Elise Cecilie

www.vetstudentmamma.blogg.no

Hva skal man si... Ord kan ikke beskrive det ^^

Har vært litt rolig fra meg de siste par dagene pga mye jobbing. Og så har det jo vært noen morsomme episoder her hjemme i denne tiden! Når du har barn, så kan jeg love det at i det øyeblikket du TROR at nå kan de ikke finne på noe rarere, da finner de på noe som overgår det uten problemer. 

I går kom samboer ganske sent hjem fra jobben, og 3åringen hadde fått beskjed om at hun skulle få prøve å sove på sofaen på stua sammen med han om hun oppførte seg bra. Jenta oppførte seg eksemplarisk hele dagen, og det var ikke noe tull noen gang (noe som er et godt gjort for ei aktiv jente på 3 år). Mens jeg la minsten ble 3åringen med pappaen ut på lommelykt tur i skogen. De gikk for å jakte på spøkelser, skjeletter og troll, og hadde visstnok en veldig fin og spennende tur. Mens de var ute hadde hun måttet tisse en gang, så var nok også litt stas å få tisse ute i skogen i mørket. Det skal her sies at gledene til et lite barn ikke alltid er forståelig for oss voksne, for det er til tider veldig lite som skal til (har tidligere skrevet et innlegg om dette som kan leses HER).

En stund etter de var inne igjen spratt hun opp og måtte på do. "Jeg må bare bæsje jeg, jeg må løpe på do!" Ja, barna er faktisk så informative i ALT de gjør. Etter det er gått litt hører vi fra nede: "Pappaaaaa, jeg rakk ikke på do!"

Hmmm.... Rakk ikke på do? Hva i alle dager hadde hun da drevet med de siste par minuttene?

Samboer gikk ned, og etter litt roper han opp om jeg vær så snill kan komme ned å hjelpe til. Jeg kommer ned trappa, og ser han står på badet og skyller klærne hennes før de skal vaskes, og 3åringen sitter nok en gang på do hvor bæsj er smurt på setet fra hun satte seg opp (skrev om en annen bæsjeepisode HER). Mens hun sitter der prøver vi å spørre litt om hva det var hun hadde drevet med siden hun ikke rakk på do. Hun er i grunnen litt kryptisk og vil ikke gi oss noe ordentlig svar. Går mye i at hun ikke rakk på do, og det kom ut i trusa hennes.

Jeg reagerer litt på at det lukter vel mye ute i gangen, og første tanken som slo meg var om hun var dårlig i magen. Det var hun ikke. Så ser jeg meg lit rundt.....

 

... borte på dørmatta ved utgangdøren ligger en STOR ruke med bæsj!!!!

Vel, jeg løfter med dørmatta og går bort til do. Holder den frem, og spør: "Men du, hvis du gikk rett på do for å bæsje, hvorfor er det da bæsj ved utgangsdøra?" Hun ser på meg med de store blå øynene og forteller i all alvorlighet at hun gikk bort til utgangsdøra, fordi hun skulle åpne døra, sette seg på huk ute og bæsje på gresset. Hun klarte bare ikke å åpne døra, og da rakk hun ikke tilbake på do. Løsningen ble å brette ned strømpebuksa og trusa, og sette seg på huk på dørmatta i stedet. Deretter hadde hun tatt på seg trusa, for å gå på do og gjøre seg ferdig der! 


Hva kan jeg si?! Det sies at man alltid skal holde masken og ikke le av sånt foran barna. Jeg må innrømme at jeg feilet totalt på det området i går. Jeg klarte virkelig ikke å la være og begynne å le. Samboer kom gående og fikk med seg det som skjedde, og han begynte jo selvfølgelig også å humre godt ved siden av meg. Prøvde oppi alt å spørre 3åringen om hvorfor hun skulle ut for å bæsje, vi hadde jo do inne.

Svaret var enkelt og greit. Hun skulle gjøre det ute slik som når hun var på tur.

Det er i alle fall helt tydelig at barna lever i situasjonen her og nå, de får en tanke eller idé, og da må den gjennomføres. Selvfølgelig både til frustrasjon og latter for oss voksne. "En god latter forlenger livet" sies det, jeg tror jeg skal få et langt liv med alle de morsomme hendelsene vi opplever om dagen :p#mammablogg #mammalivet #småbarnsforeldre #småbarn #barn #hverdag #utfordring #bæsj #moro #glede #oppdragelse #3åring #mamma #foreldreogbarn #bloggmag #blogglisten #latter #overraskelse #spenning

    . . .

Monia Bjørneraas

27.11.2015 kl. 22:59
Fin blogg du har!

EliseCecilie

27.11.2015 kl. 23:02
Monia Bjørneraas: Tusen takk <3 Hyggelig å høre :)
Hei!

Må flire........ tror alle småbarnsforeldre har slike øyeblikk :-) hehehe de er herlige disse små <3

EliseCecilie

28.11.2015 kl. 11:53
etdiktomdagen: Haha! Ja, tror nok dette er noe de fleste må gjennom. Jeg tenker bare at jeg har mye rart i vente siden eldste bare er 3 år enda :p
EliseCecilie

Jeg blogger om livet som veterinærstudent og tobarnsmor. I tillegg jobber jeg på veterinærklinikk, har en fantastisk samboer, og driver og bygger drømmehuset. :) Du kan følge meg her, på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer, og på instagram hvor jeg legger ut bilder fra hverdagen vår, eller på Snapchat ( Elise :) ). Brukernavn på Instagram er elisececilie. Kan kontaktes på: vetstudentmamma@gmail.com

Instagram
Follow

Kontakt meg

vetstudentmamma@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits