Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

Retro og nostalgi på høyt plan!

Tidene forandrer seg, og alle voksne har egne barndomsfavoritter som de tenker tilbake på med et smil. Mange av de tingene er ikke lenger i produksjon, og for veldig mange eksisterer disse tingene kun som fjerne minner.

For meg er den store tingen fra barndommen Super Nintendoen. Jeg husker fortsatt når pappa kom hjem med denne når jeg var 6 år, og jeg ikke hadde noen anelse om hva dette var. Spillet var selvfølgelig Super Mario World, og jeg har i dag ikke tall på hvor mange timer jeg har på denne spillkonsollen. For ett spill ble fort til ti, og jeg fikk meg mine store favoritter! Høyest på lista kom Zelda, og dette er et spill jeg fint kan sette med ned med i timesvis den dag i dag :) Noe jeg synes er nokså moro er at foreldrene mine satte seg ned for å spille etter jeg var i seng, og i mange år var mamma den eneste som klarte å spille gjennom hele Zelda.

Nå i en alder av snart 30 år har jeg fortsatt mye glede av Super Nintendoen min, og jeg har ikke bare én, men to spillkonsoller. Den ene er hjemme hos pappa, og den andre er her hjemme i Oslo. Jeg har to eksemplarer av de populære spillene, og om jeg ville kunne jeg solgt ene settet og tjent en god slant penger.

Det er nemlig blitt veldig populært med de gamle spillkonsollene, og dette gjør at folk er villig til å betale for å få igjen disse populære konsollene de voks opp med. Det er fortsatt mulig å få tak i enkelte spill og orginalutstyr, men alt vil jo da være brukt. Produktene er jo ikke lenger i produksjon. Har selv benyttet meg av disse butikkene for å få tak i noe, eller for å få tips og råd om noe ikke skulle fungere slik de skal.

Nå blir datteren min straks 4 år, og hun har ofte gått og spurt meg hva den grå boksen under tvn er. Når jeg fortalte at det var spill til tvn spurte hun om hun kunne få prøve. Som foreldre har man jo ønsker om å videreføre egne barndomsminner til sine egne barn, og jeg har hele tiden tenkt at hun skulle få prøve å spille når hun var blitt større.

I dag gav jeg etter.

Ja, hun fikk prøve, og vet dere hva? Jenta overrasket meg veldig. Jeg hadde sett for meg at hun bare kom til å trykke vilt på håndkontrollen, og ikke få til så veldig mye. Vi fant frem Super Mario World, og startet et helt nytt spill. Startet med å gå gjennom det helt grunnleggende: "Der trykker du for å gå. Den gule knappen er hopp, grønn er løpe fort, rød er snurr, og blå... Blå er ikke noe". Etter 10 minutter med litt testing av knappene, klarte jenta helt på egen hånd å spille seg gjennom første brettet!! Det hadde jeg faktisk aldri trodd, og innerst inne er jeg en smule stolt :) Det skal legges til at det ikke var interessant så veldig lenge, så hun gikk fort over til å gjøre noe annet. Jeg tror nok det viktige i dag var å få lov til å prøve, og hun var utrolig fornøyd her i kveld

Har du noen sånne barndomsminner? || Har du planer om å videreføre det til barna dine?

#mammablogg #blogg #mamma #mammaliv #småbarnsliv #minner #gamledager #nostalgi #retro #nintendo #mario #supermario #barn #teknologi #blogglisten #bloggmag #hverdag #zelda #familie

    . . .

Veronica S

27.01.2016 kl. 23:35
ÅÅÅÅ super nintendo... <3 <3 bringer tilbake minner.

EliseCecilie

28.01.2016 kl. 00:04
Veronica S: Super Nintendo er bare utrolig moro :) Masse gode minner og mye moro!

Maritato

28.01.2016 kl. 10:48
ÅÅÅ jeg gleder meg til å få egne barn.... jeg har tatt vare på min gamle supernintendo, og vi har og nintendo64 og flere nye konsoller... vi er som barn i alder av 30 år begge to hehe. Jeg ønsker å dele mine beste barndomsøyeblikk med mine barn. derfor er det en selvfølge at nintendoen forblir koblet til i mange år til. I tillegg kommer jeg til å lese Anne-Cath Vestly og Astrid Lindgren sine barnebøker for mine barn og vise dem de klassiske fine disneyfilmene. Det er klart de også må sine egne favoritter fra dagens samfunn, men jeg tror og det er viktig å ikke glemme de gamle klassikerne.

EliseCecilie

28.01.2016 kl. 11:24
Maritato: Er som jeg skulle sagt det selv! Er veldig moro å sette seg ned og spille, og er også en fin måte å bare koble helt av på :)
Her har vi faktisk begynt å lest litt Knerten nå (hun blir snart 4 år), og det er veldig spennende. Har også tatt vare på mye bøker fra jeg var liten, så har fortsatt bøkene hvor pappaen til Pippi er negerkonge osv. Gleder med stort til vi kan begynne å lese Mio min Mio og Brødrene Løvehjerte! Det var mine absolutte favoritter som barn <3
Du har mye du kan glede deg til når den tid kommer :)
EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits