Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

Legg ting på plass! Så vanskelig kan det vel ikke være?

Vi har alle på et eller annet tidspunkt opplevd at vaskemaskinen spiser sokker. Av en eller annen grunn kan du putte inn 12 sokker, og det er bare 11 som kommer ut igjen. Forklar det den som vil, for jeg har gitt opp å gruble på det. Men, det er ikke dette sokkespisende vesenet jeg vil ta opp.

Etter eldste begynte i barnehagen i 2013 er det mye klær som på mystisk vis har forsvunnet. Det er mange dager jeg har kommet i bhg for å hente, og det er bare mulig og oppdrive én vott, én sokk eller det mangler en genser. Det har blitt borte flere tynne gensere med motiver fra kjente filmer, ulltøy og bukser. Hvor det er blitt av kan man jo bare undres over.

 

Det jeg egentlig lurer på er hvem som er ansvarlige for klærne som man må ha som skift i barnehagen? Hvor mye skal vi som foreldre godta og måtte erstatte? Skulle ønske jeg hadde skrevet ned alle tingene så jeg kunne gått i bhg og sagt klart ifra om at dette ikke er greit. I løpet av alle årene i barnehagen vil dette fort kunne bli en veldig dyr affære, spesielt for lommeboken til en student.

Vi fikk på et tidspunkt erstattet tap av en matboks som de ansatte hadde mistet på tur utenfor barnehagen. Da tok de på seg fullt ansvar for at gjenstanden var blitt borte, men når de glemte igjen klærne til datteren i svømmehallen var det aldri et tema. Jeg måtte selv ta kontakt med svømmehallen, og møte opp for å gå gjennom alle de gjenglemte tingene som var der. Der hadde også ulltightsen hennes blitt tatt av noen andre, for eneste som var å finne var joggebuksa hennes.

Vi har flere ganger opplevd at datteren har kommet hjem og har lånt noe fra noen andre på avdelingen fordi hun har blitt våt mens de var ute, og har kanskje klart å søle seg ut en gang til inne. Det har aldri falt meg inn som forelder og ikke levere disse klærne tilbake i bhg nyvasket neste dag!

Nå er heldigvis ikke dette et kjempeproblem i barnehagen, og enkelte av de ansatte har blitt veldig flinke til å følge med og passe på. Likevel er det veldig surt når dette skjer. Når man leverer barna i bhg har man forventninger om at alle barna får ha tingene sine i fred, at de andre foreldrene er ærlige mennesker, og at de ansatte følger med.

 

Det første året i bhg var definitivt det verste når det kom til dette, og siste gangen det ble borte noe var før vi byttet avdeling. Likevel er dette noe jeg går og irriterer meg over. Det var genseren som hun var mest glad i som ble borte, så hun var temmelig lei seg når hun innså hva som hadde skjedd.

Jeg har full forståelse for at ting kan være hektisk i bhg slik at klær kan bli lagt i feil hylle, men jeg forventer da også at når foreldrene ser at det ligger noe på sitt barns plass som ikke er deres, ja da legger de det der de hører hjemme.

Før du spør, ja, vi er flinke til å sette navnelapper på klærne vi sender med i bhg.

Det som gjør at jeg tror ting har blitt mye bedre er rett og slett at vi nå kan snakke med datteren, og fortelle hvor hun skal legge klærne sine om hun skal ta av noe. I tillegg har hun veldig god hukommelse. Er det noe vi ikke finner så er det stort sett bare å spørre henne :) 

Så om du har barn i bhg, vær så snill å legg klær som ikke tilhører dere tilbake på plass. Tenk om det var dine egne ting som plutselig ble borte :/ 

#mammablogg #mamma #mammaliv #småbarnsliv #barnehage #klær #stjele #ansvar #hverdag #blogglisten #bloggmag #barn

    . . .
EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits