alderen til minstemann

I går fikk jeg igjen melding i innboksen min på Instagram. Jeg var plukket ut som vinner av 4 valgfri produkter fra Gobabygo.dk. De selger strømpebukser, leggings, sokker og knebeskyttere med antiskli for babyer og små barn.

Igjen, dette passer helt perfekt til minsten som nå har begynt å reise seg opp på alle 4. Venter bare på at han skal krabbe avgårde når som helst. Gleder meg veldig til å få disse produktene hjem, for de ser veldig flotte ut! Hun som skal sende produktene så også på instakontoen min at jeg har et barn til, så hun sender i tillegg med et par antisklisokker til henne

#konkurranse #instagram #vinner #jegvant #lykke #vinnerlykke #glede #flaks #mamma #gobabygo #godtforberedt #babyprodukter #blogglisten #bloggmag #barn #baby

Strikkedilla, men tiden strekker ikke til! :/

colorful yarn balls with needles

Jeg er ikke fylt 30 år riktig enda, men vet dere hva? Jeg har alltid synes det har vært gøy å strikke. Husker jeg som liten satt i sofaen og fulgte fascinert med når mamma satt og strikket. Hun strikket utrolig fort, og trengte ikke en gang å se på strikketøyet. Der satt hun og så på tv, og jeg kunne se at hun satt og telte mens hun strikket, noe som gjorde at hun hele tiden visste hvor på strikketøyet hun drev. Det var i alle fall på denne måten jeg oppfattet det, og der satt jeg og ville lære med å strikke.

Det var ikke rent sjeldent at mamma hjalp meg med å legge opp masker slik at jeg fikk prøve mer. Resultatene var alltid like spennende! Plutselig ble de bredere, så litt smalere, og det var ikke rent sjeldent at det var et hull her og der, men jeg prøvde. Nå i dag legger jeg opp maskene selv, jeg strikker etter mønster, og jeg får til det meste bare jeg prøver :) Det eneste er at jeg sjeldent har tid til å sitte og strikke, for jeg har IKKE lært meg å strikke på måten moren min gjør (dessverre)!

Når jeg fant ut at jeg var gravid første gangen tok det ikke lang tid før jeg fant frem strikkesakene, og det jeg ikke hadde, det dro jeg og kjøpte inn. Jeg skulle strikke babyteppe i ull. Det tok sin tid, og jeg fikk det knapt nok ferdig til fødselen. Jeg fikk såpass mye væske i kroppen at jeg mistet følelsen i tuppen på flere av fingrene, og det å strikke var faktisk ganske så ubehagelig. Jeg fikk det nå ferdig, og vet dere hva? Det har aldri blitt brukt! 

Etter hvert som eldste vokste til strikket jeg litt forskjellig til henne. Jeg syntes det var gøy, og siden det var til små barn gikk det ikke så lang tid før det var ferdig heller. Hun endte opp med å få seg selbuvotter, mariusgenser, poncho, knestrømper med fletter og mye mer. Det siste jeg prøvde meg på var en Kaptein Sabeltann genser, men jeg ble tilslutt så lei at jeg pakket det vekk. Tror nok at hun ble litt lei seg for at det aldri ble noe av, men tror nok også at det fort ble glemt. Det man lager selv er ofte mye mer slitesterkt enn det man kjøper på butikken, og lillebror har nå begynt å bruke noe av det jeg en gang lagde til eldste :)

Jeg har bestemt meg for å få til litt strikking igjen, og har tenkt å begi meg ut på å strikke pilotluen fra KlompLompe til minsten. Synes den er utrolig søt, så det blir en forsiktig start på å starte med litt håndarbeid igjen :) Det er noe eget å vite at man har laget noe barna bruker selv :) Per i dag har jeg enda ikke laget annet til meg selv enn et par tøffelsokker, men de er også helt fantastisk gode og varme :) Og så ser de ganske freshe ut ogse, noe som ikke gjør noe!

Husker jeg ikke turte å fortelle til venner at jeg likte å strikke da jeg var mindre, for var redd for hva de ville synes. Strikking var jo tross alt for voksne og gamle mennesker, ikke noe barn og unge skulle drive med. Men, ser man nå i dag er strikking rett og slett blitt en trend, og noe nesten alle har lyst og drive med. Og det er jo faktisk moro når man først setter seg ned med det, avslappende er det også :)

SAMSUNG

Mitt neste prosjekt:
#mammablogg #mamma #hobby #håndarbeid #strikk #strikking #strikkeglede #strikkedilla #klompelompe #mariusgenser #barn #baby #hjemmelaget #hverdag #glede #kvalitet #mammalivet #småbarnsliv #blogglisten #bloggmag

50 kjappe om meg :)

Hvor høy er du?

Jeg er 180 cm høy. Litt for høy etter min egen smak.

 

Hvilken film så du sist?

Siste filmen jeg så var Savages. Ikke eb håpløs film, men syntes slutten ble litt for dum.

 

Hvem ringte du sist?

Samboeren <3

 

Hvem ringte deg sist?

Samboeren.

 

Når våknet du i dag?

I dag ble jeg vekket av eldste kl 08.03. Synes egentlig det er helt greit, men hadde aldri i verden gått uten KidSleep-klokka :)

 

Hva sto det på den siste meldingen du fikk?

"Hei! Fakturaen for ditt kjøp fra zoopermarket.no har blitt sendt til den e-postadressen du oppga i forbindelse med kjøpet. Har du spørsmål, vennligst gå inn på www.klarna.no. Med vennlig hilsen, Klarna" Har bestilt kattesand på nett. Mye billigere enn å kjøpe i butikk :)

 

Foretrekker du å ringe eller sende sms?

Det avhenger av hvem det er, og om det er noe som kommer til å kreve mye frem og tilbake. Heller snakke i tlf enn å sende x ant meldinger.

 

Hva har du alltid i vesken?

Blistex, våtservietter og ting til barna.

 

Hva er ditt favorittsted?

Det må være i skogen hjemme hos pappa. Jeg trives utrolig godt ute i skogen, det gir en spesiell ro som jeg ikke finner andre steder.

 

Hvilket sted foretrekker du minst?

Grønland i Oslo. Er i alle fall det første som slår meg. Føler meg alltid stressa når jeg er der. Og mørke kalde kjellere :/

 

Har du noen gang kysset en jente?

Haha, ja på fest :p

 

Hvilken julesang er din favoritt?

Driving home for Christmas <3

 

Når er neste gang du skal utenlands?

Det vet jeg ikke. Kunne tenkt meg avgårde snart egentlig, men bør få av meg 10 kg for å se grei ut i bikini. Få av babyvekta!

 

En ting som er irriterende med å blogge?

Presset om å få til fantastiske innlegg hver eneste dag, helst flere ganger om dagen for at noen skal orke å lese.

 

Hvor tror du at du befinner deg om ti år?

Om ti år er vi enten på Hamar hvor jeg jobber som praktiserende veterinær, eller så har vi leid ut huset og flyttet til utlandet for en stund :)

 

Sover du med eller uten klær om natten?

Sover i undetøy. Før jeg fikk barn sov jeg uten, men ble slutt på det når barn plutselig dukket opp i senga.

 

Hva skremte deg om natten som barn?

Kan ikke huske at jeg var redd for noe spesielt sånn. Var kanskje litt ekkelt når greinene på trærne ute skrapte mot veggen når drr var mørkt.

 

Hva er den største premien du har vunnet?

100 kr på flaxlodd tror jeg. Og så vant jeg en fin babypakke på Instagram i julen :) Eier ikke vinnerlykke!

 

Hva er din beste egenskap?

At jeg er inkluderende.

 

Hva er din verste egenskap?

At jeg nesten alltid kommer for sent til ting! Har heldigvis blitt noe bedre med aldren :)

 

Hvor mange puter har du i sengen?

2 stk store hotellputer på 60x100cm :)

 

Hva er det rareste du har spist?

Ikke spist så mye rart i grunn. Mange synes det er rart at jeg liker fiskekaker best i brun saus :p

 

Hvilken iskrem er din favoritt?

Av pinneis er pæreis høyt på lista, av is i boks liker jeg godt bringebærsorbeten fra Dream <3

 

Hva var drømmejobben din som barn?

Å bli veterinær! Nå driver jeg og utdanner med til nettopp dette, så følger drømmen <3

 

Hvilken dessert er din favoritt?

Karamellpudding eller Sjokoladefondant!

 

Kan du spille poker?

Nei!

 

Liker du kaffe?

Så voksen har jeg ikke blitt enda. Drikker til nøds te og kakao :)

 

Hva drikker du helst til frokost?

Vann eller eplejus.

 

Hvem var den siste du delte seng med?

Samboer :) Eller, ligger i sengen sammen med begge barna akkurat nå.

 

Potetgull eller smågodt?

Potetgull :)

 

Har du vært innlagt på sykehus?

Ja, flere ganger. 2 ganger pga fødsel, og et par ganger for operasjon.

 

Blir du lett forelsket?

Jeg ble før, men ikke nå lenger. Har funnet meg mannen med stor M, så har det supert som jeg har det <3

 

Hvordan gjør man et godt inntrykk på deg?

Man snakker, er åpen og ærlig, og gir av seg selv :)

 

Hva bruker du helst penger på?

Ting til barna mine :)

 

Hva har du spist i dag?

I dag har jeg ikke spist noe enda, men ikke lenge til frokost :)

 

Hva er ditt favorittprogram på tv?

Luksusfellen er en av de. Litt slemt kanskje, men liker å se det for å se hvor bra jeg har det selv :p Og så liker jeg å se på masterchef. Av tv-serier er det så mange at jeg heller bør lage et eget innlegg om de :)

 

En grønnsak du ikke liker?

Hmmm. Nå har jeg ikke spist alt av grønsaker, men av de jeg har smakt er ikke fenikkel en hit.

 

Er du partyjenta eller den stille og rolige?

Jeg er nok den stille og rolige. Men kan gå all in om jeg først skal på fest :)

 

Hva har du helst på deg?

Vel, det enkle svaret her er klær. Ender som regel med å slenge på meg en bukse og genser/skjorte i hverdagen.

 

Vil du ha barn?

Jeg vil ikke ha flere barn! Jeg har to, og det holder :)

 

Kan du noen andre språk enn norsk?

Engelsk er jeg ganske god i, og så kan jeg litt fransk og tysk.

 

Foretrekker du havet eller basseng?

Basseng :)

 

Er foreldrene dine gift eller skilt?

De biologiske foreldrene mine har aldri vært gift så de er ingen av delene. De hadde en fling, og jeg ble redultatet. Enkelt og greit :p

 

Hvilken øyefarge har du?

Brungrønne :)

 

Er du sosial?

Ikke sånn veldig. Trives i grunnen best hjemme!

 

Foretrekker du sko, sokker eller barføtt?

Sokker inne. Og sko ute :)

 

Hva hører du på akkurat nå?

Peter Pan som surrer i bakgrunnen.

 

Fortell noe leserne dine antageligvis ikke vet om deg?

Jeg er egentlig veldig lat, og et skikkelig surrehue :o

 

Den siste boken du leste?

Om jeg ser bort fra pensumbøker er siste den nye Millenniumboka.

 

Er du singel?

Nei! Har nå vært sammen med samboeren min i snart 9 år <3

 

#mammablogg #mamma #personlig #info #informasjon #meg #liste #ommeg #fakta #50spm #familie #barn #foreldreogbarn #blogglisten #bloggmag 

Når barnet ditt plutselig ikke vil i barnehagen!

Eldste her er straks 4 år. Hun har helt siden hun startet elsket barnehagen, og var lei seg i helgene når hun våkner og fikk høre at bhg var stengt. Men etter hun byttet avdeling til storebarna har dette endret seg. Vi har gått fra ei jente som ville i bhg hver dag, til ei jente som spør pent om å få slippe. Jeg som mamma sitter igjen her og vet ikke hva jeg kan eller bør gjøre, og vet ikke hva som har skjedd.

Hun startet i barnehagen når hun var 1,5 år gammel, og hun har storkost seg. Hun er veldig sosial av seg, elsker å være med folk, elsker å leke, og å oppleve nye ting. I fjor var hun den eldste på småbarnsavdelingen, og hun fikk være med litt på kryss av avdelingene pga interessene sine. I tillegg var de bare 2-3 på hennes alder pluss en hel del små på 8-10 mnd. Det ble derfor viktig for oss foreldrene å vite at hennes interesser og læring ble ivaretatt når det var så mange små som krevde oppmerksomhet fra de voksne.

Som mamma sitter man alltid med noen bekymringer rundt barna sine. Man er redd for at de skal bli utsatt for uhyggelige opplevelser, man er redd for at de skal bli erter/mobbet, man er redd for at de ikke blir inkludert, og man er redd for at barna skal bli mobbere overfor andre. Jeg vet at det finnes mange foreldre der ute som alltid tenker det beste om barna sine. Typen "det er ikke snakk om at barna mine kan finne på noe sånt!" Den typen mennesker provoserer med. Selvfølgelig kan barnet ditt også gjøre noe galt. Jeg går ikke rundt å tror at eldste her går rundt og bare er snill og grei. Dette selv om vi lærer henne opp til å være høflig, inkluderende, og empatisk.

I fjor opplevde vi at jenta vår ble utsatt for ufin behandling fra en spesifikk jente på avdelingen. Hun kom ofte hjem med blåmerker, bitemerker, og fortalte at denne jenta hadde slått, dyttet, bitt, og til og med tatt maten hennes. Vi var i mange samtaler i bhg vedrørende dette, og det endte med at det ble passet på at de ikke satt sammen når de spiste mat, og at de vokse passet ekstra godt på disse to. Vi fikk bekreftet fra bhg at denne situasjonen var noe som pågikk , og at det ikke hele tiden gikk begge veier. De tok det også videre til jentas foreldre, men det var ikke noe forbedring av situasjonen. Selv om dette pågikk ville jenta vår i bhg, for hun syntes det var så gøy å være der å leke med de andre barna. La oss bare si at vi var veldig glade når hun starter opp igjen etter sommerferien på ny avdeling, og fikk vite at denne jenta hadde startet i en annen bhg.

Ikke så veldig lenge etter oppstart byttet også bestevenninnen hennes bhg. Det var noen dager hvor det ikke var så gøy å være i bhg etter at hun ble borte, men det gikk seg fort til, og hun lekte alltid med noen andre. Plutselig en dag kom hun hjem og fortalte at hun ikke hadde hatt noen å leke med den dagen. At hun ikke fikk lov av ene jenta på avdelingen å være med. Jeg spurte ped.leder om dette stemte, og det gjorde det viss. Svaret jeg fikk var at det visstnok var en periode i bhg hvor dette skjedde på rundgang overfor barna. Det kom nok til å gå seg til. Helt ærlig synes jeg det er litt slapp holdning av de ansatte, for jeg synes ingen barn skal gå en hel dag i bhg uten noen å leke med. Ser de ansatte dette er det deres jobb å ta tak i det. Vi bestemte oss for å se an om dette skjedde igjen før vi tok tak i det, men det har det heldigvis ikke.

Plutselig er det noe som har skjedd, for det ble mer og mer spm fra 3åringen om hun vær så snill kunne få slippe å dra i bhg. Vi har prøvd å spørre henne om det er noe som har skjedd, men får ikke noe svar på det. Hun sier rett og slett forskjellig hver gang. Vi har prøvd å se hvordan hun leker i bhg ved levering og henting, og vi har spurt i bhg. Og sånn sett er det ikke noe som tilsier at hun ikke trives eller har det gøy. Hun leker godt med alle barna (etter hva vi har blitt fortalt), og virker til å trives når hun først er kommet dit.

Både jeg og samboer prøver å følge med og observere hva vi kan når vi henter/leverer for å se om det er noe som skiller seg ut. Samtidig som vi snakker om dagen i bhg hver dag under middagen. Hvem hun har lekt med, om hun har gjort noe gøy, lagd noe osv. Hun forteller stort sett alt som har skjedd, til og med noen detaljer jeg fint kunne vært for uten :p Det er ingenting som skulle tilsi at hun ikke har det fint i bhg, for noen ting må man også regne med, som f.eks at det er barn der som er frekke, ikke nødvendigvis så oppdragne osv.

Likevel er det noen observasjoner jeg har gjort meg. Det er spesielt en jente som er veldig sjef for hele avdelingen, og hun klarer å dra med seg flere om det er noe hun ønsker å gjøre. En dag jeg hentet i bhg, og hadde gitt datteren beskjed om å plukke opp tingene sine og ta med til plassen sin i gangen, kommer denne jenta bort. River tingene ut av hendene på jenta mi, kaster de dit hun får den, og driver og skal ha henne til å løpe å hente de igjen selv, nærmest som en hund. Helt ærlig ble jeg litt paff, og ingen voksne reagerte heller. Jeg tok da selv og sa ifra til denne jenta det dette var tingene til datteren min, og at slike ting var det ikke greit å gjøre. Vi har også opplevd å høre hjemme at denne jenta bestemmer, og at man ikke får være med om man sier nei. Denne jenta er generelt frekk og høylytt, så ser egentlig for meg at hun enten får gjøre som hun vil uten konsekvenser hjemme, eller at hun har det så strengt hjemme at hun tar igjen i bhg. Uansett liker jeg ikke det jeg ser.

Søsteren til samboer bor i Australia, og jobber på klesbutikk. Hun vet at Frost er en stor hit, og har ved flere anledninger sendt klær hit med Frostmotiver på (sammen med masse andre flotte klær). Datteren min hadde fortalt i bhg at hun ønsket seg Elsa-kjole av tante til jul, hvorpå den jenta hadde fått med seg en annen jente og sagt at de to skulle dra i alle butikker og stjele alle kjolene slik at hun ikke kunne få dette til jul. Dette var noe som gjorde inntrykk, for en av de første kommentarene hun kom med på julaften når hun pakket opp Elsa-kjole var at da hadde jo ikke de jentene tatt alle kjolene likevel! Og hun var så utrolig glad.

Er også en gutt på avdelingen som er litt av samme slaget, og har både sett og hørt litt forskjellig der også. Frøkna her kom plutselig hjem og spurte alle. "Er du helt dum i hodet eller?". Dette er da noe denne gutten har gått rundt og spurt henne om i bhg, og siden hun heldigvis ikke vet hva det betyr, trodde hun det var noe som var moro å si.

Det gjør litt vondt inni mammahjertet mitt å vite at datteren min opplever slike ting. Selvfølgelig må hun oppleve og erfare at ikke alle er snille og greie, men jeg synes likevel at de voksne i bhg bør ta litt mer tak i ting, annen enn å si "det er en fase, det går over!" Jeg lurer jo på om det er slike opplevelser som gjør at hun ikke vil i bhg så mye mer. At hun opplever ting hun skjønner at ikke er snille. Vi kommer nok til å ordne en samtale med ped.leder veldig snart for å snakke litt om dette. Hun ble nemlig veldig interessert i alt når jeg nevnte at frøkna her ikke vil i bhg slik som før. Vi tror på ingen måte at datteren vår ikke kan gjøre slike ting overfor andre, men det har vi gitt klar beskjed om i bhg. Observerer de at hun er slem mot andre, ufin eller lignende, da ønsker vi beskjed så vi kan ta tak i ting hjemme også. Siden vi ser den endringen vi gjør i henne føler jeg det er viktig å ta tak i situasjonen. Det skal jo ikke være sånn!

Det vi håper på er at det er en periode nå som er knyttet til at hun liker så godt å være sammen med lillebroren sin. At hun heller vil være sammen med han enn å dra noe annet sted. For jeg synes det er litt rart når ei jente på snart 4 heller vil være hjemme med en mamma som blir sliten og irritabel, enn å dra i bhg og leke med mange andre barn ila dagen! 

 

#mammablogg #mamma #barn #3år #barnehage #erting #mobbing #oppdragelse #opplevelser #erfaring #læring #oppførsel #foreldreogbarn #mammalivet #småbarnsforeldre #småbarnsliv #hverdag #følelser #blogglisten #bloggmag

Å få barn som student!

Dette innlegget har jeg startet på i tre dager nå, men alltid noe som skjer som gjør at jeg aldri får det ferdig. Beklager lite aktivitet, men tiden strekker rett og slett ikke til on dagen. Håper å få litt mer struktur på ting når jeg kommer inn i den nye hverdagen.

Det er mye som skjer om dagen. Jeg har nå startet opp igjen på skolen etter permisjon, og det var både rart og godt på en gang. I tillegg planlegger jeg to bursdager, 4-årsdagen til eldste og min egen 30-årsdag!! Shit jeg begynner å bli gammel. Synes ikke det er lenge siden jeg var 18 jeg, så skjønner ikke hvor dagene blir av.

I grunnen føler jeg meg ikke klar for å bli 30 enda. Da er man plutselig blitt ordentlig voksen, og her sitter jeg og er ikke en gang ferdig med utdannelsen min. Har faktisk noen år igjen. Jeg trøster meg selv med at jeg bare har gjort ting i en annen rekkefølge en "normalen".

Det vanlige i dag er jo å først skaffe seg utdannelsen, så jobbe i minimum ett år, for så å få barn. Jeg har nå valgt å få to barn under utdannelsen min, og vil når jeg begynner å jobbe ha et barn som begynner på skolen, og en som er 3 år. Da er jeg klar for å jobbe for å jobbe! Jeg skal jo heller ikke ha flere barn, så en fremtidig jobb vil ikke bli utsatt pga permisjon. Tror det kan være en fordel innenfor yrkesretningen min hvor det er såpass hard kamp om plassene.

Nå skal det sies at jeg aldri kunne fått to barn under utdannelsen om det ikke hadde vært for samboer. Som student har man ikke krav på foreldrepenger om man ikke har jobbet masse ved siden av. Det man får er en engangsutbetalelse fra Nav i stedet. Siden samboer er i full jobb har han kunne tatt ut 40 uker med permisjon begge gangene. Han er da hjemme med baby de dagene jeg må på skolen, og det er en ordning som fungerer veldig bra for vår del.

For at far skal få all denne permisjonen må han ha fast jobb, og det stilles krav til at jeg som mor er i fulltidsutdannelse eller jobber tilsvarende. Et annet pluss er at man får hele støtten fra Lånekassen i 49 uker som stipend, pluss at all evt forsinkelse i studieløpet slettes. For at du skal få dette stilles det igjen krav til fars aktivitet, han må jobbe mer enn 50%.

Vi har løst dette med at far tar gradert uttak hvor han jobber 60%, og at han har en jobb som gjør at han enkelte dager kan jobbe hjemmefra :)

Denne løsningen gjør at han fortsatt har mye permisjon igjen når dette skoleåret her er over, som kan brukes hvor det trengs.

Det skal jo legges til at det å få barn mens man studerer faktisk er ganske tøft! Du går mange runder med deg selv i forhold til din egen samvittighet, for dårlig samvittighet går du rundt med på en eller annen måte.

Dårlig samvittighet for å ikke har tid til å være med barna hele tiden. Dårlig samvittighet fordi du skulle ha lest mer. Dårlig samvittighet fordi du er sliten. Dårlig samvittighet fordi du ikke får nok tid med kjæresten. Dårlig samvittighet for at du ikke jobber evt. ikke jobber nok. Dårlig samvittighet fordi du har lite penger. Dårlig samvittighet fordi du ikke får tid til alt, og listen går videre. Den er skummelt lang, men du må bare gjøre det beste ut av det. Jeg vet at jeg vil få tiden jeg nå mangler etter hvert, men jeg må fokusere på studiene også.

Jeg har bestemt meg for at barna skal ha min fulle oppmerksomhet en periode ila dagen, så hver dag etter skolen frem til barnas leggetid er forbeholdt dem (så lenge det ikke er eksamensperiode). Og må jeg gjøre noe er jo også pappaen her, så de er aldri alene med noe :) Så om du tenker på å få barn mens du studerer anbefaler jeg deg å virkelig være sikker på at det er det du vil, og være bestemt på at du får det til :)

 

#mamma #mammablogg #barn #studier #studere #student #permisjon #økonomi #penger #hverdag #mammaliv #studentliv #studentmamma #tid #planlegge #nav #lånekassen #blogglisten #bloggmag

Tannlegen... Igjen :/

I desember hadde jeg min årlige tannlegesjekk, og som jeg delte med dere (Les dette HER!) så er ikke tannlegen min beste venn! Vel, hun oppdaget et lite hull mellom to jeksler hvor det er veldig trangt mellom, og det resulterte i at jeg nå, for første gang på fem år, sitter på venterommet igjen :(

En ting skal de ha her da, det er at de har et koselig venterom. Biopeis, store flotte vinduer osv, men lyden av borr fra naborommet ødelegger idyllen. Jeg vet at de er veldig flinke her, så det er ikke lenger slik at jeg virkelig gruer meg til tannlegebesøket lenger. Likevel er det noe som gjør at jeg blir knusktørr i munnen i det øyeblikket jeg går inn døra der.

Det positive oppi alt er at jeg, mens jeg pusset tenner, la merke til at håret mitt har begynt å vokse ut igjen i vikene mine. Ja, du leste riktig, VIKENE :/ *grøss* Mitt tidligere innlegg om dette! Heldigvis bare midlertidig pga røyting etter fødsel, men likevel! Nå har jeg i stedet hårtuster som stikker ut i alle retninger, så jeg ser alltid ut som om jeg ikke børstet håret mitt.

 

#mamma #tannlege #tenner #hår #stress #hull #venterom #røyting #hverdag #tirsdag #gruermeg #helse #tannhelse

Min lille hobby <3

I disse studie- og småbarnstider må jeg ærlig inntømme at det blir dårlig med tid til hobbyene mine. For ja, jeg har sånn egentlig et par hobbyer. Den ene er strikking, og den andre er tegning.

Så lenge jeg kan huske har jeg syntes det har vært moro å tegne, og dette var noe jeg gjorde mye i en periode.

Det er veldig avslappende å strikke eller tegne. Det å rett og slett bare sette seg ned, slappe av, og stenge alt annet ute et lite øyeblikk :)

Nå har jeg ikke tegnet eller strikket noe på lenge! Eneste jeg har tegnet de siste årene har vært etter ønske fra eldste i huset, eller julegaver, så det er vel på tide å starte opp igjen litt snart. I mellomtiden vil jeg gjerne dele noen av tegningene mine med dere :) Håper dere liker dem <3

 

#mammablogg #mamma #hobby #interesse #tegne #tegning #portrett #rekreasjon #egentid #kreativ #minebilder #bilder #blogglisten #bloggmag

Endelig kom vinteren! <3

Jeg elsker snø og vinter! Jeg liker selvfølgelig sommeren godt også, men for meg er det noe helt spesielt med vinteren. Utseendet, stemningen, mørket, ja alt sammen! Jeg storkoser meg <3

Et av de største ønskene mine med vinteren er at det er masse snø i jula. Men i jula som var ble det null snø, ingen ordentlig vinter, og i grunnen veldig stusselig stemning ute :( I dag derimot!

Det laver ned med snø på utsiden av vinduet, og jeg storkoser meg med å se at snømengden på verandaen øker for hver gang jeg titter ut! I skrivende stund er snølaget på rekkverket 15-20 cm, og det snør enda. Det bobler av glede i hele meg <3

Denne gleden og entusiasmen for snø er det få jeg kjenner som deler med meg. Av en eller annen grunn vil de aller fleste ha sommer og varme hele året. Så fort jula er over går samtalermnene brått over på vår og sommer, og det virker nærmest som om tiden ikke går fort nok.

Skulle det da komme noen snøfnugg ute fylles facebook av forbannelser om hvordan i all verden det kan komme snø akkurat nå. Det blir fullstendig kaos på veiene, for hvem kunne vel vite at det skulle komme snø i januar?! Kjenner jeg blir litt oppgitt, for vi bor tross alt i Norge. Landet høyt mot nord hvor det faktisk kan ligge snø fra oktober til mai. Nei, hvem kunne da forestille seg snø i januar?

Jeg er oppvokst på et bitte lite sted ved foten av Dovrefjell. Etter ca 10-15 min i bil var vi midt oppå snaufjellet, og vinter har alltid vært forbundet med familie, moro og utedager fra jeg var liten. Vi var ofte på Fokstua hvor pappa kommer fra, og det var snøhulelaging, skigåing, skirenn, aking, snowboard mm som man boltret seg med om vinteren.

Jeg håper virkelig jeg kan få overført noe av denne gleden til barna mine! I dag er en dag hvor vi egentlig skulle vært mye ute pga all snøen, men siden eldste er syk må vi holde oss inne. I dag hadde vær dagen for å teste snøsparkesykkelen hun fikk til jul. Men, er man syk så er man syk, og heldigvis har hun full forståelse for dette selv. Håper på å kanskje få tatt en liten tur ut i morgen :)

Ønsker dere en riktig hod søndag

 

 

#mammablogg #mamma #mammaliv #snø #vinter #oslo #januar #glede #blogglisten #bloggmag #hverdag #søndag #familie

En rolig hverdag for tiden, men det er jo også litt godt :)

Jeg er inne i en periode nå hvor jeg egentlig ikke vet hva jeg skal blogge om, så det har ikke blitt så mange innlegg i det siste. I tillegg har vi hatt noen virkelig rolige dager hjemme, så har ikke vært så veldig mange hverdagslige ting å skrive om heller. Litt begrenset hvor interessant det er å lese om middagene våre, og at vi har sett på film :p

Så, hva har skjedd her de siste dagene? Vel, uken startet med at eldste var med farmora på hytta på Sjusjøen, samboer tilbake på jobb i Brumunddal, og jeg og minsten hjemme her alene. Jeg var innom på skolen og hilste på noen i den nye klassen, og fikk spurt om noe til foreleser. Da måtte minsten være med, og han sjarmerte noen jenter med det skjeve smilet sitt. Han elsker jo folk, så å ta han med noen steder er ikke noe problem.

Storesøsteren kunne egentlig være på hytta noen dager, men hun savnet lillebror så mye at hun kom hjem igjen allerede på tirsdagen. Det er virkelig tydelig at hun er glad i broren sin, at hun vil være en del i alt som skjer, og hun vil se at han har det bra. Dette er en ting som virkelig gjør meg glad, for før han ble født var jeg veldig skeptisk,og ikke minst usikker på hvordan hun kom til å reagere. Hun har virkelig gått godt inn i rollen som storesøster <3 

Mye av uken har gått med til å lese litt hist og her, få oversikt over hvilke forelesninger jeg MÅ på, BØR på, og ikke trenger. Var faktisk mer en jeg trodde som jeg må få med meg på skolen, så jeg er utrolig glad for at samboer har mulighet til å ta ut permisjon fra jobben. Jeg har jo ikke rett på foreldrepermisjon hos NAV siden jeg er student, får i stedet engangsstønad, så samboer har etter begge fødslene fått 40 uker med foreldrepermisjon. Dette kommer godt med nå som jeg må være med på forelesninger på skolen igjen.

Gleder meg litt til å ta fatt på dette faget for det er faktisk veldig spennende. Det å lære hva som skjer i kroppen når mikrober kommer inn gjennom huden eller inn i tarmsystemet, og hvordan kroppen reagerer og bekjemper mikrobene med betennelser osv. Det er et veldig spennende tema, og moro å se at studiet begynner å gå inn på mer spesifikke emner.

Ellers har jeg vunnet en konkurranse! :D :D Jeg eier ikke vinnerlykke, men deltar ofte på ulike konkurranser med tanken om "Tenk hvis..." :) Denne gangen vant jeg faktisk! Kom over en konkurranse på instagram hvor man kunne vinne ulike matrelaterte produkter til baby fra godtforberedt, og det passer jo perfekt siden minsten er 6 mnd, og driver og tester masse nye smaker og retter. Pakken inneholdt smekke, feeder, snacksboks, og skviseskje. I dag fikk jeg pakken i posten, og måtte jo teste feederen med en gang. Minsten elsket den, og i dag var det eple som ble testet. Han har nå også fått sin første tann, og begynt å spise brødskive. Han vokser opp så alt for fort :(Her avsluttes dagen med at oppkast er kommet i hus til eldste, så er veldig spent på hvordan natten blir :/

Har du noen tips til hva jeg kan blogge om, eller noe du vil vite mer om, tar jeg imot alle tips jeg får med en stor takk :) :D

#mamma #mammablogg #hverdag #baby #babyprodukter #førstemat #smaksprøver #6mnd #julibaby #skole #studier #søskenkjærlighet #tips #bloggtips #lørdag #helg

Throwback Thursday! :D

Har sittet og sortert i gamle bilder i dag, og har funnet så utrolig mye forskjellig :) Synes sånt er moro, og ekstra gøy å se hvordan man forandrer seg fra år til år. Når jeg ser enkelte bilder vet jeg faktisk ikke om jeg skal le eller gråte :p Tenkte jeg kunne dele noen av bildene jeg fant av meg selv fra jeg var liten til nå i dag, en lett blanding med andre ord :)


#mamma #meg #megselv #throwbackthursday #tilbakeblikk #bilder #livet #blanding #moro #minner #mammalivet #mittliv #student #barn #blogglisten #bloggmag

25 filmer å se frem til i 2016! Det kommer til å bli et bra år <3

Ja, jeg vet det. Jeg er en tv-slave! Jeg kan fint sitte klistret foran tvn fra jeg står opp til jeg legger meg, og sånn har jeg vært så lenge jeg kan huske. Eller, jeg hadde en periode i 16-17 års alderen hvor jeg heller ville ut på fest, men det gikk over når jeg passerte 20. Jeg er utrolig glad i å se på filmer og tvserier, og jeg har ikke tellingen på hvor mange ulike serier jeg har sett gjennom, og antallet filmer tørr jeg ikke en gang tenke på! Dette er en av grunnene til at jeg har satt som mål at tv'n skal være mer av i 2016 enn i 2015. Både for min egen del, men også for 3-åringen som også er blitt veldig glad i å se på film.

Jeg skrev et innlegg for noen dager siden med oversikt over mine Topp 10 filmer for 2015 (Dette kan leses HER!), og ble også utfordret av en god venn til å skrive opp de 20 filmene som skal komme nå i 2016. Dette var veldig interessant å lese seg opp på, og jeg kan fortelle at 2016 fort kan bli et veldig bra filmår. Jeg har prøvd å rangere filmene, men det er ikke lett å vite hvilke film man har litt mer lyst til å se enn en annen, eller gleder seg litt mer til. Jeg har i etterkant føyd til et par filmer, så derfor er den nå blitt på 25 filmer, men et par av de er usikkert om kommer i 2016 eller 2017. Jeg prøver å være optimist, så håper de kommer i år :)

25. Now You See Me: Second Act

Dette er en oppfølger som jeg er veldig spent på. Når den første filmen gikk på kino hadde jeg ingen forventninger til den, og hadde heller ikke lest noe særlig om den. Eneste jeg hadde fått med meg var at den handlet om en gjeng illusjonister. Now You See Me var absolutt en veldig bra film, og en jeg ble veldig positivt overrasket over. Jeg er derfor veldig spent på hvordan de klarer å lage en fortsettelse, og om de klarer å holde spenningen oppe. 

24. Zootopia

Filmen handler om en by hvor det kun bor dyr med menneskelignende egenskaper, hvor en rev på rømmen og en helt fersk politikanin må jobbe sammen. Jeg har sett et klipp på nett fra denne filmen, og om det forklarer noe av hva man kan forvente av filmen så gleder jeg meg :D

23. Dirty Grandpa

 Dette er en film som enten kommer til å bli utrolig festlig, eller så kommer det til å bli en flopp. Jeg håper på det første. Det handler om en mann som like før bryllupet sitt må kjøre bestefaren sin, en pervers tidligere general, til Spring Break i Florida. Det jeg tror kommer til å redde denne filmen, og gjøre den verdt å se, er at det er Robert DeNiro som spiller bestefaren :)

22. The Jungle Book

Filmatisering av Disney-klassikeren ved samme navn, hvor en liten foreldreløs gutt blir oppdratt av en flokk ulver, en bjørn og en sort panter. Denne filmen er typen som enten er bra, eller som ikke er verdt å se. Jeg håper på den første, for tror dden kan bli veldig bra om de har laget den på en gjennomført måte.

21. Knigths of the Roundtable: King Arthur

Dette er en spillefilmversjon av den klassiske historien om Sir Lancelot. Denne filmen har jeg en mistanke om at kommer til å bli ganske stor, så håper den kommer nå i år. Når man søker på nett om denne filmen, finner man forskjellig informasjon om når den kommer. Noen steder sier 2016 (som jeg håper på), andre sier 2017. Imdb.com har nå gått ut med utgivelsesdate i februar 2017, så det er kanskje å håpe på for mye?

20. The Free State of Jones

En fattig bonde leder en gruppe rebeller mot hæren mens borgerkrig deler nasjonen i to. Hovedrollen spilles av Matthew McConaughey, en skuespiller jeg synes har utviklet seg veldig de siste årene. Han har begynt å gå over til mer seriøse roller, og mer bort fra de romantiske komediene, en overgang han har klart veldig bra.

19. The big short

En stjernespekket film som lokker med navn som Brad Pitt, Christian Bale, Steve Carell og Ryan Gossling. Handler om 4 innbyggere i en høy-finansiell verden, som forutser at boligboblen sprekker på midten av 2000-tallet, og bestemmer seg for å for seg de store bankene for deres grådighet og mangel på å se fremover.

18. The Revenant

En nybygger ved navn Hugh Glass prøver å overleve etter å ha blitt brytalt skamfert av en bjørn mans han var ute på en pelshandelsekspedisjon i 1820-årene. Tror nok jeg kommer til å få et elsk/hat-forhold til denne filmen. Hovedrollen spilles av Leonardo DiCaprio, noe som jeg tror gjør denne filmen bra. Han er blitt en veldig respektert skuespiller, og leverer rolle etter rolle hvor han spiller utrolig bra.

17. The Hateful Eight

En vinter i Wyomin finner en dusørjeger, og fangen han har tatt, seg ly i en hytte bebodd av en samling av onde karakterer. Filmen er av Quentin Tarantino, så er redd for å bli skuffet. Er et par av filmene hans jeg har langt oppi halsen (The Village, The Dreancathcer), men jeg lar tvilen komme han til gode i dette tilfellet siden Samuel L. Jackson er ene hovedrolleinnhaver..

16. The Secret Life og Pets

Denne filmen gleder jeg meg veldig til! Er veldig spent på hvordan den byggen opp, og hvordan handlingen vil bli. Har sett en trailer på nett av filmen, som tar for seg et lite øyeblikk av filmen. Er usikker på om dette er et klipp laget ved siden av, eller om det er fra den faktiske filmen. Den kommer av samme produsent som Grusomme Meg og Minions, så har høye forhåpninger her :)

15. Allegiant Part 1

En ny film i Divergent-serien. Jeg liker disse filmene godt, og gleder meg derfor til oppfølgeren. Jeg har ikke lest bøkene, og er dermed spent på hvor de har tenkt å dra handlingen.

14. Independence Day: Resurgence

Ja du leser riktig! Det kommer en oppfølger til Independence Day fra 1996. Denne er vel og merke uten Will Smith, men jeg er veldig spent. Jeg gleder meg. 
Handlingen foregår to tiår etter den første Independence Day, og jorden står fremom en ny trussel.

13. Assassin's Creed

Basert på de populære spillene ved sammen navn. Når Callum Lynch utforsker minnene om sin stamfar Aguilar, og får ferdighetene til en Master Assassin, oppdager han at han er etterkommer av det hemmelige Assassins-samfunnet.

12. Kong: Skull Island

Denne filmen skal ta for seg opphavet til King Kong. Denne filmen kan knapt komme fort nok for min del. Jeg likte veldig godt remaken av King Kong som kom i 2005, og gleder meg til en film som skal fortelle historien før dette. Mye tyder vel egentlig på at denne kommer først i 2017, men det er lov å håpe på at den kommer på slutten av året :)

11. Inferno

En ny film om Robert Langdon (tidligere filmer er DaVinci-koden og Engler og Demoner)!
Etter å våkne opp på et sykehus i Firenze uten minne om hva som har skjedd de siste dagene, finner plutselig Robert Langdon seg som målet i en pågående jakt. Med hjelp fra Dr. Sienna Brooks, og sin egen kunnskap om symbologi, vil Langdon prøve å løse den mest intrikate gåten han noensinne har stått over.

10. The Nice Guys

En privatdetektiv undersøker det som virker som selvmordet til en falmende pornostjerne i 1970 Los Angeles, og avdekker en konspirasjon.
Er spent på å se denne filmen hvor hovedrollene innehas av Russel Crowe og Ryan Gossling.

9. Suicide Squad

En hemmelig statlid etat rekrutterer fengslede supervillains til å utføre farlige Black Ops-oppdrag i bytte for frihet. 
I denne filmen vil du møte kjente karakterer som The Joker, Deadshot, Batman mm, bare i en annen setting. Denne filmen har fått meg veldig nysgjerrig.

8. Central Intelligencce

Dette er en av de få komediene på listen min, men den ser jeg også veldig frem til. Den handler om en veloppdratt regnskapsfører som lokkes inn i en verden av internasjonal spionasje, etter at han gjenforenes med en gammel venn via Facebook.

7. Bourne 5

Jason Bourne er tilbake, den ekte Jason Bourne spilt av Matt Damon. Jeg ser frem til at denne filmen kommer ut, for jeg ser for meg at den kommer til å bli en av årets store filmer. Denne filmen er fortsatt under produksjon, og det er ikke lagt ut noe særlig informasjon, hverken om handling eller bilder. Det gjør det hele enda mer spennende for min del :)

 

6. Captain America: Civil War

Det kommer en ny film i serien, men denne gangen fører politisk innblanding i Avengers til en splittelse mellom tidligere allierte Captain America og Iron Man. 
I de senere årene har det kommet mange Marvel-filmer, og det ser ikke ut til at de har tenkt å gi seg med det første.

5. X-Men: Apocalypse

Det kommer nok en X-Men film. Jeg har hele veien vært litt skeptisk til X-Men-filmer uten Wolverine i seg, men jeg har latt meg begeistre hver gang. Regner ikke med at det vil bli annerledes denne gangen.
I denne filmen er det snakk om verdens første mutant oppstår, Apocapypse, og X-Men-gruppen må gå sammen for å bekjempe hans plan om utryddelse.

4. The Legend of Tarzan

Etter å ha bodd i London en stund blir Tarzan kalt tilbake til sitt tidligere hjem i jungelen for å etterforske aktivitetene ved en leir i sammenheng med gruvedrift.

 3. Creed

Rocky Balboa er tilbake, men denne gangen som trener. Den tidligere verdensmesteren i tungvektsklassen fungerer som trener og mentor til Adonis Johnson, sønnen til hans avdøde venn og erkerival Apollo Creed.

2. Deadpool

En tidligere Spesialstyre-operativ som har blitt leiesoldat blir del av et eksperiment. Dette gjør at han blir sittende igjen med helbredende krefter og tar dermed til seg et alterego - Deadpool.
Denne filmen tror jeg kan være et friskt pust plant alle superheltfilmene og oppfølgerene som kommer dette året. 

1. Batman vs. Superman: Dawn of Justice

Med frykt for at Supermanns handlinger blir ukontrollerte tar Batman på seg oppgaven å holde de i sjakk. Imens er verden usikker på hva slags helt de faktisk trenger. Mens Batman og Supermann sloss mot hverandre oppstår en ny trussel, Doomsday, laget av Lex Luthor. Det blir opp til Supermann og Batman å sette til side uenighetene sine sammen med Wonder Woman, for å stoppe Lex Luthor og Doomsday fra å ødelegge Metropolis.
Dette kommer definitivt til å bli årets storfilm, og jeg er nok neppe den eneste som gleder meg til denne :)

Sånn! Det var en liste over filmer som kommer dette året, og det kommer til å bli veldig mye bra. Det er selvfølgelig mange andre filmer som kommer, og jeg har lest om flere av de. Jeg kan f.eks nevne Warcraft, Finding Dory, Kung Fu Panda 3, Fantastiv Beasts and Where to Find Them, Gods og Egypt, Underworld: Next Generation, Star Trek, Star Wars osv. Det er mye å se frem til <3 

 

#tv #film #2016 #filmåret #brafilm #tips #oversikt #anbefaling #kino #mamma #interesse #filmtips #filmanbefaling #kvalitetstid #egentid #kjærestetid #kos #blogglisten #bloggmag #filmweb #kinomagasinet

Er det noe galt med meg? Det skal jo ikke være slik.

Første dagen med hverdag etter juleferie er nå over. I dag startet forelesningene opp igjen på skolen og det nye faget heter Allmenn Sykdomslære. I dette faget lærer vi blant annen hvordan immunsystemet i kroppen fungerer, og hva som skjer i vevet når celler skades. Det er et veldig spennende fag, og jeg gleder meg faktisk til å ta fatt på det nå. Blir godt å komme ordentlig i gang med jobbingen. Likevel er det noe som gnager, og jeg sitter og lurer på om det er noe galt med meg :/

Jeg har hatt alt det obligatoriske tidligere, så i dag var jeg bare en liten tur innom skolen for å spørre foreleser om en sak, og å hilse på noen i den nye klassen :) Jeg er egentlig en veldig sjenert person, noe som alltid har gjort at jeg er ukomfortabel med å møte masse nye mennesker. I dag gruet jeg meg veldig til å dra, nettopp av denne grunnen. Pga graviditeten og permisjon fra skolen har jeg gått ned et klassetrinn, og det er derfor veldig mange nye mennesker å forholde seg til siden en klasse er på 70-80 elever.

Det var nesten så jeg ikke dro av gårde i det hele tatt, for hadde en stor klump i magen og hadde mest lyst til å bare gjemme meg under dyna. Rett og slett stenge ute hverdagen fra å komme. Jeg følte meg kvalm, og hadde ikke matlyst i det hele tatt. Men jeg fikk til slutt tvunget meg ut døren, og kom meg på toget og trikken opp til skolen. Lillegutt måtte være med på lasset i dag, og det hjalp faktisk mer enn man skulle tro. Jeg følte meg ikke alene, og noe som var trygt var meg meg.

Når jeg først kom meg på skolen gikk alt mye bedre, og jeg fikk hilst på flere av de jeg skal gå sammen med. Mange hyggelige mennesker, og det er flere på dette trinnet som har barn fra før! Det er noe jeg er veldig glad for :) I forrige klassen følte jeg meg litt alene siden jeg var eneste av de jeg snakket med som hadde barn, men det var mange hyggelige mennesker og jeg hadde den beste kollokviegruppa jeg noen gang har hatt. Det er veldig surt å miste den, men forhåpentligvis får jeg meg en ny gruppe dette året :)Dette med å grue seg til å møte nye mennesker er noe jeg har slitt med så lenge jeg kan huske. Og det verste av alt, den store skrekken i skolesammenheng, har vært å fremføre ting foran klassen. Det er helt grusomt! Kjenner jeg nærmest får hjertebank, og begynner å kaldsvette i hendene. Jeg sitter rett og slett med en følelse av at alle sitter og dømmer meg, og venter bare på at de skal begynne å le, eller at jeg dummer meg ut. Resultatet er at jeg ofte er veldig stille når vi møter nye mennesker, og ikke sier stort før jeg har noe å tilføye eller noen spør meg spesifikt om noe. I familieselskaper og lignende (selv om jeg kjenner folkene) får jeg samboer til å snakke foran hele gruppen, nettopp fordi jeg klarer ikke å snakke opp foran flere mennesker. Da begynner jeg bare å skjelve i stemmen, dille med ett eller annet (klær, håret mitt m.m), fordi jeg vet ikke hva jeg skal si, eller hvordan jeg skal gjøre det.

Når jeg tenker meg om så må jo nesten jeg være med på å gjøre de vi treffer blir ukomfortable? Jeg bare sitter der og hører på, uten å si noe? Jeg er den kleine personen som sitter der uten å si noe. Dette har gjør at jeg ofte har sagt nei til å dra på fester, ut på byen, og en rekke andre situasjoner som involverer grupper av mennesker. Det er rett og slett enklere og mindre problematisk å være hjemme. Er det dette som er en form for sosial angst? 

Det som jeg synes er veldig rart er at jeg ikke har denne følelsen når jeg er på jobb. Da er det nesten motsatt av en eller annen merkelig grunn, og jeg kan slå av en prat med de som kommer selv om jeg ikke har snakket med de, eller sett de fra før. Så da er det vel bare slik at jeg må komme meg gjennom skolen med alle utfordringene jeg møter der, før jeg virkelig kan slappe av og gjøre noe jeg trives med. På skolen føler jeg nærmest at jeg sitter på nåler, og er som oftest en av de første som løper ut døra når forelesningen er over. I år har jeg et håp om at dette kan endre seg. Det ville i alle fall gjort hverdagen min mye lettere å håndtere.

Turen på skolen i dag gikk veldig bra, og de jeg snakket med var veldig koselige. Det var også utrolig godt og komme hjem igjen etterpå, for da fikk jeg plutselig tid og lyst til å spise noe igjen, så dagens første måltid i dag ble inntatt kl 16.30 :/ Jeg håper dette kommer til bli et bra år, og forhåpentligvis året jeg kan legge alle disse tankene bak meg :)

I morgen skal jeg utfordre meg selv igjen og møte en gjeng fra termingruppen min på facebook, damer jeg aldri har møtt før. Det kommer til å bli spennende, og jeg håper jeg klarer å tvinge meg selv ut i morgen også!#mamma #student #skole #studentmamma #helse #angst #sosial #asosial #problemer #vanskelig #personlig #følelser #tanker #håp #sosialangst #blogglisten #bloggmag #hverdag #mentalt #livetblirbedre #psykisk

Her har vi fortsatt jula i hus selv om hverdagen er tilbake!

Hverdagen er tilbake for min del, og jula er over. Likevel er jeg ikke klar for å rydde bort julepynten riktig enda. Tradisjonen jeg er vant med fra jeg var lita var at juletreet ble pyntet lille julaften, og at det ble pakket ned igjen 20.dag jul. Dette er en gammel tradisjon i landet vårt, men den er i ferd med å dø ut. Nå i dag er det mange som pynter 1.desember, og kaster ut jula allerede 3.juledag. Det virker rett og slett som om det er om å gjøre å få alt ut igjen så fort som mulig, og det blir færre og færre som har julepynten oppe til 13. eller 20. dag jul.

Personlig er jeg veldig glad i juletreet, og vi kjøper alltid edelgran. Denne røsser ikke så mye som vanlig gran, så juletreet vårt ser mer eller mindre like fint ut nå som da vi kjøpte det i midten av desember, av den grunnen alene har jeg ikke lyst å pakke det bort enda. Jeg synes også det er veldig flott med alt lyset, både fra juletreet, stjerner og staker i vinduene. Det skaper en veldig koselig stemning inne i stua nå når det er så mørkt ute. Her blir jula værende til 13.januar tenker jeg :)

Minstemann har nå begynt å forflytte seg rundt på gulvet, og juletreet er dermed blitt veldig interessant. I dag opplevde jeg  for første gang at han ble farlig stille, og da jet tittet opp hadde han krøpet fra lekematta til juletreet, og lå og dro i glitteret. Heldigvis er treet så stort og tungt at han ikke lett vil kunne velte det, så jeg benyttet sjansen til å ta noen bilder :D Det var virkelig en som koste seg, og med all pynten som befinner seg på et juletre har jeg full forståelse for at det er interessant til en liten tass på 6mnd.Dagen i dag er brukt til å få fullføre leseoversikt i faget som starter på veterinærhøgskolen i morgen, nemlig Allmenn sykdomslære. Faget går fra i morgen til 14.april når det er eksamen, og på denne tiden skal jeg lese meg gjennom ca 1300 sider med engelsk tekst, samt jobbe meg gjennom x antall læremål og kollokvieoppgaver. Det kommer til å bli tungt å starte opp, men håper å komme ordentlig i gang, og følge en plan. Om minsten er i godt humør skal jeg prøve meg avgårde en liten tur og hilse på den nye klassen jeg skal starte opp i, og forhåpentligvis få med meg en forelesning. Kommer nok i tiden fremover til å jobbe hardt for å få inn en soverutine til han, hvor han sover fra 12-14. Det hadde passet perfekt, for da er det ofte forelesninger på skolen. Han er jo ikke stor nok til å gå i bhg, og samboer kan ikke ha 100% permisjon heller. Heldig is har jeg hatt det meste av dette faget fra før, så det er mye repetisjon.

Jeg har fått samlet og sortert forelesningsnotatene mine fra i fjor, gått over timeplanen, og sett over og lagt til endringene som er gjort på forelesningene i notatene mine. Jeg har til og med fått startet opp å lese litt, så dette føler jeg er en god start. Siden eldste er på hytta på Sjusjøen sammen med farmora si er det plutselig igjen så mye av kvelden etter at minsten er i seng. Jeg har derfor fått gjort mer i dag enn jeg har fått gjort på en hel dag tidligere dette skoleåret :) Håper jeg klarer å fortsette på denne måten fremover!

#mammablogg #mamma #student #studere #lese #hverdag #søndag #baby #juletre #tradisjon #pynt #januar #skole #veterinærstudent #veterinær

Filmåret 2015, mine favoritter!

Som mamma skal jeg være ærlig å si at det å ha en hobby som krever mye ikke er så veldig lett. Jeg liker å tegne, jeg liker å strikke, jeg liker å spille pcspill, men mest av alt liker jeg å se på film og serier. Når jeg bodde hos pappa på Dombås er det ikke til å legge under en stol at det ikke var stort annet enn sidde tingene å ta seg til, og selvfølgelig å henge på kafe med venner. Det er ikke mye å ta seg til på slike små steder.

Heldigvis hadde jeg en god kompis som også er veldig glad i å se på film, og nå som det er begynnelsen av et nytt år kom vi i dag frem til å lage Topp 10-liste over filmer som vi så i 2015. Det er alltid veldig utfordrende å sette seg ned og lage slike lister, men heldigvis tok det ikke lang tid da jeg først satte meg ned.

Det skal sies at jeg i fjor så mye mer tv-serier enn film, så jeg hadde ikke like mye å velge i som tidligere. Rett og slett fordi det er enklere å sette på en serie som varer 40 min enn en film som ofte vil vare 2 timer +. Etter barn er lagt for kvelden, jobbing, matlaging m.m er ikke filmer noe jeg har klart å holde meg våken gjennom. Samboer har nok derfor fått sett mange gode filmer hvor jeg har sovet godt på sofaen ved siden av :p

Jeg fikk i dag gått gjennom mye av hva jeg har sett fra start til slutt av filmer som ble gitt ut/hadde kinopremiere her til lands i 2015, og tenkte å dele listen min med dere.

1. American Sniper

Dette er en veldig spennende film som tar for seg historien om USAs mest dødelige sniper. Livet hans i krig, og kampen om å komme tilbake til en normal hverdag.

 

2. Southpaw

En utrolig god boksefilm hvor Jake Gyllenhaal gjør en sterk rolle. Jeg har skrevet om denne filmen tidligere, og anbefalt den på det sterkeste :) (Link til innlegg).

 

3. The Martian

Denne filmen var jeg egentlig veldig skeptisk til da vi satte oss ned for å se den. "Hva kunne de fylle 2 timer med når han ble igjen alene på Mars?". Vel, svaret er mye forskjellig! Det er en veldig god og underholdende film, og den er fylt med mye humor. Filmen starter med en storm som river hovedkarakteren bort fra gruppen når de skal dra, han overlever og må klare seg alene på planeten i håp om å bli oppdaget. 

 

4. Bridge of Spies

En veldig spennende film med handling satt til den kalde krigen, og den er basert på sanne hendelser. Har tidligere skrevet om denne filmen, og det kan du lese HER!

 

5. Bølgen

En virkelig bra norsk film som jeg anbefaler alle å se. Dette er basert på noe som kommer til å skje en gang i fremtiden, for kløften eksisterer i fjellet, og frosten om vinteren gjør at den øker for hvert år. Det kommer til å rase, spørsmålet er bare når det kommer til å skje. Har også skrevet om denne filmen tidligere, og det kan leses HER! 

 

6. In the Heart of the Sea

Dette er en av de siste filmene som hadde premiere på kino før året var over. Den er basert på hendelsen som inspirerte til boken om Moby Dick, og det er en fengende og spennende film. Jeg ble revet meg og levde meg inn i historien mens vi var på kino, og når filmen var over lurte jeg egentlig på hvor tiden hadde litt av. Selv om filmen er lang er den ikke fylt av treige og kjedelige øyeblikk, det skjer noe stort sett hele tiden.

 

7. Everest

Handler om en klatreekspedisjon på Mount Everest som treffes av en storm. Filmen er basert på de virkelige hendelsene som skjedde rundt katastrofen i Mount Everest i 1996. Dette er en nervepirrende film hvor i alle fall jeg ble sittende og følge med ordentlig uten å ta blikket av skjermen. 

 

8. Kingsman: The Secret Service

En helt vanlig gutt fra gata blir rekruttert inn i en spionorganisasjon. Her er det en film fylt med action, morsomme "leker" og den er spennende. Selve handlingen er noe du har vært borti flere ganger, men synes denne filmen gir det lille ekstra som gjør at du husker den i etterkant. 

 

9. Jurassic World

Ja, det er en ny Jurassic-film. Det er nok en gang et forsøk på å holde en park åpen for tilskuere som ønsker å se på Dinosaurer. Men noe er nytt! For å holde interessen oppe for besøkende har de begynt å lage egne dinosaurer, og du kommer til å bli godt kjent med en av de. Som dere sikkert skjønner er det nok ikke bare lurt å blande ulike typer dinosaurer for å skape nye, UTEN å tenke på konsekvensene det kan gi. Jeg likte filmen veldig godt, den holder den røde tråden fra de gamle filmene, men likevel har de klart å tenke nytt.

 

10. Fast&Furious 7

Sist, men ikke minst så fortjener denne filmen en plass på listen. Paul Walker døde mens filmen fortsatt var under produksjon, og de har klart å løse dette på en veldig bra måte. Det er selvfølgelig en film i ekte Fast and furious-stil, pene biler, mye action, og ting som egentlig ikke holder mål. Når det er sagt er underholdningsverdien i denne filmserien veldig god, og til å være en 7er er dette slett ingen dårlig film. Det er ikke mange filmserier som klarer å holde koken så lenge, og har hørt at en 8er er annonsert.

 

Andre filmer verdt å nevne:

- Nightcrawler

- Big Hero 6

- Inside Out

- Ant-Man

- Mission Impossible 5: Rouge Nation

 

#mamma #interesse #hobby #film #topp10 #bestefilmer #anbefalinger #tips #bra #spenning #godfilm #filmtips #tv #filmkveld #filmtips #kvalitetstid #rolig #egentid #kino #blogglisten #bloggmag

Nå skal det bli ordentlig moro å lage mat!

For en fantastisk morgen! Det hører virkelig til sjeldenhetene, men i dag våknet ingen av ungene før klokka var 09! Når de våkner såpass sent synes det det blir en ordentlig god start på dagen, for som regel våkner eldste ca kl 08. Nå har samboer vært utrolig snill og stått opp med henne de siste dagene slik at jeg og minsten kunne sove, men i dag er det hans tur :) Skal sies at jeg er litt usikker på om han faktisk sover, eller om han bare ligger og slapper av og spiller/leser. Her om dagen lå jeg å så to episoder med Elementary for jeg stod opp, så skjønner han godt uansett :)

I innlegget mitt fra nyttårsaften nevnte jeg at vi i år hadde kjøpt en felles julegave til oss selv, som ble brukt i tilberedingen av maten vi spiste. Vi er begge veldig glad i kjøtt, både rødt og hvitt, og driver ofte og prøver å få det perfekte kjøttet. Nå skal jeg skryte litt av meg selv, og si at jeg endelig har lært meg teknikken med å lage perfekt biff i stekepanne. Det tok litt tid, men nå sitter det :) 

Men, nå kommer det til å bli andre boller uansett kjøtt. Samboer har gått og hatt veldig lyst på Sous Vide sirkulator, og i romjula tok vi steget og faktisk kjøpte en :) Jeg kan ikke nok om dette enda, men prinsippet er å finne ut kjernetemperatur til typen kjøtt du tilbereder, vakuumpakker kjøttet med ønsket krydder, og legger det i vann som holder perfekt temperatur. Når det har ligget lenge nok tar man det ut, og bruner det raskt i en veldig varm panne, noen sekunder på hver side.Dette gjorde vi på nyttårsaften med både reinsdyrbiff og andebryst, og det ble bare helt sykt godt. Reinsdyrkjøttet krydret jeg med nykvernet salt og pepper, rosmarin, et krydder jeg er blitt veldig glad i som heter Forest Blend (bare må ha dette i skapet), og la oppå hvitløksfedd og en klatt smør siden reinsdyrkjøtt er så magert :) På andebrystet snittet jeg svorsiden i ruter, gnidde inn med salt og pepper, og la på hvitløksfedd før vakuumpakkingen. Så var det bare å vente. Andebrystet skulle ligge i 3 timer i vannbadet, og reinsdyrbiffen ca 1 time. Når kjøttet var ferdig var det bare å surre det raskt i pannen for å få riktig farge på kjøttets utside, og for at svoren på anden skulle bli sprø.

Maten ble servert med ovnsstekte poteter og grønsaker. Potetene kuttet jeg i halve og la i en ildfast form. Krydret med salt, pepper og potetkrydder, og spayet på litt rapsolje. Grønnsakene puttet jeg i en annen ildfast form, og bestod av gulrøtter, kålrot, sukkererter, rødløk og sjampinjong. Begge disse formene stod i ovnen ved 220 grader i ca 40 min. Hele retten ble servert med fløtesaus <3#mamma #mammablogg #barn #mat #middag #tips #rein #and #sousvide #OBHNordica #godt #festmat #familie #kvalitetstid #kosthold #krydder

Gratulerer til minstemann <3

For nøyaktig 6 mnd siden i dag lå jeg på fødeavdelingen på Ullevål med en liten bylt på brystet. Jeg var utrolig sliten, og utrolig glad for at alt var over!

Den 1.juli 2015 meldte lillebror sin ankomst. Klokken 21.17 var fødselen over, og han tok sitt første blikk på verden utenfor magen. Han veide 3714g og var 50,5 cm, helt perfekt!

I dag har vi kommet til 1.januar, og han har blitt 6 mnd. Han er familiens gledespreder og storsjarmør, er alltid blid og er i full gang med å utforske verden. Han elsker å smake på ny mat, følger med på alt som skjer, holder lange gurgletaler, og har begynt å skjønne at han er en egen person. Noe av det mest spennende som finnes om dagen er å utforske egne føtter og ører, og å åle seg rundt på gulvet.

Han er også så heldig at han har en storesøster som er utrolig glad i han. Hun vil dele alt med han, lære han alt hun kan, og det er ingen tvil om at hun kommer til å hjelpe han og stille opp for han når han trenger det.

Jeg føler meg så utrolig heldig som er mamma til disse to. De gir så utrolig mye glede og liv til hverdagen, selv om jeg ærlig skal innrømme at det ikke alltid er en dans på roser å ha en 3-åring i hus :p Uansett utfordringer er en ting sikkert, jeg elsker barna mine, og elsker å være mamma <3

 

#mamma #mammablogg #mammaliv #småbarnsforeldre #småbarnsliv #utvikling #søskenkjærlighet #baby #6mnd #stolt #kjærlighet #fødsel #foreldreogbarn #bloggmag #blogglisten

Årets første dag starter forsiktig :)

Det er fredag, det er en ny dag, en ny helg, og det er et helt nytt år! Et år med blanke ark, med alle muligheter åpne, og som vi ikke riktig vet hva vil bringe. Det er litt vemodig og si farvel til 2015, som alt i alt har vært et veldig bra år, men planen er at 2016 skal bli enda bedre! Vi skal så fort som overhodet mulig ta fatt på den eviglange prosessen med husbygging, for jeg kan love at det er mye arbeid, og MYE og sette seg inn i når man skal stå for alt selv. Vi fikk i november beskjed fra kommunen om at byggesøknaden vår er godkjent, hvilket betyr at vi får lov å bygge drømmehuset vårt! Vi skal derfor starte året med å få undertegnet avtalene banken trenger for at vi kan starte, og vet dere hva? Jeg gleder meg!Gårdagen ble ikke avsluttet helt som vi hadde tenk. 3åringen løp frem og tilbake i hele går og ropte "Se på rakettene! Se da mamma, seeeee!!!!" Planen var derfor at hun skulle få være oppe så lenge hun ville, og så skulle vi gå ut å se på rakettene ved midnatt. Hun holdt ut til kl var 23, da sovnet hun i armkroken min, mens vi lå på sofaen og så på film. Alt ble derfor veldig galt når vi skulle gå ut for å se på rakettene, nettopp fordi hun var fullstendig utslitt. Ble derfor veldig redd av smellene ute, så var på tur inn igjen før ting ordentlig i gang. Så i år ble det ikke noe nyttårsbilde ute ved midnatt. Vel inne igjen ville hun ikke legge seg alene på rommet sitt pga alle smellene, så hun og samboer ble liggende på sofaen i natt, mens jeg og lillebror ble liggende nede på soverommet. Det blir nok derfor heller en liten tur ut i kveld med stjerneskudd i stedet :)Foreløpig har vi hatt en rolig første dag i 2016 :) Samboer ligger på sofaen og leser The Shining, lillebror ligger og leker og åler seg rundt på gulvet, og jeg og 3åringen har sittet et par timer og bygget lego. Hun fikk nemlig den store politistasjonen av bestefar til jul, og det er veldig stas. Lego har blitt det nye store, og hun synes det er veldig gøy å både bygge og leke med den :) Det synes jeg passer veldig bra, for har et mår om mindre tv-titting og skjermbruk i tiden fremover. Rett og slett prøve å få inn litt mer aktiv og kreativ lek i hverdagen. Driver også og lurer på å melde henne på turn eller dans, slik at hun får en aktivitet ila uka som hun kan ta del i, må bare bestemme hva.

Selv har jeg ett mål for dagen i dag, og det er å få oversikt over pensum i faget som starter opp på skolen mandag, og lage leseliste. Jeg har alt det obligatoriske fra før, for det passet jeg godt på under svangerskapskvalmen i fjor, så det åpner timeplanen mye, og jeg kan ta en vurdering på hva jeg MÅ og hva jeg ikke trenger å være med på. Er derfor ekstra viktig å få satt opp en ordentlig leseliste med datoer, antall sider og læremål.

Dagens daffedag gjør at jeg hoppet inn i det første og mest komfortable jeg kunne finne :) Orker ikke tanken på klær som klemmer eller er stramme når jeg bare skal slappe av inne med familien i dag :)

#mammablogg #mamma #mammalivet #nyttår #2016 #januar #planer #meg #outfit #lego #aktivitet #kreativitet #hverdag #barn #3åring #barn #familie #kvalitetstid #husbygging #skole #studier #småbarnsforeldre #foreldreogbarn #blogglisten #bloggmag

EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits