Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

Intrusion of personal space!!

Hadde en nokså merkelig opplevelse på bussen for en tid tilbake. Hva er det med folk som ikke har skjønt "personal space"-konseptet? Jeg vet at jeg verner godt om mitt eget, og liker helst å ha mennesker jeg ikke kjenner på minimum en armlengdes avstand, men at folk hadde så liten sans for konseptet visste jeg ikke. De fleste jeg kjenner har samme syn som meg på dette, men det er tydeligvis er nytt konsept for enkelte. Det er jo en grunn til at vi nordmenn pleier å sette oss på et ledig dobbeltsete fremfor å sette oss ved siden av en helt ukjent!

Men på bussen ble jeg altså utsatt for en som ikke hadde noen begrensninger på dette. Etter noen busstopper reiste jeg med opp og gav setet mitt til en eldre mann som kom på. Jeg gikk da bakover i bussen for å stille meg i området ved bakdøren slik at jeg ikke skulle stå i veien. Den personen som kom etter meg virket som skulle stå _akkurat_ der hvor jeg stod uansett hvor jeg flytta på meg. Selv om det var masse ledig plass han kunne stå på skulle han presse seg opp etter hvor jeg stod. Følte nesten at han prøvde å presse meg av bussen. Endte med at jeg ble stående nede i trappetrinnene, og nærmest klamre meg fast i armen som åpner og lukker bussdøra. Denne personen kunne seriøst ikke være av det mest intelligente slaget!?!? Fra der jeg stod, var det ikke noen andre som stod før du kom i alle fall 6 seterekker frem i bussen, så det var absolutt massevis av plass. Og når jeg ikke trodde ting kunne bli verre, jo hva annet skjedde enn at fyren begynte å nynne og synge (høyt)! Var en utrolig lang busstur...

Jeg skjønner at avstand på en armlengde er vel mye å håpe på når man er på buss, men det får da være måte på!

#grenser #overtramp #ekkelt #irriterende #mennesker #folk #blogglisten #bloggmag

Å få barn som student!

Dette innlegget har jeg startet på i tre dager nå, men alltid noe som skjer som gjør at jeg aldri får det ferdig. Beklager lite aktivitet, men tiden strekker rett og slett ikke til on dagen. Håper å få litt mer struktur på ting når jeg kommer inn i den nye hverdagen.

Det er mye som skjer om dagen. Jeg har nå startet opp igjen på skolen etter permisjon, og det var både rart og godt på en gang. I tillegg planlegger jeg to bursdager, 4-årsdagen til eldste og min egen 30-årsdag!! Shit jeg begynner å bli gammel. Synes ikke det er lenge siden jeg var 18 jeg, så skjønner ikke hvor dagene blir av.

I grunnen føler jeg meg ikke klar for å bli 30 enda. Da er man plutselig blitt ordentlig voksen, og her sitter jeg og er ikke en gang ferdig med utdannelsen min. Har faktisk noen år igjen. Jeg trøster meg selv med at jeg bare har gjort ting i en annen rekkefølge en "normalen".

Det vanlige i dag er jo å først skaffe seg utdannelsen, så jobbe i minimum ett år, for så å få barn. Jeg har nå valgt å få to barn under utdannelsen min, og vil når jeg begynner å jobbe ha et barn som begynner på skolen, og en som er 3 år. Da er jeg klar for å jobbe for å jobbe! Jeg skal jo heller ikke ha flere barn, så en fremtidig jobb vil ikke bli utsatt pga permisjon. Tror det kan være en fordel innenfor yrkesretningen min hvor det er såpass hard kamp om plassene.

Nå skal det sies at jeg aldri kunne fått to barn under utdannelsen om det ikke hadde vært for samboer. Som student har man ikke krav på foreldrepenger om man ikke har jobbet masse ved siden av. Det man får er en engangsutbetalelse fra Nav i stedet. Siden samboer er i full jobb har han kunne tatt ut 40 uker med permisjon begge gangene. Han er da hjemme med baby de dagene jeg må på skolen, og det er en ordning som fungerer veldig bra for vår del.

For at far skal få all denne permisjonen må han ha fast jobb, og det stilles krav til at jeg som mor er i fulltidsutdannelse eller jobber tilsvarende. Et annet pluss er at man får hele støtten fra Lånekassen i 49 uker som stipend, pluss at all evt forsinkelse i studieløpet slettes. For at du skal få dette stilles det igjen krav til fars aktivitet, han må jobbe mer enn 50%.

Vi har løst dette med at far tar gradert uttak hvor han jobber 60%, og at han har en jobb som gjør at han enkelte dager kan jobbe hjemmefra :)

Denne løsningen gjør at han fortsatt har mye permisjon igjen når dette skoleåret her er over, som kan brukes hvor det trengs.

Det skal jo legges til at det å få barn mens man studerer faktisk er ganske tøft! Du går mange runder med deg selv i forhold til din egen samvittighet, for dårlig samvittighet går du rundt med på en eller annen måte.

Dårlig samvittighet for å ikke har tid til å være med barna hele tiden. Dårlig samvittighet fordi du skulle ha lest mer. Dårlig samvittighet fordi du er sliten. Dårlig samvittighet fordi du ikke får nok tid med kjæresten. Dårlig samvittighet for at du ikke jobber evt. ikke jobber nok. Dårlig samvittighet fordi du har lite penger. Dårlig samvittighet fordi du ikke får tid til alt, og listen går videre. Den er skummelt lang, men du må bare gjøre det beste ut av det. Jeg vet at jeg vil få tiden jeg nå mangler etter hvert, men jeg må fokusere på studiene også.

Jeg har bestemt meg for at barna skal ha min fulle oppmerksomhet en periode ila dagen, så hver dag etter skolen frem til barnas leggetid er forbeholdt dem (så lenge det ikke er eksamensperiode). Og må jeg gjøre noe er jo også pappaen her, så de er aldri alene med noe :) Så om du tenker på å få barn mens du studerer anbefaler jeg deg å virkelig være sikker på at det er det du vil, og være bestemt på at du får det til :)

 

#mamma #mammablogg #barn #studier #studere #student #permisjon #økonomi #penger #hverdag #mammaliv #studentliv #studentmamma #tid #planlegge #nav #lånekassen #blogglisten #bloggmag

Tannlegen... Igjen :/

I desember hadde jeg min årlige tannlegesjekk, og som jeg delte med dere (Les dette HER!) så er ikke tannlegen min beste venn! Vel, hun oppdaget et lite hull mellom to jeksler hvor det er veldig trangt mellom, og det resulterte i at jeg nå, for første gang på fem år, sitter på venterommet igjen :(

En ting skal de ha her da, det er at de har et koselig venterom. Biopeis, store flotte vinduer osv, men lyden av borr fra naborommet ødelegger idyllen. Jeg vet at de er veldig flinke her, så det er ikke lenger slik at jeg virkelig gruer meg til tannlegebesøket lenger. Likevel er det noe som gjør at jeg blir knusktørr i munnen i det øyeblikket jeg går inn døra der.

Det positive oppi alt er at jeg, mens jeg pusset tenner, la merke til at håret mitt har begynt å vokse ut igjen i vikene mine. Ja, du leste riktig, VIKENE :/ *grøss* Mitt tidligere innlegg om dette! Heldigvis bare midlertidig pga røyting etter fødsel, men likevel! Nå har jeg i stedet hårtuster som stikker ut i alle retninger, så jeg ser alltid ut som om jeg ikke børstet håret mitt.

 

#mamma #tannlege #tenner #hår #stress #hull #venterom #røyting #hverdag #tirsdag #gruermeg #helse #tannhelse

Endelig kom vinteren! <3

Jeg elsker snø og vinter! Jeg liker selvfølgelig sommeren godt også, men for meg er det noe helt spesielt med vinteren. Utseendet, stemningen, mørket, ja alt sammen! Jeg storkoser meg <3

Et av de største ønskene mine med vinteren er at det er masse snø i jula. Men i jula som var ble det null snø, ingen ordentlig vinter, og i grunnen veldig stusselig stemning ute :( I dag derimot!

Det laver ned med snø på utsiden av vinduet, og jeg storkoser meg med å se at snømengden på verandaen øker for hver gang jeg titter ut! I skrivende stund er snølaget på rekkverket 15-20 cm, og det snør enda. Det bobler av glede i hele meg <3

Denne gleden og entusiasmen for snø er det få jeg kjenner som deler med meg. Av en eller annen grunn vil de aller fleste ha sommer og varme hele året. Så fort jula er over går samtalermnene brått over på vår og sommer, og det virker nærmest som om tiden ikke går fort nok.

Skulle det da komme noen snøfnugg ute fylles facebook av forbannelser om hvordan i all verden det kan komme snø akkurat nå. Det blir fullstendig kaos på veiene, for hvem kunne vel vite at det skulle komme snø i januar?! Kjenner jeg blir litt oppgitt, for vi bor tross alt i Norge. Landet høyt mot nord hvor det faktisk kan ligge snø fra oktober til mai. Nei, hvem kunne da forestille seg snø i januar?

Jeg er oppvokst på et bitte lite sted ved foten av Dovrefjell. Etter ca 10-15 min i bil var vi midt oppå snaufjellet, og vinter har alltid vært forbundet med familie, moro og utedager fra jeg var liten. Vi var ofte på Fokstua hvor pappa kommer fra, og det var snøhulelaging, skigåing, skirenn, aking, snowboard mm som man boltret seg med om vinteren.

Jeg håper virkelig jeg kan få overført noe av denne gleden til barna mine! I dag er en dag hvor vi egentlig skulle vært mye ute pga all snøen, men siden eldste er syk må vi holde oss inne. I dag hadde vær dagen for å teste snøsparkesykkelen hun fikk til jul. Men, er man syk så er man syk, og heldigvis har hun full forståelse for dette selv. Håper på å kanskje få tatt en liten tur ut i morgen :)

Ønsker dere en riktig hod søndag

 

 

#mammablogg #mamma #mammaliv #snø #vinter #oslo #januar #glede #blogglisten #bloggmag #hverdag #søndag #familie

Er det noe galt med meg? Det skal jo ikke være slik.

Første dagen med hverdag etter juleferie er nå over. I dag startet forelesningene opp igjen på skolen og det nye faget heter Allmenn Sykdomslære. I dette faget lærer vi blant annen hvordan immunsystemet i kroppen fungerer, og hva som skjer i vevet når celler skades. Det er et veldig spennende fag, og jeg gleder meg faktisk til å ta fatt på det nå. Blir godt å komme ordentlig i gang med jobbingen. Likevel er det noe som gnager, og jeg sitter og lurer på om det er noe galt med meg :/

Jeg har hatt alt det obligatoriske tidligere, så i dag var jeg bare en liten tur innom skolen for å spørre foreleser om en sak, og å hilse på noen i den nye klassen :) Jeg er egentlig en veldig sjenert person, noe som alltid har gjort at jeg er ukomfortabel med å møte masse nye mennesker. I dag gruet jeg meg veldig til å dra, nettopp av denne grunnen. Pga graviditeten og permisjon fra skolen har jeg gått ned et klassetrinn, og det er derfor veldig mange nye mennesker å forholde seg til siden en klasse er på 70-80 elever.

Det var nesten så jeg ikke dro av gårde i det hele tatt, for hadde en stor klump i magen og hadde mest lyst til å bare gjemme meg under dyna. Rett og slett stenge ute hverdagen fra å komme. Jeg følte meg kvalm, og hadde ikke matlyst i det hele tatt. Men jeg fikk til slutt tvunget meg ut døren, og kom meg på toget og trikken opp til skolen. Lillegutt måtte være med på lasset i dag, og det hjalp faktisk mer enn man skulle tro. Jeg følte meg ikke alene, og noe som var trygt var meg meg.

Når jeg først kom meg på skolen gikk alt mye bedre, og jeg fikk hilst på flere av de jeg skal gå sammen med. Mange hyggelige mennesker, og det er flere på dette trinnet som har barn fra før! Det er noe jeg er veldig glad for :) I forrige klassen følte jeg meg litt alene siden jeg var eneste av de jeg snakket med som hadde barn, men det var mange hyggelige mennesker og jeg hadde den beste kollokviegruppa jeg noen gang har hatt. Det er veldig surt å miste den, men forhåpentligvis får jeg meg en ny gruppe dette året :)Dette med å grue seg til å møte nye mennesker er noe jeg har slitt med så lenge jeg kan huske. Og det verste av alt, den store skrekken i skolesammenheng, har vært å fremføre ting foran klassen. Det er helt grusomt! Kjenner jeg nærmest får hjertebank, og begynner å kaldsvette i hendene. Jeg sitter rett og slett med en følelse av at alle sitter og dømmer meg, og venter bare på at de skal begynne å le, eller at jeg dummer meg ut. Resultatet er at jeg ofte er veldig stille når vi møter nye mennesker, og ikke sier stort før jeg har noe å tilføye eller noen spør meg spesifikt om noe. I familieselskaper og lignende (selv om jeg kjenner folkene) får jeg samboer til å snakke foran hele gruppen, nettopp fordi jeg klarer ikke å snakke opp foran flere mennesker. Da begynner jeg bare å skjelve i stemmen, dille med ett eller annet (klær, håret mitt m.m), fordi jeg vet ikke hva jeg skal si, eller hvordan jeg skal gjøre det.

Når jeg tenker meg om så må jo nesten jeg være med på å gjøre de vi treffer blir ukomfortable? Jeg bare sitter der og hører på, uten å si noe? Jeg er den kleine personen som sitter der uten å si noe. Dette har gjør at jeg ofte har sagt nei til å dra på fester, ut på byen, og en rekke andre situasjoner som involverer grupper av mennesker. Det er rett og slett enklere og mindre problematisk å være hjemme. Er det dette som er en form for sosial angst? 

Det som jeg synes er veldig rart er at jeg ikke har denne følelsen når jeg er på jobb. Da er det nesten motsatt av en eller annen merkelig grunn, og jeg kan slå av en prat med de som kommer selv om jeg ikke har snakket med de, eller sett de fra før. Så da er det vel bare slik at jeg må komme meg gjennom skolen med alle utfordringene jeg møter der, før jeg virkelig kan slappe av og gjøre noe jeg trives med. På skolen føler jeg nærmest at jeg sitter på nåler, og er som oftest en av de første som løper ut døra når forelesningen er over. I år har jeg et håp om at dette kan endre seg. Det ville i alle fall gjort hverdagen min mye lettere å håndtere.

Turen på skolen i dag gikk veldig bra, og de jeg snakket med var veldig koselige. Det var også utrolig godt og komme hjem igjen etterpå, for da fikk jeg plutselig tid og lyst til å spise noe igjen, så dagens første måltid i dag ble inntatt kl 16.30 :/ Jeg håper dette kommer til bli et bra år, og forhåpentligvis året jeg kan legge alle disse tankene bak meg :)

I morgen skal jeg utfordre meg selv igjen og møte en gjeng fra termingruppen min på facebook, damer jeg aldri har møtt før. Det kommer til å bli spennende, og jeg håper jeg klarer å tvinge meg selv ut i morgen også!#mamma #student #skole #studentmamma #helse #angst #sosial #asosial #problemer #vanskelig #personlig #følelser #tanker #håp #sosialangst #blogglisten #bloggmag #hverdag #mentalt #livetblirbedre #psykisk

Her har vi fortsatt jula i hus selv om hverdagen er tilbake!

Hverdagen er tilbake for min del, og jula er over. Likevel er jeg ikke klar for å rydde bort julepynten riktig enda. Tradisjonen jeg er vant med fra jeg var lita var at juletreet ble pyntet lille julaften, og at det ble pakket ned igjen 20.dag jul. Dette er en gammel tradisjon i landet vårt, men den er i ferd med å dø ut. Nå i dag er det mange som pynter 1.desember, og kaster ut jula allerede 3.juledag. Det virker rett og slett som om det er om å gjøre å få alt ut igjen så fort som mulig, og det blir færre og færre som har julepynten oppe til 13. eller 20. dag jul.

Personlig er jeg veldig glad i juletreet, og vi kjøper alltid edelgran. Denne røsser ikke så mye som vanlig gran, så juletreet vårt ser mer eller mindre like fint ut nå som da vi kjøpte det i midten av desember, av den grunnen alene har jeg ikke lyst å pakke det bort enda. Jeg synes også det er veldig flott med alt lyset, både fra juletreet, stjerner og staker i vinduene. Det skaper en veldig koselig stemning inne i stua nå når det er så mørkt ute. Her blir jula værende til 13.januar tenker jeg :)

Minstemann har nå begynt å forflytte seg rundt på gulvet, og juletreet er dermed blitt veldig interessant. I dag opplevde jeg  for første gang at han ble farlig stille, og da jet tittet opp hadde han krøpet fra lekematta til juletreet, og lå og dro i glitteret. Heldigvis er treet så stort og tungt at han ikke lett vil kunne velte det, så jeg benyttet sjansen til å ta noen bilder :D Det var virkelig en som koste seg, og med all pynten som befinner seg på et juletre har jeg full forståelse for at det er interessant til en liten tass på 6mnd.Dagen i dag er brukt til å få fullføre leseoversikt i faget som starter på veterinærhøgskolen i morgen, nemlig Allmenn sykdomslære. Faget går fra i morgen til 14.april når det er eksamen, og på denne tiden skal jeg lese meg gjennom ca 1300 sider med engelsk tekst, samt jobbe meg gjennom x antall læremål og kollokvieoppgaver. Det kommer til å bli tungt å starte opp, men håper å komme ordentlig i gang, og følge en plan. Om minsten er i godt humør skal jeg prøve meg avgårde en liten tur og hilse på den nye klassen jeg skal starte opp i, og forhåpentligvis få med meg en forelesning. Kommer nok i tiden fremover til å jobbe hardt for å få inn en soverutine til han, hvor han sover fra 12-14. Det hadde passet perfekt, for da er det ofte forelesninger på skolen. Han er jo ikke stor nok til å gå i bhg, og samboer kan ikke ha 100% permisjon heller. Heldig is har jeg hatt det meste av dette faget fra før, så det er mye repetisjon.

Jeg har fått samlet og sortert forelesningsnotatene mine fra i fjor, gått over timeplanen, og sett over og lagt til endringene som er gjort på forelesningene i notatene mine. Jeg har til og med fått startet opp å lese litt, så dette føler jeg er en god start. Siden eldste er på hytta på Sjusjøen sammen med farmora si er det plutselig igjen så mye av kvelden etter at minsten er i seng. Jeg har derfor fått gjort mer i dag enn jeg har fått gjort på en hel dag tidligere dette skoleåret :) Håper jeg klarer å fortsette på denne måten fremover!

#mammablogg #mamma #student #studere #lese #hverdag #søndag #baby #juletre #tradisjon #pynt #januar #skole #veterinærstudent #veterinær

Gratulerer til minstemann <3

For nøyaktig 6 mnd siden i dag lå jeg på fødeavdelingen på Ullevål med en liten bylt på brystet. Jeg var utrolig sliten, og utrolig glad for at alt var over!

Den 1.juli 2015 meldte lillebror sin ankomst. Klokken 21.17 var fødselen over, og han tok sitt første blikk på verden utenfor magen. Han veide 3714g og var 50,5 cm, helt perfekt!

I dag har vi kommet til 1.januar, og han har blitt 6 mnd. Han er familiens gledespreder og storsjarmør, er alltid blid og er i full gang med å utforske verden. Han elsker å smake på ny mat, følger med på alt som skjer, holder lange gurgletaler, og har begynt å skjønne at han er en egen person. Noe av det mest spennende som finnes om dagen er å utforske egne føtter og ører, og å åle seg rundt på gulvet.

Han er også så heldig at han har en storesøster som er utrolig glad i han. Hun vil dele alt med han, lære han alt hun kan, og det er ingen tvil om at hun kommer til å hjelpe han og stille opp for han når han trenger det.

Jeg føler meg så utrolig heldig som er mamma til disse to. De gir så utrolig mye glede og liv til hverdagen, selv om jeg ærlig skal innrømme at det ikke alltid er en dans på roser å ha en 3-åring i hus :p Uansett utfordringer er en ting sikkert, jeg elsker barna mine, og elsker å være mamma <3

 

#mamma #mammablogg #mammaliv #småbarnsforeldre #småbarnsliv #utvikling #søskenkjærlighet #baby #6mnd #stolt #kjærlighet #fødsel #foreldreogbarn #bloggmag #blogglisten

God morgen :)

Her startet dagen tidlig i dag. 3åringen våknet kl 07.30, og klarte i prosessen og vekke minsten :/ Men, her er vi like blide. Har satt oss oppe på stua, kun skrudd på adventssjernen i vinduene, og andre julelys inne i rommet. Er skikkelig koselig å sitte her i halvmørket og se på julemorgen på NRKsuper, et veldig hyggelig avbrekk fra å sitte og se på DisneyJunior og NickJr halve dagen :/

Samboer ligger og sover, og skal få lov til det en stund til i dag. Vi har en veldig spennende foran oss i aktivitetskalenderen, så gjør ikke noe med en stille og rolig morgen. Skal møte bestevenninnen til datteren i byen, og leie skøyter i Spikersuppa. Det kommer til å bli veldig gøy, og litt skummelt! Jeg har seriøst ikke hatt skøyter på beina mine siden jeg gikk på barneskolen (så for veeeeldig lenge siden :p)

Starter dagen med en av yndlingssangene mine fra Metallica <3 Håper alle får en super lørdag!

Hva er dine planer for dagen?

 #mammablogg #mamma #blogg #barn #3åring #baby #NRKSuper #Julemorgen #morgenstund #kos #familie ##familieliv #småbarnslivet #helg #lørdag #snartjul #blogglisten #bloggmag #julestemning #musikk #metallica

En rolig, men likevel innholdsrik dag <3

Jeg er skikkelig klar for jula nå, og føler det eneste som mangler er at det snør skikkelig ute! Her i huset er det nå kun samboer som ikke har juleferie. Datteren hadde siste dag i bhg før jul i går, og i dag har vi kost oss hjemme med pepperkakebaking fra aktivitetskalenderen! :) Det var en stor suksess! Hun syntes det var utrolig moro å få lov å kjevle selv, og å stikke ut figurene. Hun har fått seg pepperkakeformer med løvungen og kaninen fra Karsten og Petra, så i år finnes det nesten ikke standard pepperkaker her i huset :) Men, det er jo sånn det skal være, jula er tross alt barnas store høytid <3 Jeg fikk lurt til noen juletrær, kakemenn og hjerter av restedeigen :)

Jeg fikk til og med laget alle delene som trengs for å montere pepperkakehus, så i morgen blir det montering og pynting. Det gleder jeg meg til, for det er ett av høydepunktene for min del. Er ikke oppvokst med å lage pepperkakehus selv, men mormor hadde et pepperkakehus stående i alle år, så det har inspirert meg til å lage det selv. Og så synes jeg det er så stas å knuse, og spise det etter jula er ferdig. Når det kommer til slike ting koser jeg meg minst like mye som 3åringen, om ikke bittelitt mer.

En ting som hører jula til for min del er klementiner. Jeg rett og slett ELSKER sirtusfrukter, så tørr ikke tenke over hvor mye som går med i løpet av julen (og selvfølgelig påsken). 3 åringen har også sansen for klementiner, men det holder stort sett med en halv av gangen. Det er bare synd at det er så mye steiner i enkelte av dem. Visste du forresten at de det er steiner i har det fordi de har stått for nært et sitrontre? Husker jeg syntes det var veldig spesielt da jeg fant det ut :) 

Minsten på 5,5 mnd er nå i fasen hvor han smaker på mye forskjellig mat, så er dermed inne i en veldig spennende periode. Her om dagen fikk han sitte og gnage litt på en kavring (noe som var veldig godt), og i dag fikk han smake på klementin. Må si jeg var veldig spent på reaksjonen han kom til å ha, så satt faktisk klar med kameraet for å dokumentere :) Han synes det er veldig gøy å smake på ting, så med en gang han ser en skje gaper han så høyt han kan. Jeg sjekket at det ikke var steiner i klementinbåten, og lot han få bite på den med gommene. Jeg tror bildene skal få snakke for seg selv, for de er veldig beskrivende <3 Kommer neppe til å få ha klementinen min i fred fremover.

Alt i alt har vi hatt en veldig rolig dag, og sovnet faktisk på sofaen et lite øyeblikk. Da hadde 3åringen plukket frem og tatt bilde av meg og lillebror, noe jeg syntes var veldig koselig. Er veldig stolt over hvor flink en storesøster hun er <3 Hun er alltid det og passer på han, skal vise han til alle, og ber de være forsiktig for som hun sier: "Han er bare en baby, og tåler ikke så mye" :) Hun skal alltid sitte ved siden av han ved bordet, hun er den eneste som virkelig får han til å le, og man ser virkelig hvor glad de to er i hverandre. Det er veldig godt for mammahjertet å se <3

Ellers her jeg nå gått til investering av en selfiestick. Det er litt flaut å innrømme, men når jeg kom over en til 60 kr fant jeg ut at det skadet jo ikke å prøve :) Testet den for første gang i går kveld, og vesla syntes det var så utrolig moro å få lov til å være med å teste. Så får man nå se da om jeg blir flinkere til å ta bilder etter hvert. Nå kommer resten av kvelden til å gå til å lage litt flere julestjerner av papir, og å se på film i sofakroken. Samboer er på kino og ser nye Star Wars-filmen sammen med en kompis i kveld, så kommer til å bli en rolig kveld :) I morgen braker det nemlig løs med siste del av julegavehandelen, for som vanlig er jeg veldig sent ute :/

Hva har du gjort i dag? || Er du ferdig med julegavene for i år?

#mammablogg #mamma #barn #treåring #baby #pepperkaker #pepperkakebaking #pepperkakehus #juleferie #juleforberedelser #snartjul #førjulstid #familie #kvalitetstid #smaksprøve #førstemat #jul #jul2015 #foreldreogbarn #karstenogpetra #selfie #selfiestick #julepynt #julegaver #hjemmelaget #papirstjerner #bloggmag #blogglisten #hverdag #kvalitetstid

Nissefest og kakebaking <3

Det er dagen før eksamen, men likevel må hverdagen gå som normalt. I dag var det Nissefest i barnehagen, en dag 3-åringen hadde ventet lenge på. I dag skulle de nemlig få kle seg ut som nisser, få foreldrene på besøk, spise julegrøt, synge julesanger og få besøk av nissen. Det er veldig forståelig at dette er en spennende og begivenhetsrik dag for barna i barnehagen.

Med en gang hun stod opp i dag var det bare å få på nisseklærne. Hun hadde fått nissekjole, nissestrømper og nisselue for anledningen, og det var bare å finne frem så fort som mulig. Når hun da i tillegg fikk to små fletter, og påtegnet fregner i fjeset var det ikke mulig å få smilet av fjeset hennes. Hun bare strålte av glede og stolthet hele jenta <3 Samboer leverte i bhg, og jeg har gjort et forsøk på å lese. Men når man hoster til man brekker seg, og  hodet verker er det ikke lett å konsentrere seg. Det er så typisk meg og min flaks og skulle bli syk nå som jeg har eksamen :/ Kl.14.30 var det bare å komme seg i bilen for å dra til barnehagen, Der skulle nissefesten starte kl 15, hvor bhg serverte risgrøt og gløgg til alle som kom :) Etter en liten stund skulle alle samle seg på ene avdelingen hvor barna skulle rope på nissen. Når de ropte høyt nok kom han luskende fra ute, og kom inn i bhg. Barna sang "På låven sitter nissen", og etterpå fikk alle sammen en liten pakke fra nissen med appelsin, rosiner og en liten melkesjokolade :) Kjempestas var det!Når vi kom hjem var det tid for å åpne posen i aktivitetskalenderen, og dagens aktivitet var å bake. Vi bakte noe som er utrolig enkelt å lage, nemlig brune pinner. Dette er den beste småkakene jeg vet om nå i jula, og de lager seg nærmest selv. Det eneste du trenger å gjøre er å putte ingrediensene i kjøkkenmaskina, rulle deigen til pølser, og klemme de dels flate på et stekebrett. Pensler med eggehvite og strør på hakkede mandler på midten. Vesla syntes det var utrolig moro å få putte ingrediensene opp i bollen, og så fikk hun lov til å hakke mandler :) Best av alt var at hun syntes kakene var veldig gode når de var ferdige :)

 

Brune pinner

Margarin 200 g
Sukker 200 g
Eggeplomme 1 stk
Lys sirup 1 ss
Kanel 1/2 ts
Vaniljesukker 1 ts
Natron 1 ts
Hvetemel 300 g
Eggehvite 1 stk til pensling
Mandler ca 20-25 stk

Sett frem smøret for å få det i romtemperatur før du setter i gang. Rør så smør og sukker hvitt, og tilsett de andre ingrediensene i bollen. Jeg anbefaler å bruke miksmaster/kjøkkenmaskin, for da går dette veldig fort. Når deigen er ferdig elter du den litt, og ruller den til to pølser. Legger hver av dem på et stekebrett, klemmer de dels flate, og pensler med eggehvite. På midten strør du på hakkede mandler, setter brettet midt i ovnen, og steker ved 180 grader i 12-15 minutter :)

#mammablogg #mamma #barn #3åring #nisse #nissefest #glede #spenning #julesang #baking #advent #aktivitetskalender #aktivitet #brunepinner #oppskrift #julekaker #tips #hjemmelaget #familie #snartjul #juleforberedelser

En dag igjen! :/

Beklager at det er litt stille hos meg om dagen, men med eksamen i morgen har jeg rett og slett ikke tid til å sette meg ned å skrive så mye :(

Nå er heldigvis alt over i morgen! For da braker det løs med eksamen i AnaFys (anatomi og fysiologi). Dette er et veldig stort og omfattende fag, som har 4 lærebøker som hører til. 2 hovedbøker og 2 tilleggsbøker. Her er det ikke snakk om søte små lærebøker på 200-300 sider altså! Nei, to av de er begge på 1000 sider hver!! :/

I tillegg skal man ha kunskap om muskler, muskel- og senefester, nervebaner, mikroskopi av de ulike organene osv. Det er altså VELDIG mye.

Det har begynt å gå opp for meg hvorfor veterinærstudiet blir regnet som ett av landets vanskeligste studier! Du må ha kontroll på veldig mye, og det skal læres på relativt kort tid. Innimellom må jeg nesten si at jeg savner jussen.

Jeg studerte jus ett år før jeg byttet over på veterinær. Der var veldig lite obligatorisk, og du hadde veldig korte skoledager. Det meste av tiden var i grunn selvstudier. Veterinærstudiet er det helt motsatte. Skoledagene er stort sett 5-6 timer med forelesninger HVER dag. Det er obligatoriske kurs, labøvelser, disseksjoner, og masse kollokvier. Så skoledagen er alltid fyllt opp, og du sitter igjen og lurer egentlig på når du skal rekke å lese gjennom alt du skal. I tillegg til lærebøkene får du også masse forelesningsnotater og kompendier for å dekke alt du skal lære.

For å si det sånn, du skal vite at veterinær er det du vil bli før du begir deg ut på studiet. Jeg har nå i tillegg 2 barn son skal passe inn i den daglige kabalen, og jeg VET at ting må endre seg over nyttår. Strengere leserutiner må på plass for å få dette til.

Nei, jeg må tilbake til bøkene for nå. Ha en flott dag alle sammen! :)

 

#mamma #mammablogg #student #studentliv #lese #bøker #eksamen #snartferie #snartjul #desember #eksamenstid #hverdag #stress #mas #skole #veterinær

Og DER kom kulda til Oslo :/

Det er to dager til eksamen, jeg begynner å bli skikkelig forkjøla, og jeg skal til tannlegen! Kan dagen bli verre? Håper virkelig ikke det!

I dag startet dagen ca kl 08 med at 3åringen snakket til oss gjennom babycallen som hun har på rommet. Kuklokka hennes var våken, og hun var ikke så fornøyd med at den var våken "allerede". "Hvorfor har kua stått opp så tidlig mamma? Jeg er sliten!" Klokka det her er snakk om er en KidSleep-klokke, noe som for oss har vært gull verdt. Den har et todelt bilde i front, hvor figuren på ene delen er våken (det er dag), og den andre sover (det er natt). Veldig enkel for barn å forstå. Anbefales på det sterkeste :)

Vi har også valgt å ha babycall inne på rommet hennet selv om hun snart blir 4 år. Vi bruke den nå som en walkie-talkie, så hun kan snakke til oss om hun lurer på noe, og vi kan svare uten å løpe opp og ned trapper om det er noe. Dette har gjort at hun aldri har stått opp fra senga si etter leggetid for annet en å gå på do :)

En positiv ting jeg bare må nevne er at kulda nå har kommet til Oslo! Bare det gjør meg skikkelig glad :) Selv om gradestokken viser -8,5 grader gjør ikke det noe på en dag som dette. Sola skinner fra klar og knallblå himmel, og frosten ligger som et flott hvitt teppe over alt hvor du ser ute. Plutselig kom det sigende litt julestemning likevel. Kanskje det likevel ikke er så ille og skulle til tannlegen på en dag som dette?

 

 

#mamma #blogg #vinter #frost #oslo #desember #barn #søvn #rutiner #julestemning #anbefaling #kidsleep #natur #snartjul #blogglisten #bloggmag

Penkjole!! SÅ fornøyd <3

||Ad-links

Desember er måneden for å pynte seg, og da er ofte kjolen et veldig viktig plagg. Det er i alle fall sånn for meg, og etter å ha brukt samme kjole til jul flere år på rad var det på tide med noe nytt i skapet. For men må innrømme at det er utrolig kjedelig å bruke det samme om og om igjen, selv om jeg har vært veldig fornøyd med den julerøde kjolen min fra Vero Moda.

I dag derimot kom endelig paljettkjolen jeg bestilte fra Nelly.com. Jeg har alltid vært veldig skeptisk til ting med masse paljetter på, og samboer var også veldig skeptisk. "Skal du ha paljettkjole? Det er jo ikke noe fint!" :) Egentlig er jeg helt enig, men så har jeg den siste tiden syntes det har blitt finere og finere. Jeg kunne nok aldri ha gått for en paljettkjole i gull eller sølv, det blir too much for min smak, men har tittet litt på denne mørkeblå kjolen ved flere anledninger. Så når de hadde julekalenderluke med 30% på alle paljettkjoler, og jeg i tillegg hadde 100 NLY poeng, var det ikke lenger noe å lure på! Jeg skulle kjøpe meg kjole :)

Jeg har gått og vært veldig spent på hvordan denne kjolen kom til å bli seende ut på meg. Modellen på bildet er 175 cm høy, og bruker str xs. La oss bare si det sånn, jeg har ikke brukt den str siden jeg gikk på barneskolen, samt at jeg er 180 cm høy. I tillegg er ikke magen akkurat flat lenger etter to fødsler, og cravings fra en annen verden. I dag lå altså pakken fra Nelly i posten, og jeg klarte knapt vente gjennom frokosten for å prøve den på. 3-åringen syntes kjolen var så fin, at hun ville også prøve. Men vi kom frem til at hun hadde jo en kjole i lik farge med paljetter på skjørtet, så da ble det så hun skiftet, og vi fikk tatt noen bilder hvor hun ikke ville smile ordentlig :p (Se bort i fra at jeg ikke har fått børsta håret på bildet) :) Jeg er ganske sikker på at dette kommer til å bli veldig bra når jeg får fikset håret, sminket meg litt og får på smykker i sølv <3

Så, nå kan jula bare begynne for min del! :)

Linker til nettsiden, og kjolen:
www.nelly.com
Direkte til kjolen

Kjolen datteren min har på seg er kjøpt hos Tweens på Norwegian Outlet i Vestby.

Håper alle andre også finner jeg en fin julekjole/nyttårskjole som de blir fornøyd med, og at dere får en strålende fin lørdag <3

 

#mamma #mammablogg #klær #mote #kjole #penkjole #paljettkjole #festfin #nelly #nellyholic #tweens #pakke #shopping #lørdag #desember

Ikke mye julefølelse...

Våkner opp, og blir kjempeglad! Det har faktisk kommet snø i natt, men det er en kortvarig glede. Gradestokken kryper fort over på plussiden, og snøen smelter :/ Det er jo ikke slik det skal være i desember! Plussgrader og regnvær... Må si jeg gleder meg til å flytte lenger nord i landet. Selv om det ikke gir noen garanti, øker det i alle fall sannsynligheten for snø!

Vel, får bare klamre seg til pynten innendørs og lukke øynene for hva som skjer ute. Det er jo kjempekoselig med alt lyset man henger opp på denne tiden. Kjenner det drar frem litt av gleden jeg hadde som barn, men bare litt. Er oppvokst på fjellet, så er vant med mengder snø på vinteren. Nå er vel egentlig det en av de få tingene jeg savner ved det stedet, for det er mye som ikke er positivt ved å bo på et så lite sted.

I dag blir en rolig dag! Skal gjøre litt forberedelser til jul og til innholdet i aktivitetskalenderen. Så på planen står å kjøpe limpistol på Panduro, og å steke opp medisterkaker! Det er jo ikke jul uten medisterkaker <3

#jul #desember #mamma #mammablogg #hobby #panduro #advent #juleforberedelser #mat #interiør

Jeg har fått innkalling i posten!

Det er den tiden på året igjen... Lappen med innkallelse dumper ned i postkassa, og som alltid kjenner jeg at jeg begynner å grue meg med en gang. Dette har jeg gått og ventet på, men prøver alltid og skyve det bort i tankene. Men jeg VET at dette skjer i desember hvert år. Det er jo tross alt en årlig greie. Hva da spør du? Jo, jeg skal til tannlegen!

Jeg er av dem som har gruet meg til å gå til tannlegen. I en alder av 5-6 år fikk jeg skrekken, men mens jeg var liten passet alltid mamma og pappa på at jeg kom meg av gårde. Etter hvert som jeg ble eldre kom innkallingene til meg, og jeg gjemte dem bort. Jeg møtte ikke til timene, og latet som jeg aldri hadde fått noen innkallelse. JA, jeg vet det var utrolig dumt av meg å gjøre det på den måten, men det var det enkleste. Bare tanken på tannlegen fikk meg til å kaldsvette i hendene, og jeg kunne begynne å skjelve. Jeg var redd.

Hele årsaken til at jeg var redd ligger i den tannlegen som var skoletannlege hvor jeg bodde som liten. Dette var en gammel mann som egentlig hadde jobbet kun som teoretiker innen fagfeltet, men som på sine eldre dager fant ut at han skulle starte opp som faktisk tannlege. Hjemkommunen min mente tydelig at det var veldig smart å ansette han, og det ble dermed til denne personen barn i skolen og barnehagen ble sendt for å se på tennene sine. Som liten hadde jeg hvite kalkflekker på tennene mine, noe som er veldig vanlig blant barn. Dette mente da denne tannlegen at var helt forferdelig, man skulle jo ikke ha sånt på tennene, og gikk løs meg borr på flere av jekslene mine. På den tiden fikk man heller ikke hvite plastfyllinger, så tennene mine ble fylt opp med amalgan. Nå i dag det forbudt å bruke dette materialet. I tillegg var han hardhendt, og brukte aldri bedøvelse eller noe. Det var det bare rett på, og som 5-åring er dette med på å skape frykt, dårlige erfaringer og minner rettet til situasjonen. 

Det var mange år jeg ikke ville gå til tannlegen. Jeg gikk dit bare når jeg fikk vondt i en tann, og da gjerne etter å ha knasket ibux/paracet i en ukes tid. Når det ikke funket lenger var tannlegen siste utvei. Så på en måte kan man nok si at jeg hadde tannlegeskrekk. Helt ærlig var jeg sikker på at en del tannleger innerst inne var sadister! (noen er jo kanskje det, men har ikke helt dette synet lenger).

Når visdomstennene mine kom var det tydelig at nå måtte noe gjøres. De kom fint ut, men de var ikke sterke nok, så ene tannen var nærmest porøs. I 2007, i en alder av 21 år, flyttet jeg til Oslo. Jeg måtte komme i gang og fikse opp inne i munnen, og fant meg en fantastisk tannlege på Majorstua! Jeg er så glad jeg fant henne :) Hun tok seg tid til å høre på historien min og erfaringene jeg hadde med tannlege fra tidligere, og gjorde det hun kunne for at jeg skulle få positive erfaringer videre. Anbefaler virkelig både henne og klinikken hennes, som hun driver sammen med sin mann, til alle. Hun er forsiktig, tar seg god tid, forteller alltid hva hun skal gjøre, og lar deg få masse pauser om du trenger det. Klinikken det er snakk om er Tannlegene i Bogstadveien 51, som drives av Kari og Arnfinn Husby.

En ting som alltid slår meg er at mange tannleger er veldig sosiale av seg, og vil veldig gjerne slå av en prat. De spør deg om mye forskjellig, som hvordan du har det, hvordan det går på skolen og MYE mer. Du ligger da i stolen med munnen proppet full av rør som suger spytt og bomullsdotter, SAMTIDIG som tannlegen bruker speil og pirker i tenna dine. Du har absolutt ingen mulighet til å kunne svare ordentlig. Kanskje klarer du å lage en bekreftende eller avkreftende lyd der du ligger, som gjerne bare kommer ut i form av svar som "mm-M" eller "Nnn". Av en eller annen grunn har tannlegene lært seg å forstå dette språket bemerkelsesverdig godt, og det ender opp som en form for samtale uansett :p

En ting jeg vet jeg skal være påpasselig med er å følge med når mine egne barn er til tannlegen. Jeg vil å ingen måte at de skal få dårlige opplevelser  på den måten jeg har (ikke at jeg tror den slags tannleger finnes nå i dag). Men bedre føre var  :)

 

#mamma #helse #tannlege #tannlegeskrekk #frykt #redsel #innkalling #anbefaling #tips #desember #språk #hverdag #personlig

Hva skal man si... Ord kan ikke beskrive det ^^

Har vært litt rolig fra meg de siste par dagene pga mye jobbing. Og så har det jo vært noen morsomme episoder her hjemme i denne tiden! Når du har barn, så kan jeg love det at i det øyeblikket du TROR at nå kan de ikke finne på noe rarere, da finner de på noe som overgår det uten problemer. 

I går kom samboer ganske sent hjem fra jobben, og 3åringen hadde fått beskjed om at hun skulle få prøve å sove på sofaen på stua sammen med han om hun oppførte seg bra. Jenta oppførte seg eksemplarisk hele dagen, og det var ikke noe tull noen gang (noe som er et godt gjort for ei aktiv jente på 3 år). Mens jeg la minsten ble 3åringen med pappaen ut på lommelykt tur i skogen. De gikk for å jakte på spøkelser, skjeletter og troll, og hadde visstnok en veldig fin og spennende tur. Mens de var ute hadde hun måttet tisse en gang, så var nok også litt stas å få tisse ute i skogen i mørket. Det skal her sies at gledene til et lite barn ikke alltid er forståelig for oss voksne, for det er til tider veldig lite som skal til (har tidligere skrevet et innlegg om dette som kan leses HER).

En stund etter de var inne igjen spratt hun opp og måtte på do. "Jeg må bare bæsje jeg, jeg må løpe på do!" Ja, barna er faktisk så informative i ALT de gjør. Etter det er gått litt hører vi fra nede: "Pappaaaaa, jeg rakk ikke på do!"

Hmmm.... Rakk ikke på do? Hva i alle dager hadde hun da drevet med de siste par minuttene?

Samboer gikk ned, og etter litt roper han opp om jeg vær så snill kan komme ned å hjelpe til. Jeg kommer ned trappa, og ser han står på badet og skyller klærne hennes før de skal vaskes, og 3åringen sitter nok en gang på do hvor bæsj er smurt på setet fra hun satte seg opp (skrev om en annen bæsjeepisode HER). Mens hun sitter der prøver vi å spørre litt om hva det var hun hadde drevet med siden hun ikke rakk på do. Hun er i grunnen litt kryptisk og vil ikke gi oss noe ordentlig svar. Går mye i at hun ikke rakk på do, og det kom ut i trusa hennes.

Jeg reagerer litt på at det lukter vel mye ute i gangen, og første tanken som slo meg var om hun var dårlig i magen. Det var hun ikke. Så ser jeg meg lit rundt.....

 

... borte på dørmatta ved utgangdøren ligger en STOR ruke med bæsj!!!!

Vel, jeg løfter med dørmatta og går bort til do. Holder den frem, og spør: "Men du, hvis du gikk rett på do for å bæsje, hvorfor er det da bæsj ved utgangsdøra?" Hun ser på meg med de store blå øynene og forteller i all alvorlighet at hun gikk bort til utgangsdøra, fordi hun skulle åpne døra, sette seg på huk ute og bæsje på gresset. Hun klarte bare ikke å åpne døra, og da rakk hun ikke tilbake på do. Løsningen ble å brette ned strømpebuksa og trusa, og sette seg på huk på dørmatta i stedet. Deretter hadde hun tatt på seg trusa, for å gå på do og gjøre seg ferdig der! 


Hva kan jeg si?! Det sies at man alltid skal holde masken og ikke le av sånt foran barna. Jeg må innrømme at jeg feilet totalt på det området i går. Jeg klarte virkelig ikke å la være og begynne å le. Samboer kom gående og fikk med seg det som skjedde, og han begynte jo selvfølgelig også å humre godt ved siden av meg. Prøvde oppi alt å spørre 3åringen om hvorfor hun skulle ut for å bæsje, vi hadde jo do inne.

Svaret var enkelt og greit. Hun skulle gjøre det ute slik som når hun var på tur.

Det er i alle fall helt tydelig at barna lever i situasjonen her og nå, de får en tanke eller idé, og da må den gjennomføres. Selvfølgelig både til frustrasjon og latter for oss voksne. "En god latter forlenger livet" sies det, jeg tror jeg skal få et langt liv med alle de morsomme hendelsene vi opplever om dagen :p#mammablogg #mammalivet #småbarnsforeldre #småbarn #barn #hverdag #utfordring #bæsj #moro #glede #oppdragelse #3åring #mamma #foreldreogbarn #bloggmag #blogglisten #latter #overraskelse #spenning

Når man skal...

... lese til eksamen er det helt umulig å gjøre det man faktisk skal, nemlig lese!

Av en eller annen finurlig grunn frister det å gjøre alt annet i stedet. Gode eksempler er: Rydde huset, vaske, støvsuge, rydde klesskap og MYE annet. Jeg håper virkelig jeg kommer inn i en god studieteknikk snart, for dette er nærmest håpløst.

Litt har jeg likevel fått lest om i dag, så er noen hakk klokere når det kommer til epidural, spinal, hjernehinner, hjernehinnebetennelse og vannhode. Skulle gjerne gjort mer, men nå skal jeg straks ut døra og dra på jobb. I dag både gleder og gruer jeg meg litt til jobb, men denne følelsen har jeg alltid når det har vært en stund siden jeg jobbet sist. Nå er det tross alt 2 uker siden, men helsigvis kommer man fort inn i det igjen!

#mammablogg #mamma #student #studier #eksamen #baby #permisjon #studentmamma #hverdag #jobb #frustrert

Blåmandag!

Dagen i dag fikk en god start, men likevel er det en dårlig dag! Hvorfor? Fordi jeg er blitt syk :/

I går brukte vi store deler av tiden på å rydde på roterommet vårt, og utpå kvelden begynte jeg å kjenne det. Piggtråd i halsen, bomull i øra og sandpapir i øya. Dette tyder bare på en ting... Forkjølelsen har meldt son anmarsj. Samboer er i dag på jobb i Brumunddal, og med en reisevei på 30ish minutter til bhg resulterer dette i at jeg i tillegg har begge barna hjemme. Har heldigvis lagt noen planer for aktiviteter med 3åringen som gjør dagen litt enklere, men tror likevel det blir en lang dag.

Minsten slo til og sov helt til kl 10.30 i dag, og siden eldste lå og så på film ble det ikke i nærheten av en brå start på dagen. Har et tårn av klær jeg må få ryddet meg gjennom ila dagen, så vet ikke om det blir så mye avslapping, men siden jeg skal på jobb i morgen, holder vi oss i alle fall innendørs :) Synes det er litt kjedelig at en av oss har vært syk hver eneste mandag siste mnd, dette fordi på mandager er det babysvømming, og det er så kjedelig å gå glipp av den uke etter uke. Minsten storkoser seg i vannet, men vi får taet bad i badekaret i stedet. Det viktigste er i grunnen athan blir trygg i vannet (noe han allerede viser at han er).

Jeg har forresten funnet med den første påleggsalaten jeg liker! Har jo sett mamma og pappa i alle år spise italiensk salat på brødskiva, men ddette har jeg aldri fått sansen får. Jeg har nå oppdaget Curry-salaten med kylling, mais og ananas <3 Jeg er hekta! Den er bare sykt god med agurk og paprika på! Om du ikke har testet den anbefaler jeg deg å prøve. Spesielt god er den i varme baguetter!

Noe som hjelper på både humøret og stemningen er at solen titter frem fra skyene i dag, og snøen ligger som et fint lag på bakken. Det er for meg skikkelig god stemning. November uten snø og frost ville vært helt feil. Og jeg kjenner nå at jeg har begynt å glede meg MASSE til å pynte til advent, og alle førjulsforberedelsene som følger med i denne tiden <3 Skal lage et eget innlegg om dette senere, så er bare å følge med :)

Hele gjengen her ønsker dere alle en riktig god mandag!#mammablogg #mamma #mammalivet #helse #syk #forkjølet #barn #baby #småbarnsliv #hverdag #mandag #familie

 

Shop 'till you drop!

For en fantastisk dag det har vært i dag! Dro ut til Norwegian Outlet i Vestby sammen med ei på barselgruppen, og vi har hatt en helt super dag :) Vi dro ut til Vestby ca kl 11.30, og var ikke hjemme i Oslo igjen før klokka var passert 18. Var bare så vidt vi rakk toget vårt hjem, så turen ble avsluttet med en skikkelig løpetur, da med bæreposer og barnevogn.

Fikk kjøpt noe både til meg selv og til barna, og det er mye mulig det blir en tur til i morgen for å handle til barna på butikken søsteren min jobber. Til meg selv fikk jeg kjøpt noen hipstere, et par gensere og en ny ordentlig vinterjakke. 3åringen fikk seg ullundertøy og tøfler, og minsten fikk seg ullue og badebuske til å bruke på babysvømmingen :) En absolutt vellykket shoppingtur, og skulle gjerne vært der et par timer til!

Neste gang jeg skal på sånn shoppingtur tror jeg nok at jeg enten skal dra uten barn, eller at samboer kan være med og passe på minsten. Vil nok tro at alternativ 1 da er det aller greieste. Det tar fort litt ekstra tid på shoppingtur når man må inkludere lunsj til seg selv, ammepauser og noen bleieskift under veis. Men de to små har vært eksemplariske, og har for det meste sovet, eller ligget og fulgt meg på omgivelsene.

Det kjøpet jeg er desidert mest fornøyd med er vinterjakken jeg kjøpte meg. Det er en Kari Traa-jakke, og den var bare utrolig god å ha på. Nå kan vinteren bare komme, for den jakka gleder jeg meg til å begynne å bruke. 3åringen ble veldig fornøyd med både ullundertøyet fra Moods of Norway og tøflene, og takket mange ganger. Er så glad for at hun er så takknemlig for de tingene hun får, det gjør det mye mer ålreit og kjøpe ting til henne :) 
Det har vært en veldig bra dag, selv om pengene et lite øyeblikk fikk vinger og flydde avgårde :p Gleder med til evt runde to i morgen! Håper alle andre også har hatt en bra dag.

Anbefaler også alle om å ta en tur til Norwegian Outlet i Vestby. Masse fine klær, og mange GODE priser <3

#mammablogg #mamma #hverdag #blogg #glede #shopping #mote #outfit #dagensoutfit #klær #karitraa #moodsofnorway #polarnopyret #barn #baby #vestby #outlet #norwegianoutlet #fashion #høst #blogglisten #bloggmag #vinterjakke #ull #godetilbud #tips #tilbud #torsdag #luksus #livet #shoppingtips 

 

Skikkelig stemning ute :)

Jeg var ferdig på jobb kl 21.15 i kveld etter en hektisk dag, Fikk ikke pumpet ordentlig, så var helt fantastisk å komme hjem å få letta på trykket! 

For å komme meg hjem fra jobb så sent bruker jeg nesten 1 time. Først buss, så tog, og så buss igjen. Merker at høsten er her, for nå begynner det å bli guffent ute på kveldstid. Nå er tiden kommet hvor det er mest ålreit å sitte inne under teppet, kose seg med kakao, og lese en god bok <3 Jeg liker høsten, det er en koselig tid!

I kveld var månen her i Oslo veldig klar og fin, og det skapte en veldig fin og spesiell stemning ute når jeg gikk fra bussen til huset vårt. Fikk tatt et par bilder med mobilen, siden det var det eneste jeg hadde med meg.

Når jeg kom hjem hadde samboer fikset minipizza til meg, noe som er utrolig snilt gjort! Gjorde veldig godt med litt mat i kroppen etter å ikke ha sittet stille siden kl 15 i dag :)

#mamma #Oslo #oslove #kveld #mørkt #høst #stemning #måne #pent #foto #bilder #stemningsbilder #hverdag #livet #blogg #glede #blogglisten #bloggmag #egentid

På tur til jobben!

I dag skal jeg på kveldsvakt på klinikken, og kjenner jeg gleder meg til det. Det er så koselig å møte alle dyrene og eierene, og det er alltid et par personer man kunne sittet og snakket med i evigheter. Jeg er så heldig at jeg har fått en jobb jeg stortrives i ved siden av studiet, og vil gjerne jobbe så mye som mulig.

Mange lurer på hvordan jeg klarer å være på jobb når jeg har en baby på 4 mnd hjemme, men det går kjempefint. Jeg vet at han har det kjempebra sammen med pappaen sin. Jeg pumper mens jeg er på jobb, og han får flaske mens jeg er borte. Null stress! Skal jo sies at det er ekstra godt å komme hjem etter noen timer på jobb da :)

Driver også og vurderer en tur til frisøren snart! Er på tide å gjøre noe med håret mitt som for øyeblikket er veldig langt. Kom gjerne med tips og forslag om du har noen! :) Nå et håret mitt blitt såpass langt at jeg nærmest sitter på det, så det er så vanskelig å gjøre noe med det :/#mammablogg #mamma #jobb #klinikk #dyreklinikk #klær #dagensoutfit #outfit #blogglisten #bloggmag #hverdag #hår #frisyrehjelp #tips #frisyre #antrekk

Hvorfor?!!!

Jeg er et skikkelig B-menneske, og misliker å måtte våkne og stå opp tidlig! Dette lar seg ofte dårlig kombinere med det å ha barn. Av en eller annen grunn har eldste begynt å våkne litt vel tidlig for min smak, og det føles som et slag i trynet og våkne av at hun setter i gang å rope. "Mamma? Mammaaaa? MAMMAAAAA!!!!!" Gir seg gjør hun heller ikke, og hun går ikke ut av rommet sitt. Det vet hun nemlig at ikke er greit så tidlig.

Jeg ser på klokken og den viser 06.30! Gjemmer hodet under dyna et lite øyeblikk for å late som om jeg hørte syner, men vet så inderlig godt at jeg må opp og gå inn på rommet hennes. Mens jeg abonnerte på Foreldre&Barn fikk jeg Kidzsleep-klokke i velkomstgave, og denne har fungert het utmerket... til NÅ :/

I dag våknet hun tidlig for å stolt kunne fortelle pappaen sin at hun ikke var varm lenger, noe som jeg skjønner var helt fantastisk for henne etter å ha ligget med feber i hele går. Men jeg måtte fortelle at det fortsatt var natta, og at det er natta til kua på klokka våkner. Hun kunne få fortelle det til pappa når dagen har begynt. Etter litt uenighet la hun seg ned igjen, og var stille frem til kl var 07.30.

I denne prosessen har jo selvfølgelig også minsten funnet ut at han skal våkne for å avlegge et megalass i bleia. Jeg innser at kampen om å få sove lenge i dag er tapt, og tar med meg ungene for å stå opp. Med et snev av misunnelse når jeg ser pappaen deres ligger og sover godt, og ikke har fått med seg hva som skjer.

Det går i alle fall ikke an å være morragretten, for begge ungene er solstråler på morgenen. Noe som hjelper veldig på humøret mitt også  <3 Skal vel egentlig bare være glad for at hun ikke kommer stormende inn på rommet vårt og begynner å hoppe i senga! Håper alle får en kjempefin dag i dag!

#mammablogg #mamma #blogg #tidlig #morgen #Bmenneske #sove #søvnmangel #barn #baby #hverdag #livet #smil #vekkeklokke #earlybird #morrafugl #familie #foreldreogbarn #tirsdag #baby #kidzsleep #bloggmag #blogglisten

En spennende dag!

Nå har jeg akkurat satt meg på toget for å dra inn til Ullevål Universitetssykehus, så kommer med en kjapp oppdatering fra tlf! Jeg har fått time på øyeavdelingen der, og skal inn til utredning for operasjon.

Siden jeg var liten har jeg slitt med synet, og spesielt sjeling på ene øyet. Dette var noe som kom pga bruk av lapp og briller i bhg-alder, og har operert for det en gang tidligere. Det å sjele på denne måten er temmelig slitsomt, og man blir veldig fort sliten i hodet. Det er ikke rent sjeldent at hodepinen melder seg på kvelden, men etter å ha vært sånn siden jeg var 4 år er det blitt en vane. Skal være temmelig sterk hodepine før det er plagsomt. Grunnen til at jeg blir så sliten i hodet er rett og slett fordi jeg ser dobbelt 24/7 :/

Jeg er født med svært nedsatt syn på ene øyet, og foreldrene mine fikk beskjed av enkelte ortoptister at dette var det ikke noe å gjøre noe med. Kunne regne meg som blind på det venstre øyet. Mamma gav seg ikke og kom i kontakt med øyeleger oppå spesialister på Lillehammer. De kunne konstatere at jeg var overlangsynt på det øyet, ikke blind, og det startet opptreningen. Her kom bruk av lapp og briller inn for å tvinge til bruk av det dårlige øyet. I voksen alder har jeg på sykehus fått fortalt at det var dette som nok er grunnen til at jeg begynte å sjele. Øyet ble rett og slett overanstrengt. Heldigvis har syner på det andre øyet hele tiden vært godt, så ting går veldig fint. 

Det er dessverre ikke noe som kan gjøres med selve synet på øyet, men det går heldigvis an å få rettet opp sjelingen. Som den filmentusiasten jeg er, må jeg innrømme at det er litt kjipt og aldri kunne se film i 3D, men uten samsyn og dybdesyn er det litt vanskelig.

Nå håper jeg at de på Ullevål kan hjelpe meg for at dette skal gå over! Det beste jeg kan få høre i dag er at jeg kvalifiserer for en ny operasjon :)

Det jeg kan si er at jeg virkelig håper at dette ikke går over til barna mine!

(Bilder kommer når jeg kommer meg på pcn)

#blogg #ullevål #øyer #syn #helse #livet #hverdag #håp 

EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits