Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

Første steget på den lange veien!

Så, hvordan går man frem når man har funnet ut at man skal bygge drømmehuset? Hva trenger man? Hva må man tenke på? Hvor starter man?

Jeg husker fortsatt den dagen vi ble vist huskatalogen fra Hus1Norge for første gang. Eller, det blir vel feil å kalle det en katalog. Det var en bok med harde permer, gullfargede permer. Det føles nesten som det var i går. Mannen til svigermor var veldig stolt da han viste den frem, og det hadde han all grunn til. Mange flotte hus, og et ordentlig bevis på at firmaet han var med å starte var på riktig vei.

Den kvelden bladde jeg gjennom katalogen flere ganger, og viste Marcus alle de ulike husene som jeg syntes var fine. Det tok absolutt ikke lang tid før vi innså at vi likte det samme huset, og vi begynte allerede da å se for oss hva de ulike rommene skulle brukes til. Det var helt klart drømmehuset vårt!

Nå skal det sies at dette var en god stund før vi hadde tenkt noe på å bygge nytt selv, men det var denne kvelden frøet ble plantet oppe i hodene våre. Jeg skal ikke snakke for Marcus, men det var her drømmen om å bygge hus, og akkurat det bestemte huset begynte å surre hos meg. "Tenk hvis! Det hadde vært noe det!"

Etter vi ble foreldre begynte vi å tenke annerledes når det kom til hvor vi skulle bo. Plutselig var det ikke så attraktivt å bo i Oslo lenger, og vi snakket mer og mer om å flytte til Hamar. Det er hvor Marcus er ifra, og selv har jeg vært mye på Hamar opp gjennom oppveksten.

Jeg var alltid med mormoren min til Hamar i ferier, og har mange gode minner fra der fra min egen barndom. I tillegg har jeg også mye slekt, venner og bekjente oppå der, så jeg visste med sikkerhet at Hamar var et godt valg av bosted - Ikke for stort, heller ikke for lite, men akkurat passe for å bo med barn.

Det tok litt tid før vi begynte å ta opp igjen tankene rundt det å bygge hus, men jevnlig ble nettet brukt for å søke etter tomter. Kanskje ville det dukke opp noe, og en dag våren 2013 gjorde det faktisk det!

Plutselig lå altså den perfekte tomta ute på nett. En fraskilt hage, inne i en blindvei, på nærmere 900m2. Vi fikk med flere for å inspisere tomta, for vi ville være sikre på at det var en tomt som ikke ville by på utfordringer og problemer senere, og vi ønsket å kartlegge om den var verdt prisen.

Etter en del titting og snakking, endte vi opp med å kontakte banken. Spørsmålet nå var jo om vi hadde råd til å kjøpe tomta, hva vi kunne få i lån osv. Heldigvis var banken medgjørlige, og var enige i at det ikke var noen risiko i å kjøpe tomta. Om vi etter hvert fant ut at økonomien ble for stram, ville det i boligmarkedet på Hamar ikke være noe problem og selge tomta videre. Er det en ting det er mangel på oppå der så er det nettopp tomter.

Så var vi da klare for å kjøpe oss tomt. Budsjettet var klart, og med prisantydningen på langt over 1 million satt vi og var redde for at det skulle bli en budrunde, for det ville vi ikke ha råd til.

En dag fant Marcus ut at han hadde felles bekjente av de som eide tomta. Storesøsteren til hun som skulle selge. Dette resulterte i at vi kom i kontakt med paret som skulle selge tomta, og fikk inngått en avtale utenom megler. Det gjorde at vi slapp budrunde, sikret oss tomt, og fremtidige hyggelige naboer. Vi kunne ikke vært mer fornøyde!

Så da satt vi der med tomt! Vi hadde ingen planer om å bygge noe enda, og visste heller ikke om vi noen gang kom til å få muligheten. Vi visste rett og slett ikke om vi hadde råd, og hadde heller ikke noe hast med å komme igang. Ved kjøpet av tomta var det et punkt om at bygging måtte påbegynnes innen 5 år, så planen vår ble rett og slett bare å ha tomta, og betale ned så mye vi kunne av lånet på den. Den ville både øke egenkapitalen vår, og åpnet for mange muligheter en gang i fremtiden.

La oss bare si at fremtiden startet en del før hva vi så for oss :)

Følg med gjerne på Instagram (elisececilie) og Facebook (vetstudentmamma) :)

#drøm #drømmer #kjærlighet #følgdrømmen #glede #familie #familieliv #hus #husbygging #boligdrøm #egethjem #hjem #nytthus #husdrøm #studier #student #nyttliv #bedreliv #hverdag #barn #babydrøm #byggehus #vårthjem #nytthjem #følelser #studentmamma #bloggmag #blogglisten #bolig #nybygg #ide #hus1norge #inspirasjon #glede #planløsning #kontrakt #kjøp #lån #økonomi

Utvalgte bilder hentet fra hus1norge.no og Wikipedia.

    . . .

Victoria Larsen

20.11.2016 kl. 22:20
Utrolig flott!!

EliseCecilie

20.11.2016 kl. 23:37
Victoria Larsen: Tusen takk <3
EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits