Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

Er dette virkelig veien å gå? Alt trenger ikke overvåkes!

Det er mange der ute som er bekymret for dagens barn. Det brukes mer og mer tid inne, foran tv/nettbrett/pc, og man ser antydninger til at overvekt hos barn stadig blir mer vanlig.

Barn må ut og leke, de må aktiviseres og ha et sunt forhold til kropp og selvbilde. Forskere ber gang på gang foreldre om å ikke la barna sitte passive flere timer inne, og det er ikke rent sjeldent at du kommer over artikler av typen "10 ting å gjøre sammen med barna", "Uteaktiviteter for både liten og stor", tips om ditt og tips om datt. Er det virkelig dit vi har kommet at vi ikke lenger klarer å finne på ting med barna våre?

Jeg skal innrømme at tvn og nettbrett blir brukt mye hjemme hos oss, men likevel prøver vi å få eldste til å gjøre andre ting også. Vi finner plutselig på at vi skal ut i skogen en tur, gå til butikken i stedet for å kjøre, ut å lage noe i snøen, skattejakt og flere andre ting. Likevel vet jeg at dette er noe vi må bli bedre på de dagene barna ikke er i bhg.

I går kunne jeg lese på nett at Reima nå driver å utvikler uteklær til barna som måler aktiviteten dems! Den måler aktiviteten hele tiden mens den er på, og forteller etterpå om barna har vært aktive nok eller ikke i løpet av dagen til en app på tlf din!

Er dette virkelig veien å gå? For meg virker dette bare fjernt! La nå barn være barn, og la de leke og ha det gøy. Vi kan faktisk ikke henge over de hele tiden. Vi kan oppmuntre, være med og ta del i hverdagen, men absolutt alt trenger ikke å overvåkes på foreldrenes smarttelefon!

Hele artikkelen kan leses HER! !

 

Hva synes du? || Høres dette ut som en god ide?

 

#mammablogg #mamma #barn #lek #aktivitet #helse #kropp #reima #utelek #overvekt #passivitet #foreldreogbarn #mammanett #nettavisen #vg #blogglisten #bloggmag

    . . .

Maritato

26.01.2016 kl. 10:00
jeg er så enig med deg! det har gått alt for langt! samtidig tror jeg også at foreldre i dag stimulerer barna for mye så de ikke har tid til å leke med seg selv. Barna mister evnen til å finne på ting selv, fantasere, leke med det de finner. Alt skal være så realistisk og vi fratar barna evnen til å skape noe ut av ingenting. Det er i hvertfall noe jeg har sett på mine tantebarn som er overstimulert av nettbrett og veldig pedagogiske bøker. Ser nesten aldri barn ute å leker lenger, på lekeplassene er det stort sett bare de minste som får løpe rundt. de litt eldre sitter inne og spiller. Skal innrømme at jeg hadde en liten mac på rommet fra jeg var 2 år, men mamma var opptatt av annen lek også. Jeg var flink til å leke med meg selv og usynlige venner, var masse ute, syklet til venner som kanskje ikke var hjemme, lagde pamfløyter av pinner, sto på henda i hagen.... hvor blir det av den naturlige leken? Jeg håper virkelig at jeg tar til fornuft når jeg får egne barn, det er i hvert fall planen å få dem ut for å leke og finne på andre aktiviteter enn tv og ipad.

EliseCecilie

27.01.2016 kl. 14:01
Maritato: Dette er jeg helt enig med deg i! Jeg også hadde en enorm fantasi når jeg var liten, og jeg håper virkelig at mine barn får det også. Barn må få være barn!
Hva så om det de leker og forteller ikke passer med realiteten. Det synes jeg ikke man skal rette på. De må få leke at det finnes feer, enhjørninger osv. Den type lek er jeg sikker på at stimulerer kreativiteten senere i livet!
EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits