Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

Første steget på den lange veien!

Så, hvordan går man frem når man har funnet ut at man skal bygge drømmehuset? Hva trenger man? Hva må man tenke på? Hvor starter man?

Jeg husker fortsatt den dagen vi ble vist huskatalogen fra Hus1Norge for første gang. Eller, det blir vel feil å kalle det en katalog. Det var en bok med harde permer, gullfargede permer. Det føles nesten som det var i går. Mannen til svigermor var veldig stolt da han viste den frem, og det hadde han all grunn til. Mange flotte hus, og et ordentlig bevis på at firmaet han var med å starte var på riktig vei.

Den kvelden bladde jeg gjennom katalogen flere ganger, og viste Marcus alle de ulike husene som jeg syntes var fine. Det tok absolutt ikke lang tid før vi innså at vi likte det samme huset, og vi begynte allerede da å se for oss hva de ulike rommene skulle brukes til. Det var helt klart drømmehuset vårt!

Nå skal det sies at dette var en god stund før vi hadde tenkt noe på å bygge nytt selv, men det var denne kvelden frøet ble plantet oppe i hodene våre. Jeg skal ikke snakke for Marcus, men det var her drømmen om å bygge hus, og akkurat det bestemte huset begynte å surre hos meg. "Tenk hvis! Det hadde vært noe det!"

Etter vi ble foreldre begynte vi å tenke annerledes når det kom til hvor vi skulle bo. Plutselig var det ikke så attraktivt å bo i Oslo lenger, og vi snakket mer og mer om å flytte til Hamar. Det er hvor Marcus er ifra, og selv har jeg vært mye på Hamar opp gjennom oppveksten.

Jeg var alltid med mormoren min til Hamar i ferier, og har mange gode minner fra der fra min egen barndom. I tillegg har jeg også mye slekt, venner og bekjente oppå der, så jeg visste med sikkerhet at Hamar var et godt valg av bosted - Ikke for stort, heller ikke for lite, men akkurat passe for å bo med barn.

Det tok litt tid før vi begynte å ta opp igjen tankene rundt det å bygge hus, men jevnlig ble nettet brukt for å søke etter tomter. Kanskje ville det dukke opp noe, og en dag våren 2013 gjorde det faktisk det!

Plutselig lå altså den perfekte tomta ute på nett. En fraskilt hage, inne i en blindvei, på nærmere 900m2. Vi fikk med flere for å inspisere tomta, for vi ville være sikre på at det var en tomt som ikke ville by på utfordringer og problemer senere, og vi ønsket å kartlegge om den var verdt prisen.

Etter en del titting og snakking, endte vi opp med å kontakte banken. Spørsmålet nå var jo om vi hadde råd til å kjøpe tomta, hva vi kunne få i lån osv. Heldigvis var banken medgjørlige, og var enige i at det ikke var noen risiko i å kjøpe tomta. Om vi etter hvert fant ut at økonomien ble for stram, ville det i boligmarkedet på Hamar ikke være noe problem og selge tomta videre. Er det en ting det er mangel på oppå der så er det nettopp tomter.

Så var vi da klare for å kjøpe oss tomt. Budsjettet var klart, og med prisantydningen på langt over 1 million satt vi og var redde for at det skulle bli en budrunde, for det ville vi ikke ha råd til.

En dag fant Marcus ut at han hadde felles bekjente av de som eide tomta. Storesøsteren til hun som skulle selge. Dette resulterte i at vi kom i kontakt med paret som skulle selge tomta, og fikk inngått en avtale utenom megler. Det gjorde at vi slapp budrunde, sikret oss tomt, og fremtidige hyggelige naboer. Vi kunne ikke vært mer fornøyde!

Så da satt vi der med tomt! Vi hadde ingen planer om å bygge noe enda, og visste heller ikke om vi noen gang kom til å få muligheten. Vi visste rett og slett ikke om vi hadde råd, og hadde heller ikke noe hast med å komme igang. Ved kjøpet av tomta var det et punkt om at bygging måtte påbegynnes innen 5 år, så planen vår ble rett og slett bare å ha tomta, og betale ned så mye vi kunne av lånet på den. Den ville både øke egenkapitalen vår, og åpnet for mange muligheter en gang i fremtiden.

La oss bare si at fremtiden startet en del før hva vi så for oss :)

Følg med gjerne på Instagram (elisececilie) og Facebook (vetstudentmamma) :)

#drøm #drømmer #kjærlighet #følgdrømmen #glede #familie #familieliv #hus #husbygging #boligdrøm #egethjem #hjem #nytthus #husdrøm #studier #student #nyttliv #bedreliv #hverdag #barn #babydrøm #byggehus #vårthjem #nytthjem #følelser #studentmamma #bloggmag #blogglisten #bolig #nybygg #ide #hus1norge #inspirasjon #glede #planløsning #kontrakt #kjøp #lån #økonomi

Utvalgte bilder hentet fra hus1norge.no og Wikipedia.

En drøm blir til!

I en alder av 21 år bodde jeg hjemme på jenterommet hos faren min. Jeg gikk ikke på skole og jeg jobbet ikke. Jeg levde i grunnen en dag av gangen, levde der og da. Jeg røyka over 20 røyk om dagen, så på film eller spilte pc-spill, hang med venner og festa i helgene, og brydde meg i grunnen ikke så mye om hvordan ting skulle bli i fremtiden.

Den vinteren (2006/2007) hadde jeg fått mer kontakt igjen med ei venninne som hadde bodd borte en stund. Hun hadde kommet tilbake til hjemstedet, og vi snakket mye, og fant på mye. Hun hadde kjæreste, og de skulle flytte sammen i Oslo siden han hadde fått seg jobb der. Hun kunne fortelle meg at han hadde en kompis, og hun var helt sikker på at vi hadde vært en god match. Ja, så god faktisk, at hun planla å få oss til å møtes (uten at vi visste om det i forkant). En lørdag i april ville hun at jeg skulle komme til henne og være med å drikke som en "flytte-vekk-fest" siden hun da skulle flytte. Lite visste jeg om at dette skulle bli helgen som endret på alt!

Den 21.april i 2007 møtte jeg mannen i mitt liv, og lite visse jeg den gangen at dette skulle bli starten på mange nye drømmer. Drømmer jeg ikke turte å tenke på, og som jeg på ingen måte kunne se for meg at kunne bli en realitet. Men her sitter jeg 9,5 år etterpå, i en alder av 30 år, og alle drømmene er gått i oppfyllelse.

Marcus var den rake motsetning til mine tidligere kjærester. For det første var han høyere enn meg, det var jo ett kjempepluss siden jeg selv er 180cm høy. Ellers hadde han høyere utdannelse, hadde jobbet i forsvaret i flere år, hvor han bl.a hadde ansvar for opptak til befalsskolen. Ikke minst var dette en med skikkelig bein i nesa, og som ikke var redd for å fortelle meg når jeg var helt dust.

Etter den dagen gikk ting veldig fort! Jeg var plutselig mer i Oslo sammen med han enn hjemme, og 1.juni 2007 var datoen vi bestemte oss for at vi var et par. Men på mange måter kan man vel si at vi var sammen fra dag 1. Jeg bestemte meg for å snu om på livet, og søkte meg inn på Bjørknes privatskole i Oslo for å komme igang med skolen igjen, og jeg sluttet å røyke. Allerede etter relativt kort tid begynte jeg å få tilbake en gammel drøm fra jeg var lita, jeg ville bli veterinær.

I 2009 fant vi ut at vi ville få oss et sted og bo sammen, kun oss to. Vi, eller spesielt jeg, begynte å titte på leiligheter som kom ut for salg i Oslo. Ila våren kom jeg over et rekkehus på Finn.no, og det endte med at vi dro på visning, og etter litt betenkningstid, og samtaler med banken, bestemte vi oss for å legge inn bud. Budet ble akseptert under takst, og vi gjorde et godt kjøp (bedre skulle det også bli, men det kommer i et eget innlegg senere).

Jeg prøvde meg på litt ulike studier ila årene, men jeg falt alltid tilbake på at veterinær var det jeg virkelig ville. Høsten 2013 hadde jeg min første dag på Veterinærhøgskolen, og den første drømmen min var blitt en realitet. Jeg hadde klart å komme inn på drømmestudiet mitt, og kunne i grunnen ikke vært mer fornøyd. Det skal selvfølgelig sies at dette var og fortsatt er et utrolig tøft studie, så jeg opplever at jeg enkelte dager nesten angrer på at jeg startet der. Heldigvis er dette ikke i nærheten like mange ganger som jeg er stolt av meg selv for å ha klart det jeg har.

I 2012 ble vi foreldre til ei lita jente. Dette var noe som først ble et ønske etter jeg møtte Marcus. Før jeg møtte han hadde jeg ingen ønsker eller planer om å noen gang få barn. Hvorfor skulle jeg det? De ville jo bare ta tid, plass og gjøre slik at jeg ikke kunne gjøre som jeg ville.

Disse tankene ble etter hvert som vi var sammen byttet ut med ønske om å starte vår egen familie. At vi kunne bli foreldre, skape noe sammen, og få vårt eget liv slik vi ønsket det. Og ikke nok med at vi fikk ei jente i 2012, men vi fikk også en gutt i 2015 :)

Etter vi fikk første barnet vårt begynte vi å leke litt med tanken om å bygge hus. Vårt eget hus, akkurat slik vi ønsket. DET hadde vært noe! Vi bladde masse i boligkataloger, og falt fullt og helt for et hus som føres av Hus1Norge. "Tenk om vi kunne bygd det huset en gang! Det måtte vi få til en gang i fremtiden. Det hadde nemlig vært helt perfekt!"

Lite visste jeg om at "en gang i fremtiden" skulle bli før, MYE før. I 2013 kom vi nemlig over en tomt på Hamar, og etter vi hadde vært og sett på den endte vi med å kjøpe den. Det skal sies at tomter på Hamar ikke er lette å oppdrive, og at vi var utrolig heldige som fikk tak i denne.

Hus1Norge er firmaet til min svigermors mann, og han hjalp oss å gå gjennom kalkyler, hvor mye man måtte beregne i utgifter, hvilke håndverkere vi ville trenge osv, og vi fant ut at vi faktisk ville ha mulighet til å bygge drømmehuset vårt!

For ca 6 mnd siden startet byggeprosessen. 18.mai 2016 for å være helt nøyaktig, og nå er vi i siste fase av prosjektet.

Veien hit har i grunnen vært kort, men den føles lang siden det har vært så mye forskjellig å holde styr på. Vi har styrt hele prosjektet selv, dvs skaffet snekker, rørlegger, elektriker, murer osv. Mye å sjonglere, men Marcus har vært utrolig flink. Vi inngikk en avtale hvor han skulle stå for det byggingen, og jeg for det innvendige med hvordan ting skulle se ut. Jeg har ikke turt å ta noen valg uten godkjenning eller hans mening, men nå er mer eller mindre alt i boks.

I løpet av 9,5 år har jeg gått fra å ikke bry meg så mye om fremtiden, til å ha realisert drømmer jeg aldri så for meg at kunne være mulig! Det er mulig, man får det til om man vil, og det er en helt fantastisk følelse! Har tenkt å ta dere gjennom hele prosessen her i tiden fremover :)

Følg meg gjerne på Instagram (elisececilie) og på Facebook (vetstudentmamma).

#drøm #drømmer #kjærlighet #følgdrømmen #glede #familie #familieliv #hus #husbygging #boligdrøm #egethjem #hjem #nytthus #husdrøm #studier #student #nyttliv #bedreliv #hverdag #barn #babydrøm #byggehus #vårthjem #nytthjem #følelser #studentmamma #bloggmag #blogglisten #bolig #nybygg

I morgen skjer det!

Endelig er ventetiden over! I morgen er første dagen i en lenge etterlengtet prosess, første dag på veien mot en ny hverdag, mot et nytt liv, og realiseringen av en drøm. I morgen begynner vi med å bygge drømmehjemmet! <3

Om noen hadde spurt meg når jeg var 20 år om hva jeg kom til å gjøre når jeg var fylt 30, ville jeg aldri sett for meg at jeg hadde funnet meg en utrolig god kjæreste, at vi hadde fått 2 flotte barn, at jeg studerte til å bli veterinær, og ikke minst det at vi skal bygge hus. Et hjem hvor barna våre skal vokse opp, få seg gode venner for livet og få mange gode og glade opplevelser. Alle drømmer realiseres på en gang, og jeg føler meg så utrolig heldig!

Vel, i morgen er faktisk på mange måter første dagen i resten av vårt liv, og vi gleder oss. Arbeidet med å grave på tomta vår starter i morgen, så nå er det ingen vei tilbake :) Plutselig føler jeg at vi har dårlig tid med hva vi må finne ut av. Siden ingen av oss ikke er veldig gode eller interessert i interiør har vi kontaktet interiørarkitekt slik at vi kanskje kan få litt hjelp og innspill. Pastellfarger er for meg skikkelig fy-fy, men vil ha lyse rene flater i huset. Planen er at tepper, puter, duker, lys, planter mm skal være det som gir farger og liv i rommene.

Jeg klarer jo selvfølgelig å se hva jeg synes er pent, og hva jeg ikke liker når det kommer til fargevalg og interiør, men jeg har problemer med å se for meg helheten i huset. Og hva slags fliser skal man ha på badene? Jeg får faktisk litt hetta :/

#blogg #byggeblogg #hus #husbygging #bygge #nytthjem #drøm #hverdag #mindrøm #glede #interiør # nyttliv #nyhverdag #glede #mammaliv #blogglisten #bloggmag #student #familie #barn #nyttliv #nytt

Da er vi (forhåpentligvis) straks i gang :D

Ja, overskriften sier alt! Igangsettelsessøknaden vår til Hamar kommune er godkjent, så nå har vi grønt lys for å starte prosessen med å bygge vårt fremtidige hjem. Jeg er så utrolig glad, men på samme tid synes jeg det hele er nokså skummelt. Føler det ligger masse som en tung bør på skuldrene mine, både forhåpninger, forventninger og redsel. En god blanding kan man si.

De tingene jeg tenker mest på om dagen er hva om vi tar et valg nå ifht valg i huset som vi kommer til å angre på? Hva om vi har glemt noe som gjør at budsjettet sprekker? Hva om vi ikke får solgt huset i Oslo? Hva med studiene mine? Hva med jobb og jobbmuligheter? Det er mange ting jeg hår og tenker og funderer på, men dette er bare sånn jeg alltid har vært. Analyserer og grubler ting nesten ihjel, noe som til tider er slitsomt.

På kommende onsdag skal samboer i møte med graver, støper, elektriker, rørlegger og snekker (etter hva jeg har skjønt), så da finner vi kanskje ut når første spadetak skal tas! Det blir utrolig spennende :) Jeg har ikke oversikt på ting når det kommer til byggeprosessen, det skalket innrømme, men beskjeden jeg har fått fra samboer er at han står for byggeprosessen hvis jeg står for fargevalg, interiør mm. Dette er nok sikkert mange jenters nærmest våte drøm. Tenk å få innrede og fikse et hus på den størrelsen selv. For meg er det som en blanding av et mareritt og forvirring, MEN jeg liker utfordringen.

Grunnen til at jeg har denne følelsen er rett og slett fordi jeg aldri har hatt interesse for sånt. Mens mange jeg kjenner har hatt interesse for mote, sminke og interiør, har mine vært for dyr, data og film. Heldigvis har jeg både familie og gode venner som både har interesse for, OG er flinke med interiør. Jeg kommer nok til å snakke mye med de i tiden fremover :)

#blogg #hus #byggeprosess #interiør #byggestart #følelser #hjem #hverdag #glede #nytthjem #blogglisten #bloggmag #bolig

Jeg har funnet drømmekjøkkenet... På IKEA! <3

Det er mye man må finne ut av når det kommer til husbygging, og hvordan det skal se ut innvendig er en av dem. Beskjeden jeg har fått fra samboer er at han kan stå for alt det praktiske i forhold til avtaler, få tak i håndtverkere osv, men sa skal jeg skal stå for det innvendige som farger, interiør og generelt utseende.

 

Dette er vel kanskje mange jenters store, nesten våte, drøm. Å få lov å bestemme hvordan innsiden av et helt hus skal se ut. I mitt hode derimot oppstår kun kaos! Jeg har virkelig ikke peiling på interiør og farger. Har aldri hatt spesielt interesse for det, men nå må jeg altså få opp øynene for masse nytt og fremmed. Har ingen anelse om hvor jeg skal starte!

 

Når det er sagt, så er det absolutt en spennende utfordring. Jeg skal gjøre mitt beste, og har heldigvis en god venninne jeg kan spørre når jeg er usikker og ikke vet helt. Hun elsker nemlig interiør, og kan vel egentlig si at hun kommer til i bli en del av teamet (om hun vil) :)

 

Men, nå tror jeg at jeg har funnet drømmekjøkkenet. Da oppsettsmessig vel og merke. Vil ha lysere innredning, gjerne som ser litt gammelt ut i utseende, antikt. Vil også ha lysere benkeplate for å jevne ut kontrasten til lyse skap, og vil ha svart oppvaskkum nedfelt i benkeplate . Ellers synes jeg dette er utrolig fint :) (Se bort i fra spisebordet på bildene, for det skal vi ikke ha der) :)

 

#mamma #husbygging #interiør #kjøkken #vilha #utseende #hus #bygge #nytthus #hverdag #glede #IKEA

Vi skal bygge hus!

I går gikk det faktisk litt mer opp for meg at vi skal bygge hus. Jeg har vært litt i bakgrunnen når det har kommet til å ordne avtaler osv, det er det min superflinke samboer som har stått for, men siden han nå er i USA var det jeg som måtte ringe og snakke med graveren i går. Når man da plutselig snakket med en person som skal stå for grunnarbeidet for at vi i det hele tatt skal kunne få satt opp huset, og snakket om vintertillegg i gravepris etc, da gikk det opp for meg at vi skal faktisk bygge hus! Det er mange måter man kan gå frem på når man skal bygge hus, der de fleste velger å kjøpe vi utbygger som står for alt arbeid til huset står ferdig. Vi har valgt å gjøre det på en helt annen måte. Vi kjøper byggesettet til huset fra boligfirma (ikke ferdig byggesett med hele vegger, men pre-cut), og står for alt annet selv. Det vil si at det er vi som må ta kontakt med absolutt alle som må til for å ferdigstille et hus, og jeg kan love det at det er en del. Heldigvis har vi fått utrolig mye hjelp fra mannen til svigermor som driver i bransjen. Er f.eks gjennom hans boligfirma vi er så heldige å få kjøpe byggesettet, og han har guidet oss hele veien med hvem vi trenger å ta kontakt med :)

Vi må ha graver, murer, snekker, elektriker, rørlegger, flislegger, maler, og det er sikkert enda flere som jeg ikke kommer på i farten. Samboer har vært veldig flink, og har fått tak i alle vi trenger, så nå driver vi å sanker inn avtaler og skal levere de til banken. Banken har godkjent byggesøknaden vår, så når de får gått over avtalene og ser hvordan prisen blir er det bare å sette i gang :) Jeg har fått oppdraget med å finne ut hvordan ting skal se ut innvendig, noe som er en utfordring i seg selv :p Jeg har nemlig ikke peiling når det kommer til interiør og farger :o Jeg klarer å se hva jeg liker og hva jeg ikke liker, men tror det blir vanskelig å sette det sammen til en gjennomgående helhet i hele huset. Jeg har kommet så langt at jeg vet at jeg vil ha antikkgrå vegger, og gulvfliser som ser ut som tregulv i gangen, men så stopper det. Om noen vet om gode interiørsider og blogger så skrik ut, for jeg trenger masse inspirasjon :D

Får besøk av en venninne som er god på interiør til helgen, så har planer om å "pick her brain" mens hun er her :) Vi er i alle fall veldig klare for å komme i gang nå, for vi vil bort fra Oslo, og da spesielt for barnas del. 3åringen spør nesten hver dag om det er lenge til det nye huset vårt er ferdig, så tror hun er veldig spent :) 

#mammablogg #blogg #hus #husbygging #interiør #tips #ønskertips #spenning #hverdag #barn #hverdag #tirsdag #bloggmag #blogglisten #drømmehuset

 

En gledens dag!! <3

I dag er en dag der alt har gått vår vei, og det er nok ingenting som skal klare å få meg i dårlig humør <3 Hva har skjedd? Jo, det skal jeg fortelle :))

1) Hadde en helt problemfri morgen med både påkledning, levering i barnehage og å komme meg på jobb. Er ikke alltid frøkna er like glad for å bli dratt opp av senga kl 06.30 :/

2) Jeg har fått innvilget søknaden min hos lånekassen!!! Fikk i utgangspunktet avslag på søknaden pga forsinkelse forrige skoleår. Jeg fant da ut i november at jeg var gravid, fikk ekstrem svangerskapskvalme, og klarte dermed ikke å gå opp til eksamen som planlagt. Fikk sendt inn all dokumentasjon fra både lege og fødsel til lånekassen sammen med en klage, og i dag har jeg fått vedtaksbrev om at de ser bort fra deler av forsinkelsen. Det var en utrolig god følelse på morgenkvisten.

3) Vi er i prosessen med husbygging, og hadde en søknad inne hos kommunen hvor vi skal bygge. Denne har ligget inne siden i juli, og de har brukt lang tid fordi vi har søkt dispensasjon på tomtens utnyttelsesgrad. Fikk i dag tidlig melding fra samboer mens jeg var på vei til jobb at søknaden vår er blitt innvilget <3

Jeg er så sinnsykt glad akkurat nå, at jeg klarer nesten ikke å sitte stille! Kommer til å bli en veldig spennende tid fremover, og gleder meg til alle nye erfaringer og opplevelser dette bringer med seg! Legger til et bilde av huset vi skal bygge <3

Dagen i dag kan ikke bli bedre! Ha en fin dag alle sammen!


http://www.hus1norge.no/våre-hus/visning?gruppe_nr=klassiske&produkt_nr=100029

#mammablogg #mamma #student #hus #husbygging #fredagsfølelse #familie

EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits