Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

Nissefest og kakebaking <3

Det er dagen før eksamen, men likevel må hverdagen gå som normalt. I dag var det Nissefest i barnehagen, en dag 3-åringen hadde ventet lenge på. I dag skulle de nemlig få kle seg ut som nisser, få foreldrene på besøk, spise julegrøt, synge julesanger og få besøk av nissen. Det er veldig forståelig at dette er en spennende og begivenhetsrik dag for barna i barnehagen.

Med en gang hun stod opp i dag var det bare å få på nisseklærne. Hun hadde fått nissekjole, nissestrømper og nisselue for anledningen, og det var bare å finne frem så fort som mulig. Når hun da i tillegg fikk to små fletter, og påtegnet fregner i fjeset var det ikke mulig å få smilet av fjeset hennes. Hun bare strålte av glede og stolthet hele jenta <3 Samboer leverte i bhg, og jeg har gjort et forsøk på å lese. Men når man hoster til man brekker seg, og  hodet verker er det ikke lett å konsentrere seg. Det er så typisk meg og min flaks og skulle bli syk nå som jeg har eksamen :/ Kl.14.30 var det bare å komme seg i bilen for å dra til barnehagen, Der skulle nissefesten starte kl 15, hvor bhg serverte risgrøt og gløgg til alle som kom :) Etter en liten stund skulle alle samle seg på ene avdelingen hvor barna skulle rope på nissen. Når de ropte høyt nok kom han luskende fra ute, og kom inn i bhg. Barna sang "På låven sitter nissen", og etterpå fikk alle sammen en liten pakke fra nissen med appelsin, rosiner og en liten melkesjokolade :) Kjempestas var det!Når vi kom hjem var det tid for å åpne posen i aktivitetskalenderen, og dagens aktivitet var å bake. Vi bakte noe som er utrolig enkelt å lage, nemlig brune pinner. Dette er den beste småkakene jeg vet om nå i jula, og de lager seg nærmest selv. Det eneste du trenger å gjøre er å putte ingrediensene i kjøkkenmaskina, rulle deigen til pølser, og klemme de dels flate på et stekebrett. Pensler med eggehvite og strør på hakkede mandler på midten. Vesla syntes det var utrolig moro å få putte ingrediensene opp i bollen, og så fikk hun lov til å hakke mandler :) Best av alt var at hun syntes kakene var veldig gode når de var ferdige :)

 

Brune pinner

Margarin 200 g
Sukker 200 g
Eggeplomme 1 stk
Lys sirup 1 ss
Kanel 1/2 ts
Vaniljesukker 1 ts
Natron 1 ts
Hvetemel 300 g
Eggehvite 1 stk til pensling
Mandler ca 20-25 stk

Sett frem smøret for å få det i romtemperatur før du setter i gang. Rør så smør og sukker hvitt, og tilsett de andre ingrediensene i bollen. Jeg anbefaler å bruke miksmaster/kjøkkenmaskin, for da går dette veldig fort. Når deigen er ferdig elter du den litt, og ruller den til to pølser. Legger hver av dem på et stekebrett, klemmer de dels flate, og pensler med eggehvite. På midten strør du på hakkede mandler, setter brettet midt i ovnen, og steker ved 180 grader i 12-15 minutter :)

#mammablogg #mamma #barn #3åring #nisse #nissefest #glede #spenning #julesang #baking #advent #aktivitetskalender #aktivitet #brunepinner #oppskrift #julekaker #tips #hjemmelaget #familie #snartjul #juleforberedelser

    . . .
EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits