Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

En drøm blir til!

I en alder av 21 år bodde jeg hjemme på jenterommet hos faren min. Jeg gikk ikke på skole og jeg jobbet ikke. Jeg levde i grunnen en dag av gangen, levde der og da. Jeg røyka over 20 røyk om dagen, så på film eller spilte pc-spill, hang med venner og festa i helgene, og brydde meg i grunnen ikke så mye om hvordan ting skulle bli i fremtiden.

Den vinteren (2006/2007) hadde jeg fått mer kontakt igjen med ei venninne som hadde bodd borte en stund. Hun hadde kommet tilbake til hjemstedet, og vi snakket mye, og fant på mye. Hun hadde kjæreste, og de skulle flytte sammen i Oslo siden han hadde fått seg jobb der. Hun kunne fortelle meg at han hadde en kompis, og hun var helt sikker på at vi hadde vært en god match. Ja, så god faktisk, at hun planla å få oss til å møtes (uten at vi visste om det i forkant). En lørdag i april ville hun at jeg skulle komme til henne og være med å drikke som en "flytte-vekk-fest" siden hun da skulle flytte. Lite visste jeg om at dette skulle bli helgen som endret på alt!

Den 21.april i 2007 møtte jeg mannen i mitt liv, og lite visse jeg den gangen at dette skulle bli starten på mange nye drømmer. Drømmer jeg ikke turte å tenke på, og som jeg på ingen måte kunne se for meg at kunne bli en realitet. Men her sitter jeg 9,5 år etterpå, i en alder av 30 år, og alle drømmene er gått i oppfyllelse.

Marcus var den rake motsetning til mine tidligere kjærester. For det første var han høyere enn meg, det var jo ett kjempepluss siden jeg selv er 180cm høy. Ellers hadde han høyere utdannelse, hadde jobbet i forsvaret i flere år, hvor han bl.a hadde ansvar for opptak til befalsskolen. Ikke minst var dette en med skikkelig bein i nesa, og som ikke var redd for å fortelle meg når jeg var helt dust.

Etter den dagen gikk ting veldig fort! Jeg var plutselig mer i Oslo sammen med han enn hjemme, og 1.juni 2007 var datoen vi bestemte oss for at vi var et par. Men på mange måter kan man vel si at vi var sammen fra dag 1. Jeg bestemte meg for å snu om på livet, og søkte meg inn på Bjørknes privatskole i Oslo for å komme igang med skolen igjen, og jeg sluttet å røyke. Allerede etter relativt kort tid begynte jeg å få tilbake en gammel drøm fra jeg var lita, jeg ville bli veterinær.

I 2009 fant vi ut at vi ville få oss et sted og bo sammen, kun oss to. Vi, eller spesielt jeg, begynte å titte på leiligheter som kom ut for salg i Oslo. Ila våren kom jeg over et rekkehus på Finn.no, og det endte med at vi dro på visning, og etter litt betenkningstid, og samtaler med banken, bestemte vi oss for å legge inn bud. Budet ble akseptert under takst, og vi gjorde et godt kjøp (bedre skulle det også bli, men det kommer i et eget innlegg senere).

Jeg prøvde meg på litt ulike studier ila årene, men jeg falt alltid tilbake på at veterinær var det jeg virkelig ville. Høsten 2013 hadde jeg min første dag på Veterinærhøgskolen, og den første drømmen min var blitt en realitet. Jeg hadde klart å komme inn på drømmestudiet mitt, og kunne i grunnen ikke vært mer fornøyd. Det skal selvfølgelig sies at dette var og fortsatt er et utrolig tøft studie, så jeg opplever at jeg enkelte dager nesten angrer på at jeg startet der. Heldigvis er dette ikke i nærheten like mange ganger som jeg er stolt av meg selv for å ha klart det jeg har.

I 2012 ble vi foreldre til ei lita jente. Dette var noe som først ble et ønske etter jeg møtte Marcus. Før jeg møtte han hadde jeg ingen ønsker eller planer om å noen gang få barn. Hvorfor skulle jeg det? De ville jo bare ta tid, plass og gjøre slik at jeg ikke kunne gjøre som jeg ville.

Disse tankene ble etter hvert som vi var sammen byttet ut med ønske om å starte vår egen familie. At vi kunne bli foreldre, skape noe sammen, og få vårt eget liv slik vi ønsket det. Og ikke nok med at vi fikk ei jente i 2012, men vi fikk også en gutt i 2015 :)

Etter vi fikk første barnet vårt begynte vi å leke litt med tanken om å bygge hus. Vårt eget hus, akkurat slik vi ønsket. DET hadde vært noe! Vi bladde masse i boligkataloger, og falt fullt og helt for et hus som føres av Hus1Norge. "Tenk om vi kunne bygd det huset en gang! Det måtte vi få til en gang i fremtiden. Det hadde nemlig vært helt perfekt!"

Lite visste jeg om at "en gang i fremtiden" skulle bli før, MYE før. I 2013 kom vi nemlig over en tomt på Hamar, og etter vi hadde vært og sett på den endte vi med å kjøpe den. Det skal sies at tomter på Hamar ikke er lette å oppdrive, og at vi var utrolig heldige som fikk tak i denne.

Hus1Norge er firmaet til min svigermors mann, og han hjalp oss å gå gjennom kalkyler, hvor mye man måtte beregne i utgifter, hvilke håndverkere vi ville trenge osv, og vi fant ut at vi faktisk ville ha mulighet til å bygge drømmehuset vårt!

For ca 6 mnd siden startet byggeprosessen. 18.mai 2016 for å være helt nøyaktig, og nå er vi i siste fase av prosjektet.

Veien hit har i grunnen vært kort, men den føles lang siden det har vært så mye forskjellig å holde styr på. Vi har styrt hele prosjektet selv, dvs skaffet snekker, rørlegger, elektriker, murer osv. Mye å sjonglere, men Marcus har vært utrolig flink. Vi inngikk en avtale hvor han skulle stå for det byggingen, og jeg for det innvendige med hvordan ting skulle se ut. Jeg har ikke turt å ta noen valg uten godkjenning eller hans mening, men nå er mer eller mindre alt i boks.

I løpet av 9,5 år har jeg gått fra å ikke bry meg så mye om fremtiden, til å ha realisert drømmer jeg aldri så for meg at kunne være mulig! Det er mulig, man får det til om man vil, og det er en helt fantastisk følelse! Har tenkt å ta dere gjennom hele prosessen her i tiden fremover :)

Følg meg gjerne på Instagram (elisececilie) og på Facebook (vetstudentmamma).

#drøm #drømmer #kjærlighet #følgdrømmen #glede #familie #familieliv #hus #husbygging #boligdrøm #egethjem #hjem #nytthus #husdrøm #studier #student #nyttliv #bedreliv #hverdag #barn #babydrøm #byggehus #vårthjem #nytthjem #følelser #studentmamma #bloggmag #blogglisten #bolig #nybygg

    . . .
EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits